Seuraa 
Viestejä5153

Luonnossa liikkuessani olen löytänyt pakurikääpiä. Sen väitetään olevan esim. teenä nautittuna erittäin suosiollinen ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille.

Onko kellään pidempiaikaista kokemusta ko. tavarasta tai peräti parempaa tietoa?

Kiinnostaa kovasti, sillä aion kokeilla tuota lisäravinteena yksipuolisen kalanpääjärsimisen lisäksi. (vitsi - siis tuo kalanpäiden järsiminen)

Yleinen mielipide on aina väärässä.

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (55)

Siinähän se teenä menee, maku ihan ok, terveysvaikutuksiakin on mutta ehkä vähän ylihypetetty. Itse join flussan aikana paljon pakurinkääpää enkä kokenut että se olisi mitenkään vaikuttanut flunssan tilaan.. Luontaistuotekaupat myy sitä niin ei tarvi lähtä metsästä hakemaan, tietty halvemmaksi tulee sitä kautta.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

En ole kuullut, että pakuriteetä olisi juotu flunssaan. Etupäässä estämään kasvaimia ja syöpää yms... Vaikutuksia on aika vaikea tutkia tälleen yksinään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
μOR
Seuraa 
Viestejä373

Kiinnostaisi antioksidanttiominaisuuksiensa takia ehkä hieman. Saako metsää lukuunottamatta mistään vielä kohtuullisella hinnalla? Kiinnostaisi kokemukset myös.

totinen

Voisi kerätä myyntiin?Kannattaa muistaa, että pakurikäävän kerääminen ei sinänsä ole jokamiehen oikeuksiin kuuluvaa, että se kasvaa puussa kiinni ja sen irrottaminen lähes aina vaurioittaa itse puuta, varsinkin jos ei tiedä mitä on tekemässä. En muista, minkä viraston sivuilta tarkistin itsekin asian ja päätin jättää asian siihen.

Mikään ei tietysti estä, jos on omaa metsää.

Goswell
Seuraa 
Viestejä18442

Pakuri tappaa puun muutamassa vuodessa väittävät, ei siitä keräämisestä silloin haittaa puulle ole. Lupa kannattaa toki kysyä.

Minun mielestä noin.

Goswell
Pakuri tappaa puun muutamassa vuodessa väittävät, ei siitä keräämisestä silloin haittaa puulle ole. Lupa kannattaa toki kysyä.Tiedän. Kuten sanoit, lupa pitää kysyä, ei niitä pidä omin päin mennä hakkaamaan irti

eukko
Seuraa 
Viestejä102

http://www.ymparisto.fi/default.asp?con ... 264&lan=fi

"Käävät ovat luonnonvaraisia sieniä, joten niiden poimiminen on periaatteessa jokamiehenoikeutta. Huomattava kuitenkin on, ettei puusta saa ottaa oksia eikä käpyjä. Kasvitieteellisesti kääpä ei ole puun osa, joten käävän ottamista ei voi rinnastaa oksan ottamiseen. Kääpien keräämisen tulisi tapahtua puuta vahingoittamatta."

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5153

Saisikohan tuota pakurikääpää jotenkin "viljeltyä"?

Puukolla viiltoja koivunkuoreen ja siihen hieroisi pakurin tappamasta puusta kuoren alta otettua sienirihmastoa, onnistuisiko?

Yleinen mielipide on aina väärässä.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5153

Juttua pakurikäävästä

Pakurikääpä

Pakurikääpä on useilla varttuneilla lehtipuilla esiintyvä, yleinen lahottajasieni koko Suomessa. Pakurikääpää esiintyy yleisimmin hies- ja rauduskoivuissa, mutta tämä lahoittaja voidaan tavata myös leppien, pihlajoiden ja pyökkien kyljissä. Kääpä muodostaa elävissä puissa mustan epämääräisen muotoisen lohkeilevan pahkan, eli pakurin, johon ei kehity itiöitä.

Pakurikääpä on kallista ostaa. Sen keskimääräinen kilohinta voi olla jopa 500 euroa kilolta. Edullisen huippuravinteen voi käydä itsekin poimimassa metsästä.
http://www.radionova.fi/ajankohtaista/u ... 24715.html

Yleinen mielipide on aina väärässä.

jees
Täysjyvämuroissa on polyfenoleita samalla tavalla kuin suklaassa ja viinissä.

Mutta ei samoissa määrin ja kai nautit murosi ilman maitotuotteita tai voit unohtaa ne terveelliset vaikutukset?

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5153

Irroittelin tänään pakureja puun kyljestä. Kirveen laitoin käävän juureen ja pienellä lekalla napautin. Hyvin irtosi.

Entä nyt? Mitä pitää tehdä seuraavaksi - minulla on muovikassi puolillaan pakurikääpää.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Onko tämä pakuria?

Ja jos on, niin miten sen saapi pois nätisti?

On meinaan luonnonsuojelualueella.

μOR
Seuraa 
Viestejä373

Jahas ei muuta kun nettikauppa auki jos on. Aika mötti.

Tässä yksi ympäristöä kunnioittava menetelmä:
-mene seisomaan noin puolen metrin päähän puusta ja rentouta hartiat positiiviisen energian lataamiseksi
-pyörähdä 4 kertaa paikallasi ymräri kädet latvastoa kohden
-laita kädet puun runkoa vastan 90 asteen kulmassa ja sulje silmät
-taputtele hetki puun runkoa kevyesti hetken aikaa. Oikean ajan tunnet kyllä kun puu rupeaa vaihtamaan positiivisia aaltoja
-tämän jälkeen avaa silmät mahdollisimman pyöreiksi, ota moottorisaha ja kaada puu, jonka jälkeen pakuri on helpompi hakata irti talttaamalla käyttäen kahta kirvestä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat