Seuraa 
Viestejä45973

LENININ MERKITYS

Leninin perusidea oli rakentaa valtio,joka kuuluu kansalle.Tätä ei kuitenkaan koskaan pystytty toteuttamaan seuraajien takia.

Neuvostoliiton päämiehistä Lenin on aina ollut suosituin - edeltäjien henkilöihin ja toimiin kohdistettu arvostelu ei juuri koskaan ulottunut Leniniin asti.

Lisäksi esimerkiksi Meksikon vallankumouksen inspiroimissa seinämaalauksissa Lenin maalattiin usein paikallisten vallankumousjohtajien, kuten Emiliano Zapatan viereen.

Yleisesti ottaen Leninin johtama perinpohjainen vallankumous on ymmärretty itsessään tärkeämmäksi kuin se, miten se asiallisesti ottaen toteutettiin ja millaiset seuraukset sillä oli.

TROTSKIN MERKITYS

Trotskilla oli merkittävä rooli ensin vuoden 1905 vallankumouksessa ja sittemin lokakuun vallankumouksessa 1917. Trotski organisoi lähes tyhjästä Neuvostoliiton sisällissodan menestyksekkäästi voittaneen Puna-armeijan, joka puolusti vallankumousta.

Trotskin ydinajatuksiin, aivan kuten koko lokakuun vallankumouksen tehneen bolsevikkijohdon, kuului teoria maailman vallankumouksesta. Sosialismi ei tulisi selviämään yksin eristäytyneenä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

TROTSKI

Bolševikkipuolueessa Trotski nousi nopeasti puoluejohtoon, ja lokakuun vallankumouksen jälkeen hänestä tehtiin uuden hallituksen sotilas- ja laivastoasiain kansankomissaari (puolustusministeriä vastaava tehtävä).

Tässä tehtävässä hän oli keskeisesti luomassa Puna-armeijaa ja vaikuttamassa bolševikkien voittoon vallankumousta seuranneessa sisällisodassa.

Trotski kannatti Leninin maailmanvallankumous-teoriaa, jonka mukaan kommunistista vallankumousta oli pyrittävä levittämään erityisesti Eurooppaan.

PUNA-ARMEIJA

Puna-Armeija on lyhyt muoto Työläisten ja talonpoikien punaisesta armeijasta, jonka bolševikit perustivat sotamiesneuvostojen demokraattista luonnetta edustaneista punakaarteista 23. helmikuuta 1918.

Puna-armeijasta tuli myös Neuvostoliiton armeija, kun Neuvostoliitto perustettiin 1922. Punainen väri, mistä tuli 1800-luvun puolivälissä laajalle levinnyt vallankumousten väri, viittasi puna-armeijan osalla työväenluokan vuodatettuun vereen.

23. helmikuuta oli tärkeä kansallinen vapaapäivä Neuvostoliitossa, jota myöhemmin juhlittiin myös nimellä neuvostoarmeijan päivä. Juhlapäivä jatkaa perinnettä edelleen nimellä isänmaan puolustajien päivä.

Voitetun sodan jälkeen ja Berliinin sortumisen jälkeen puna-armeijaa kohtaan tunnettu kunnioitus ja sen arvovalta nousivat neuvostoyhteiskunnassa huomattavasti.

Viimeinen askel muodonmuutoksessa vallankumouksellisesta asejoukosta suvereenin valtion vakinaiseksi armeijaksi tapahtui 1946, kun puna-armeija nimettiin neuvostoarmeijaksi.

Venäjän federaation armeijassa säilyvät edelleen puna-armeijan perinteet, koska sen tunnuksena on edelleen punainen, viisisakarainen tähti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuten Tarzan yhä uudelleen palasi sivistyksen mailta viidakkoonsa, siten
myös nimim. Lenin eli Kari Peitsamo yhä uudelleen palaa viidakkoonsa.

Leninn oli teoreetikko ja lehtimies, ja puolueen perustajanakin häntä pidetään. Hän oli myös toivoton touhuaja, jolla oli ihmeellinen kyky sekoittaa ihan kaikki asiat. Täten hän tarjoutui sopivaksi ohjattavaksi kohteeksi Trotskin ja jälikäteen täällä Kari Peitsamon liekaköyteen, kuten kirjassa Tarzan apinain kuningas myös pari proffaa. Trotski oli Pietarin punakaartin päällikkö 1917, kun hän lähetti Eino Rahjan hakemaan Leninin tekemään lokakuun kumousta. Sverdlovin ja Stalinin ohje oli pitää tämä niin kauan poissa, että asiat saatiin järjestyneesti hoidetuksi.

Lenin kovasti 1920 innostui Puolan sodasta, ja sai aluksi jarrutelleen Trotskin että rintamakomentaja Tuhatshevskin mukaansa. Stalinin ym. jarrutellessa saatiin retki jotensakin rauhoittumaan ja aikaan aselepo ja sittemmin rauha. Näin voitiin lyödä Krimin hullu paroni Wrangel, joka lyötäessä aiheutti jopa viikossa suuremmat tappiot kaatuneina ja haavoitttuneina kuin koko Puolan sota.

Trotski ennen maailmansotaa edusti välisuuntaa menshevikkien ja polsujen välissä. Sodan aikana hän tuli Kanadassa radikaalien aivopesemäksi. Palattuuaan Venäjälle hän yleensä oli polsujen vasenta siipeä. Amerikkalaisen maailmankumouksen lahja Venäjän kumoukselle.

Puna-armeijan järjestämisessä Trotski oli Leniniä auttava kuin Tarzan.
Hänen ansiotaan oli yhteisten sääntöjen, kielen ja organisaaton luominen syntyvälle puna-armeijalle. Mitenkään Napoleoniin verrattava hän ei ollut operaatioasioissa.Vuonna 1919 hänet oli syrjäytettävä Itärintaman operaatiosta ( johtoon Frunze), sitten etelärintaman (
johjtiva sitten Staklin, Voroshilov ja Jegorov). Loppujen lopuksi
myös Puolan sota johdettiin päätökseen hänen ja Leninin aivoitusten vastaisesti. Krimin operaation johti Frunze, kuulun Kronstadtin kapinan puoletaan kukisti Voroshilov.

Trostskin esittämä strategian suunnitelma taisteluissa Stalinin suuntaa vastaan oli vain huononnettu painos keisari Napoleonin strategiasta, joka sekin johti suhteellisesti paljon vahvemman Ranskan tappioon ja kuninkaiden paluuseen.

Loppuelämänsä vuosista 1927 - 1929 Trotski oli neuvostovallan karkoitettu petturi. Välillisesti hän myös oli aiheuttamassa Stalinin suuria puhdistuksia.

Täällä Suomessa SKP ja Peitsamo avustavat oikeistososdemien Napoleon-politiikkaa ja -haaveita. Ks. myös aiheessa opetusministeriön korkeakoulusuunnitelmasta.

NKP(b)n virallisissa päätöksisä 1926 tienoilla trotsikilaisuutta käsitellään SOSIAALIDEMOKRAATTISENA POIKKEAMANA. Samoin nykyine SKP suunnilelen on vain eräs äärivasemmistolaisesti esiintyvä sosdemipuolue.

Puna-armeijan nimi muutettiin neuvostoarmeijaksi vuodenvaihteessa 1943/1944. Samaan aikaan Kansainvälisen työväenliiton marssi vaihtui
Neuvostoliiton hymniin.

Kirottuaan Jeltsinin ja sitten Putinin ennen alimpaan helvettiin myös
SKP nähtävästi noudattaen venäoläistä esimerkkiä nyt nuoleskelee putinilaisia.

Putinin puolueen nimi Yhtenäisyys on sama kuin menshevikeistäkin oikealle loitonneen Plehanovin sirpalepuolueen nimi 1917. Sosdemit siis veljet keskenään - - -.

Lenin ei suinkaan pyrkinyt saamaan valtaa KANSALLE, vaan proletariaatille, siis omistamattomille,, jonka diktatuuri oli pystytettävä, liitossa maaseudun köyhälistön kanssa. Päinvastoin KANSAA EDUSTAVASTA ESERRIEN PUOLUEESTA tuli ihan pääongelma lokakuun kumouksen jälkeen. Puolue saatiin virallisesti lakkautetuksi 1922, mutta
KANSA oli ongelma ihan Brezhnevin aikoihin saakka, ja johti lopulta Neuvostoliiton romahtamiseen.

Semmoinen barbaari musikka Tarzan onhan myös Leninimme Kari Peitsamo.

Lokakuun kumouksen jälkeen Trotskista tehtiin kyllä ulkoasiain komissaari. Näyttävin maineteko oli julkaista keisarivallan salaiset sopimukset Ententen kanssa, kohtalokas erehdys neuvottelujen keskeyttäminen Brest-Litovskissa, joka tuli merkitsemään myös
saksalaisten joukkoejn saapumista Suomeen. Puna-armeija oli jo perustettu viralisesti, kun Trotski potkaistua ulkoasiain tehhtävistä määrättiin Vallankumouksellisen sotaneuvoston puheenjohtajaksi
johtamaan vasta perustetun armeijan järjestämistä. Valinta ilmeisesti oli juuri Leninin. Muihin tämä ei katsonut voivansa luottaa, ja Trotskin kyky
organisoida oli tehnyt tähän toivottomaan epäjärjestysken ihmsieen syvän vaikutuksen.

Trotski itse erosi puolustusasiain kansankomissaarin tehtävistä 1925.
Siirryttyä jo pääosin territoriaali- eli aluejärjestelmään vakinaisen puna-armeijan vahvuus oli enää 562 000. - Seuraaja Mihail Frunze ei elänyt kauan, mutta häntä silti jopa pidetään uudenaikaisen puna-armeijan isänä.
Kliment Voroshilov, entinen viilari ja puoluemies Luganskista, oli puna-armeijan virallinen ylipäällikkö vuoteen 1940. Tämän jälkeen Timoshenko, kunnes heinäkuun lopulla 1941 Stalin otti ylipäällikkyyden, ja perustettiin ylimmän johdon päämaja Stavka.

Mistä sinä Tervolan nero olet saanut tietää, että nikki Vladimir Ilyich Lenin on oikeasti Kari Peitsamo? Itse luulen, että Kimmo Sasi käy tällä nikillä täällä provoilemassa. Voi olla myös Jyrki Katainen.

Itse asiassa Kari Peitsamo on ehkä kokoomuksen puoluetoimiston SKP:hen ujuttama vakooja, koska Kimi Räikkönen kuuntelee Peitsamoa (kävi konsertissa) ja Räikkönen kannatti presidentinvaaleissa Sauli Niinistöä. M.o.t.

Räikkönen itse muuten kirjoittaa tänne nimimerkillä NeoKonservatiivi.

Alapäämies
Mistä sinä Tervolan nero olet saanut tietää, että nikki Vladimir Ilyich Lenin on oikeasti Kari Peitsamo? Itse luulen, että Kimmo Sasi käy tällä nikillä täällä provoilemassa. Voi olla myös Jyrki Katainen.

Sitä minäkin.Älytöntä vittuilla Kari Peitsamolle ja jo oikein kuvien kera.
Jo on per**le mennyt ihme touhuksi. Peitsamo on mainio ja etevä
artisti. Turha hälle on täällä aukoa!

sivistynyt
Alapäämies
Mistä sinä Tervolan nero olet saanut tietää, että nikki Vladimir Ilyich Lenin on oikeasti Kari Peitsamo? Itse luulen, että Kimmo Sasi käy tällä nikillä täällä provoilemassa. Voi olla myös Jyrki Katainen.Sitä minäkin.Älytöntä vittuilla Kari Peitsamolle ja jo oikein kuvien kera.
Jo on per**le mennyt ihme touhuksi. Peitsamo on mainio ja etevä
artisti. Turha hälle on täällä aukoa!

En mielelläni ota kantaa taiteen asioihin, joten en myöskään, onko Peitsamo taiteilijana hyvä tai huono. Varsinkaan kun en ole koskaan kuullut muuta Peitsamoa kuin kauan sitten Kauppaopiston naiset.

Vaan sillä kuvan Peitsamolla on helvetin ruma pärstä, oikea hyeenan ulkomuoto, ja sen taakse on ollut ainakin hyvä piiloutua, jos kyseessä olisi ollut joku muu. Eli joku poliisisetä olisi piiloutunut. Ja Leonid Brezhneviäkin kulmakarvat. Toiseksi, eihän mahdolliset kyvy taiteessa, ei ne todista mitään politiikasta. Kyllä hän todella on uus-SKPn tähän asti eniten ääniä saanut ehdokas. Noin rumalta rontilta voi odottaa juuri tuollaista kommunistin käytöstä. Tässäkin aiheessa avanneen kannanotoissa on paljon uus-SKPn kannanotoista, jos on muutakin, ihan jollekin salaiselle poliisille sopivaa.

Leninin ja Trotskin merkitys lyhyesti ovat silloisen neuvostopolitbyroon 12 tuolia, jotka Leninin olisi testamentannut Trotskin ja trotskilaisten haltuun.
Uus-SKP puolestaan osti vastaavat tuolit Arvo Aallon puolueen konkurssijäämistöstä.

Venäjän nykyhallinnolla on nyt kovasti syytä aktiivisuuteen. Ja kommunistit siellä ja täällä on kesytetty sopiviksi nykytilanteen vaatimiin palveluihin. Tampereella paikka, jossa on jo ennen käsitelty Leninin merktuiystä, on Lenin-museo, johtajana Pikku-Minkki.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Sanonpa nytten tähänkin keeskusteluun mitä puoliksi Hurskapölle lupasin. Kirjoitin Vladimir IL: lle jotain joskus Cheanebourgin sateenvarjoista. Trotski kuoli Meksikossa salamurhaajan pistokseen, joku tökkäsi häntä "sateenvarjolla."

Vladimir Iljetys, jos haluat minun kanssani keskustella Marxista, Leninistä, sosialismista, kommunismista tai Stalinista, joka jo kuusivuotiaana tarttui kurkiauran varteen, mutta kun hän jätti tämän maailman, hän oli luonut supervallan, joka oli valmis siirtymään atomiaikaan.

Hah, tuo ei nyt ollut kovin hauska. Pystyn parempaan. Odottakaa vain, päätä särkee.

Lierikki Riikonen

Vladimir Ilyich Lenin

Lenin mielletään humaaniksi ja lempeäksi neuvostojohtajaksi. Tämä on totta, sillä Leninin tiedetään vihanneen väkivaltaa.

Lenin oli valitettavasti silmittömään väkivaltaan mieltynyt mies. Hän aloitti kuvittelemiensa vihollisten joukkomurhat. Hän antoi mm paikallisjohtajille tappomääräyksiä kuinka monta kansanvihollista tulee hirttää. Nämä sitten murhasivat summamutikassa. Hän yleensäkin ajoi läpi periaatteen erittäin julman väkivallan käytön periaatteen. Tsaarinvalta oli lempeä ja isällinen bolsevikkivaltaan verrattuna, heti alusta alkaen. Erot Leninin ja seuraajiensa rikoksissa ovat korkeintaan määrällisiä, eivät laadullisia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat