Seuraa 
Viestejä45973

Hei,

kokeilin hieman piirrellä fraktaaleja Excelillä, mutta jostain syystä en saa piirrettyä tätä kuuluisaa Mandelbrotin joukkoa.. Mitenhän piirtäminen tulisi toteuttaa?

Todella tarkkaa puuhaa noiden kompleksilukujen kanssa.. Jos muuttaa reaali- tai imaginääriosaa vakiossa c, muuttuu kuvio ihan täysin.

Ohessa oma teos, ideoita miten voisi saada parempia kuvia?? Tuossa on noin 300 pistettä.
http://i1.aijaa.com/b/00872/9839128.jpg

Saisikohan Excelissä näppärästi zoomattua noita kuvia, että näkisi säilyykö sama muoto myös zoomattaessa? Miten saisi tuon Mandelbrotin piirrettyä?

Jos tuota esimerkkikuvaani haluaisi laajentaa, niin tulisiko jokaisesta piirretystä pisteestä laskea uudet pisteet, eli käyttää näitä pirrettyjä pisteitä yksi kerrallaan uutena aloituspisteenä??

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40523

En muista voiko sillä Excelin Visual basicilla avata ikkunoita ja piirtää niihin pikseleittäin. Mandelbrotin joukon piirtäminen vaatii sen. Muuten se on yksinkertaista, aloitetaan origosta z=(0,0) ja toistetaan joka pikselille iteraatiota z = z*z+c, kunnes z:n itseisarvo menee yli kakkosen tai saavutetaan maksimaalinen iteraatioiden määrä. Maksimi on pakko määrittää erikseen, koska itse joukon alueella tuo iteraatio ei koskaan hajaannu. Vakio c on laskettavan pikselin paikka kompleksitasossa. Pisteen väri määräytyy sen mukaan kuinka monta iteraatiota tarvittiin.

Lisätietoa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mandelbrot_set

Niin joo, miten helpottaa elämää. Lataa vaikka Microsoftin Visual Stidio Express ja kodaa C:llä tai Basicilla ilman Excelin rajoitteita. Fraktaalien piirrossa nopeus tulee arvoon arvaamattomaan ennemmin tai myöhemmin, joten C on parempi, mutta Basicilla on helpompi saada ikkunat, käyttöliittymät ja oheistauhkat.

Jos Microsoft aiheuttaa anafylaktisen reaktion sinulle tai käyttöjärjestelmällesi, niin ilmaisia kääntäjiä on pilvin pimein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat