Seuraa 
Viestejä45973

Tätä väitettä kuulen usein. No onko se huora vanhin ammatti maailmassa ? .Valaiskaa minua nerot...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2379

Kai rahan hankkimiseen tarvitaan eka joku ammatti esim. maanviljeliä, metsästä, kalastaja, kokki, rakentaja, suutari, räätäli, kätilö, lääkäri, nii ja se rahan painaja. Mut tuskin tämän selvittämiseen tarvitsee olla pyromaani niin kuin Nero.

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Ensin pitää määrittää, mitä se huoran ammatti tarkoittaa?

Vertailtavaksi kaksi tapausta:

1. Olette varmaan nähneet Madonnan tai hänen kuviaan. Hän oli tavannut erään köyhän perheen lapsen, joka oli sairas ja teki kuolemaa. Madona adoptoi lapsen, jotta voi taata hänelle parhaan mahdollisen hoidon. Ihme tapahtui ja lapsi toipui. Tämän jälkeen lapsen isä tahtoi perua adoption, mutta madonna ei suostunut perumaan sitä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Madonna

2. Neitsyt Maria tai kuka sen keksikään, että oli tapahtunut hengestä sikiäminen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Neitsyt_Maria

Naisen painotukset hormoneissa johtuvat kai siitä, mikä mielen täyttää.
Jos jompikumpi olisi huora, niin kumpiko se noista kahdesta olisi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarkemmin kun asiaa miettii, on pakko pohtia koko ihmisen historiaa. Siis milloin ihminen oikeastaan tuli kuvioihin? Miljoona vuotta sitten, 200 000 v. sitten? Epäilemättä huoraaminen on ollut kriittisinä (pullonkaula)aikoina tärkeä keino ihmiskunnan selviytymisen kannalta. Kun on vain muutama tuhat yksilöä olemassa, ei ole valinnanvaraa - on pakko nusasta ensimmäistä vastaantulijaa varmuuden vuoksi.

Arvelisin että ensimäinen kuitenkin on ollut jonkinlainen keräilijä/metsästäjän prototyyppi, ja myöhemmin pienviljelijä. Varsinaiset ammattihutsut ilmaantuivat vasta kun oli perustettu kaupunkeja, joissa oli kunnon asiakaspohja ja riittävää varallisuutta.

Apinatutkijat voivat olla tietysti eri mieltä.

Niin kauaa kun ei ollut yhteisöllisyyttä ja ulkoistettuja markkinatalouden pelisääntöjä, ei ollut myöskään varsinaista prostituutiota. Se kehittyi vasta yhteiskunnallistumisen myötä. Ennen yhteiskuntaa oli vain pieniä yhteisöjä, joissa oli sisäinen hierarkia, eikä varsinaista kaupankäyntiä käyty, vaan edut määräytyivät hierarkian mukaan vastikkeetta; mutta toisaalta koko yhteisö muodosti yhteisen systeemin, joka petti, jos yksikin lenkki katkesi. Yhteisöjen välillä käytiin jossakin määrin vaihdantataloudellista kauppaa, mutta tilaisuus teki varkaan - jos kamat - ja huorat - sai keihäällä sen sijaan että luopuisi omista aarteistaan, niin kyllä tehtiin. Mitään esivaltaa kun ei ollut rankaisemassa "väärintekijöitä" - oli vain luonnon lait.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

No jos ihan raamatun mukaan ajatellaan, niin Jumalahan loi eläimet.

Loi rotan ja loi oravan - sama eläin, toisella vain tuuhea häntä. Orava on kuitenkin söpö ja rottaa on inhottu aikojen alusta.

Selitys on yksinkertainen. Oravalla oli parempi markkinointimies!

Päätelkää tästä. Tai sitten ei.

Moikka
Tätä väitettä kuulen usein. No onko se huora vanhin ammatti maailmassa ? .Valaiskaa minua nerot...Meibii.

Ihmisyhteisössä määritelmä ammatti tarkoittanee sellaista toistuvaa käyttäytymistä, josta syntyy henkilökohtaista hyötyä. Jos varhaisen yhteisön seksuaalikäyttäytyminen oli normittunut seksillä se oli todennäköisesti kaupallisesti varhaisin vaihtoarvo.

Jos se taas oli vapaata ensimmäinen kaupallinen toiminto oli varmaan "pappisvirka" eli mikä tahansa varhaisyhteisön rooli, jossa tarvittiin tulkintaa ja välittäjää henkiulottuvuudessa. Hänelle tuotiin hirvenlihaa.

Seuraava huoraamistapa on aika vanha.

Otan esimerkin läheltä, jotta perusteita löytyy noiden naapuriotsikoiden alta:
Kun Ruotsi on suhteessa Suomeen kuin ryöstömurhaaja, niin osa suomalaisista on siitä huolimatta suhteessa Ruotsiin kuin huoria.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327
Volitans
No jos ihan raamatun mukaan ajatellaan, niin Jumalahan loi eläimet.

Loi rotan ja loi oravan - sama eläin, toisella vain tuuhea häntä. Orava on kuitenkin söpö ja rottaa on inhottu aikojen alusta.

Selitys on yksinkertainen. Oravalla oli parempi markkinointimies!

Päätelkää tästä. Tai sitten ei.


Vähän liiankin hyvä markkinointimies. Onhan rotastakin maksettu rahaa, mutta oravannahasta vielä paljon enemmän. Eikös se jopa ole ollut suomalaisten ensimmäinen valuutta?

Ja otsikon aiheesta: eikös se huora ole maailman toiseksi vanhin ammatti? Vanhin on tietenkin hengellinen sääty, ja tämä vanhin ammatti on pystynyt maksamaan toiseksi vanhimmalle.

Riso abundat in ore stultorum

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
pinklin
Siis huoraaminen ja sen tuomittavuus tulivat vasta kun tulivat tuomitsijat.Jep. Aikaisemmin se oli vain tavanomaista vaihdantataloutta.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Miehet varmaan ennättäneet huorata ensin on veikkaukseni Nykyään kaupungilla näkee niin paljon "mieshuoria" joten veikkaan että nyt ympyrä sulkeutuu.

tassuttaja
Sähkömies on kyllä maailman vanhin ammatti, sanotaanhan kirjassakin tulkoon valkeus ja
sähkömiehet olivat jo saaneet työnsä valmiiksi.

Ja sama sähkömies tuomitsi huoraamisen, ellei sitten Mooses valehdellut kirjoittaneensa sanelun mukaan siihen kivitauluun.

molineux
Seuraa 
Viestejä541

Muistaakseni John Kenneth Galbraithin kirjassa "Raha, mistä se tulee mihin se menee" mainittiin prostituution liityneen aivan keskeisellä tavalla rahatalouden syntymisen historiaan. Näin tunnetun eurooppalaisen historian mukaan ja mitä todennäköisemmin myös maailmanlaajuisestikin (Kiina, Intia, Babylonia, Egypti...). Jotta kuva siis oikein hahmottuisi pitäisi Wall Streetillä ja Lontoon Cityssä sijaita myös maiden merkittävimmät bordellit. Ehkä tämän tilanteen syntymiseen vaikuttaa se että tällainen "vaihdannan väline" saadaan kaikkein kätevämmin käyttöön - syntymälahjana eikä investointeja tarvita kuten vaikkapa kuljetus- ja maatalousbusineksessa.

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat