Seuraa 
Viestejä45973

Juteltiin tässä eräs päivä kaverin kanssa ohi mennen lyhyesti akvaarioista ja siitä kuinka niiden vettä pitää kaloja varten hapettaa sellaisella "pulputtimella" (ei, minulla ei ole kokemusta akvaarioista, joten termit hukassa ). Juolahti siinä sitten mieleen että mitenkäs nuo vesikasvit tuottavat happea veteen?

Näin ensituntuma on että pakko kai niidenkin on toimia samalla periaatteella kuin maakasvien, mutta ottavat vain CO2:n vedestä ja sylkevät hapen veteen. Onko yhteyttämisessä mitään erityistä eroa veden alla tapahtuessa? Ja voisiko kasveja käyttää akvaarion hapettamiseen? Jos voi, kuinka paljon rehuja tarvittaisiin vesimäärään suhteutettuna?Oletetaan että akvaarion kalat olisivat jotain "ideaalikaloja" jotka eivät ole erityisen vaativia hapen määrän suhteen, eli eivät kuole ihan heti kun sitä on liikaa tai liian vähän.

Tiedän että sinibakteerit yhteyttävät, mutta käsittääkseni ne ovat yleensä aika pintaosissa, jolloin CO2:n otto tapahtunee ilmasta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Kyllähän ne akvaarikokasvitkin happea tuottavat. Jos meinaa, että niillä ilmastaa veden kaloille niin saa kyllä antaa myös reilusti valoa - ravinteitahan tuottavat kalat jätöksillään.

Semmonen ilmakivi on aika huono laite ilmastamaan makeaveden akvaariossa, kun kulplat ovat suuria ja harvakseltaan. Paremman ilmastuksen saa, kun laittaa veden pinnan kiertämään.

Suurin hyöty kasveista akvaariossa on niiden vettä puhdistava vaikutus. Kasvit imevät vedestä kasvaessaan erityisesti nitraattia.

Itselläni oli joskus 400 l:n akvaario, johon sitten laitoin kunnolla loisteputkia (4x36W). Sen seurauksena kasvit räjähtivät kasvuun siinä määrin, että kasvustoa piti harventaa viikoittain noin ämpärillisen verran.

Eri kasvit kasvavat kuitenkin eri tahtia, joten pitäisi varmaan ihan mitata, että miten kasvit tuottavat. Moni muukin asia kun vaikuttaa, kuten saatavilla olevat ravinteet, valon määrä ja laatu, lämpötila ja veden Ph.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat