Seuraa 
Viestejä45973

Mistä apu?

Kosteusvoiteet on tietty yksi vaihtoehto, mutta mulla ei ollut tuota ongelmaa nuorempana.

Olenkin alkanut epäillä että kärsisin jonkun vitamiinin puutoksesta. Minkä puutokseen äkillisesti alkanut vaiva saattaisi viitata?

Sivut

Kommentit (30)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

kylmä talvi? itselläni on kesäisin normaalikostea iho, mutta talvisin hilseilee. purkki D ei ole auttanut vaivaan.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Ilmanvaihto talvella pienelle, ilmankostutin makuuhuoneeseen, mahdollisimman vähän vesipesua kasvoille eikä hankausta, kookosöljyä tai muuta luonnollista rasvaa tarpeen mukaan niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

Pehmeällä ihoharjalla voi joka aamu harjata hilseet poskilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Rasvainen ruokavalio auttaa, mutta siitä voi tietysti tulla muita ongelmia. Pizza-pekoni-suklaa-linjaa kun vetää, niin voi pyyhkiä rasvaa naamasta. Myös liikunta auttaa, koska silloin ihon pinnalle puskee enemmän rasvaa (olettaen, ettei hyötyjä hangata pois tehopesuaineella liian tiheästi).

Vierailija

Ruokavalio: Pähkinöitä, manteleita, rasvasta maitoa, voita, rasvasta juustoa, näitä kaiekkee aivan surutta, päivittäin.

Peseytyminen: Kokovartolopesu baby shanmpoolla tai aikuisten tukanpesuaineella ilman harjaa. Pelkkä käsipesu vaikka hilseshamppoolla niin ei hilseile nahka.

Jos syö ja pesee näin niin ei taatusti tarvii rasvailla.

Kokeile Ceridal-öljyä. Saa apteekista, maksaa 7-8 euroa suihkepullossa. Vielä parempaa kuin manteliöljy, ei tahraa, ei haise ja imeytyy todella hvyin. Kuivanahkaisen paras ystävä talvella!

Vierailija
kabus
Sama vika täällä. Ihoa kutittaa ja kirvelee. Kosteusvoidetta saa työntää litra tolkulla, mutta iho meinaa lohkeilla.Työ ootte rasvannu nahkanne pilalle.

Ei se enää tuota ite mitään kun kaikkee keinotekosesti tungetaan,
Ruokavalio, se on ratkaisu.

SamikoKu
kabus
Sama vika täällä. Ihoa kutittaa ja kirvelee. Kosteusvoidetta saa työntää litra tolkulla, mutta iho meinaa lohkeilla.Työ ootte rasvannu nahkanne pilalle.

Ei se enää tuota ite mitään kun kaikkee keinotekosesti tungetaan,
Ruokavalio, se on ratkaisu.
Joo en ole. Aikaisemmin en sitä juuri ole rasvannut, mutta on viime ainoina pitänyt perusjuntinkin alistua akkain hömpötyksiin. Ei vaan auta tarpeeksi. Turhan takia en rasvaa ihoa.

Yleensä miesten iho on rasvasempi kuin naisten, mutta näissä säissä murenee karskimpikin karju.

Eikä nahkaa voi rasvata "pilalle". Jos voide on liian rasvaista ihotyyppiin nähden, naama kukki pian tuhansin unikoin. Minoon käynyt läpi laajan rasvakirjon, ensin kaikki apteekin perusrasvat, vaseliinit sun muut vauvanvoiteet, sitten sortunut jopa yyberarvokkaisiin kauneusvoiteisiin, vaan pah. Lähtee vaan nahat ynnä rahat.

Vain Ceridal on auttanut. Kokeilkaa kabus ja Avun tarpeessa, ja kertokaa mielipiteenne. Ja jos kevät koittaa ennen kuin nenä irtoo, niin loput öljyt voi vedellä koppuraisiin jalkapohjiin. Ei tartte ostaa isompia kenkiä, kun ei kasva känsä!

kabus

Joo en ole. Aikaisemmin en sitä juuri ole rasvannut, mutta on viime ainoina pitänyt perusjuntinkin alistua akkain hömpötyksiin. Ei vaan auta tarpeeksi. Turhan takia en rasvaa ihoa.Poista yhtälöstä tyystin vesipesut. Puhdista rasvalla. Äläkä lämmitä sisätiloja liian lämpimiksi.

emp
kabus

Joo en ole. Aikaisemmin en sitä juuri ole rasvannut, mutta on viime ainoina pitänyt perusjuntinkin alistua akkain hömpötyksiin. Ei vaan auta tarpeeksi. Turhan takia en rasvaa ihoa.Poista yhtälöstä tyystin vesipesut. Puhdista rasvalla. Äläkä lämmitä sisätiloja liian lämpimiksi.Yleensä en pese saippualla kuin kainalot ja munat. Pelkällä vedellä huuhtelen sitten muuten suihkussa itseni. Enkä liian usein käy suihkussa muutenkaan. Pitäisikö sekin vähä siis jättää pois?
Kämppä ei ainakaan ole liian lämmin, kun pakkanen puhaltaa ikkunoista.

msmc
Seuraa 
Viestejä19

Suurimpaan hätään Ceridal tai jojoba-öljy (mistä Ceridal tehdään).

Pysyvä ratkaisu voisi olla B2-vitamiini tai kylmäpuristettu kookosöljy suun kautta.

B2 ottaminen nappina on hankalaa, koska sen puoliintumisaika elimistössä on noin 1.5h ja max annos mitä elimistö kerrallaan käsittelee oli muistaakseni noin 30mg. Pieni annos 3 kertaa päivässä on parempi kuin iso annos kerran päivässä. Toisaalta sitä saa mcg annoksia melkein kaikesta ruoasta, eli jos ei halua ottaa purkista, lisää välipaloihin esimerkiksi appelsiinin mukaan.

Kookosöljyä taas esim. aamulla ja illalla ruokalusikallinen ruoan ohessa.

Googlaa jos toimintamekanismit kiinnostaa.

msmc
Seuraa 
Viestejä19

Kosteusvoiteista vielä sellainen kommentti, että suurin osa niistä on suht turhia, pahimmillaan haitallisia. Kosteuttava tekijä on yleensä vesi, mikä kohottaa/paisuttaa ihoa ja saa sen mukavaksi hetkellisesti, mutta haihtuu nopeasti. Huonona puolena mahdolliset kasviöljyt, mitkä härskiytyvät myös elimistössä nopeasti ja vanhentavat sitä kautta ihoa.

Parempi panostaa ihon pitkäaikaiseen hyvinvointiin syömällä tyydyttyneitä rasvoja (mitkä ei härskiydy niin vauhdilla), kuten kookosöljyä, voita ja eläimiä. Ulkoisesti jojoba-öljyä tai kookosöljyä jos on aivan pakko jotain laittaa.

kabus

Yleensä en pese saippualla kuin kainalot ja munat. Pelkällä vedellä huuhtelen sitten muuten suihkussa itseni. Enkä liian usein käy suihkussa muutenkaan. Pitäisikö sekin vähä siis jättää pois?
Kämppä ei ainakaan ole liian lämmin, kun pakkanen puhaltaa ikkunoista.Se on yksi vaihtoehto. Ihotautilääkärit esim. saattavat suositella ns. rasvapesua, kun on pahoja kuivumisongelmia. Pelkkä vesikin kuivattaa - varsinkin lämmin vesi.

Kiitoksia vinkeistä.

Uskon syöväni niin oikein kuin se kiireiselle miehelle on mahdollista. Myöskään pitkien kalsareiden käytöstä ei talvisin ole tullut mulle mitään identiteettikriisiä.

Kosteusvoiteita olen käyttänyt vasta vähän toista talvea, ja sitäkin ehdottomasti vain silloin kun iho on siinä kunnossa että tilanne on akuutti. Ehkä teen virheen suihkussa. Vesi on aina lämmintä ja saippua joka kerta käytössä. Ehkä liika siisteys ei sittenkään ole hyväksi.

Ainakin tuo öljy nyt lähtee heti ensimmäisenä kokeiluun.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat