Seuraa 
Viestejä45973

Mistähän voisi lähteä etsimään pumppuja, joka kehittäisi 6-10bar syöttöpaineen ja olisi sellaisessa mittaluokassa että tämä paine saataisiin ulos n. 10mm ID letkusta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Nuo Motonetin pumput toimivat aivan hyvin. Niitä asennetaan peräkkäin 10 kpl, jolloin saadaan jopa 6 bar. Pumput kannattaa sijoittaa säiliöön, jossa on tuo niiden tuottama 6 bar, jotta rakenne kestää. Nyt ei ole aivan varmaa pitäisikö jokainen sijoittaa omaa painetasoa vastaavaan säiliöönsä. Siitä selviää kokeilemalla.

Oikeasti taitaa olla niin, että tuohon pumppaukseen tarvitaan oikea pumppu. Älä kuitenkaan unohda tuota sarjakytkentämahdollisuutta. Kahdella 3 bar pumpulla saa sen 6 bar.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Manroid
Seuraa 
Viestejä389

http://www.ytm.fi/
Tuolta on tullut hommattua magneettivetoisia lamellipumppuja, nyt tarpeettomia, happopesät on näissä ja lamellit ainakin freoneita kestävää hiiliseosta. Tuotto muutaman litran/min ja paine ainakin 10 bar. Sisäinen takaisku/kierto jos linja tukkeutuu. tuote nimi/merrki muistaakseni rotoflow

10 mm aukko vaatii jo jonkinlaista tuottoa että kysymään vaan...

DIAMOND
Seuraa 
Viestejä4552

Pumpattavan fluidin viskositeetin ollessa suuri päästään noihin lukemiin helposti hammasratspumpulla. Max. tuotto 760 l/min ja paine 13.5 bar.

Lopeta sekakäyttö ja lisää vain GOLD 5w/40, diamonds are forever.

Olisiko keskipakopumppua mahdollista valmistaa itse koneistamalla? Mietin vain, että tuollaisen vehkeen sorvaisi ja jyrsisi helposti itse rosterista ja kotelon siihen ympärille, laakeroisi ja laittaisi vaikka 2kW porakoneen ylennysvaihteella pyörittämään. Isommassa mittakaavassa noilla saadaan jopa 20bar paineita palo- ja lastipumppuina, ja pumpun turbiiniluonne poistaa tarpeen takaiskuventtiileille.

DIAMOND
Seuraa 
Viestejä4552

Mikä tahansa paja, missä on jyrsin ja sorvi pystyy hammasrataspumpun valmistamaan.

Lopeta sekakäyttö ja lisää vain GOLD 5w/40, diamonds are forever.

Hmmjaa, tuollaisen voisi huvikseen tehdä. Toinen minkä voisi sorvata on normaali impelleri - 2 teräslaippaa ja hitsaa niihin siivekkeet. Tätä mun on joskus pitänyt kokeilla ihan huvikseen.

Bushmasterin kysymys on maallikon tasoa. Jokainen insinööri voi esittää
hänelle oikea vastauksen kysyttyvävään asiaan.

Bushmaster: Mistähän voisi lähteä etsimään pumppuja, joka kehittäisi 6-10bar syöttöpaineen ja olisi sellaisessa mittaluokassa että tämä paine saataisiin ulos
n. 10mm ID letkusta?

Pumppua hankittasessa tarvitaan lähtötietoja:
- Siirrettävä ainemäärä
- Siirrettävä aine
- Tarvittava paine
- Käytettävissä oleva imupaine

Kun noihin kysymyksiin vastaa, niin varmasti löytää hakiessaan oikean laitteen.
Pumput ovat maailman yleisempiä prosessilaiteita.

Ainoa speksi jolla on merkitystä on veden virtausnopeus eli paine noin 10-millisessä putkessa. Pumpun on vain tarkoitus kierrättää vettä, ja vedellä ei ole siirtymä- vaan virtausfunktio.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat