Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ongelma on osin vakava vaikka ei ehkä kulminoidukaan juuri tiede/keskustelut sivuston ongelmaksi. On kuitenkin lukuisia muita keskustelufoorumeita joissa nimettömyys aiheuttaa vihan purkauksia. Paljon puhuttu Halla-aholaisten hommafoorum keskustelusivusto esimerkiksi tiettävästi sallii anonyymit purkaukset mikä lienee vaikuttanut alla olevaan kannanottoon?

Nimimerkkien kieltämisestä valmistellaan kannanottoa.

Internetin aggressiivisemmaksi muuttunutta keskustelukulttuuria halutaan hillitä muuttamalla kieltämällä nimimerkkien käyttö ainakin suurimmilla keskustelufoorumeilla.

Etnisten suhteiden neuvottelukuntaa vetävän kansliapäällikkö Ritva Viljasen mukaan oikeilla nimillä käytävä nettikeskustelu ehkäisisi tehokkaasti niin sanottujen vihapuheiden leviämistä.

Viljasen mukaan neuvottelukunta tulee jättämään asiasta kannanoton toukokuun alussa.

– Anonyymiys on ongelma. Verkkokeskusteluissa on nyt liikaa vihaa, aggressiivisuutta ja rasismia.

Puheenjohtajan mukaan ainakin suurimmilla keskustelufoorumeilla pitäisi käydä ajatustenvaihtoa omilla nimillä.

Neuvottelukunnan tamperelaisen varapuheenjohtajan Atanas Aleksovskin mukaan nykyinen anonyymi keskustelukulttuuri on ongelma etnisten ryhmien välisten suhteiden luomiselle..........

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/9 ... la-nimilla

Sivut

Kommentit (513)

Virus
Prööööööööööööööööööt.
BUSSET haluaa kieltää kaiken ja, jos se ei onnistu, sitten tapetaan.Hmmm. Kuka tai kekä muokkaa viestejäni?
Melkoisen röyhkeää pelleilyä. Saatana!

Eli käytännössä nettikirjoittelua rajoitetaan suurilta osin. No, jos niin käy, niin nettikirjoittelu rajoittuu suurilta osin. Pois lukien tietenkin "pienet" sivustot, mihin kaikki kansa siirtyy, ja joista tuleekin pieniä suuria sivustoja. "Suuremmilla" sivuilla harvempi sitten keskustelee, ja ne autioituvat sen verran, että ovat käytännössä pieniä.

jogger
Seuraa 
Viestejä2936
Liittynyt28.8.2011

Tarkoittaako tämä myös sitä että jos puhun kadulla tuntemattomille, minun pitää vilautella henkilötodistustani ja huutaa nimeäni, jotta en syyllistyisi laittomuuksiin?

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

Anomalia
Seuraa 
Viestejä1692
Liittynyt9.2.2012

Jos anonyymi kirjoittelu kiellettäisiin, niin tuskin mitään korvaamattoman arvokasta menetettäisiin.

Melkein siis kannatan ehdotusta.

Uudistunut virkamies: jokainen päivä on samankaltainen.

Mitenkäs se Viljanen nyt sen toisen kautensa saikaan:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/presidentti-halonen-nimitti-ritva-vilj...

Kun hallitus esitti sisäministeriön kansliapäälliköksi EU:n rajatarkastusviraston päällikköä Ilkka Laitista, Halonen valitsi virkaan sen nykyisen haltijan Ritva Viljasen.
-----------
Halonen alkoi tuskailla vain tiedotustilaisuuden lopulla, kun häneltä kysyttiin nimityksen mahdollisesta jääviydestä.
Sisäministeriössä istuva maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r) oli nimittänyt Halosen puolison, professori Pentti Arajärven projektitehtäviin.
Piha6
Seuraa 
Viestejä907
Liittynyt26.8.2008
Orikedon Oraakkeli
Pitää saada kirjoittaa nimimerkillä, mutta käyttäjätunnuksen saamiseksi pitäisi tunnistautua pankkitunnuksilla.

No tuota voin kannattaa. Sivuston ylläpitäjällä voisi olla (oikea) tieto kunkin kirjoittajan henkilöllisyydestä - Ja tietysti sitten lain mukainen vastuu ettei väärinkäytä sitä.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5000
Liittynyt21.6.2009

Jos esittää perustellun mielipiteen en ymmärrä miksi se muuttuisi paremmaksi jos sen omistaja julkaisi oikean nimensä, sotunsa ja asuinpaikkansa. Se on kuitenkin vain mielipide.

Tietysti jos haluaa päättää kantansa johonkin mielipiteeseen sen perusteella kuka sen esittää, sillä voi olla merkitystä. Tosin siinä kohtaa itse mielipide menettää merkityksensä.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Piha6
Seuraa 
Viestejä907
Liittynyt26.8.2008
ROOSTER
Jos esittää perustellun mielipiteen en ymmärrä miksi se muuttuisi paremmaksi jos sen omistaja julkaisi oikean nimensä, sotunsa ja asuinpaikkansa. Se on kuitenkin vain mielipide.

Juu - Noin niiden mielipiteiden osalta. Vaan jospa yltyykin vaikka herjaamaan, jopa uhkailemaan? Omasta puolestani sallin aika räväkänkin nettikeskustelun, mutta johonkin se raja on lopulta aina vedettävä, eikö niin?

Piha6
Juu - Noin niiden mielipiteiden osalta. Vaan jospa yltyykin vaikka herjaamaan, jopa uhkailemaan? Omasta puolestani sallin aika räväkänkin nettikeskustelun, mutta johonkin se raja on lopulta aina vedettävä, eikö niin?Usein kiusallisia ovat viestit, jotka vaikkapa valottavat jonkin aatteen ongelmallisuutta. Poliittisesti korrekti asia on ns. "yleinen totuus", jota vastaan pullikoiminen katsotaan helposti kapinoinniksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat