Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005

Tästä iltalehden jutusta, johon eksyin jonkin mainoksen kautta heräsi tämä ajatus. Miksi joku maailmaa pelkäävä kukkahattutäti saa päättää, että kuolema pitää sensuroida? Eikö kuoleman pitäisi olla maailman luonnollisin asia, niin miksi kukaan ei saa nähdä sitä? Sama on tosin on seksinkin kanssa. Tietty meillä on jotain koulutettuja ruumishenkilöitä jotka taas näkevät kaikkien kuoleman. Tarkoittaako se sitä, että kuoleman kohtaamiseen oletetaan tarvittavan tutkinto? Leffoissa kuitenkin kuolemaa saa näyttää, jos se on kulttuurisesti sopivaa. Miksi todellisuus ei sovi kulttuuriimme?

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/uhri ... =tf-promo1

Niin se ei tietty ole kauhean kunnioittavaa vainajaa tai sukua kohtaan, jos youtubessa on video miten joukko raiskaa ja tappaa sukulaisiasi. Mutta päästäänkö äärimmäisen kunnioituksen tiellä muualle kuin jenkki tyyliin, missä ei saa puhua mistään, ettei vaan kukaan loukkaantuisi?

http://www.hs.fi/ulkomaat/New+Yorkin+ko ... f=fb-share

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Sivut

Kommentit (51)

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007

Itseäni inhottaa ihmisruumiiden katselu vaikka tv:n tiededokumenteissa niinkuin joku päivä sitten oli. Irtileikattuja jäseniä ja vaikka mitä. Kokeile siinä samalla syödä vaikka nyt vaikka esimerkiksi kanankoipea.

Kuvankäsittelyä ja analyysejä kun harrastaa niin jossain vaiheessa mukaan on tullut se ettei halua nähdä aitoa tappomateriaalia. Fiktiivisissä kuolemissa ei ole mitään pahaa utta aidot snuffipätkät ovat eksyneet dokumentteihin sekä tuubivideoihin. Niitä en haluaisi välttämättä nähdä js toisaalta näiden raakuudessa ei ole mitään rajaa. Kaverit kun linkkaavat niin sanon vain etten katso tappovideoita.

Vierailija

Niin. Miksei pornoa näytetä seksuaalikasvatuksen tunneilla? Ihan oikeasti ne siellä nussii ja maikkakin salaa toivoo saavansa samanlaista rytäkkää sen ainaisen sähläämisen sijaan. Ja jos se ei ole sähläämistä, on se levinnyt vittu vaikea saada kosteaksi, tai se snadi molo pysymään pystyssä sitä viittä minuuttia minkä se antikliimaksi - jolloin muistaa miksi ne päivät on merkitty kalenteriin - vaatii.

Lisäksi ihmettelen suureksi kuka helvetti on tunkenut kameran keskelle aktia? Huvinsa kullakin, mutta rajansa makrokuvauksellakin. Siihen kun lisää vielä seksin "tuoksut" samalta etäisyydeltä, saa edes jonkinlaisen kuvan niistä mielikuvista joita ne opetusvideot minussa herättää.
Yhtä hyvin kuin haistan sen sieluni sieraimin, voisin kuvitella sen tilanneotoksen sieluni silmin.
Nämä on niitä tilanteita joissa klisheet, kuten: Kirja oli parempi, pitää paikkansa.

Siitäpä tulikin mieleeni omasta seksuaalikasvatuksen tunnistani joskus kolmannella luokalla, jolloin jo selvästi osoitin taipumuksiani ajatella laatikon ulkopuolelta. Kun kysyttiin, että onko kysymyksiä? Kysyin että mitäs jos kusee sinne pilluun kesken panemista? Sillä kertaa en kyllä saanut toivomaani responssia.

Mustasurmaan ja muihin tarttuviin tauteihin kuolleiden läheisyyttä on ollut syytäkin karttaa. Opitut vanhat pelot siirtyvät sukupolvelta toiselle.
Noin tuhat vuotta sitten Suomessa on ollut kaulankatkeamisaalto, jonka syyksi oli ilmoitettu ev.lut seurakuntaan liittymisestä kieltyminen. Pelottelu ja pelko tästä on kulkenut sukupolvelta toiselle herättäen yhä kauhua seurakunnan päiväkerhoissa ja peruskoulussa.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Lähinnä tuo ruumiin ja ruumiinosien kanssa "mässäily" laittaa miettimään että eipä tuo ihmisluonto sitten niin kauhean paljon ole muuttunut. Muutamia satoja vuosia taaksepäin niin mestaus oli suuri häppeningi jota katsomaan tuotiin kakaratkin. Ja irtopää saatettiin survaista mahdollisimman korkealle kaikkien katseltavaksi jos kyseessä oli jonkin sortin valtakunnan vihollinen. Hirtettyjen raatoja roikkui puista mätänemässä ja korppien nokittavana siellä täällä, se oli silloinen varoitus rikollisille että jätäpäs vorostelut väliin...

Erittäin häiritsevänä ajatuksena tulee mieleen että ehkä äärikokemusten hakeminen fiktion kautta on tullut päätepisteeseensä. Kaikenlaiset killerielokuvat eivät enää tyydytä tarvetta saada kokea "turvallisesti" negatiivisia tunteita. Pitää päästä aitojen asioiden kimppuun.

Tulihan sitä jotain rotten.comia aikoinaan itsekin rynnättyä katsomaan kun netin ihmeellinen maailma esiin levittäytyi. Vaikea sanoa että pitäisikö tässä ihmiset julistaa kusipäiksi kun tällaista tarvetta näemmä on aika monella. Ehkä raja menee siinä että miten suhtautuu oikeasti tuntemansa ja rakkaan ihmisen raatoon? Sinä päivänä kun oman iskän ruhjoutuneesta ruumiista tulee itsellekin tirkistelyn kohde ja tyhjän elämän täytettä on kyllä ne maailmankirjat lopullisesti sekaisin. Mutta enpä usko että sitä päivää nähdään.

Tuikituntematon ihminen ei ole ihmisen alitajunnalle oikeastaan edes mikään ihminen ollenkaan. Ja siitähän moni selkkaus maailmassa juontuukin.

o
Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005

Kyllä tappaminen ja kiduttaminen olisi syytä pitää piilossa edelleen moraalisesti arveluttavana toimintana. Mutta jos joku jää auton alle niin se olisi ihan sivistävää materiaalia, mistä voisi oppia mitä tehdä sellaisessa tilanteessa tai että kuinka pahalta se oikeasti sit näyttää.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

o
Mutta jos joku jää auton alle niin se olisi ihan sivistävää materiaalia, mistä voisi oppia mitä tehdä sellaisessa tilanteessa
Kaivaa kännykamera esiin?

jogger
Seuraa 
Viestejä2936
Liittynyt28.8.2011

Ööh... miksi pitäisi näytellä ihmisten ruumiita kaikille?

Vähän kuin kysyisi miksi paskaa piilotellaan ihmisiltä, eikä siitä tehdä uutista ja joka uutisen yhteydessä näytetä paskakikkareita. Yök, oksetti katsoa tuo yksi myytinmurtajien jakso jossa he käsittelivät paskaa, en voinut katsoa kyseistä testiä ollenkaan, kun oli vielä niin tyhmä testikin.

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Hm, mitähän sitä sitten kuuluisi tehdä sellaisessa tilanteessa että joutuu todistamaan liikenneonnettomuutta jossa uhrin kaali sinkoaa pusikkoon? Ehkei ihan kaikkea voi kumminkaan kouluissakaan opettaa.

Toki voi pelotella ihmisen henkihieveriin esim. autokoulussa. Jossain amerikkalaisessa hömppäleffassa näytettiinkin autokoulun apuluokalle filmi miten "veri virtaa valtateillä". Taisi siinä joku okseentaakin katsomon puolella.

Vaan auttaneeko tuollaiset shokeeraukset ihmisiä varomaan, kun kerta läpitervattujen syöpäisten keuhkojenkaan esittely ei ole saanut tupakoitsijoita lopettamaan tupakoimistaan?

o
Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005
jogger

Yök, oksetti katsoa tuo yksi myytinmurtajien jakso jossa he käsittelivät paskaa, en voinut katsoa kyseistä testiä ollenkaan, kun oli vielä niin tyhmä testikin.Nettihän kuitenkin on pullollaan paskansyömisvideoita, kun joku kerta saa siitä kiksejä. Musta on jotenkin kummaa jos on helpompi löytää videoita paskan syömisestä kuin vaikkapa vanhuuteen kuolemisesta. Kumpikohan niistä on luonnollisempaa? Vai onko virtuaali maailman tarkoitus olla niin virtuaalinen, ettei siellä saa olla mitään luonnollista?

Rousseau: Oletan, että nuo veri sun muut pätkät ällöttävät vain pelkästään siksi, koska emme yleensä näe niitä. Intiassa, kun ruumiit jää lojumaan kaduille niin se ei taida olla mikään kummoinen juttu kellekään. Intia tyylikin vaikuttaisi luonnollisemmalta kuin tuollainen kuoleman valjastaminen markkinointi käyttöön.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009
o
Oletan, että nuo veri sun muut pätkät ällöttävät vain pelkästään siksi, koska emme yleensä näe niitä. Intiassa, kun ruumiit jää lojumaan kaduille niin se ei taida olla mikään kummoinen juttu kellekään. Intia tyylikin vaikuttaisi luonnollisemmalta kuin tuollainen kuoleman valjastaminen markkinointi käyttöön.Voi olla. Joissakin maissa ruumiiden kanssa ollaan jatkuvasti tekemisissä, voi olla kehonosia pitkin tienoita kun on harjoitettu ns. taivashautajaisia (ruumis jätetään petolintujen raadeltavaksi) tai sitten ihmisluista tehdään huiluja (Tiibetissä muistaakseni). Joissakin maissa esivanhempien ruumiit ovat nätisti rivissä kallionjyrkänteellä olevalla "parvekkeella", joissakin ruumiit otetaan juhlapäivinä esille haudoistaan seurustelemaan jälkeläistensä kanssa, tai esi-isän kallo on miehen tyynynä.

Terveysfriikkinä itse tietysti toivoisin että kaikesta pilaantuvasta hankkiudutaan eroon. Enkä oikein katso hyväksi sitä että puolihuolimattomasti poltettu ruumis nakataan jokeen saastuttamaan tienoot, ja ihmiset kylpevät samassa joessa. En tiedä sitten miten rautainen puolustuskyky siitä mahtaa syntyä... Mutta juuri luin jostain että kolera on alunperin Intiasta lähtöisin, mistä se on maailmanmatkaajien mukana levinnyt ympäri maailmaa.

Rousseau
Hm, mitähän sitä sitten kuuluisi tehdä sellaisessa tilanteessa että joutuu todistamaan liikenneonnettomuutta jossa uhrin kaali sinkoaa pusikkoon? Ehkei ihan kaikkea voi kumminkaan kouluissakaan opettaa.Estää lisäonnettomuudet varoittamalla muuta liikennettä. Esim.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42492
Liittynyt6.12.2009
o
Kyllä tappaminen ja kiduttaminen olisi syytä pitää piilossa edelleen moraalisesti arveluttavana toimintana."Hollywoodissa" eivät ole tuosta tietoisia, rakkauden aktin ne kyllä sensuroi hanakasti ja varsinkin naisen paljaat tissit, jotakin kovin kauheaa on niissä? Mutta tappaminen ja kiduttaminen elokuvissa on "Hollywoodin" pääasiallisia rahasampoja. Laske tämäpäivän Suomen ohjelmakanavista montako tappoa ja murhaa niissä näytetään ja niillä oiken mässäillään?

Mutta auta armias jos joku leikkii kakalla testin vuoksi, se saa voimaan sivistyneen ihmisen pahoin..?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42492
Liittynyt6.12.2009
Rousseau

Terveysfriikkinä itse tietysti toivoisin että kaikesta pilaantuvasta hankkiudutaan eroon.Pitäsikö kaikken vastuuntuntoisten terveysfriikkien aloittaa silloin itsestä ja hankkitua itsestä eroon, mehän pilaannumme joka päivä?

Kato myös ympärillesi, näetkö jotain mikä ei ole hajoamassa ja tai pilaantumassa?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42492
Liittynyt6.12.2009
Barbaari
Itseäni inhottaa ihmisruumiiden katselu vaikka tv:n tiededokumenteissa niinkuin joku päivä sitten oli. Irtileikattuja jäseniä ja vaikka mitä. Kokeile siinä samalla syödä vaikka nyt vaikka esimerkiksi kanankoipea.
Niin sehän on sinun itsesi luoma reaktio. Se joka ei luo samanlaista reaktiota mielessään syö kanakoipea sujuvasti samaan aikaan.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42492
Liittynyt6.12.2009
emp
Rousseau
Hm, mitähän sitä sitten kuuluisi tehdä sellaisessa tilanteessa että joutuu todistamaan liikenneonnettomuutta jossa uhrin kaali sinkoaa pusikkoon? Ehkei ihan kaikkea voi kumminkaan kouluissakaan opettaa.Estää lisäonnettomuudet varoittamalla muuta liikennettä. Esim.Miten me ollaankin näin järkeviä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat