Seuraa 
Viestejä45973

"Italia varotoimiin lintuflunssan takia
Julkaistu 12.02.2006, klo 10.32

Italiasta löydetyt lintuinfluenssatapaukset ovat johtaneet varotoimiin. Viranomaiset muun muassa tutkivat siipikarjan ja muut kotilinnut kolmen kilometrin säteellä viruksen löytymispaikoista.

Italia on kieltänyt siipikarjan liikkumisen kymmenen kilometrin säteelle määrätyn valvonta-alueen ulkopuolelle. Lisäksi villilintujen metsästys valvonta-alueen sisällä on kielletty.

YK:n maatalousjärjestö FAO:n edustaja kertoi lauantaina, että järjestö uskoo Italian pystyvän pitämään lintuinfluenssan aisoissa. Syyksi FAO ilmoittaa sen, että Italiassa kanat kasvatetaan suljetuissa tuotantolaitoksissa.

Taudin puhkeamisen varalta perustettu eläinlääketieteen asiantuntijaryhmä kokoontuu sunnuntaina Roomassa.

Italian terveysministeri kertoi lauantaina, että tappavaa H5N1-lintuinfluenssavirusta on löydetty joutsenista kolmella Italian alueella: Apuliassa, Calabriassa ja Sisiliassa.

Saman virustyypin löytyminen vahvistui lauantaina myös Kreikasta ja Bulgariasta.

AP, AFP, TV-uutiset"

Niinköhän Suomen kansallislintu joutsen tuo ei-toivotun viruksen tänä keväänä meillekin. Suomen kevään sohjoiset olosuhteet ovat varmasti viruksen leviämiselle otolliset

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dredex
Mitenköhän se virus levisi Aasiasta Italian joutseniin...

Muuttolintujen tuomana, toisin kuin Birdlife vastoin järkeä yhä tuntuu väittävän.
Euroopasta on turha olla huolissaan. Jos se pandemia jostain lähtee niin ei ainakaan täältä. Kanankasvattajille tietysti ikävä juttu.

Huomasitteko muuten, että Turkissa H5N1 saavutti vain n. 20% tappavuuden? Onko virus muuntunut vai johtuneeko paremmasta terveydenhuoltosysteemistä?

TV-uutisten seuraaminen on jäänyt vähemmälle viime aikoina joten en tiedä kuinka paljon tästä on niissä tiedotettu (lintuinfluenssa kun ei enää taida olla mikään uutinen), mutta ilmeisesti Nigeriassa ja Irakissa on lukuisia H5N1-tapauksia, viimeksi mainitussa myös ihmisissä. Näistä on jo syytä olla huolissaan.

Saas nähdä mitä hässäkkää suomessa saadaan aikaiseksi kun muuttolinnut palaavat ja jostain löytyy kuollut lokki.

Minusta olisi mielenkiintoista mennä seuraamaan pahimmalle mahdolliselle pandemia-alueelle sitä, kun ihmisiä kuolee valtaisissa määrin. Toivoisin, että pandemia puhkeaisi mahdollisimman pian ja että pääsisin seuraamaan sen vaikutusta ihmisiin, tosin suojavaatteitten takaa.
En tiedä, mistä minulle on tullut mielenkiinto ihmisten joukkokuolemia kohtaan, mutta joku siinä minua kiehtoo, en tiedä mikä. Ehkä olen vain utelias luonne, joka on normaalia herkempi sekä kiltimpi ja haluaa tutustua ihmisten toiseen luontoon.

Toivon olevani mukana ihmiskunnan tuhon viime metreillä. En saa nautintoa toisten kärsimyksistä, ja olisinhan tässä tapauksessa itsekin mukana. Kunnon kärsimysnäytelmä ikäänkuin kostona luonnolta
meitä ihmisiä kohtaan. Ihminen on niin mestaria niin mestaria, muttei osaa kunnioittaa muuta kuin itseään.

Ehkä lintuifluenssa on luonnon keino järjestää pois
meidät päiväjärjestyksestä, who knows?
Ei pelota pandemia, odotan sitä niinkuin ensimmäistä 8-bittistä pelikonettani. Aivan huumassa.

Jos olen elossa maailman viimeisenä minuuttina,
luulen että minut valtaa suunnaton hyvänolon tunne.
Viimeisenä ajatuksena päässäni olisi varmasti:
Mitäs mä sanoin!

ja mitäs mä sanoin? me haihdutettiin otsooni,
käytettiin öljy ja vesi loppuun, saastutettiin
meret, tuhottiin elämä tältä planeetalta kokonaan.
Ja niin saatanan fiksuja kun me muka ollaan..
Me ihmiset, evoluution 'huikea' taidonnäyte!

miksi ihmiset eivät tajua, että nyt on aika toimia!!?
..unohtaa se sotiminen ja holtiton mässäily/kulutushysteria,
kaikkien meidän elämämme tulee päätökseen ilman että
sitä pitäisi itse mitenkään vauhdittaa. Esim. lintuifluenssan tms seurauksena. Taitaa vaan olla niin, että
ihminen ei oikeasti pysty käsittämään ajan kulua. Maa ei ole mikään simulaatio, jota voi ruinata loputtomasti. Loppu on lähellä.

"Viruksen leviäminen Saksaan varmistui

Julkaistu: 14.2.2006 17:17:08

Päivitetty: 15.2.2006 09:12:26

Lintuinfluenssa on levinnyt Itämeren rannoille, Pohjois-Saksaan. Laboratoriotestit vahvistavat, että Rügenin saarelta löydetyt kaksi kuollutta joutsenta kantoivat H5N1-virustyyppiä.

Asiasta kertoi Saksan televisiossa tutkija Reinhard Kurth, joka johtaa Robert Koch -instituuttia.

Saksassa terveysviranomaiset kokoontuvat keskiviikkona kriisikokoukseen. Osavaltion siipikarja on määrätty pitämään sisätiloissa ja samaa valmistellaan koko maassa.

Aiemmin kahden Itävallassa kuolleena löytyneen joutsenen vahvistettiin sairastaneen lintuinfluenssaa.

Eteläisestä Itävallasta löydetyistä linnuista otettujen EU:n terveysviranomaisten tutkimen näytteiden perusteella kyse on ihmisille vaarallisesta H5N1-virustyypistä.

Itävallassa ei ole aikaisemmin tavattu H5N1-tyypin lintuinfluenssaa.

Kreikasta, Italiasta ja Bulgariasta löydetyistä kuolleista linnuista löydettiin H5N1-tyypin lintuinfluenssavirusta lauantaina. Virus on levinnyt myös Afrikkaan."

Skenaario: Ihan kohta sitä on sitten meilläkin. Yksi "räkäinen" lokki tulee äkkiä laivan mukana Suomeen, paskoo maahan, ihminen astuu paskan päälle ja kuljettaa sen kengässään kotiin. Kotona touhuava koira nuuhkii kenkiä ja sitten pussataan ihanaa kotieläintä. Avot.

Onko rokotteiden kehityksestä kenelläkään mitään tietoa?

Leuka
Skenaario: Ihan kohta sitä on sitten meilläkin. Yksi "räkäinen" lokki tulee äkkiä laivan mukana Suomeen, paskoo maahan, ihminen astuu paskan päälle ja kuljettaa sen kengässään kotiin. Kotona touhuava koira nuuhkii kenkiä ja sitten pussataan ihanaa kotieläintä. Avot.

Ei kai kukaan ole tähän mennessä todistetusti saanut tartuntaa muuten kuin suoraan kanoista. Muutamia epäiltyjä ihmisestä toiseen -tartuntoja on. Mutta koirasta? Muuttolinnuista? Ei.

vorrester
Seuraa 
Viestejä617

Päissäni tässä mietiskelen..
Nuo kaikki nyt paljastuneet lintu influenssa tapaukset, onkin jo vanhaa asiaa.
Tauti muhi idässä jo vuosia, ja sillä on ollut mahdollista levitä aikaisemmin tänne.

Jos tauti luonnon linnuissa ei ole kovin leviävää sorttia, ei tautia ole välttämättä huomattu vuosi sitten. Vaan viimevuotiset tauti leviämät alkaa nyt paljastua isompina tautiepidemioina.

Ei välttämättä olisi yllätys huomata jossain Suomen pullasorsa ruokinta paikalla alkavaa epidemia leviämistä. Kesän pesimä aikana tauti pysynyt kurissa, lintujen ollessa pesintäpuuhissa erillään. Talven ruokintasulilla taudilla on paremmat mahdollisuudet levitä.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Käsittääkseni virukset ovat pirullisen sitkeitä ja nyt on propagoitu, että H5N1-tyypin lintuinfluenssa voi tarttua ihmiseen vain suoraan ihmisen ja sairaan/kuolleen eläimen fyysisestä kosketuksesta.

Epäilen tuota suurien massojen rauhoitteluksi. Toivottavasti olen väärässä.

Kuvitelkaa maahan pudonnut virusta kantava joutsen, sorsa, lokki, haukka (noistahan on kyseistä virusta tähän mennessä todettu) ja sitä maahanpudonnutta raatoa nuuskiva/nuoleskeleva koira.

Kuvitelkaa sen jälkeen se koira kotiin. Kömpii pahimmassa tapauksessa isäntänsä sänkyyn "suukottelun" jälkeen.

Entä sairaiden lintujen raadot ja ulosteet.... joka paikassa.... myyrät, hiiret, rotat yms eläimet levittävät aika tehokkaasti virusta tonkiessaan ja kulkiessaan.

Muistakaa pestä kätenne.

Niistä kuolleista joutsenista 6 oli muuten kyhmyjoutsenia - lähes täysin paikkalintu - ja vain 1 laulujoutsen (joka ei juurikaan ankkalammissa pulikoi). Ne olivat siis H5N1-positiivisia, eikä se kerro ollenkaan siitä että tauti olisi juuri ilmestynyt sinne tai että lintu olisi oikeasti kuollut kyseiseen asiaan.

Kun ruvetaan kevättalvella etsimään kuolleita "joutsenia", niin nuoria kyhmyjoutsenia löytyy aivan varmasti. Raatoja virunee Helsingin edustan luodoillakin aivan tarpeeksi.

blast from the past
Dredex
Mitenköhän se virus levisi Aasiasta Italian joutseniin...Muuttolintujen tuomana, toisin kuin Birdlife vastoin järkeä yhä tuntuu väittävän.
Euroopasta on turha olla huolissaan. Jos se pandemia jostain lähtee niin ei ainakaan täältä. Kanankasvattajille tietysti ikävä juttu.

Huomasitteko muuten, että Turkissa H5N1 saavutti vain n. 20% tappavuuden? Onko virus muuntunut vai johtuneeko paremmasta terveydenhuoltosysteemistä?

Mikä lintu noudattaa kuuluisaa syksyistä kaakkois-Aasia - Italia -muuttoreittiä?

Leuka
Käsittääkseni virukset ovat pirullisen sitkeitä ja nyt on propagoitu, että H5N1-tyypin lintuinfluenssa voi tarttua ihmiseen vain suoraan ihmisen ja sairaan/kuolleen eläimen fyysisestä kosketuksesta.

Epäilen tuota suurien massojen rauhoitteluksi. Toivottavasti olen väärässä.

No vaikka sen tartunnan voisi muullakin tapaa saada, niin ainakin se on aivan helvetin vaikeaa. Mieti kuinka moni ihminen Aasiassa on ollut tekemisissä sairastuneiden lintujen kanssa ja kuinka harva loppujen lopuksi sairastunut. Tartunnan saaminen vaatii altistumista todella suurelle määrälle virusta. Kuinkahan moni Vietnaminkin tartunnoista on saatu "perinteisistä herkuista", joihin kuuluu ankan verta...
"Suurten massojen" ei tosiaankaan tarvitse pelätä henkensä puolesta ennen kuin se pandemiavirus syntyy, ja sen kannalta paljon olennaisempaa on mitä tehdään Aasiassa ja Afrikassa (H5N1 jo Nigeriassa ja naapurimaissa).

Janos
Mikä lintu noudattaa kuuluisaa syksyistä kaakkois-Aasia - Italia -muuttoreittiä?

Ainakin aiempi leviäminen Aasiasta Venäjän kautta Romaniaan ja Kroatiaan noudatti muuttolintujen reittejä. En sitten Italiasta tiedä kun en ole lintuasiantuntija.

Lintuinfluenssan pääasialliseksi levittäjäksi epäillään epämääräistä siipikarjan liikuttelua. Mikäli muuttolinnut levittäisivät tautia, niin viime syysmuuton jälkeen sitä olisi pitänyt löytyä mm. Intiasta, Lähi-Idästä ja Afrikasta.

Toisaalta sellaisista maista, joissa on tiukat siipikarjan tuontikiellot ei tautia ole löydetty. Tällaisia maita ovat mm. Malesia ja Etelä-Korea sekä Myamar.

Nature-lehden (josta yllä olevakin on peräisin) mukaan lintuinfluenssaa kantavat myös koirat (25% tutkituista) ja kissat (11% tutkituista). Tutkimus tehtiin Thaimaassa syksyllä 2005. Artikkelissa ei kuitenkaan väitetä, että kissat ja koirat levittäisivät tautia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat