Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mikä tämä baba oikein on jota näköjään työnnrtään joka B-vit. purkkiin,voiko sitä ottaa bentsoehappo allergiset.Aloin noin reilu vuosi sitten syödä solgarin b-complexia ,kun yllättäen huomasin sen auttavan ylensyönnin aiheuttamaan turvotukseen,ja tutkittuni nettiä melkein kaikki beet ovat tekemisissä hiilihydraattien kanssa.Nyt ois siis hakusessa babaton B-comlex mutta laimeampi kuin tämä joka sisältää kaikkia n.50 mikroa.Itselläni on keliakia jonka takia näitä taitaa joutua ottamaan,herätys tuli silloin kun lääkäri määräsi reseptillä foolihappoa.
Olis niin kun tarkoitus ottaa joka päivä ilman yliannostuksen vaaraa.

Kommentit (7)

Haaveilija
Itselläni on keliakia jonka takia näitä taitaa joutua ottamaan,herätys tuli silloin kun lääkäri määräsi reseptillä foolihappoa.
Olis niin kun tarkoitus ottaa joka päivä ilman yliannostuksen vaaraa.En minäkään viljaa syö, mutta ruisleipää mainostetaan mm. hyvänä folaatin lähteenä

Finelin mukaan 100 grammaa ruisleipää sisältää 46,6µg folaattia. Yksi pala painaa n. 30 grammaa.

Päivittäinen folaatin virallinen tarve on 300-400µg, joten jos sen leivästä aikoo saada, niin ruisleipää täytyy syödä n. 1 kg, joka vastaa n. 25-
30 ruisleipäpalaa.

Korjatkaa ihmeessä, jos laskin väärin.

Virallisen tahon mukaan kukaan ei edes saa riittävästi tuota folaattia.

Tässä folaatin lähteitä:

http://www.fineli.fi/topfoods.php?compi ... 0g&lang=fi

Kannattaa huomata, että lasten muroihin on lisätty foolihappoa (synteettinen muoto folaatista).

Joo pabahan se olikin aloin ittekin ihmetellä kun ei tullu vastauksia.
Joo nyt ostin Leader vahva b-vitamiini sekoitusta.Tuntuis auttavan tämäkin siihen lievään ylensyönti turvotukseen,mutta solgarin b-comlexissa on jotain.Kun vain malttas pitää kahvista ja liiasta leivän mussuttamisesta näpit erossa.Tuo oli mulle ihan uutta folaatin ja foolihapon ero,vaikka paljon seuraankin näitä asioita. Kieliä ei paljon ole tullut opiskeltua mut google kääntäjä on hyvä.Vasemman käden sisäpuolella on hieman muuta ihoa tummempi alue jota joskus talvella kutiaa mut nyt ei liekö pakurikääpä paba vai talvi taittumassa.

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Liittynyt4.1.2010
Haaveilija

Joo nyt ostin Leader vahva b-vitamiini sekoitusta.Tuntuis auttavan tämäkin siihen lievään ylensyönti turvotukseen

Oli itellekin PABA uus juttu, taitaa olla vähän tuntemattomampi aines. Ylensyöntiturvotukseen toimii mulla ainakin valmariini ja valkosipulijauhe todella hyvin. Kätsyjä nopeuttamaan ruuansulatusta etenkin jos on syönyt liian myöhään, tosin valkosipulijauhe voi hieman valvottaa jostain syystä jos otan juuri ennen nukkumaanmenoa sellaisenaan, keskittymiskykyä myös parantaa selkeästi jo ihan hyppysellinen. Sulaako pää?

Muistelin jonkun Ayurveda gurun tms. pelottelut yhdestä videosta ja Löysin syvempää tietoutta ja "tietoutta" valkosipulista tekstinäkin kun äsken kaivelin. Aivan päinvastaisia juttuja keskittymiskyvyn osalta mitä itse huomannut, paitsi enemmän pidempään käytettynä voi tehdä hallaa jo vähän kun on hieman kierroksilla:

http://aijustiina.blogspot.com/2010/02/valkosipuli-laake-vai-myrkky.html

"Kasvisruokavalio puhdistaa tietoisuutta merkittävästi, ja on suorastaan hullua tukkia tuo avautunut tietoisuus valkosipulin tuomalla aivosumulla..."

"Jos sinulla on potilas, jolla on lieviä päänsärkyjä, tai keskittymishäiriö, eikä hän oikein pysty keskittymään iltapäivällä työhönsä tietokoneella, on hyvä tehdä pieni koe - tee se itsesi vuoksi. Käske näiden ihmisten jättää valkosipuli pois ruokavaliostaan, niin huomaat, kuinka paljon ja nopeasti heidän tilanteensa muuttuu."

tämä hyvä etenkin:
"Eräät tiedostavat yksilöt itseasiassa kuvaavat kokevansa "aivosumun" syötyään valkosipulia."

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Liittynyt4.1.2010

Jotain vähän luotettavampia lähteitä kun selasin niin valkosipulin verisuonia rentouttava vaikutus aiheutuu ilmeisesti rikkivedyn vapautumisen kautta verenkierrossa, ilmeisesti tämä yksi syy siihen miksi tuntuisi hieman parantavan keksittymistä. Tuntuisi olevan verisuonet vähän jumissa välillä. Välittäjäaineisiinkin vaikuttaa myös.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat