Seuraa 
Viestejä11779

[size=85:5i3tck22](Media ulvoo finnairia 0], fortumia – liliusta, vehviläistä ja kaikkea mikä liikuu rahakammarien sisällä ja edustoilla. Mikä kiihkeyttää kohtuuttomuuden ja miksi eräät ovat niin paljon arvokkaampia kuin he, jotka tämän kansantalouden todellisuudessa kustantavat?)[/size:5i3tck22]

[*] Epätasapaino tulojen jakaumassa, sekä tietämys ansiottomasta ansainnasta ja ostovoiman keskittymisestä nostavat kapinahenkeä kansalaisissa. Jatkuvasti uutisoidut jättioptiot, johtajiston ylettömät palkankorotukset, sisääntulo- ja ulosmenopalkkiot sekä työpaikkojen siirrot ja pakkomestaus yt-alttareilla eivät nosta yhteishenkeä kansalaisissa.

Tietämys on noussut tänään niin suureksi, että piilottelu ei enää onnistu kuten vuosikymmeniä sitten. Oikeuden päätökset, jotka vapauttavat todisteiden puutteessa "kansalaisten mielestä ilmiselviä talousrikollisia" nauttimaan kätkettyjä omaisuuksia ei herätä myöskään luottamusta. Tosiasia on, etteivät läheskään kaikki talousrikokset edes nouse tutkimuksiin. Poliiseja on yksinkertaisesti liian vähän kenttätyöskentelyyn.

Kansakunta on ominaisimmillaan silloin,

kun se kokee yhtenevyyttä ja keskinäistä taistelutahtoa ulkoisia ongelmia vastaan. Nyt osa kansalaisista kokee ongelmia sisäsyntyisesti ahneudesta, piittaamattomuudesta, omanapaisuudesta ja kyvyttömyydestä johtajistolta nähdä alaisiaan tiimiosasena yhteisessä tuotannossa ja toiminnassa.

Peruskansalainen on unohdettu ja turhautunut

Varsinkin nuori on kokenut osallistumattomuutta, väkivaltaista kotia, juoppoa isää tai äitiä. Nuorista liian suuri osa ei yksinkertaisesti tiedä mitä he tekisivät. Henki on katoamassa Suomi-laivasta, meillä ei ole luottamusta herättäviä kansanjohtajia, tai jos onkin, niin liian vähän.

Omanapainen pikkunokkeluus tulonjaon epäsuhteessa ajaa verestävää vastakkainasettelua. Ihmiset tietävät, että kukaan ei ole kymmen- jopa satakertaisen palkan arvoinen. Kaikki suomalaiset tietävät logistisoituneen yhteiskunnan muodostuvan osasista, joilla on oma arvonsa ja osuutensa kansantaloudessa.

Yksinkertaisesti liika ahneus on ylittämässä kipupisteet

Voivottelu ei auta itse tapahtumaan, vaan takana oleviin syihin tulee kiinnittää huomiota. Makasiinimellakat joitain vuosia sitten olivat pientä näpertelyä ja itseprovosoitumista. Epätoivoinen mellakointi Suomessa tiedolla, että järjestys tulee kuitenkin paikalle, viestittää tekijöidensä vaihtoehdottomuuden. Maksasiineilla olivat pioneerit liikkeellä ja he saivat huligaanien leiman.

Laajemmat kansanosat eivät Suomessa lähde liikkeelle kuin äärimmäisessä hädässä, mutta laittomatkin toimet voivat saada kansalaisissa hiljaista hyväksyntää, koska vinouttavat ongelmat ovat useissa peruskodeissa jo arkipäivää. Kansalaiset kuiskivat jo kansantuomioistuimista.

Epätoivo yksilössä laukaisee joukossa harkitsemattomasti liikkeelle sellaista, mitä ei yksin koskaan tekisi. Alkoholillakin on rohkaiseva vaikutus toimiin, mistä muutoin tietää rangaistuksen tulevan. Lisäksi nuori-ihminen on oikeasti huolissaan huomisesta.

Pahaolo leviää ja välinpitämättömyys seurauksista laajenee

Hädänalaisia välittömästi herkkiä ihmisiä ajautumaan laittomiin mielenilmauksiin on paljon enemmän kuin nähdään. Suomi on jakautunut kahtia – Suomi on revitty kahtia 1]. Suomessa menee monien tilastojen mukaan paremmin kuin koskaan ja se tuudittaa sokeutta nähdä yhteiskunnan varjoisalle puolelle.

Suomalainen on uskollinen kansalainen, joka on enemmistönä vannonut aina poliisin järjestysvaltaan. Suomalainen arvostaa poliisia 2] ja mellakat eivät ole kohdiste poliiseihin eikä palomiehiin, pahaolo vain purkautui johonkin, sattumaohjatusti.

Mellakoiden takana on aina harvinaisen vähän aktiiveja,

jotka lietsovat tarkoitushakuisesti osallistujia. Pienmellakka oli tärkeä muistutus muutoksesta. Yhteiskunnan päättäjien tulee oikeasti tulla kansan pariin ja nähdä hätä kymmenissä tuhansissa kodeissa. Hallitus ei ole pelkästään tarkoitettu maksamaan ulkomaan velkaa, tärkeämpää juuri nyt on katsoa kansan joukkoon ja toimia yhteenkuuluvuuden hyväksi.

Valjastetaan hätähuutoenergia!

Hätähuutoenergian käyttö mellakoinnin sijasta voisi mieluummin purkautua kansalaistoimintaan tulevia ennenaikaisia eduskuntavaaleja kohtaan. Kansa saa aina näköisensä edustajat Arkadianmäelle – nyt on saatu uusia tavallisen peruskansalaisen näköisiä ”harjoittelijoita” 3] – heillä tulee olemaan vielä väkevä viesti perinteelliselle puoluepolitiikalle!

Kansalaisaktivismi yhteisiin asioihin avaa laillisen tien tehdä muutoksia

Mielenilmaukset näyttävästi ja laillisesti ovat kansalaisoikeuksia, joihin poliisi ei puutu. Joukkovoima voi kohdata itselleen omaehtoista yhteenkuuluvuutta, itsehillintää ja huolehdintaa toisistansa ja se on merkki edustajillemme tulevasta äänestyksestä.

Pääministerinkin 4] pitäisi ymmärtää syyt alkaneviin mellakoihin. Suurimmat ongelmat ovat vielä edessäpäin ja juuri nyt on aika aloittaa eheyttäminen. Suomalaiset kykenevät hoitamaan yhdessä vaikeatkin ajat ja asiat. Suuren sinivalkoisen Isänmaan todellisen ystävän vastuuntuntoiset sanat kaikuvat haudan 5] takaa:

Suomi on hyvä maa ja sitä puolustaa parhaiten aitosuomalainen itse.

VIITTEET
[size=85:5i3tck22]0] – Katkaistaanko Finnair´lta siivet? -- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... -reiteilta
1] – RKP-Kokoomus repi Suomen kahtia! -- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... men-kahtia
2] – Poliisien toimintaedellytykset on turvattava -- https://www.facebook.com/groups/363304347037588/
3] – Persut harjoittelevat poliitikoiksi -- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... dustajiksi
4] – Jyrki Katainen, pelottavan kalliskuluerä -- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... perillinen
5] -- Kenraali Adolf Ehrnrooth -- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/01/ ... ailma.html[/size:5i3tck22]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat