Seuraa 
Viestejä45973

author="<a href="http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&amp;news_id=3354">co2-raportti.fi</a>" kirjoitti:

HadCRUT-lämpötilamittaus datasarjat päivitetty

Iso-Britannian ilmatieteen laitoksen (Met Office) ja Itä-Anglian yliopiston ylläpitämä HadCRUT-datasarja ilmaston lämpötiloista on päivitetty uusilla tiedoilla.

Lämpötilakehityksen vertailuaineistonan käytetty HadCRUT-datasarja käsittää lämpötilamittauksia maalta ja mereltä aina vuodesta 1850.

Datasetin uusin versio on nimeltään HadCRUT4, ja se sisältää uutta mittausdataa erityisesti maapallon pohjoisilta alueilta. Erityisesti meren lämpötilojen mittausmenetelmät ovat kehittyneet.

- HadCRUT4 on kattavin olemassaoleva lämpötilasarja. Parantunut ymmärrys meren lämpötilamittauksista on auttanut meitä tarkentamaan kuvaa globaalista lämpötilakehityksestä viimeisen 161 vuoden ajalta. Päivitetty aineisto vahvistaa noin 0,75 asteen keskimääräisen ilmaston lämpenemisen vuodesta 1900 lähtien, Met Officen Colin Morice sanoi.

HadCRUT4 paljastaa, että pohjoinen arktinen alue lämpenee nopeammin kuin muut alueet maapallolla. Tämä on lisännyt huolta pohjoisen alueen jäätiköiden nopeammasta sulamisesta.
Tämä kyllä vaatii oman otsikon ja aiheen. Lähdettä tuohon uutiseen ei ollut, mutta täältähän se pikaisesti löytyy. Video tuolla uutisessa on.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat