Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ilmanvaihtokanavaan pitäisi saada jonkinlainen äänilukko. Eli ilman pitäisi päästä etenemään, mutta äänen ei. Tai ainakin se pitäisi saada vaimenemaan tuntuvasti.

Ehdotuksia..?

edit: ilmanvaihtokanava on pyöreä ja halkaisijaltaan n. 15 cm.

Kommentit (6)

Jos ei teollinen äänenvaimennin kelpaa, niin voi tehdä itse vaikka päättyvän vaimentimen. Eli putken päähän tehdasosista tehty vaimennin eli päätykin vaimentaa. Leikkaa tehokkaasti kanavaääniä.

Anomalia
Seuraa 
Viestejä1695
Liittynyt9.2.2012

Ehdottaisin, että ilmanvaihtokanavan sisään laitetaan tasaisin välein jotain estoja, jotka virtaava ilma pääsee kiertämään, mutta joihin ääniaallot törmäävät ja vaimenevat. Idea on siis, että ääniaalloilta katoaa suora värähtelyreitti.

Uudistunut virkamies: jokainen päivä on samankaltainen.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007
Pirpana
Toki kelpaa teollinen äänenvaimennin. Mistä niitä saa ja millaisia ovat ja kustantavatko kuinka paljon..?Niitä saa kaikista rautakaupoista. Siis esim tuollaisia:

taloon.com

Aika tehottomia kyllä mielestäni ovat. Parempi olisi jo ehdotettu omatekoinen käyttämällä esim kartiopateilla varustettua vaahtomuovia tms seinissä.

SunAirilla nyk. Airwise taisi olla kantikas ja avattava äänenvaimennin. Sisällä on virtausesteet ja vaimennus siten tehokkaampaa. Parasta ko. vaimentimissa on eristemateriaali Dagron.
Kivivilla ja yksi kerros kuitukangasta ei estä kuitujen läpituloa. Kantikkaan vaimentimen hinta taisi olla 2-3 kertainen normaaliin versioon nähden.

Diam
Seuraa 
Viestejä2498
Liittynyt14.9.2006

Vaimentaa puheäänen kaikumista huoneistossa huoneesta toiseen.
Pyöreitä, epäkeskeisiä, kantikkaita lamellivaimentimia ja muovisia äänenvaimentimia löytyy. Kanttikanavissa suorakulma sisäsäteen vaimentaa ääntä, ulkosyrjä säteellä. Pyöreä muuten edullisempi aina.

Tuo vaimentaa ääntä, mutta kertavastus hieman suurempi.
http://www.airspiralo.com/products/fi/artnr/rkbh92008

http://kauppa.taloon.com/PublishedServi ... VI-8323038

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat