Seuraa 
Viestejä2656

Facebook vihastuttaa, facebook ihastuttaa, mutta mun mielipide on että sen suosio on tappanut nettikulttuurin. Olenko ainoa jossa se herättää vihaa tai inhontunnetta? On se hienoo löytää nuoruudenystäviä ja lukea heidän kirjoituksia mutta samalla FB jotenkin on mesta joka saa tuntemaan lopun tunnetta kehitykselle. Minut valtaa shitti tunne kun joku pelaa niitä pelejä monta tuntia putkeen tai jos seinät on täynnä huomionkeräämis-viestejä.

Ennenvanhaan netti oli paikka jossa oli hauskaa - nykyisin täynnä vanhoja kuolleita sivustoja joissa enää ei vierailla. Tulevaisuuden rima on tässä päivässä missä sinäkin.
Facesta seuraava asia pinnalla on nykyisyys ja politiikka jota ei osata luotsata.

Eli voi sanoa että ei se latu ole kovinkaan auki vapaalle ajattelulle tahi sille että ihmiset tykkäis kärjestä joka kulttuuria vie etiäpäin.

Vastustan umpiutunutta ja manipuloitua aikakautta jossa nyt elämme!

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (57)

Oi niitä 1990-luvun puolivälin aikoja kun oli vaan Ircnet ja Undernet. Kaikki sen jälkeen on ollut alamäkeä.

salai
Seuraa 
Viestejä8713

Never Give a Zucker an Even Break!

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o
Fb:ssä ei uskalleta keskustella tai väitellä, kun kaikesta pitää tykätä olla muka hyväksyvää ja kivaa. Pinnallisuuden ylistys..Kun joutuu esiintymään omalla nimellään, kynnys keskustekuun kasvaa olennaisesti.

Taha I
Seuraa 
Viestejä5528
Carloz
o
Fb:ssä ei uskalleta keskustella tai väitellä, kun kaikesta pitää tykätä olla muka hyväksyvää ja kivaa. Pinnallisuuden ylistys..Kun joutuu esiintymään omalla nimellään, kynnys keskustekuun kasvaa olennaisesti.

Tutkimuksen mukaan yleisin syy poistaa joku ystävälistalta on se, että tämä esittää eriävän poliittisen näkemyksen. Jos ystävien määrä on statussymboli, kuten se joillekin on, mielipiteitä ei esitetä kavereille. Facebook on kuitenkin myös mahdollistanut mielipiteitten esittämisen, mutta fb:n softa ei ole kovin otollinen foorumidebatille.

On noita idiootteja ja typeryksiä ollut kautta-aikojen. Älykkäämmät osaavat vaan pysytellä poissa sellaisten seurasta (mitä sinä siellä facebookissa edes teet?) tai vähintäänkin sulkeutumaan suloiseen ignoranssiin (jos siellä on pakko olla niin piilota nyt edes ne peliviestit sun muut ärtymystä aiheuttavat asiat).

deep'n'dark
Ennenvanhaan netti oli paikka jossa oli hauskaaInternet on hauskempi kuin koskaan. Jo pelkästään imgur ja reddit sisältää niin valtavan määrän huumoria että niiden parissa saa näppärästi vietettyä tarvittaessa loppuelämänsäkin.

kurremus
Seuraa 
Viestejä383

Ennen netissä oli siistiä kun sivut oli tehty helpolla HTML:llä, yksinkertaisella taustalla ja animointu korkeintaan GIFfeillä.

Nykyjään jokapuolella on mainosbannereita, ja kaikennäköistä teksti/kuvapalkkia löytyy asian ympäriltä. Ihan kakkaa.

Pitäis perustaa semmoinen INTERNET-P2P, joka viritettäisiin vapaaehtoisten koteihin ja koneet jotenkin kytkettäisiin yhteyteen. Jokainen vois pitää omaa kotisivuserveriä siivouskomerossaan, eikä me oltaisi enää edes internetoperaattoreiden orjia.

Asiaa sivuten: Oon kuullut että esim. Moskovassa on semmoinen laaja intraNET, mihin voi linkittäytyä jos asuu Moskovassa... Sieltä löytyy kuulemma kaikki.

edit: löysin netistä vanhojen aikojen kultaa. Tuhotun GeoCities kotisivupalvelun arkistoitua kamaa: http://www.reocities.com/neighborhoods/

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Kyllähän se tympii, kun vuosien varrelta muistaa muutamia tiettyjä keskustelufoorumeita ja niiden kiihkeitä ydinryhmiä, että ne kaikki ovat ollutta ja mennyttä. Nyt kun itse ehkä osaisi olla rauhallisempi ja neutraalimpi olisi hauskaa kun pääsisi yhteyksiin niiden samojen ihmisten kanssa ja jatkettaisiin siitä mihin juttu jäi, mutta eihän ketään voi pakottaa palaamaan keskusteluihin jotka hän katsoo jo keskustelleensa loppuun.

En oikein usko että FB on vienyt asiakkaat keskustelufoorumeilta, sillä ne joilla oikeasti oli asiaa eivät voisi ikinä tyytyä johonkin lapselliseen leikkimiseen mitä FB vaikuttaa olevan. Ja ne jotka viihtyvät FB:ssa eivät ole niitä joilla olisi jotain erityisen hohdokasta annettavaa keskustelukulttuurille. Se nyt vaan on niin että ne jotka olivat innokkaimpia keskustelijoita ovat jo intonsa menettäneet, puhuneet moneen kertaan samat asiat ja siirtyneet elämässä eteenpäin. Paitsi minä, joka olen niin he-le-ve-tin masentunut ettei minulla riitä energiaa juuri muuhun kuin kupata täälläkin kyttäämässä että vieläkö hiilloksessa liekki leimahtaa. Eihän se minimaalisella porukalla leimahda.

Ikäkin voi tehdä tehtävänsä. Eiköhän se kuitenkin ole pääasiassa sitä nuorempaa porukkaa joka siellä FB:ssa pelehtii. Ja kun he sillä aloittavat, ei heillä ole minkäänlaista kärsivällisyyttä siirtyä myöhemmin haastavamille tantereille.

Vielä vuosina 1994-98 oli olemassa omien persoonallisten kotisivujen tekemiskulttuuri. Nyt se on kuollut täysin. Ensiksi ihmiset masennettiin täysin haukkumalla sivustot jotka eivät täyttäneet tyylikkyyskriteerejä. Sitten netin käytön yleistyminen vähensi html-tekniikan hallitsevien osuutta. Lopuksi yleistyivät sivustot jotka pystyi polkaisemaan muutamassa minuutissa pystyyn mutta joista puuttui persoonallisuus. Kaikenkaikkiaan 2000-luku on ollut vuosi vuodelta yhä pahempaa persoonallisuuden alamäkeä. Kaiken yllä leijuu henkinen laiskuus ja ilon tappaminen. Facebookia en ole käyttänyt enkä tule käyttämään. Se edustaa samanlaista ilmapiiriä kuin mitäänsanomattomat paikallisradiot löpinätoimittajineen.

PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365
Carloz
o
Fb:ssä ei uskalleta keskustella tai väitellä, kun kaikesta pitää tykätä olla muka hyväksyvää ja kivaa. Pinnallisuuden ylistys..Kun joutuu esiintymään omalla nimellään, kynnys keskustekuun kasvaa olennaisesti.Ja nimimerkin takaa pystyy heittämään ihan uskomatonta, perustelematonta paskaa..

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

ralf64
Kaikenkaikkiaan 2000-luku on ollut vuosi vuodelta yhä pahempaa persoonallisuuden alamäkeä.Suurin syy tähän on varmasti netin kaupallistuminen. Persoonallisuus katoaa viimeistään siinä vaiheessa, kun ostava taho saa vihiä siitä, missä on kulloinkin suurin verkkoliikenne, jolloin palvelu ostetaan ja sivuille isketään parhaimmillaan sadan yhteistyökumppanin mainosbanneri. Lopputulos on yleensä kuin kasa paskaa, kun ajatellaan pelkkää visuaalista ilmettä. Toinen ongelma on yleensä käytettävyys, joka ainakin facebookissa on mennyt huonompaan suuntaan.

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477

FB on vain yksi netin sovellus, ei muuta. Jostain syystä massat on kerääntyneet sinne. Suomessakin FB:n suosio johtuu sen saamasta suuresta media huomiosta. FB:tä rummutettiin ja rummutetaan yhä joka puolella. Kumma juttu, tosin nykyään tuon ymmärää, kun siellä isot massa hengaa. Jos MTV3/YLE/you name it ei saa FB:ltä mainostuloja, niin mitä hemmettia ne sitä rummuttaa? Ylellä FB sivut, menkää ja kommentoikaa kehoitetaan. Samalla Ylellä on ihan normaalitkin sivut ja samaan aikaan ihmisiä potkitaan lafkasta ulos.

Itse tässä mietin, että miksi esim julkishallinto on alkanut pitää FB sivuja? Kyllä normaalit nettisivut pitäisi riittää. Ja jos ei riitä, niin sitten niitä info sivuja pitäisi perustaa muihinkin sovelluksiin kuin FB:kiin, julkishallinnon tasapuolisuus vaatimuksen nimissä. Esim tiede.fi sivuille vois ministeriöt perustaa palstan ja Stubbi vois kertoilla siellä miten jouksukipailuissa/rapakossa räpiköinti sujuu. Nettipankissa vois taas käydä kurkkaamassa laskujen maksun ohella Guzzeninan viimeiset toilailut ja prosenteissa suhteuttamassa Suomen takausvastuut omaan pankkitilin saldoon.

Remonttimies
Itse tässä mietin, että miksi esim julkishallinto on alkanut pitää FB sivuja? Kyllä normaalit nettisivut pitäisi riittää. Ja jos ei riitä, niin sitten niitä info sivuja pitäisi perustaa muihinkin sovelluksiin kuin FB:kiin, julkishallinnon tasapuolisuus vaatimuksen nimissä. Esim tiede.fi sivuille vois ministeriöt perustaa palstan ja Stubbi vois kertoilla siellä miten jouksukipailuissa/rapakossa räpiköinti sujuu.Tässä on takana täsmälleen se kehitys mikä viime vuosina on vallannut alaa tietotekniikan puolella, eli kuluttajat ja tuottajat alkavat lähentyä toisiaan ja jossakin vaiheessa jopa lomittuvat. Kuluttajista tulee itse sisällön tuottajia, ja tuottajat alkavat näyttää sen ihmisemmän puolenkin itsestään. Enkä minä ainakaan pidä tätä mitenkään huonona kehityksenä, päinvastoin.

Ja kyllä, samaa kehitystä noudattaen ministeriön olisi ihan oikein siirtyä internettiin. Tällä tavoin saataisiin ihan oikeaa, suoraa vuorovaikutusta päättäjien ja kansan välille. Mutta vähänpä kyllä epäilen että tätä ihmettä ei ainakaan kymmeneen vuoteen tulla näkemään...

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Tjaah...
Vaikuttaa tylsältä paikalta. En ole koskaan rekisteröintynyt, enkä aio. On sekin jo jotain kun joku yrittää tehdä lähempää tuttavuutta ja ensimmäiseksi kysytään pärstäkirjan asiakkuudesta.
[size=150:1ooftk1y]Se ei ole tuhonnut nettikulttuuria, se on tuhonnut kulttuurin.[/size:1ooftk1y]

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Guarani River Oil
Seuraa 
Viestejä467

Facebookin kautta olen luonut irl- yhteyksiä vanhoihin kamuihin mitä ei muuten varmasti olisi tullut luotua. Helppo paikka jakaa mm. harrastukset jne. Laudat ja muut keskustelupalstat on sitten anynoomiin spurdoiluun, jos ei uskalla omalla nimellään tuoda esille mielipiteitään.

Guarani River Oil
Facebookin kautta olen luonut irl- yhteyksiä vanhoihin kamuihin mitä ei muuten varmasti olisi tullut luotua. Helppo paikka jakaa mm. harrastukset jne. Laudat ja muut keskustelupalstat on sitten anynoomiin spurdoiluun, jos ei uskalla omalla nimellään tuoda esille mielipiteitään.

Kyllä foorumit on parempia paikkoja, jos löytyy joku tietystä asiasta kiinnostunut yhteisö. Facebook on pinnallisempi juttu. Keskusteluun Facebook ei ole yhtä hyvä alusta.

Facebook tosiaan on vain yksi nettisivusto. Sen menestys ei ole ikuista.

Minusta netti on nykyään paljon parempi kuin ennen. Videot liikkuu ketterästi ja kuka tahansa voi perustaa hienon nettisivuston.

Facebookille täytyy antaa ainakin yksi krediitti missä se on onnistunut mainiosti. Ennen facebookkia ns. turhan hupi-sähköposti määrä oli välillä melko järkyttävää. Ja ärsyttävintä siinä oli se että samat viestit kiertivät jatkuvasti, lähettäjä vain vaihtui.. Nyt samat hupivistit/videot postataan facebookkiin ja sähköposti jää noista rauhaan.

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4820

Kun kuuluu sana "kulttuuri", pitää varmistin poistaa.

W.C. Fieldsin kuva on hieno. Hänethän tunnetaan elokuvien lisäksi parhaiten lausumastaan: "Kukaan, joka vihaa lapsia, ei voi olla läpeensä paha."

Facebook on ymmärtääkseni lasten hiekkalaatikko. Mutta samalla hiekkalaatikolla käyvät myös kissat.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Reifengas
Kun kuuluu sana "kulttuuri", pitää varmistin poistaa.

W.C. Fieldsin kuva on hieno. Hänethän tunnetaan elokuvien lisäksi parhaiten lausumastaan: "Kukaan, joka vihaa lapsia, ei voi olla läpeensä paha."

Facebook on ymmärtääkseni lasten hiekkalaatikko. Mutta samalla hiekkalaatikolla käyvät myös kissat.
Sattuvasti sanottu ja laittamattomasti laitettu.

On pakko olla jonkinlainen ADHD-lapsi että jaksaa innostua FB:sta joka on täynnä härpäkkeitä joilla tappaa luppoaikaa vaikka päivän ympäri. Jotenkin koko systeemi on niin sekava että ihmetyttää miten kukaan saa siitä yhtään mitään tolkkua.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3811
asurvo
Facebookille täytyy antaa ainakin yksi krediitti missä se on onnistunut mainiosti. Ennen facebookkia ns. turhan hupi-sähköposti määrä oli välillä melko järkyttävää. Ja ärsyttävintä siinä oli se että samat viestit kiertivät jatkuvasti, lähettäjä vain vaihtui.. Nyt samat hupivistit/videot postataan facebookkiin ja sähköposti jää noista rauhaan.Kappas muuten, en ole niinkään pistänyt merkille, mutta nyt kun sanoit niin asiahan on juuri näin.

Sivut

Kuukauden tykätyin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat