Seuraa 
Viestejä45973

Tue kuubalaisten kirjojen painattamista

YK:n yleiskokous on toistuvasti tuominnut USA:n julistaman Kuuban vastaisen saarron, joka rikkoo kansainvälistä oikeutta ja loukkaa Kuuban kansan oikeutta valita itse yhteiskunnallisen kehityksen tie. Kauppasaarto vaikeuttaa kuubalaisten jokapäiväistä elämää ja hyvinvointia.

Kauppasaarrosta huolimatta Kuuba on kyennyt kuitenkin huolehtimaan muita kehitysmaita paremmin kansalaisten perusoikeuksista, kuten oikeudesta terveydenhuoltoon, koulutukseen, työpaikkaan ja vaikuttaa itseään koskevaan päätöksentekoon.

SKP osallistuu Spartacus-säätiön Kuuba-solidaarisuusprojektiin. Sen puitteissa on tuettu kuubalaisten itse valmistamien luontokirjojen julkaisemista ja ympäristökasvatusta. Kuubalainen Ekologian ja systematiikan instituutti tuotti kaksi kirjaa, jotka saivatt erittäin kiittävät arviot kansainvälisissä luonnontieteilijöiden konferensseissa ja julkaisuissa, kuten Nature-lehdessä.

Ensimmäinen projektin puitteissa julkaistu kirja painettiin vuoden 2002 lopussa. Se on ensimmäinen kuubalainen kokonaisvaltainen teos Kuuban linnuista. Kirja sai laajaa huomiota ilmestyessään Kuubassa. Sitä on levitetty "yliopisto kaikille" -kampanjan puitteissa oppilaitoksiin ja kirjastoihin. Toinen kirja Kuuban matelijoista ilmestyi syksyllä 2003.

Projektin jatko keskeytyi välillä, kun EU päätti jäädyttää valtiollisen tason suhteet Kuubaan ja Suomen ulkoministeriö ulotti tämän boikottilinjan koskemaan myös kansalaisjärjestötason kehitysyhteistyötä. Sittemmin EU lopetti boikotin ja Suomen ulkoministeriö myönsi tukea hankkeelle, jossa Spartacus-säätiön kuubalaisena kumppanina on nyt Kuuban Eläintieteellinen seura yhteistyössä eräiden muiden kansalaisjärjestöjen kanssa.

Uuden projektin puitteissa aiotaan julkaista kaksi uutta kirjaa Kuuban luonnosta. Lsäksi tuetaan kansalaisjärjestöjen ympäristötoimintaa sekä erityisesti syrjäseutujen mahdollisuuksia kehittää ympäristökasvatusta ja luontomatkailua. Uuden projektin budjetti on noin 92 500 euroa. Projektiin on saatu ulkoministeriön kansalaisjärjestöjen kehitystyötukea.

Solidaarisuusprojektin puitteissa on järjestetty myös kuubalaisen tutkijan vierailu, seminaareja ja näyttelyitä Suomessa. Samalla on edistetty kuubalaisten tutkijoiden yhteyksiä suomalaisiin tutkijoihin ja yliopistoihin. Lisäksi SKP pyrkii solidaarisuusprojektin puitteissa voimistamaan kansalaismielipiteen painostusta USA:n julistaman kauppasaarron purkamiseksi.

Projektiin kerätään rahaa Spartacus-säätiön keräystilille Etelä-Suomen lääninhallituksen koko maahan antamalla keräysluvalla. Spartacus-säätiö on Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen jäsenjärjestö.

Tue Kuubaa: Spartacus-säätiön solidaarisuustilit 151130-7200219 ja 800015 - 1410071
(HUOM tilisiirron viesteihin merkintä: Kuuba)

http://www.kepa.fi/jarjestoille/jasenrekisteri/188

http://www.kepa.fi/

http://www.skp.fi/tapahtumat/kuubasolid.html

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (24)

NO, Ystäväni George odottaa vaan, kun Fidel kaatuu
toisen kerran, sitten on pakko mennä auttamaan vanhaa
miestä

L
Seuraa 
Viestejä7979

Lenin

Kirjoitit:

YK:n yleiskokous on toistuvasti tuominnut USA:n julistaman Kuuban vastaisen saarron, joka rikkoo kansainvälistä oikeutta ja loukkaa Kuuban kansan oikeutta valita itse yhteiskunnallisen kehityksen tie. Kauppasaarto vaikeuttaa kuubalaisten jokapäiväistä elämää ja hyvinvointia.

YK:n yleiskokous se nyt julistelee mitä julistelee, jotta keskimääräisessä luuserijäsenmaassa tulisi olo jotenkin paremmaksi. Siis ainakin sen korruptoituneen eliitin olo; kansaa tuskin kiinnostaa Kuuban itseaiheutetut robleemit, kun on omiakin riittämiin.

Ja kai USA:lla on oikeus päättää, kenen kanssa kauppaa käy? Ei USA mitenkään saarra Kuubaa ja estä muita maita käymästä kauppaa kyseisen persaukisen diktatuurin kanssa. Hyvin ilmeisistä syistä kauppaa ei moisen maan kanssa juuri käydä; ne osaa itse tuottaa vain paskaa, eikä niillä ole rahaa ostaa mitään muilta.

Eikö NL:oa enää ole, ja vaikka olisi, ei niilläkään olisi lahjoittaa rahaa Fidelille sellaisia määriä, että Kuuban systeemi sillä pyörisi, koska olisi NL melko huonossa kuosissa itsekin, jos kuolemansa olisi aikoinaan välttänyt. Niin kauan, kuin öljyn hinta pysyy nykykorkeuksissa (max muutama vuosi), pystyy Hugo Venezuelasta vähän jeesaamaan. Edellyttäen, että pysyy Hugo itse vallassa ja että riittää almua oman maan infrainvestointien ja etenkin kotimaisten ääntenkeruuinvestointien jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saartoa voisi höllentää sen verran, että lähetettäisiin Fidelille ja sen kavereille vähän nikkeliä.

Lopultahan fasistikommunistimme ilmoitti säätiön, jolla on rahaa, ja jonka tilille voi lähettää rahaa. Ja siitä ilosta hän on täällä riemuaan hihkunut. Mutta onko sillä mitään tekemistä Kuuban ja sen kauppasaarron kanssa?

Viime aikoina eräät huijarijärjestöt ovat keränneet rahaa mm. sotaveteraanien auttamiseen. Huijaukseen kelpaa mytös Kuuban asia.

Lähetelkää te kaikki hyväauskoiset rahaa huijarien avaamille milloin minkäkin asian tileille.

Keräyshuijaus käy myös poliislle tutkittavaksi annettavasta asiasta.

Tulipa mieleen Pentinkulma-eeposen keräys, sekin SKPhen liittyvä, nälkää näkevän Neuvosto-Venäjän auttamiseksi, johon Leppäsen Preeti, kirjan köyhin, luovutti rikkovartisen vasaran. Sitten keräys todettiin provokaatioksi, ja Preeti sai vasaransa takaisin. Koneilla siellä nääs työt tehdään, nälkää ei kommunismissa nähdä.

Vierailija

Ei voi auttaa ,lähetin kaikki rahani Nigerialaiselle miehelle jolta sain sähköpostia hyvästä sijoituksesta.

Jos Kuubassa onpulaa lääkinnästä, voi johtua siitä, että 14 000 on lähetetty Vebezuelaan. Sikäläinen Hugo maksaa öljyllä, muutama miljoona tonnia vuodessa. Kuuba ei ole nälässä, sen sijaan muutma miljoon muuta ihnmistä maailmassa on. Ja myös tämä vaikuttaa muslimien jyrkän suunnan leimahdukseen.

Irakissain oli joskus olosuhteisiin katsoen hvyä terveydenhoito. Saarron ja sitten Iso Poika Bushin sotatoimien seurauksena siellä jouduttiin suroanaiseen terveydenhoidon jkatastrofiin. Aikanaan surtiin Saddamin aiheuttamia tuhoja Kuwaitin eläintarhassa. Irakilaisia kuolevia ihmisiä ja lapsia ei surtu pitkään. Nyt tilanne sentään siellä on hiljalleen parantumassa.

Jos Venäjä myöntyy Iso Poika Bushin pakkotoimiin Irania vastaan, siellä on odotettavissa paljon suurmmissa puitteissa kuin tähän asti Irakissa.
Suuniteolnmat voimaloiden tuhoamiseksis on tehty. Ja sinä et halua, että Venäjänkään roolista tässä keskusteltaisiin.

Kuuban kanssa yhteistyössä lie Suomi-Kuuba seura ja muitakin luotettaviksi todettuja järjestöjä. Sinä paskiainne pyydät lähettämään rahaa omille tileillesi.

Kuuban auttamisestasikin maailman taantumus vuodattaa sinulle kiitosta ja ylistystä. Sinä olet vasemmisiton keskuuteen lähetetty tuholaistyöntekijä.

Kaikki vasemmalla, ottakaa jyrkkä ero tuosta kavaltajasta ja myös häntä ymmärtävistä ystävistään. Jos ette, hän likaa myös teidät. Sen jälkeen teillä ei ole vasemmalla tulevaisuutta.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Lenin

Kirjoitit:

Valokuvaaja Annika Rauhala seurasi viikon ajan havannalaisessa
lastensairaalassa Yhdysvaltain kauppasaarron puristuksissa olevan Kuuban terveydenhuoltojärjestelmä arkea.

Usko jo, Kuuban ongelmat johtuvat siitä sinun ihannoimastasi aatteesta ja diktaattorista.

USA ei saarra Kuubaa mitenkään; se ei vain itse suostu käymään maan kanssa kauppaa. Eikä myöskään anna maalle kehitysapua, kuten monelle muulle Latinalaisen Amerikan maalle. Mielestäni jokainen maa on oikeutettu päättämään, kenen kanssa välilöissä haluaa olla, ja kelle rahaa lahjoittelee.

Andúril
Saartoa voisi höllentää sen verran, että lähetettäisiin Fidelille ja sen kavereille vähän nikkeliä.

Miks vitssssa niille pitäis lähettää jotain länsimaisia lääkkeitä? kehittäkööt ite perkeleet lääkkeensä tai kuolkoon pois.

Aleida Guevara vierailee Suomessa

Che Guevaran tytär, lastenlääkäri Aleida Guevara vierailee Suomessa 12.-13. helmikuuta. Ohjelmaan kuuluu luentoja ja keskustelutilaisuuksia mm. kansanedustajien, kehitysyhteistyöaktiivien, opiskelijoiden ja lääkärien kanssa. Kaikille avoin yleistötilaisuus pidetään Tampereen Lenin-museolla ma 13.2. klo 18. Keskustelun aiheena on Che, Kuuba ja Latinalainen Amerikka.

”Kuubassa on puutetta joistakin tuotteista ja paljon taloudellisia ongelmia, mikä aiheuttaa suuria vaikeuksia parhaimman teknologian hankkimisessa… Kuubalaiset lääkärit eivät ole rikkaita, eikä heistä myöskään koskaan tule rikkaita, koska he eivät voi riistää toisia ihmisiä. Ensimmäinen asia, jonka opit, on se, että lääketiede on velvollisuus kansaa kohtaan ja oikeus kansalle ja että se on maksutonta. Kuka voi maksaa minulle niiden lasten elämästä, jotka minä olen yrittänyt pelastaa omin käsin? Näin meille opetettiin, mutta jokaisen yksilön on toteutettava se myös käytännössä.”

http://www.kuuba.org/index.html

http://www.kuubaseura.fi/Text/kehitysyhttyo.htm

Che Guevara ennen lähtöään Boliviaan vastasi Kuuban talousasioista.
Eivät tulleet kuntoon hänen jälkeensäkään. Ei minulla varsinaisesti ole mitään Kuubaa vastaan, mutta onnelklisen komunistisen yhteiskunnan edellyttääv vankka taliosu oli toivotona ongelma jo ennen Neuvostoliiton romahdusta 1991.

Mm. liittyen Kennedyn murhaan, Che Guevara oli mahdollinen kaksoisagentti, jonka murha 1967 liittyi USAn sisäisiinkin välien selvittelyihin. Ovat sitä muutkin julmurit jättäenet lempeitä jälkeläisiä.
Ja yksityiselämässään mm. Stalin ja mainitsemasi Leninkin, ynnä
Hitler ja Himmler olivat melko ystävällisiä lempeitä ihmisiä.
Timur Lenkin seuraajat mm. edistivät Keksi-Aasian tiedettä.

Kuten sanottu, Kuuban ja kuubalaisten hätä ei ole nyt varsin suuri, verrattuna siiehn, mitä muutama miljardi muualla kokee. Kuuballa on myös auttaja naapurissa Hugo-setä. Sen sijaan Iranille on luvassa talouden tuhoavat pommitukset, kunhan Pikku-Valtu ja Kiinan Hiljainen mies antavat luvan.

Sivuseikka nyt maailmassa Kuuba ja kuubalaiset. Vuonna 1962 asia oli hiukan toisin. Samaisen Chen mukaan kriisin lauettua Fidel-setä rikkoi raivoissaan peilejä sun muuta irtaimistoa. Outo lempi, hänkin oli jo oppinut pitämään vetypommeista.

Maailma tuomitsi Kuuban saarron

YK:n yleiskokous tuomitsi USA:n ylläpitämän Kuuban kauppasaarron vielä selvemmin luvuin kuin aiemipina vuosina.

"New Yorkissa koolla olleet YK:n jäsenmaat äänestivät jo neljännentoista kerran Kuuban esittämän päätöslauselman puolesta, jossa tuomitaan Yhdysvaltojen talous- ja kauppasaarto Kuubaa vastaan. Saartoa vastaan äänesti 184 maata ja puolesta vain neljä. Lisäksi neljän maan edustajat olivat äänestyksestä poissa ja yksi äänesti tyhjää.

Yhdistyneet kansakunnat on tuominnut kauppasaarron jatkuvasti vuodesta 1992 lähtien. Tuolloin Kuuban esittämä päätöslauselma hyväksyttiin äänin 59-3. Tuki kauppasaarron lopettamiselle on sittemmin kasvanut. Kauppasaarron puolesta äänestävät säännöllisesti vain Yhdysvallat ja Israel, jotka tällä kertaa saivat painostettua mukaansa kaksi lilliputtivaltiota, Palaun ja Marshall-saaret. Myös Suomi äänesti kauppasaartoa vastaan.

Kuuban ulkoministeri Felipe Pérez Roque näki äänestystuloksen vahvistavan, että saarrossa ei ole kyse vain USA:n ja Kuuban välisestä asiasta, vaan taloudellisesta sodankäynnistä, joka on ulotettu koskemaan myös muita maita ja joka siten on kansainvälisen lain vastainen."

http://www.kuuba.org/091105saarto.html

Vaihtoehtoisesti kuubalaisia terrorisoisi McDonalds ja Coca-Cola. Luulisi Ilyichin olevan tyytyväinen, ettei Yhdysvallat anna kapitalistirakkien kuseskella Fidelin nurkkiin.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Lenin

Lainasit:

Kuuban ulkoministeri Felipe Pérez Roque näki äänestystuloksen vahvistavan, että saarrossa ei ole kyse vain USA:n ja Kuuban välisestä asiasta, vaan taloudellisesta sodankäynnistä, joka on ulotettu koskemaan myös muita maita ja joka siten on kansainvälisen lain vastainen.

Jaa. Minä näen homman siten, että on muodikasta äänestää jenkkejä vastaan. Etenkin silloin, kun äänestyksellä ei ole mitään konkreettista merkitystä. YK:n Yleiskokouksen päätöslauselmathan eivät sido ketään mihinkään eivätkä ole kansainvälistä oikeutta, kuten Turvallisuusneuvoston päätökset.

Ja miten niin ei ole USA:n ja Kuuban välinen asia? Tuossa kommarilinkissäsi ei juuri selitetä.

Huonomminkihan asiat voisi jos tosiaan tuo mcdonalds ja cokacola pääsisivät vapaasti myrkyttämään kuubalaisia...hirveetähän se olisi 90% ylipainoisia niin kuin amerikoissa ja vielä vapaan mailman mukaisesti terveydenhoito koskisi vain sitä varakasta 0.0001% väestöstä.

L
Seuraa 
Viestejä7979

TTT

Kirjoitit:

Huonomminkihan asiat voisi jos tosiaan tuo mcdonalds ja cokacola pääsisivät vapaasti myrkyttämään kuubalaisia

Mikä siinä sitten mahtaakin olla, että tuntuvat kolajuomat ja purilaiset maistuvan vähän kaikkialla, missä ihmiset saavat itse päättää omista asioistaan?

Ja:

ja vielä vapaan mailman mukaisesti terveydenhoito koskisi vain sitä varakasta 0.0001% väestöstä.

Jenkeistä muistaakseni selvästi yli 90% kuuluu terveysvakuutuksen piiriin. Suurin osa työn kautta, mutta lisäksi on valtion ohjelmia, kuten Medicaid ja Medicare.

L
Mikä siinä sitten mahtaakin olla, että tuntuvat kolajuomat ja purilaiset maistuvan vähän kaikkialla, missä ihmiset saavat itse päättää omista asioistaan?

Hyvä kysymys. Mikä saa ihmiset haukkaamaan moista paskaa?

Prosentit olivat vain heitto yleensä etelä-amerikan menolle...

L

Se on sitä että on vain yksi näkemys oikeasta markkina hengisestä kehityksestä. Missä yhteiskunnassa eleletkään niin vallalla on enemmistönfilosofia ja ajatusmaailma...joten globaali-Mcdonalds vielä paremmin cocacola suosio johtuu ilkeästi sanottuna propagandasta. Nuori Skywalker älä ali arvio markkinavoimien valtaa -ei sitä turhan päiden mainostella. Jokainen mainos vaikka ei itse kyseenomaisen myyntiin auttaisi niin silti se on mainos vallitsevalle markkinafilosofialle.

Mikä todellinen järki on sokeroidulla värjätyllä vedellä? -ai ja vielä se hiilihappo siihen. Ja miksi ei mistään pizzeriosta saa oikeita vaihtoehtoja cocacolalle (en tarkoita pepsiä vaan esim. tuoremehua)? Missä valinnan vapaus?

L
Seuraa 
Viestejä7979

Blast from the past

Kirjoitit:

Tuo "vain" tuossa ei pidä paikkaansa. USA myös uhkailee Kuuban kanssa kauppaa käyviä ulkomaisia yrityksiä sanktioilla.

Kai USA:lla sentään on oikeus kohdella haluamallaan tavalla haluamiaan ulkomaisia instansseja? Saddamin syrjäytyksen paheksunnan yhteydessä taisit sinäkin puhua kansallisesta suvereniteetistä. Ja onko muuten WTO:n puitteissa valituksia, että kieroilee USA? Ei käsittääkseni.

Eikä kuulu Kuuba itse mihinkään WTO, CAFTA ym ohjelmiin, eli ei ole mitään sopimuksia, jotka velvoittaisivat USA:n käymään kauppaa Castron diktatuurin kanssa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat