Seuraa 
Viestejä11791

[size=85:3v33kcib]Pääministeri Jyrki Kataisen [Kok.] hallitus säätää tuloveroja, työllisyyttä ja nostaa tasapäistä kulutusveroa*] – arvonlisäveroa – tällä kertaa vastuuministerinä Jutta Urpilainen [SDP][/size:3v33kcib]

[ ... pitkäaikaisperuspäivärahatyötön, ~30 euroa per arkipäivä, brutto, tutkailee valintaruokakaupan punaisia –miinus 30 prosenttia alehintalappuja – niukkuus ajaa valintoihin ja vähentämiseen. Punaiset laput nostavat myös normaalihintaisia töissäoleville tarkoitettujen tuotteiden hintoja ... ]

Jouluna 2007 silloinen valtiovarainministeri Jyrki Katainen valoi uskoa kansalaisiin, Suomen ohittavasta amerikkalaisten aikaansaamasta kulutusjuhlatragediasta – sub-primekriisin jenkkiahdingosta. Ei ajanut ohi, vaan osui meihin ja upotti monet pitkäaikaiseen työttömyyteen ja ajoi useat nuoret tuuliajolle – ei ollut töitä, eikä valtiolla rahaa työmobilisaatioihin. Nuo laineet loiskuvat vieläkin.

Suomen Pankki varoitti vuonna 2007 painavasti valtiojohtoa julkisesti sub-primekriisin seurauksista Suomelle – tätä varoitusta Katainen ei noteerannut, vaan suoritti kohtalokkaat verotuspäätökset ja jätti huomioimatta juuri ne toimenpiteet, joilla pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyttä oltaisiin padottu.

Vuonna 2008 Katainen toteututti tuloveronalennukset

Tuolloin oppositiossa ollut SDP peräänkuulutti työllisyystöitä mobilisaationa esimerkiksi suuriin yhteiskunnallisiin infrastruktuurihankkeisiin. Katainen alensi sen sijaan töissä olevien tuloveroja, saadakseen suunnitelmansa mukaan lisääntyvää kulutusta ja tämän myötä toimeliaisuutta ja työteliäisyyttä.

Annetut Kataisen vuoden 2008 tuloveroalennukset eivät tulleet kulutukseen,

vaan menivät vakaassa työssä olevien säästöihin, sijoituksiin ja ulkomaille – mutta eivät edesauttamaan työllisyyttä. Nyt jälkeenpäin on helppo olla besserwisser, ja todeta, että olisi pitänyt tehdä juuri kuten nyt – vuonna 2012. Nyt korotetaan tuloveroja, lisätään arvonlisäveroa ja laitetaan suunnitteluun suuria yhteiskuntainvestointeja. Saiko Jutta Urpilainen nyt ne asiat läpi, joita ei noteerattu 2007?

Herää kysymys, kuinka paljon tämä vuoden 2007 Katais-verotussyndrooma vielä maksaa yhteiskunnallemme – onko se absoluuttinen totuus ja miten voimme uskoa ministerin oppineen vääristä päätöksistä, nyt kun valtaakin on enemmän ja saavutettu äänestysmenestys on mahdollisesti sokeuttanut katsojansa maailmannäkemyksen.

Nyt ovat päällä yt-neuvottelut, poispotkimiset, työn karkaaminen halvempiin maihin, nuorisotyöttömyys ja –ajopuu-ajautuma, jossa jopa 50.000 nuorta on jo järjestelmiemme ulkopuolella. Mikä oli raskaiden, vuoden 2007 verotus- ja hallitusvirhepäätelmien seuraus – nyt, kun ongelmat ajavat vieläkin voimakkaammin päällemme kuin vuonna 2008, sub-primekriisinä? Alkoiko tästä Suomen kahtia repeytyminen? 0] ---
...

[historiasta] [2007] ” Kulutus ja sen kasvu johtaa maapallon mahdottomaan yhtälöön - sormeilimme tuon yhtälön muuttujat sellaisiksi, jossa ihmiskunta otti osuuden yli muiden, riistimme elämisen edellytyksiä sieltä, jotka aiemmin muodostivat sopusointua ja harmoniaa. Kulutimme yksinkertaisesti maapallon vastareaktioon, jota nyt ennustellaan elokuvissa, tiedemiesten kalvosarjoissa ja lopulta kansalaisten pelkona huomisen mahdottomuutena.

Länsimaissa kaltaisemme demokratia on toivottomasti myöhässä, reaktiomme kulutuksen hillitsemiseksi ovat liian hitaat. Ainoana reaktionamme löydämme syyn kasvavista maista; Kiina ja Intia etunenässä, joiden liikakulutus tuhoaa maapallon, unohtaen kuitenkin kuka aloitti tämän kulutusiloittelun vailla vertaa. Kiinan pelastus tulee olemaan vuosituhansia vanha yhteiskuntajärjestys, jossa päätökset syntyvät viimeisellä rajalla nopeasti ja tehokkaasti.

Länsimaalainen kulutusorientoitunut markkinademokratia on suurimman haasteensa edessä - emme voi yksinkertaisesti kuluttaa niin paljon kuin nyt - henkilöä kohden. Kaltaisemme tavan levitessä kasvaviin maihin on maapallon kyky jatkuvuuden luojana lopullisesti päättymässä. Ympäristö ottaa oman käyttöjärjestelmänsä ohjaamana uuden suunnan, jossa elinolot saattavat käydä ihmisille mahdottomiksi - elämän silti jatkuessa tavallansa”
...

Suomen Pankki [historiasta] [2007] ” Suomen Pankki 1] julkaisi poikkeuksellisesti varoituksen sanat kotoa ja maailmalta. USA:n asuntoroskalainat, ylivelkaantuneet suomalaiskodit, pienenevä vientiylijäämä ja työllisyyden hiljalleen romahdus bulkkituotannon siirtyessä kehittyviin uusiin halpatyövoiman maihin keskelle jättiläismarkkinoita - vaikka Suomessa nyt puhutaan jo työvoimapulasta!”

--- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/12/ ... me-ja.html ---
...

Sanotaan usein – ”parempi myöhään kuin ei milloinkaan”, mutta herää kysymys miksi vuonna 2007 silloinen valtiovarainministeri Jyrki Katainen ei noteerannut Suomen Pankin vakavia varoituksia – nuo varoitukset sopivat muuten tähänkin päivään. Urpilainen toteuttaa nyt vastuuministerinä sen, mitä Katainen ei tehnyt omana aikanaan. Urpilainen lupasi suuria yhteiskuntahankkeita alueellisesti mietittynä. Mikä on tässä verotusriihiasiassa se absoluuttinen totuus, ja mikä lopullinen hinta 2] siitä kohtaantuu kansakunnallemme?

Luottamusta kansalaisten piiristä mitataan puolustusuudistuksessa Wallin –syndroomana, Finnair-Vehviläinen kohusta, ’paikallaanolopalkkioista’ ja asuntoeduista sekä todellinen kansalaiskoettelemuspommi – kuntauudistuksesta, jossa liian harvat päättävät liian monien kohtaloista. Mikä tulee olemaan tämän kertainen absoluuttinen totuus – kun maamme painii ennätyspitkän vientiylijäämäkauden jälkeen ulkomaankaupan alijäämässä...

Ilkka Luoma

[size=85:3v33kcib]PS.
Muistamme ennen 2007-2008 globaalitalouskriisiä nykyisen eduskunnan puhemiehen (silloinen valtiovarainministeri) Eero Heinäluoman arvoitukselliset sanat, kun ”meni niin hyvin Suomessa, että jotain on jäänyt näkemättä” – nuo sanat tulevat vielä monen kertaan pohdinnan piiriin – mutta muistaako Heinäluoma itse nuo sanansa 3] ja eriyisesti mitä niiden takana tuolloin oli?[/size:3v33kcib]

.....
[size=85:3v33kcib]VIITTEET

’] ---”Verotuksella hillitään kulutusta” http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... le-pantava ---

0] ---Kokoomus repi kansakuntamme kahtia? http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... men-kahtia ---

1] ---Suomen Pankki – kansalaisen luottamuspankki? http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/10/ ... aisen.html ---

2] ---Onko kansakunnalla varaa Kataisen hallitukseen? http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... perillinen ---

3] ---[2006] Valtionvarainministeri Eero Heinäluoma (SDP) kysyy jo, mitä emme näe, kun meillä menee niin lujaa (siteeraus Taloussanomista) http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/06/ ... kansa.html --- [/size:3v33kcib]

...
[size=50:3v33kcib][10466/560129][/size:3v33kcib]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat