Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Osaako joku selittää mikä on se perimmäinen syy minkä takia länsimainen kulttuuri ei tunnu tuomitsevan kahta seuraavaa luonteenpiirrettä, fanaattisuutta ja ahneutta?

Sillä mikäli kun minä niitä ymmärrän, niin kummastakin, niiden päästessä valloilleen, aiheutuu paljon yhteiskunnallista vahinkoa. Minkälainen on siis yhteiskuntamalli joka tukee ihmisen vahingollisten persoonallisuuspiirteiden olemassaoloa ja kasvua keskuudessamme?

Otetaan esimerkiksi fanaattisuus. Mitä muuta urheilufanien ja muiden fanittajien määrän kasvattaminen esimerkiksi median ja markkinoinnin kautta on, kuin ihmisten fanaattisuuden kasvattamista ajattelumallina? Onko se lieve-ilmiö, joka hyväksytään hiljaa, koska faneilta saa rahaa? Vaietaanko siitä fanien avulla rikastuvien ja sitä kautta valtaan päässeiden tahojen tahdosta?

Entäs sitten ahneus? Kapitalismiin kuuluva sääntö numero yksi vähän karikatyroiden: "Yksilö saa kasvattaa omaisuuttaan äärettömästi, ja täten saa myös lisää vapauksia, kunnes kaiken omistaessaan muuttuu Messiaaksi." Tämä siis karikatyyrinä. Näiden kummankin negatiivisen luonteenpiirteen hallitseminen tulisi olla yhteiskunnan päätavoitteiden joukossa. Osittain näin tapahtuukin, ja eritoten niissä tapauksissa joissa uhrit yleensä kuolevat. Esim. ylinopeus tai muu vastaava käyttäytyminen, murhaaminen etc. Lait on rakennettu estämään suoran fysikaalisen tai henkisen vamman tuottaminen, mutta taloudellinen riisto taas pikemminkin mahdollistetaan lainsäädännön avulla, eikä siihen puututa. Laki ei tunne taloudellisia nopeusrajoituksia, ainakaan eliitin suhteen. Keski-luokan sekä pööbelin rikastumisen rajoittamiseen taas tämä samainen yhteiskuntamalli sisältää hallitsemisen avaimet. Ihmisten fanaattisuuden ruokkimista piilotajuisesti markkinoinnin avulla ei myöskään tuomita. Aivopesu on siis hyväksyttävää, vaikka se aiheuttaa vinoutunutta ajattelua ja liioiteltua suhtautumista asioiden tärkeyteen, hämärtäen ihmisten todellisuudentajua. Ihmisten todellisuudentajun hämärtäminen ei siis ole rikollista, vaan suositeltavaakin, siinä mielessä että sillä voi rikastua ja siten lisätä valtaansa näitä arvoja kunnioittavissa yhteiskunnissa.

1% saa ja loput antavat.

Eli ahneet saavat markkinoinnin ja mediapelin turvin enemmän kuin ansaitsevat, ja seurauksena siitä fanaattisuutta tukevan markkinoinnin ja mediapelin johdosta ihmiskunta degeneroituu. Ja tätä ei pyritä siis estämään, ilmeisesti koska yhteiskunnalliset johtavat tutkijat eivät ongelmaa tiedosta. Tai vaikenevat koska pelkäävät.

Kuinka pitkälle vähemmistön rikastumista enemmistön kustannuksella tulee sietää?

Kuinka pitkälle ihmiskunta on valmis degeneroitumaan? Apinoiden planeetan kaltaiseen orjalistoiseen oligarkiaan, jonka valta turvataan kapitalismin voimin?

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat