Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Taas kerran katselin mietteliäänä erästä Suomen televisiossa esitettyä dokumenttia "yhdysvaltalaisesta helvetistä". Tämä ohjelma - "Rotueroittelun perintö" - antoi varsin synkän kuvan USA:sta eräänlaisena modernina rasistisena luokkayhteiskuntana ja poliisivaltiona. 1 tunti 40 minuuttia synkistelyä maan rikollisuudesta, vähemmistöjen kurjistumisesta sekä yleisestä toivottumuudesta Obamalandiassa.

On totta että turvateollisuuden kasvu, pidätysten yleistyminen, nollatoleranssi ym ovat lisänneet vankiloissa lojuvien määrän huolestuttavalle tasolle (n. 2,5 miljoonaa + kaksinkertainen määrä odottamassa tuomiota). Toisaalta maan henkirikostilastot osoittavat lähes 50% pudotusta sitten 1970-luvun huippuvuosien.

Synkistelyn lomassa tuli myös joitakin välähdyksiä ongelmien todellisista syistä. USA:sta on jo 1970-luvulta lähtien siirtynyt tuotannollista toimintaa kehittyviin maihin sekä kehitysmaihin kuten muuallakin länsimaissa on tapahtunut. Uhreiksi joutuvat ilman muuta silloin todennäköisemmin ne joilla on heikompi koulutus. Lisäksi USA:n painoarvo taloudellisesti on selvästi vähentynyt sitten 1950-luvun alun.

Sen sijaan dokumentissa silmiinpistävästi keskityttiin nimenomaan maan pohjoisten kaupunkien ongelmiin. Huomiotta jäi mm. etelävaltiot sekä länsirannikko. Ja edelleenkin ihmetyttää että jos maa on tuollainen sosiaalinen helvetti kuin mitä dokumentti kuvaa niin miksi ihmeessä maahan sitten sankoin joukoin yhä muutetaan työn, opiskelun ja perheen perustamisen perään? Mitä ilmeisemmin ohjelma kuvasikin pääasiassa ehkä sitä 5% amerikkalaisista jotka ovat sosiaalisen asteikon alapäässä. Millainenhan kuva Suomesta saataisiin jos maan surkeimmassa asemassa olevista 250 000 ihmisestä tehtäisiin kokovartalokuvaus ja esitettäisiin lopullisena totuutena Finlandiasta?

Sivut

Kommentit (102)

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327
Liittynyt26.4.2009

Se miltä USA, tai Eurooppa yhtä hyvin, näyttää kolmannen maailman kansalaisten silmissä ja se mikä se todellisuus on ovat totisesti kaksi eri asiaa. Eihän kumpikaan ole sellainen onnela miksi sitä kuvitellaan. Joskus ihmettelen, eivätkö he tosiaankaan pysty kotimaassaan kohentamaan olojaan sillä usein kymmenientuhansien dollarien pääomalla mitä laiton muutto Amerikkaan/Eurooppaan useinkin maksaa.

Riso abundat in ore stultorum

Mitä ilmeisemmin ohjelma kuvasikin pääasiassa ehkä sitä 5% amerikkalaisista jotka ovat sosiaalisen asteikon alapäässä. Millainenhan kuva Suomesta saataisiin jos maan surkeimmassa asemassa olevista 250 000 ihmisestä tehtäisiin kokovartalokuvaus ja esitettäisiin lopullisena totuutena Finlandiasta?

No älys nyt trollaile, USA on monessa globaalissa hyvinvoinnin taulokossa lähes kehitysmaan tasolla ja tuo 5% on enemmin joku 25%

Bottomline: en haluaisi green cardia USA:aan.

Poverty is defined as the state of one who lacks a usual or socially acceptable amount of money or material possessions.[1] According to the U.S. Census Bureau data released Tuesday September 13th, 2011, the nation's poverty rate rose to 15.1% (46.2 million) in 2010,[2] up from 14.3% (approximately 43.6 million) in 2009 and to its highest level since 1993. In 2008, 13.2% (39.8 million) Americans lived in relative poverty.[3] In 2000, the poverty rate for individuals was 12.2% and for families was 9.3%.[

About 50 miljoonaa, ei paha

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Liittynyt24.3.2009

Ei tuollaista Neuvostoliitossa ollut kansan tahdon mukaisesti.

Oisko sit niin että vapaassa ja demokraattisessa oikeusvaltiossa USA
demokraattisella päätöksellä on vapaus harjoittaa rotuerottelua? :think:

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5363
Liittynyt9.1.2011

Yhdysvaltain ongelmahan on, kuten muissa ketjuissa on käsitelty, että 90 prosentilla väestöstä reaalitulot ovat lakseneet aikavälillä 1978-2008.

Tällainen kehitys luoko kokojoukon sosiaalisia ongelmia, koska taloudellinen epäoikeudenmukaisuus puretaan usein syntipukkeihin luomalla sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta. Toisaalta jos tulot laskee, niin rikollisesta kulttuurista elantonsa saavien määrä kasvaa ja kulttuuripohja vahvistuu.

Kansantaloudellisesti asiaa ei myöskään helpota se, että kekiluokka korvaa ostovoiman vajeensa ottamalla velkaa, koska velan tarjontaa on valtavasti johtuen siitä, että pääoma on keskittynyt pankkeihin ja eläkerahastoihin.

Yhdysvaltain kaikki ongelmat voitaisiin siis korjata, jos lähdettäisiin siitä, että kansakunnan varallisuus jaettaisiin mahdollisimman oikeudenmukaisesti. Oikeudenmukainen tulojen jakauma ei tietenkään tarkoita tasajakoa, mutta toisaalta köyhin työtä tekevä desiili ei soisi tienaavan yli kymmentä kertaa vähemmän kuin rikkain prosentti.

Yhdysvalloissa olisi taloudellista varaa kaksinkertaistaa perheiden mediaanitulot.

Tämä käppyrä tiiviistää Yhdysvaltain ongelmien todellisen syyn.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Olisin kiinnostunut näkemään ne viralliset uskottavat laskelmat jonka perusteella muka 90%:lla amerikkalaisista olisi reaaliansiot laskeneet viimeisen 30 vuoden aikana. Se tiedetään toki että rikkain pari prosenttia on rikastunut rajusti ja rikkain 20% on myös kiskonut kaulaa muihin. Sen sijaan suurin osa amerikkalaisista on joko polkenut paikallaan reaaliansiotasolla tai nostanut ansioitaan vain niukasti. Selkeästi vain 20% tiedetään köyhtyneen sitten 1970-luvun.

Edes puolustusmenojen kasvulla ei voida kehitystä selittää sillä todellisuudessa Vietnamin sodan jälkeen oli puolustusmenot bkt:sta lähes kaksinkertaisella tasolla nykytasoon verrattuna. USA:ssa tuskin on menossa sen kummempi "sota köyhiä vastaan" kuin muuallakaan. Yksinkertaisesti vain määrätyt suhteellisen hyväpalkkaiset teollisuustyötehtävät ovat siirtyneet maasta pois kehittyviin maihin - aivan kuten Euroopassakin. Tämä on heikentänyt eteenkin duunarikeskiluokan asemaa ja aikaansaanut Detroitissa ja muissa pohjoisen vanhoissa teollisuuskeskuksissa alamäen. Sitä paitsi muutto ns. "aurinkovaltioihin" on ollut menossa jo ensimmäisestä öljykriisistä (1973-74) lähtien. Mm. afroamerikkalaisten keskuudessa on ollut n. 1½ miljoonan nettomuutto pohjoisesta noihin "aurinkovaltioihin" (eteenkin Teksas, Floridia, Georgia, Arizona)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5363
Liittynyt9.1.2011
ralf64
Olisin kiinnostunut näkemään ne viralliset uskottavat laskelmat jonka perusteella muka 90%:lla amerikkalaisista olisi reaaliansiot laskeneet viimeisen 30 vuoden aikana.

When Income Grows, Who Gains?
http://stateofworkingamerica.org/who-ga ... 8&end=2008

Lisäksi on huomioitava, että vähäinen nousu perheiden mediaanituloissa tuossa käppyrässä, jonka laitoin aiemmassa viestissäni, selittyy pääasiassa sillä, että kotiäidit ovat menneet töihin, koska aviomiehen palkka ei jaksa enää elättää koko perhettä.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

USA on rappiolla ja nähtävä on että parannusta ei ole odotettavissa, vaan pikemminkin kiihtyvää syöksykierrettä. Maa liusuu jatkuvasti kohti totalitarismiä ja näin tulevien vaalien alla on hyvä käydä aistimassa esim. Redditistä miten jakautunut maa kyseessä onkaan.

Vaikea nähdä että Yhdysvallat koskaan pystyisi sellaisiin radikaaleihin uudistuksiin kuin mihin esim. Eurooppalaisilla kansallisvaltioilla on teoriassa mahdollisuus. Maa on liian heterogeeninen vastaaviin suunnanmuutoksiin.

Toki maa on yltiöpatrioottinen ja melkein Pohjois-Koreaan siinä suhteessa riinnastettavissa, mutta tuo on kuitenkin ison osan kohdalla pelkkää pinta kuorrutusta. En hämmästyisi vaikka näkisin omana elinaikanani yhdysvaltojen hajoavan ja pirstaloituvan uusiksi valtioiksi.

ralf64

Sen sijaan dokumentissa silmiinpistävästi keskityttiin nimenomaan maan pohjoisten kaupunkien ongelmiin. Huomiotta jäi mm. etelävaltiot sekä länsirannikko. Ja edelleenkin ihmetyttää että jos maa on tuollainen sosiaalinen helvetti kuin mitä dokumentti kuvaa niin miksi ihmeessä maahan sitten sankoin joukoin yhä muutetaan työn, opiskelun ja perheen perustamisen perään? Mitä ilmeisemmin ohjelma kuvasikin pääasiassa ehkä sitä 5% amerikkalaisista jotka ovat sosiaalisen asteikon alapäässä. Millainenhan kuva Suomesta saataisiin jos maan surkeimmassa asemassa olevista 250 000 ihmisestä tehtäisiin kokovartalokuvaus ja esitettäisiin lopullisena totuutena Finlandiasta?Tuo muuttoliike on pohjannee ns. Amerikkalaiseen unelmaan, josta voi kyllä jo sanoa että sitä sanotaan unelmaksi siksi että sinun pitää nukkua uskoaksesi siihen.

Tässä taannoin luin erikoisesta ilmiöstä jossa rahavirrat ovat kääntyneet niin että Meksikolaiset lähettävät tätä nykyä rahaa Yhdysvalloissa asuville sukulaisilleen. Tuo kertoo omaa karua kieltään maan tilasta.

Taas kerran katselin mietteliäänä erästä Suomen televisiossa esitettyä dokumenttia "yhdysvaltalaisesta helvetistä". Tämä ohjelma - "Rotueroittelun perintö" - antoi varsin synkän kuvan USA:sta eräänlaisena modernina rasistisena luokkayhteiskuntana ja poliisivaltiona. 1 tunti 40 minuuttia synkistelyä maan rikollisuudesta, vähemmistöjen kurjistumisesta sekä yleisestä toivottumuudesta Obamalandiassa.

Nuo afro-amerikkalaiset tuntuu ihan luonnostaan muodostavan jengejä= heimoja, jotka sitten sotii keskenään vallasta - ihan niinkuin afrikassa. Tuossa dokkarilla nuoret ei edes keksinyt mitään ihmeempää syytä miksi he tappavat naapuri korttelin jengin jäseniä. Lieneeköhän vaistonvaraista toimintaa ihan. Noh kuten Matti Vanhasen isä Tatu sanoisi niin paras ratkaisu olisi lähettää mustat takaisin afrikkaan.

edit: no okei aika kiistatonta syrjintää mustia kohtaan jenkeissä esim. huumetuomioissa mutta ei luulisi niin vaikee olevan jättää ostamatta huumeita ja liittymättä jengeihin kun tietää pelin hengen.

Toope
Seuraa 
Viestejä24858
Liittynyt23.7.2006
Vapaatyyli
USA on monessa globaalissa hyvinvoinnin taulokossa lähes kehitysmaan tasolla

Menet aika metsään tuolla arviolla. UNDP eli YK:n kehitysjärjestö tekee vuosittain erään maailman laajimmista hyvinvointivertailuista (HDI). Viimeisessa vertailussa USA sijoittuu neljänneksi parhaaksi maailmassa hyvinvointimittareilla, tosin erot länsimaiden välillä ovat varsin pieniä.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

Bronx kertoo New Yorkin hyvinvoinnista yhtä paljon kuin ex-Jugoslavia Euroopasta. Ongelma-alueita on, mutta kokonaisuutena väestö elää varsin hyvin. Dokumentti (ralf64:n linkki ekassa viestissä) sinänsä oli aiheellinen, mutta kertoi enemmänkin siitä, miten huonosti musta väestö USA:ssa pärjää. Itselläni pisti silmään tuossa dokkarissa juuri se, miten yhteisöllisyys ja vastuuntunto on kadonnut näillä slummialueilla. Ei oteta vastuuta itsestään, lapsista tai ylipäänsä mistään, helpompaa on syyttää jotain muuta. Nuo vapaaehtoisjärjestöt ovat järjen valo, mutta vain pieni askel sitä valoa kohti. Slummikulttuuri ihannoi diilereitä ja parittajia, mutta ei niitä, jotka kouluttautuvat ja perustavat yrityksiä. Harvapa toisaalta haluaa perustaa palveluja alueille, joita jengit hallitsevat. "Konservatiivisen" perherakennelman hajoaminen myös hajottaa yhteisöä, valtavan suuressa osassa mustia perheitä isistä ei ole tietoa, ei aina äidistäkään. Ilman isovanhempia oltaisiin jo sotatilassa.

Huumesota toki kohdistuu enemmän mustaan väestöön, tosin huumekaupan väkivallasta vastaavat myös enemmän mustat. Huumeiden vastainen sota tietysti on epäonnistunut. Samat rahat vieroitukseen ja koulutukseen ajaisivat paljon enemmän slummiyhteisöjen asiaa.
...

ralf64
Olisin kiinnostunut näkemään ne viralliset uskottavat laskelmat jonka perusteella muka 90%:lla amerikkalaisista olisi reaaliansiot laskeneet viimeisen 30 vuoden aikana. Se tiedetään toki että rikkain pari prosenttia on rikastunut rajusti ja rikkain 20% on myös kiskonut kaulaa muihin.

Keskiluokka alkaa polkea paikallaan, niin USA:ssa kuin Euroopassakin. Hyvinvointi ei ole laskenut, muttei se ole sanottavasti noussutkaan edellisten vuosikymmenten tahtiin. Ylimmän kymmenyksen tulot ovat kuitenkin nousseet kaikissa rikkaissa maissa. Tästä toki on tulossa ongelma.
barbababa
Vaikea nähdä että Yhdysvallat koskaan pystyisi sellaisiin radikaaleihin uudistuksiin kuin mihin esim. Eurooppalaisilla kansallisvaltioilla on teoriassa mahdollisuus. Maa on liian heterogeeninen vastaaviin suunnanmuutoksiin.

En näe mitään syytä, miksei tulonjakoa ja verotusjärjestelmää Yhdysvalloissa voitaisi muuttaa. Maa on vakaa demokratia ja kansalaisliikkeiden ääni uskoakseni vähitellen näkyy myös valtiotason politiikassa. USA:han aikoinaan pilkkoi Rockefellerienkin talousmahdin 100 vuotta sitten sen kasvettua liian suureksi.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Menet aika metsään tuolla arviolla. UNDP eli YK:n kehitysjärjestö tekee vuosittain erään maailman laajimmista hyvinvointivertailuista (HDI). Viimeisessa vertailussa USA sijoittuu neljänneksi parhaaksi maailmassa hyvinvointimittareilla, tosin erot länsimaiden välillä ovat varsin pieniä.

Niino hyvinvoinnin voi määritellä monin eri tavoin, tuo on vain yksi tapa:
Inhimillisen kehityksen indeksi eli HDI (engl. Human Development Index) on Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelman (UNDP) luoma mittari, joka koostuu odotettavissa olevasta elinajasta, lukutaidosta, koulutuksesta ja elintasosta. Sen tavoitteena on tarjota vertailukelpoinen inhimillisen kehityksen mittari eri maiden välille ja kuvata, kuinka hyvän elämän laadun maat pystyvät tarjoamaan asukkailleen.

Tuo kertoo lähinnä siitä kuinka USA tarjoaa asukkailleen perus länsimaiset palvelut jne..
Itse luen parhaillaan kuitenkin kirjaa nimeltä tasa-arvo ja hyvinvointi (kirjoittanut Wilkinson. R) niin siinä lähes jokaisessa hyvinvoinnin mittarissa USA on kaukana esim. euroopan ja monista aasian maistakin. Kuten esim. terveys-sosiaaliongelmat indeksi, sosiaalinen liikkuvuus indeksi, vankeja 100k asukasta kohden indeksi, henkirikoksia henkeä kohden indeksi, lasten kokemat konfliktit indeksi, imeväkuolleisuusindeksi jne.... näitä on kymmeniä lisää ja kaikissa USA on selvästi euroopan maita jäljessä. Tiivistettynä siis USA:ssa periaatteessa on kaikki länsimaiset palvelut olemassa mutta siellä on erinäisistä syistä johtuen paljon enemmän pahoinvointia.

Huumesota toki kohdistuu enemmän mustaan väestöön, tosin huumekaupan väkivallasta vastaavat myös enemmän mustat. Huumeiden vastainen sota tietysti on epäonnistunut. Samat rahat vieroitukseen ja koulutukseen ajaisivat paljon enemmän slummiyhteisöjen asiaa.

Kuten paljon tuossa dokkarissa jo puhutaan tarkoituksellista syrjinnästä, niin asian voisi ennemminkin nähdä että huumeiden vastainen sota on onnistunut koska joka kolmas musta mies on päätynyt vankilaan jossain vaiheessa mikä lienee koko huumeisen vastaisen sodan tarkoituskin.

Toope
Seuraa 
Viestejä24858
Liittynyt23.7.2006
vapaatyyli
Kuten esim. terveys-sosiaaliongelmat indeksi, sosiaalinen liikkuvuus indeksi, vankeja 100k asukasta kohden indeksi, henkirikoksia henkeä kohden indeksi, lasten kokemat konfliktit indeksi, imeväkuolleisuusindeksi jne.... näitä on kymmeniä lisää ja kaikissa USA on selvästi euroopan maita jäljessä. Tiivistettynä siis USA:ssa periaatteessa on kaikki länsimaiset palvelut olemassa mutta siellä on erinäisistä syistä johtuen paljon enemmän pahoinvointia.

Tottakai näissä vertailuissa aina valikoidaan, mitä mitataan. USA on eriarvoisempi yhteiskunta kuin esim. pohjoismaat (ainakin toistaiseksi). Taloudellinen ja sosiaalinen eriarvoisuus on kuitenkin myös hyväksytty enemmän kuin yleensä Euroopassa, sitä ei aina pidetä niin suurena ongelmana. Pienempi sosiaalivaltio merkitsee suurempaa yksilönvastuuta, mutta myös yksilönvapautta. Tässä on kyse myös ajattelutavan erosta mantereiden välillä.
Kuten paljon tuossa dokkarissa jo puhutaan tarkoituksellista syrjinnästä, niin asian voisi ennemminkin nähdä että huumeiden vastainen sota on onnistunut koska joka kolmas musta mies on päätynyt vankilaan jossain vaiheessa mikä lienee koko huumeisen vastaisen sodan tarkoituskin.

Tuossa huumesodan tarkoitushakuisuudessa ko. dokkarikin sortuu jo vähän salkkaritouhuun. En usko huumeiden vastaisen sodan kohdistuneen sinänsä mustia vastaan, vaan uskon sen kohdistuneen ensisijaisesti huumekaupan väkivaltaa vastaan. Huumekaupan väkivaltaiset ilmentymät ovat keskittyneet aika pitkälti mustien asuinalueille. Mustat tappavat/tulevat tapetuksi USA:ssa muistaakseni 6-7 kertaa todennäköisemmin kuin valkoiset. Ikävä fakta. Syyt ja seuraukset eivät ole aivan selviä.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Roskaahan tämä dokkari oli, mitäpä muuta ylen dokumenteilta voisikaan odottaa. Ehkä jonakin päivänä dokumenttien taso nousisi sieltä kuopasta vaikkapa neljädeen tasolle.

vapaatyyli

Itse luen parhaillaan kuitenkin kirjaa nimeltä tasa-arvo ja hyvinvointi (kirjoittanut Wilkinson. R) niin siinä lähes jokaisessa hyvinvoinnin mittarissa USA on kaukana esim. euroopan ja monista aasian maistakin. Kuten esim. terveys-sosiaaliongelmat indeksi, sosiaalinen liikkuvuus indeksi, vankeja 100k asukasta kohden indeksi, henkirikoksia henkeä kohden indeksi, lasten kokemat konfliktit indeksi, imeväkuolleisuusindeksi jne.... näitä on kymmeniä lisää ja kaikissa USA on selvästi euroopan maita jäljessä. Tiivistettynä siis USA:ssa periaatteessa on kaikki länsimaiset palvelut olemassa mutta siellä on erinäisistä syistä johtuen paljon enemmän pahoinvointia.

Ja mistäköhän tämä vankeja asukasta kohden johtuu? Johtuisikohan siitä, että amerikassa kunnioitetaan uhreja ja täten rikoksen tekijät saavat rangaistuksen.
Kyllä euroopassa ja erityisesti skandinaviassa oikein hehkutellaan mitenkä vähän vankeja on, mutta mikäs hiton ihme se on jos toisen tapostakin saa neljä vuotta vertaa amerikan keskimäärin vähintään 10 vuotta(minimi) ja siellä se yläpään asteikkokin on huomattavasti korkeammalla kuin täällä sekä jakelevatkin niitä yläpään tuomioita ahkeraan.

Unohtamattakaan rikastus tuomioista...joista suomessa ei edes joudu todennäköisesti istumaan päivääkään ensikertalainen..

Että se että siellä istuu paljon rikollisia vankilassa kertoo vain siitä, että usassa oikeasti välitetään ihmisistä toisin kuin euroopassa ja skandinaviassa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Että se että siellä istuu paljon rikollisia vankilassa kertoo vain siitä, että usassa oikeasti välitetään ihmisistä toisin kuin euroopassa ja skandinaviassa.Että se että siellä istuu paljon ihmisiä (iso osa syyttömiä) vankilassa kertoo vain siitä että IT'S ALL ABOUT THE MONEY. Vankilateollisuus on helkutin iso bisnes, rakentaminen, ylläpitäminen, huolto jne. Ja lisäksi vangit tekee roinaa megayhtiöille jopa vielä halvemmalla kuin indokiinan vinkuintiaanit - kuinka kätevää!

Jos rikollisuus kasvaa, on rakennettava lisää vankiloita ja täytettävä ne ja äkkiä, ja jos rikollisuus vähenee, homma toimii eikä siis ole syytä ainakaan vähentää vankilabisnestä.

Kyseessä on nykypäivän orjasysteemi. Nuoria valkoihoisia miehiä on vankilassa 1685 per 100 000 ja nuoria mustaihoisia miehiä 11 695 per 100 000.

Prison Policy Initiative

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1715
Liittynyt10.4.2005
vapaatyyli

Itse luen parhaillaan kuitenkin kirjaa nimeltä tasa-arvo ja hyvinvointi (kirjoittanut Wilkinson. R)ei kannata lukea paskakirjallisuutta. Tuo opus on saanut täystyrmäyksen suurinpiirtein kaikissa arvioinneissa, julistettu epätieteelliseksi poliittiseksi kannanotoksi. Kuuluu samaan kategoriaan kuin Mooren ns. "dokumentit".

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat