Seuraa 
Viestejä45973

Kun olet aiemminkin kirjoittanut kriittisesti psykologiaan/psykiatriaan liittyvistä aiheista, voisitko tehdä jutun uudesta DSM-5 luokitusjärjestelmästä? Olisi hyvä, jos joku selvittäisi tavalliselle yleisölle, mitä oikein on tekeillä. Näin huolestuttavia uutisia kantautui maailmalta:

Miljoonia täysin terveitä ihmisiä voi uhata psykiatrinen diagnoosi, jos aletaan soveltaa Yhdysvaltain psykiatrisen liiton (APA) tekeillä olevaa uutta luetteloa mielenterveyden häiriöistä.DSM-5 "laajentaisi radikaalisti ja hillittömästi psykiatrian rajoja, ja tuloksena medikalisoitaisiin normaalius, yksilöiden erot – ja rikollisuus", sanoo Duken yliopiston professori Allen Frances, joka johti edellisen kirjan kokoamista."Ujot, surevat, erikoiset ihmiset tai ihmiset, joilla on epätavallinen rakkauselämä huomaavatkin yhtäkkiä, että heitä pidetään mielisairaina", Liverpoolin yliopiston professori Peter Kinderman varoitti.http://www.hs.fi/ulkomaat/USAssa+kiista ... 5555477664

Olisi myös todella tärkeää kuulla suomalaisten asiantuntijoiden mielipiteitä uudesta DSM-5 -järjestelmästä. Heitä voisi haastatella aiheesta tehtävää juttua varten. Nyt vielä tuon tulevan DSM-5.n läpimeno voidaan estää, sillä sen on määrä tulla voimaan 2013.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat