Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ystäväni kehuu ameriikkalaista lääketiedettä ja terveydenhuoltoa maailman parhaaksi.

miten näette asian

onko asia näin, miten suomi kestää vertailun terveydenhuollon osalta.
onko suomessa yhtä edistyksellistä lääketiedettä/hoitoa/osaamista kuin Yhdysvalloissa.

ainakin neuvolapalvelut jne pitäis olla suomessa maailman kärki tasoa?

Kommentit (8)

Hamppu
Seuraa 
Viestejä1146
Liittynyt16.3.2005

Kyllä siellä varmaan huippuhoitoa saa jos siihen on varaa, mutta monella ei ole. Niinkuin Chris Rock joskus vitsaili että lapsena kun ei ollut varaa käydä lääkärissä niin isä antoi vain Robitussinia (yskänlääke) vaikka olisi ollut jalka poikki. En sitten tiedä miten muuttunut lainsäädäntö on nyt siellä vaikuttanut.

Tämän mukaan USA jää suomelle ainakin asukkaiden terveydentasossa, vaikka se ei suomen vahvimpia puolia ollutkaan. http://www.thedailybeast.com/newsweek/2 ... tries.html

Wikipediasta: "Life expectancy at birth in the USA is 50th in the world, below most developed nations and some developing nations. It is below the average life expectancy for the European Union. The World Health Organization (WHO), in 2000, ranked the U.S. health care system as the highest in cost, first in responsiveness, 37th in overall performance, and 72nd by overall level of health (among 191 member nations included in the study). The Commonwealth Fund ranked the United States last in the quality of health care among similar countries, and notes U.S. care costs the most."

http://en.wikipedia.org/wiki/Health_care_in_the_United_States

tootired
Seuraa 
Viestejä805
Liittynyt8.11.2009

Ainakin itse ihailen sitä netistä löytyy kaiketi juuri jenkkien luomia sivustoja niin lääke kuin ravitsemushoidoista. Suomessa kaiketi vain Tolonen uskaltaa netissä julkistaa bisnesideoitaan ja em hoitotietoja.

Don't give up!

thedude
Ystäväni kehuu ameriikkalaista lääketiedettä ja terveydenhuoltoa maailman parhaaksi.

miten näette asian

onko asia näin, miten suomi kestää vertailun terveydenhuollon osalta.
onko suomessa yhtä edistyksellistä lääketiedettä/hoitoa/osaamista kuin Yhdysvalloissa.

ainakin neuvolapalvelut jne pitäis olla suomessa maailman kärki tasoa?
Molemmissa lääketiede "polkee paikallaan", syystä että molemmissa ohjaa lääketehtaiden korruptio joka pitää huolen siitä että potilaat sairastavat mahdollisimman paljon, niin lääkärit voivat syöttää synteettisiä lääkkeitä "jatkumona"!

TERVEYS-tieteellä on konstit parantaa sairauksia 1.L-a, 2.L-b ja 3.Bif Probiootti-bakteereilla, mutta tämähän olisi kuolinisku lääketehtaille, sillä LÄÄKE-tieteelle tervehtynyt potilas on menetetty potilas!
Sain tuntea nahoissani taas tänään massiivisen eston netissä!

Muuten, oletteko huomanneet että Suomessakin on sananvapaus, kun perustaa omat nettisivut. Klikkaa sivut auki ja päättele kummasta maasta löytyy tietoa ongelmien ratkaisemiseen-Yllätyt. Kvht-altistus pahimmillaan johtaa tähän-videolla on surullista katsottavaa-Lääkärit eivat osaa auttaa(Amerikassa-Ei kyllä Suomessakaan!):
http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht- ... aa-auttaa/

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1715
Liittynyt10.4.2005

Tottakai, onhan se muissakin tieteissä edelleen maailman ykkösmaa.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

tootired
Seuraa 
Viestejä805
Liittynyt8.11.2009
Mr. Bauglir
Tottakai, onhan se muissakin tieteissä edelleen maailman ykkösmaa.Ehdottomasti ja mitenkään jenkkejä ylikehumatta.

Ja THL näyttää esimerkkiä kun sielläkin kopi/paste a vaan ihan suoraan mitä jenkit sanoo ja hyvä niin kun THL:n oma asiantuntemus on sitä mitä on...

Don't give up!

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007

Yhdysvalloissa lääketieteen taso on erittäin korkea, mutta hoidon taso ei välttämättä.

Jos hoitoa tarvitseva on sairausvakuutuksen piirissä, jonka tavallisesti maksaa työnantaja, tai henkilö on itse maksanut (ei ole erityisen halpaa), hoito on korkealaatuista, ja sitä saa riittävästi.

Sen sijaan, jos henkilöllä ei ole sairausvakuutusta, tilanne on hänelle, ikävä kyllä, tyystin toisenlainen...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Lääketiede ja siihen liittyvä teknologia on Amerikassa maailman kärkeä - esimerkiksi nyt laajassa käytössä oleva MRI-magneettikuvaus on kehitetty Yhdysvalloissa. Monissa virallisissa suosituksissa, esim. ruokaympyrä ja kolesteroliteoria (fyyy...) muu maailma seuraa Jenkkejä - niin hyvässä kuin pahassakin. Suomenkin sydäntautiliiton suosituset ovat kaikki jenkkilähtöisiä.

Hyvä juttu silloin kun tiede on validia ja hoito käypää. Huonoa taas silloin kun kapitalismi ja lobbaus jyräävät, ja lääketehtaiden intressit ajavat kansanterveyden tarpeiden ohi.

Luen juuri kirjaa yleisestä hyvinvoinnista ja taulukoista hyvin näkee kuinka USA:n terveydenhuolto on jossain kehitysmaan ja eurooppalaisen maan välimaastossa. Toisinsanoen jos olet syntynyt ylempään kastiin saat huippuhoitoa jos taas olet syntynyt alempaan kastiin kuolet tauteihisi.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat