Seuraa 
Viestejä45973

Mikähän tämänpäivän heimoista mahtaisi olla kaikkein kivikautisin, eli jolla on maailman alkuperäisimmät elintavat Onko maailmassa vielä sellaisia heimoja, joiden elämäntapa olisi säilynyt samanlaisena kuten satoja vuosia sitten ja johon moderni maailma ei
vielä olisi vaikuttanut ja muuttanut heitä? En tiedä, onko kuvaamani kaltaista tilannetta missään maailmassa, kaikki asiat taitavat olla jatkuvassa muutoksessa.

Aina kuulee väitettävän, että eristäytyneimmät heimot olisi amazoniassa. Toisaalta papuassa väitetään olevan jopa kivikirveitä käyttäviä viidakko kansoja ja niistä löytyy jopa kuvia googlettamalla. Kuinka on mahdollista, että vielä jokin heimo olisi säilyttänyt niin täsmällisesti ikivanhat perinteensä ja eläisi jopa ilman metallityökaluja tai vaatteita? Onko edes mahdollista, että jokin kulttuuri säilyisi koskemattomana, nyt kun länsimainen kulttuuri tunkeutuu kai syvinpäänkin viidakkoon (öljy-yhtiöt, metsien hakkuut, turismi, tutkimus, kullan huuhdonta, kaivokset jne). Tai sitten moderni maailma ei ole vielä ehtinyt kaikkein syvimpiin sopukoihin?

Mikä on totta ja mikä ei. En tiedä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Noh ohan siellä viidakoissa vielä heimoja esim. amazonilla jotka suhtautuvat vihamielisesti ulkopuolisiin ja näin heihin ei ole ikinä saantu kontaktia. Suurin osa heimoista kuitenkin taitaa nykypäivänä olla enemmän tai vähemmän tekemisissä muun maailman kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat