Seuraa 
Viestejä1887
Liittynyt4.3.2007

Niin, tämmöinen tuli mieleen, kun itse olen korvaushoidossa, joka todellakin mullisti elämäni.
Näihin hoitoihin on vaan pirhanan pitkät jonot.

Itse käytin jotain 10-15v väliltä kovia opiaatteja i.v. Kaikki näytti menevän päin honkia, kunnes sitten jokunen vuosi sitten sain korvaushoitolähetteen.

Siitä asti kaikki on mennyt nappiin.

Mitä voisimme tehdä, jotta päihdesairaiden olisi helpompi ja nopeampi päästä hoitoon.
Mä odotin korvaushoidon aloitusta aikoinani 4 vuotta.

Jonoja pitäisi saada lyhyemmiksi.

Mutta vain niille, jotka haluavat todella lopettaa.

Muuten seuraa vaan vankilakierteitä yms, jotka tulevat yhteiskunnalle todella kalliiksi.

Niin, jos viitsitte niin laittakaa omia kommentteja aihepiiriin liittyen.
Voin antaa jopa neuvoja, ihan toimiviakin.

Ensimmäisenä ongelma pitää tunnustaa itselleen.

Jatketaan tästä.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Sivut

Kommentit (63)

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Liittynyt4.3.2007

Eikö ole palstalla mukamas muita "hörhöjä"?
Vai ettekö mielestänne ole vielä riippuvaisia?
Vai uskallatteko kirjoittaa sitten kun saatte apteekkisopimuksella seuraavat pamit, jotka syöt kahdessa päivässä viikon annoksen?

Alkoholikin lasketaan päihteeksi!

Ottakaa nyt ne pari xanoria, että saadaan uutta perspektiiviä asiaan.

Miten mielestänne Suomessa päihdehuolto toimii, tai siis ei toimi, vai toimiiko.
Omalla kohdallani toimi, tosin sain 4 vuotta ensin odotella korvaushoidon aloittamista, kohdallani se on ainoa mahdollinen hoitomuoto.

Mutta helpommalla pääsee jos hakee mahdollisimman aikaisin apua.

Myös pilvi, budi, marihuana ja kannabis lasketaan päihteeksi. Vaikkakin mielestäni siitä pitäisi saada laillinen vaihtoehto viinalle, joka on suorastaan terveystuote...

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Mikä on budi?

No tupakasta olen mahdottoman riippuvainen.Olen koettanut vaikka mitä, mutta nyt olen päättänyt, että antaa palaa. Johonkin sitä ihmisen on kuoltava.

Alkoholimäärätkin ovat aina pysyneet vähäisinä, luultavasti siksi, että saan kammottavia krapuloita. Mutta kannabista haluaisin vielä kokeilla, vaikuttaa meikänikotinistille oikein sopivalta päihteeltä. Koska pelkään polliisia, en ole uskaltanut kokeilla. Matlustan vielä joskus Hollantiin ja vedän pilvet ihan laillisesti koffeeshopissa!

JuurikinNiin: Jäin miettimään tuota, että jouduit odottamaan neljä vuotta pääsyä korvaushoitoon. Se on paitsi kohtuutonta myös järjetöntä! Eikö alkoholivierotukseen pääse suunnilleen seuraavana päivänä? Tietty alueelliset erot maassa voivat olla suuret.

Joka tapauksessa kovasti rispektiä, jos homma on nyt omassa hallinnassasi.

Kannabis kokeilu kakarana, ei tärpännyt, vaikutus oli kammottava.

Olen päässyt eroon melkein koko iän kestäneestä tupakoinnista (nyt lopetin sen lopullisesti) ja aion pysytellä erossa viinasta (kaikenlaisesta) koska se aiheuttaa ongelmia.

JuurikinNiin

Mitä voisimme tehdä, jotta päihdesairaiden olisi helpompi ja nopeampi päästä hoitoon.
Rahaahan se instanssi vaatii, lisää henkilökuntaa sun muuta. Mutta miten saat ihmisen hoitoon, jos huomaat vasta liian myöhään esimerkiksi lähisukulaisen menneen salaillen ja huomaamatta niin pahaan kuntoon sekakäyttäjänä, ettei mikään muu auttaisi kuin pakkohoito? Siis remmeihin ja puhaltamaan moskat pihalle ja sen jälkeen suljettuun laitokseen pitkäaikaiseen vieroitukseen?

Ja sitähän ei täällä tehdä. Eikä tehty. Alan "asiantuntijat" ja lääkärit eivät uskoneet sukulaisten puhetta, vaan päästivät aina takaisin kotiin ja harjoittelemaan normaalia elämää. Henki sillä keinolla lähti
No, ompahan yksi vihannes vähemmän laitoksessa makaamassa.

Toope
Seuraa 
Viestejä24861
Liittynyt23.7.2006
Sophia
Matlustan vielä joskus Hollantiin ja vedän pilvet ihan laillisesti koffeeshopissa!

Hollanti on viime vuosina rajoittanut tuota kannabisturismia, britit ja saksalaiset sun muut kun heiluvat oluttupien ja kannabisbaarien välillä hieman turhan riehakkaasti.
Sophia
JuurikinNiin: Jäin miettimään tuota, että jouduit odottamaan neljä vuotta pääsyä korvaushoitoon.

Monien tutkimusten mukaan yhteiskunnallekin olisi lopulta halvempaa ja järkevämpää keskittää päihdeongelmien ratkaisua enemmän hoitoihin kuin rangaistuksiin. Laeilla ei aikoinaan saatu alkoholin käyttöä estettyä, huumausaineiden kohdalla on aivan sama tilanne. Päihteetöntä yhteiskuntaa ei voida saavuttaa, pitäisi pyrkiä parhaaseen mahdolliseen ratkaisuun.

Silti, oma valintahan se aina lopulta on, yksilöllä on se vastuu teoistaan.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Olen valmis koska tahansa kokeilemaan psilosybiinisieniä, ayahuascaa, peyotea tai salvia divinorumia jos vaan joku tarjoaa. En ole varma ovatko nuo kaikki laittomia päihteitä. Itse en nimittäisi niitä päihteiksi välttämättä ensinkään, mutta jotkuthan eivät näe mitään eroa eri tuotteissa jotka vain vähänkin vaikuttavat päänuppiin.

Kyllähän jo laillisissa tuotteissakin kuten erittäin paljon syödyissä SSRI-mielialalääkkeissä on jänniä sivuvaikutuksia, esim. unet voivat runsastua ja tulla eloisemmiksi.

Sitä en tiedä onko punakärpässienikin jo laittomaksi julistettu. Harkitsin yhtenä syksynä kokeilla sitä kun niitä puski maasta esiin siellä täällä. Keräilin muutaman lakin kuivattaakseni niitä, mutta osa pääsi mätänemään ja pidin sitä merkkinä siitä että hanke on syytä jättää väliin. Ehkäpä turhan riskaabeli sieni kuitenkin.

Alkoholin avulla ei tietääkseni näe näkyjä ennen kuin delirium-vaiheessa. Minua ei psykoaktiivisissa aineksissa kiinnosta yhtään mikään muu kuin visioiden saamisen mahdollisuus. Rentoutuminen, piristyminen, naitattaminen... yksi lysti. Niitä nyt saa aikaiseksi ilman aineitakin. On toisaalta saanut kyllä visioitakin, nuorempana.

Minkään aineen orjuus ei kiinnosta. Heroiini, kokaiini ja tällaiset ovat silkkaa paskaa. Ehkäpä olen jotakuinkin samaa mieltä kuin Steppenwolf:

http://www.youtube.com/watch?v=G1flUs2T ... re=related

LSD:tä vähän vaikea mennä tuomitsemaan kun vaikuttaisi siltä että "kaikkihan" sitä vetivät 60-luvulla ja saivat mitä merkittävimpiä luomuksia aikaiseksi. Miksiköhän Beatlesinkin loppuvuosien tuotanto on niin helvetin mahtavaa, kun alkuaikoina olivat rasittava rämpytysbändi?

Eiköhän tässäkin asiassa päde 80/20-sääntö. Eli 80 % tiede.fi-foorumille kirjoittavista on näitä pseudo-älykkäitä narkkareita. Me loput 20 % ollaan sitten kunnollisia, isänmaallisia työssäkäyviä ihmisiä, jotka eivät laittomilla päihteillä läträile.

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Liittynyt4.3.2007

Juu, mulla meni se 4 vuotta osittain senkin takia, että piti saada lääkärille todistettua, että todellakin haluan eroon huumeista. Kävin sinä aikana pari 2kk laitoskatkaisuakin välissä. Kuvittelin puoli vuotta selvänä oltuani, että ainahan sitä pystyy yhdet ottamaan. Ei pysty!

Nyt ilmeisesti on laki muuttunut korvaushoidon kannalta edullisempaan suuntaan, eli siten, että ei tarvita sitä alun laitoshoitoa. Vaan nykyisin voidaan korvaushoito aloittaa ns. avohoitona, eli siten, että joka päivä haetaan klinikalta napit kielen alle. Kunhan osaa käyttäytyä hyvin, eikä ns. lipsu hoidosta, tulee mahdolliseksi saada max 8vrk:n annoksen kotiin.

Tuossa hoidossa määrätään aina silloin tällöin huumeseuloja, yhden päivän varoitusajalla, jolloin käytännössä ei voi ottaa mitään päihteitä. Tuo suboxone, mikä on myös minun korvaushoitolääke, on sinällään nerokas. Siinä on naloksonia, joka on opiaattiantagonisti, eli estää opiaattien "päähänmenon", lisäksi varsinainen lääkeaine, eli pubrenorfiini tukkii opiaattireseptorit täysin, ei sinne mahdu muita opiaatteja. Esim. heroiini ei vaikuta korvauhoidossa ollessasi. Lisäksi kun ihmisellä on kovat toleranssit opiaatteihin, nostetaan annos sellaiseksi, että se kantaa helposti kaksi-kolmekin päivää, lisäksi ko. lääkkeessä on ns. kattovaikutus, jolloin annos voidaan nostaa monisatakertaiseksi verrattuna vastaavaan kipulääkkeeseen, eli temgesiceihin. Näitä on kokoina 0.2mg ja 0.4mg, itselläni menee tällä hetkellä 24mg suboxonea, eli monisatakertainen annos tuohon kipulääkkeeseen verrattuna. Tämä annos normalisoi oloni, jos joku jolla ei ole opiaatteihin toleranssia ottaisi tuon päiväannokseni, siitä riittäisi kolmeksi kuukaudeksi lääkettä esim. syöpä tai leikkauksen jälkeisiin kipuihin.

Niin, ehdottomasti hoitoon hakeutumista pitäisi helpottaa. Loppujen lopuksi se tulee yhteiskunnalle halvimmaksi. Mutta vain niille, jotka todella haluavat lopettaa.

Lisäksi tuosta omasta valinnasta, esim itse en todellakaan 15v sitten ajatellut tulevani narkomaaniksi. Silloinen kihlattuni jätti salaa e-pillerit syömättä ja saatiin lapsi, minusta ei ollut silloin isäksi ja loppu onkin jo historiaa.

Rousseaulle: Suomessakin kasvaa syksyisin psilosybiinisieniä, jotka on ehdottomasti kokeilunarvoinen juttu, mutta tällöin pitää esim. ssri-lääkkeet lopettaa 2vkoa ennen sienten nauttimista, jottei iske päälle ns. serotoniinisyndrooma.

Niin ja kannabis tulisi olla laillista, jo ihan MS-tautipotilaiden kannalta ja siksikin, että Suomessa juodaan aivan liikaa viinaa, esim. rikoksista 3/4 tehdään kännissä. Kannabis olisi aivan hyvä vaihtoehto, mutta sen käyttöä pitäisi sinällään valvoa, koska se ei ole hyväksi liian nuorille ihmisille. En tiedä miten tuo valvonta toteutettaisiin, mutta nykyisellään, ihan liian nuoret saavat liian helposti kannabista, koska ikärajoja ei valvota ollenkaan. Mutta esim alaikäiselle, joka voisi olla vaikkapa 21v, kannabiksen välittämisestä tulisi rangaista kovalla kädellä, mielestäni tähän paikkaan voisi sopiva olla vaikkapa erittäin suuri sakko, jos ihminen on töissä, jos ei ole ja luottotiedot on menneet, sakkoa ei kannattaisi muuntaa suoraan vankeustuomioksi, vaan esim. yhdyskuntapalveluksi.

Tämmöistä tällä kertaa.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Madonlakeissa vaan on se paha puoli että niitä ilmeisesti kasvaa pääasiassa laitumilla missä pyörii nautoja. Tuskinpa nuo maatalojen isännät kauheasti tykkäävät jos heidän lehmiensä sekaan pöllähtää jotain hippejä konttailemaan... (Itsehän en SSRI-lääkkeitä enää ole edes yrittänyt käyttää, kun eivät ne auttaneet ja psykiatrikin totesi että ahdistukseni vuoksi en niistä hyödy.)

Katseltuani televisiosta USA:n kieltolakia käsitelleen sarjan en voi kuin todeta että hulinaksi menee jos jokin aine lain voimalla määritellään laittomaksi ja ihmiset kuitenkin haluavat sitä käyttää. Jos kokee syyllistyvänsä lainrikkomiseen tehdessään jotain mikä ei oikeasti välttämättä aiheuta vielä mitään vahinkoa kenellekään (humaltuu, mutta ei rähjää, raiskaa eikä riehu...) niin siitähän moni saa sellaisia aivoituksia että millään ei nyt ole enää mitään väliä ja sitten tehdäänkin ihan mitä vaan.

Hyvät rahathan valtiot nettoavat laillisesta ja valvotusta alkoholin myynnistä. Kannabiksen kohdalla voisi olla täysin samoin.

Itse suhtaudun alkoholiin erittäin nurjamielisesti, mutta ymmärrän kyllä että vaikka olenkin juopoista kärsinyt, niin osaavat monet esiintyä viinojensa kanssa fiksustikin.

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Liittynyt4.3.2007

Täältäpäin niitä löytyy esim. frisbeegolf kentiltä, jalkapallokentiltä, huoltoaseman pihastakin jopa löytyy. Netistä voi tilata kasvatusterraarion, mikäli haluaa cubensista.

Ne on täysin laillisia, ainoastaan kasvaneiden sienten nauttiminen ja myynti ovat kiellettyjä, mutta ethän sinä niitä möisi, etkä käyttäisikään. Tekisit ennemminkin tutkielmaa sienten kasvusta kotioloissa.

Käytännössä tällainen terraario on tehty tyyliin lisää vain vesi, sitten vapautat itiöt yhdestä napista. Odotat 6 vkoa ja teet tutkielmasi.

Täältä saat rutkasti lisätietoa!

http://www.taikasieni.net/smf/index.php ... 96bc8365c&

Kerro sitten vaikka yv:llä, että miten kävi.
Ensimmäinen nyrkkisääntö noiden kasvattamisessa on ehdoton hygieenisyys.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

No jaa, yleensä juuri tuossa kohdin olenkin jänistänyt kun olen noita tilausjuttuja miettinyt. Ettei saisi mitään viranomaisia kimppuunsa. Ehkä ne eivät aina niin piittaa siitäkään mikä se laki tarkalleen on, jos saavat päähänsä alkaa pomottamaan.

Biologiaa opiskelevilla lienee ainakin esittää hyvät perustelut tutkimuksilleen. Ja onhan näitä kaikenlaisia tapauksia, tiedän yhden lääketieteen opiskelijankin joka alkoi "tutkimaan" ketamiinia.

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Liittynyt4.3.2007
Rousseau
:lol:

No jaa, yleensä juuri tuossa kohdin olenkin jänistänyt kun olen noita tilausjuttuja miettinyt. Ettei saisi mitään viranomaisia kimppuunsa. Ehkä ne eivät aina niin piittaa siitäkään mikä se laki tarkalleen on, jos saavat päähänsä alkaa pomottamaan.

Biologiaa opiskelevilla lienee ainakin esittää hyvät perustelut tutkimuksilleen. Ja onhan näitä kaikenlaisia tapauksia, tiedän yhden lääketieteen opiskelijankin joka alkoi "tutkimaan" ketamiinia.
Jos asunnossasi ei ole mitään laitonta, niin ei mitään hätää.
Sitäpaitsi jos tommonen paketti sattuisi jäämään tulliin, niin ne ottavat yhteyttä.
Jos ja kun moinen terraario todetaan lailliseksi voit ottaa sen tullista mukaasi.
Jos he päättävät hävittää terraarion, voit nostaa kanteen tullin laittomasta toiminnasta.

Karhuryhmä ei ala sinua vaanimaan, kun saat terraarion kotiisi, se on varmaa.

Paras konsti on tietenkin kerätä niitä luonnosta.
Tuosta taikasieniforumista on varmastikin hyötyä.
Unohda kärpässienet, psilosybiini on vaan niin paljon "parempaa".

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

JuurikinNiin

Unohda kärpässienet, psilosybiini on vaan niin paljon "parempaa".Jotkut kaverit polttelivat pilveä vuosia aikoinaan, ongelmia alkoi tulemaan vasta kun he söivät "taikasieniä"
Molemmat menivät niitä syötyään psykoosiin ja sairastuivat skitsofreniaan.
En tiedä johtuiko sienistä vai mistä, sen tiedän että narkkarit voisivat mainostaa huumeiden paremmuutta jossain muussa foorumissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat