Seuraa 
Viestejä3164

toimiiko se? Löytyykö toosasta kuin toosasta portti tietokoneliitännälle ja jos löytyy, niin millaisin tunnistein?
En omista tietokonetta vaan käytän kirjaston Piihemmoja ja työtehtäviin työnantajani kannettavaa. Uudet kannettavat taitavat olla joko kalliita tai rimpuloita ja pahimmassa tapauksessa kumpaistakin lajia. Päähäni pälkähti: jos saisin jostain ilmaiseksi tahi kohtuuhinnoin keskusyksikön, niin riittääkö se ... vai pitäisikö erillinen näyttökin ostaa?
Olen Mitä Tolloin ja Mitä Päättämättömin hilavitkuttimien ostaja...

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (14)

Piru Naiseksi
toimiiko se? Löytyykö toosasta kuin toosasta portti tietokoneliitännälle ja jos löytyy, niin millaisin tunnistein?
En omista tietokonetta vaan käytän kirjaston Piihemmoja ja työtehtäviin työnantajani kannettavaa. Uudet kannettavat taitavat olla joko kalliita tai rimpuloita ja pahimmassa tapauksessa kumpaistakin lajia. Päähäni pälkähti: jos saisin jostain ilmaiseksi tahi kohtuuhinnoin keskusyksikön, niin riittääkö se ... vai pitäisikö erillinen näyttökin ostaa?
Olen Mitä Tolloin ja Mitä Päättämättömin hilavitkuttimien ostaja...Tottahan töllökin toimii tietokoneen näyttönä, joskus aikaisemmin käytin 40" littutöllöä (1080p) tietokoneen näyttönä. Joistakin löytyy valmiiksi ihan vga- liitin tai vaihtoehtoisesti voi käyttää hdmi- liitäntää.

Noissa ilmaiseksi tai hyvin pienellä rahalla saatavissa tietokoneen keskusyksiköissä on todennäköisimmin VGA-liitin. Joskus aikoinaan tekniikkalehdet testailivat littutöllöjä tietokoneen näyttöinä ja totesivat aika monessa tapauksessa ongelmia kuvantoistossa. Tilanne lienee parantunut (ainakin minun LG-merkkiseen telkkuun tietokone kytkeytyi ongelmitta ja kuva on VGA:n kautta omaan makuuni suorastaan hyvä - tosin vaikka tämä tuli halvalla aikoinaan Saksasta tilattua, niin on kuvanlaatu noin telkkunakin loistava).

Uudemmista löytyy sitten DVI-liitäntä, joka on digitaalinen ja tarjoaa paremman kuvan laadun. HDM-liitin tietokoneessa on helpoin, mutta jos tuollaista ei taulutelkkarista löydy, niin tarvitsee väliin DVI-HDMI-adapterin (n. 10e käypä hinta - kannattaa varmistaa että liittimet tulee oikeilla sukupuolilla; myyjät osannevat auttaa). VGA-HDMI-adaptereista en tiedä; jos löytyykin, niin ovat varmasti paljon kalliimpia.

Äänentoisto tietokoneesta telkun kaiuttimeen ei sitten olekaan välttämättä yhtä simppeliä. Itse en saanut tietokoneeltani ääniä LG-telkkuuni. Av-kaapeli löytyy kyllä, mutta äänet eivät vaan kuuluneet. Toistaiseksi olen tyytynyt koneen sisäisiin kaiuttimiin (äänenlaatu luokaton), mutta täytynee joskus virittää vanhat stereot ympärille kun saa vähän väljyyttä ympärille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Niin siis toosasta kuin toosasta ei löydy liitäntää jolla sais kuvan suoraan tiatsikasta.

Nykyisistä töllöistä löytyvät yleensä VGA- DVI- ja HDMI - liittimet. Itselläni on 42" näyttöjä ja 24" näyttöjä 4kpl tietokoneennäyttöinä.

DIAMOND
Seuraa 
Viestejä4552

Delefazi vaan ei oikein tunnistu tietzikassa pitäisi olla jurit joista voi säätää fontzat ym..

Lopeta sekakäyttö ja lisää vain GOLD 5w/40, diamonds are forever.

CE-hyväksytty
Niin siis toosasta kuin toosasta ei löydy liitäntää jolla sais kuvan suoraan tiatsikasta.Vaan kylläpä löytyy. Itselläni tällä hetkellä järjestelty niin että tietokoneen näytönohjaimen HDMI- portista (kyllä, siinä on oma semmoinen) menee 27" monitorille kuva, ja televisioon menee näytönohjaimen DVI- liittimen kautta ja yhtyy töllöön HDMI- liittimellä. Molempia näyttöjä voi käyttää samaan aikaan, ja sama kuva näkyy molemmista niin halutessa tai vaihtoehtoisesti television voi määritellä Windowsissa ns. kakkosnäytöksi.

Nykyisin homma on erinomaisen helppoa.

Vierailija

Joku on katellu liikaa elokuvia.

Mulla on yksi 14€ ostettu HP 19" littu jonka sisuskalut tarkistin ja totesin asiallisiksi. (HP on näköjään laatumerkki) ja yksi 15" viewpommi jonka korjasin. Tosin se on tuolla kaapin perällä siltä varalta että päätän keksiä sille jotain käyttöä.

Mulla oli yksi frendi jolla on varmaan kymppitonnilla laitteistoa, eikä se osaa käyttää yhtäkään niistä, tai ei tarvitse. Osan on jo myynyt tarpeettomana poiskin. Littunäyttöjä idlaa jossain hyllyllä siltä varalta että sinne saa jonkun VU-mittarin pörisee jos joskus sattuu sinne suuntaan katsomaan. Yksi on TV-tasolla että pääsee mesettämään samalla kun katsoo takana olevaa videotykin kangasta ja yksi on sitten ihan normikäytössä. Vai oliko niitäkin kaksi, en muista tähän hätään. (Oli, koska hän ajattelee ihmisiä kasteittain. Hänen äitinsä on korkeasti koulutettu, kuten veljensäkin, joka tarkoittaa automaattisesti että olen hänen alapuolellaan.)

Tuleepa vielä mieleen eräs maalainen yrittäjä joka osti karaokevehkeet. Siinä sitten sanoin että onpa niin hieno lato, ettei tarvitse varmaankaan huolehtia missä jälkikasvu viettää viikonloppunsa ja kysäisin paljon maksoit mikseristä?
- Tonnin!
En viitsinyt vastata että olisin saanut saman 120€ että hieman oli ilmaa, ja vieläpä joka suuntaan.
Samalle jätkälle lupasin pienessä maistissa pistää sen antiikkiset styrkkarit kuntoon, niin en ollut edes ehtinyt vielä vaihtaa virittimen lankaa tuli puhelu että nyt kyllä pitäisi olla jo valmis. No eihän siinä olisi ollutkaan kun sellainen viikon duuni normiliksalla pistää ne molemmat kuntoon, joista toki suurin osa meni sopivien osien metskaamiseen vanhan neukkulan puolelta niin en sitten laittanut ruuviakaan kiinni ja laitoin takaisin. Oli ne ainakin kymmenessä osassa, että siinähän kasaa, kun ei ilmainen työ kelpaa. Vaahtomuovikin muuttui takaisin öljyksi kun siihen koski. Ja ihan kirjaimellisesti

Vierailija
Londroid
CE-hyväksytty
Niin siis toosasta kuin toosasta ei löydy liitäntää jolla sais kuvan suoraan tiatsikasta.Vaan kylläpä löytyy.

No mutta kun sinulla ei olekaan toosa kuin toosa. Uusista telkkareista löytyy kyllä mutta kaikki telkkarit eivät ole uusia.

Vanhaan kuvaputki töllöön saa kyllä kuvan scartin kautta vga/scart tai s-video/scart muunnos palikoilla. kuvan laatu ei ole kyllä vanhan kuvaputki monitorinkaan tasoa. Varsinkin teksti on huonosti luettavaa ja kuvan resoluutio on pieni 800x600 tai jopa pienempi. Ehdottaisin hankkimaan vanhan kuvaputki monitorin esim. kirpputorilta n. 5€ hintaan varmasti löytyy.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

HDMI:llä saa helposti äänetkin telkkuun. ongelma on enemmänkin televisiossa näyttönä se, että uittu siitä pienestä tekstistä selvää saa.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4815

Joskus ammoin, kun näyttölaite oli tietokonejärjestelmän kallein osa, silloin ZX Spectrumin aikaan, niin tv:tä käytettiin näyttönä.

Ovatko näytöt taas niin kalliita?

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

just ostin finluxin ison töllön näytöksi. 350 egee maksoi. Piti säätää jonkin aikaa, että sai juuri nuo pienetkin tekstit hyväksi. Terävyys ihan nollaan, kontrasti aika pieneksi, kirkkautta alas päin, ja näytönohjaimesta aikansa kun sääteli, niin kuva tuli siedettäväksi.

Ongelma tahtoi olla valkoisella phjalla olevat mustat pienet kirjaimet: Niiden väri vääristyi tai sitten terävyyssäätö/kontrasti "poltti" ne häiritsevän korostuneiksi.

Vierailija
Piru Naiseksi
Päähäni pälkähti: jos saisin jostain ilmaiseksi tahi kohtuuhinnoin keskusyksikön, niin riittääkö se ... vai pitäisikö erillinen näyttökin ostaa?
Olen Mitä Tolloin ja Mitä Päättämättömin hilavitkuttimien ostaja...

Kyllähän erillinen näyttökin olis ihan hyvä olla. Miksei myös näppäimistö ja hiirikin.
Muuten. Olen todennut, että littunäyttö ja näytönohjain on synkattava yhteen. Jos näyttön resoluutio on 1440x900 on myös ohjaimen annettava sama. Jos laitan koneeseen ohjaimen jossa ei ole ko. näyttötilaa on kuvan laatu huono. Varsinkin teksti epäselvää. Näyttö jopa ilmoittaa "vaihda näyttötilaksi 1440x900".

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Helppoa kunhan laitteet ovat tarpeeksi vanhoja. Commodore 64 ei kaipaa monitoria ollenkaan, kun koksikaapelilla toimii vaikka mustavalkotelkkarissa Samoin Sinclair spectrum, Atari st ja Amiga (amigayäk)

edit. Oijoi siitähän unohtu Canon, Yamaha, Sharp, Spectravideo, Sega, Mattell ja mitä niitä olikaan... VIC-20. Ennen oli tietokoneita kunnolla monta. Nykyään vaan hikiset kaksi Mäkki ja peesee. Aattele jos autojaki olisi vain mersu ja saappi.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat