Seuraa 
Viestejä9177

Joo ny mie olen kattellu takasinkäsin, elikkä menneisyythen.

Son ollu niinko ylheinen suunta, tai käytäntö, että firman pomoillekko annethan suuret optiot, se se
firma kokoaa kamphensa ja lähtee Suomesta.
Näin on ollu kaikkien suurten firmojen kohalla, parhana esimerkkinä Nokija.

No ny son Finnairki kuulemma " maksanu" tai lahjottanu miljoonija pomoillens.
Pijättäkö tätä merkkinä siittä , että Finnairki , tai Finnairin pomot on ottamassa loppukirijä.
Elikkä tarkotan sitä , että vielä yritethän ottaa kaikki irti firmasta , ennenko se muuttaa ulkomaille.

Vai onko se sitte niin ko mille se näyttää, että jostaki käsin hoijjelhan pomoille kunnon lahjukset, että ajavat firman semmoshen tilhan , että sen on pakko muuttaa maisemia selvitäksens ?

Vai löyvättäkö muita yhtä hyvijä selityksijä, käsittämättömän suurille optioille ?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (65)

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7655

Ei siihen muita selityksiä tarvita, kuin että pomot maksavat itselleen suuria summia, koska heillä on valta päättää. Jos minä olisin töissä jossain, jossa saisin itse korottaa omaa palkkaani, niin totta ihmeessä sen tekisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ertsu
Ei siihen muita selityksiä tarvita, kuin että pomot maksavat itselleen suuria summia, koska heillä on valta päättää.Yhtiökokous tahi hallitus päättää, eivät pomot.

Aslak

Ekkö muuten hoksaa yhtäläisyyttä optioita maksanheitten firmojen , maasta ulos marssinheitten firmojen
kohalla ? Minusta yhtäläisyys on ihan päivänselvää!Tai sitten jäätelön syöminen kesällä lisää hukkumiskuolemia.

Delivers
Seuraa 
Viestejä449

Mikäli moinen yhtäläisyys on olemassa, niin en hetkeäkään (intuitiivisesti, vailla perusteita) usko, että kyseisten yritysten siirtyminen ulkomaille olisi syy suuriin optioihin (tai päinvastoin). Ehkä korrelaatiota voi selittää se, että suuria optioita jakavat yritykset ovat usein suurikokoisia, kansainvälisiä yrityksiä, jotka siirtävät toimintaansa ulkomaille yleisen kansainvälistymisen trendin vuoksi, joka vuorostaan johtuu kustannustehokkuudesta, logistisista eduista, jne.

Arbeit macht frei

Delivers
Seuraa 
Viestejä449

Optiot perustuvat siihen, että yrityksen johtoa kannattaa palkita tällaisilla kannustimilla pätevyytensä vuoksi. Palkkiot ovat usein suuria, koska kilpailu on kovaa. Se, ovatko palkkiojärjestelmät a)oikeudenmukaisia tai b)toimivia on eri juttu ja varmaan myös tapauskohtaista.

Arbeit macht frei

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7655
Delivers
Optiot perustuvat siihen, että yrityksen johtoa kannattaa palkita tällaisilla kannustimilla pätevyytensä vuoksi. Palkkiot ovat usein suuria, koska kilpailu on kovaa. Se, ovatko palkkiojärjestelmät a)oikeudenmukaisia tai b)toimivia on eri juttu ja varmaan myös tapauskohtaista.

Miksei sitten lentäjiä palkita suurilla optioilla? Onhan lentäjän työ sentään 100 kertaa vaativampaa kuin johtajan työ. Johtajat palkitsevat itse itseään ja siinä on se syy noihin optioihin. Muilla henkilöstöryhmillä ei ole samanlaista oikeutta maksaa itselleen optioita ffirman kassasta.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä21472

Taas täällä puhutaan asioista joista ei mitään tiedetä.

Finniarin johtajat eivät ole saaneet optioita vaan riihikuivaa rahaa. Optiot - jotka ovat siis oikeus joskus tulevaisuudessa ostaa firman osaketta johonkin ennalta sovittuun hintaan - olisivatkin olleet Finnairin johtajille paljon parempi palkitsemistapa kun vastikkeeton puhdas raha, sillä optioilla on arvoa (sopimuksen ehdoista riippuen) vasta silloin kun yrityksen osakkeen kurssi nousee. Tämä on tarkoitettu motivoimaan yritysjohtajia omistaja-arvon kasvattamiseen, (eikä ajatus ole periaattessa ollenkaan huono vaikka siinä omat ongelmansa onkin). Finnairin kurssi sen sijaan on vain laskenut, joten optiot olisivat tällä hetkellä arvottomia.

Aslakille tiedoksi ettei Nokia ole mihinkään Suomesta lähtenyt. Siellä se pääkonttori edelleenkin kököttää Espoossa minne se 1990-luvulla rakennettiin. Tuotantoa toki on siirretty halvempien työvoimakustannusten maihin.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Delivers
Seuraa 
Viestejä449
Pseudohippi
Taas täällä puhutaan asioista joista ei mitään tiedetä.Siltä kyllä vaikuttaa

Ei vaan tiedänhän minä eron optioiden ja palkkioiden välillä, jostain syystä menivät käsitteet ristiin. Korvatkaa lukiessanne sana "optio" sanalla "palkkio", niin ajatukseni jäsentyvät ruudulle sellaisina kuin ne päässäni syntyivät

Arbeit macht frei

Delivers
Seuraa 
Viestejä449
Ertsu
Delivers
Optiot perustuvat siihen, että yrityksen johtoa kannattaa palkita tällaisilla kannustimilla pätevyytensä vuoksi. Palkkiot ovat usein suuria, koska kilpailu on kovaa. Se, ovatko palkkiojärjestelmät a)oikeudenmukaisia tai b)toimivia on eri juttu ja varmaan myös tapauskohtaista.

Miksei sitten lentäjiä palkita suurilla optioilla? Onhan lentäjän työ sentään 100 kertaa vaativampaa kuin johtajan työ. Johtajat palkitsevat itse itseään ja siinä on se syy noihin optioihin. Muilla henkilöstöryhmillä ei ole samanlaista oikeutta maksaa itselleen optioita ffirman kassasta.*palkkioilla

Ehkäpä vaikutuksensa on ainakin seuraavilla tekijöillä:
- lentäjäksi pätevyytensä puolesta kelpaavien määrä suhteessa johtajiksi kelpaavien määrään
- lentäjillä on jo valmiiksi melko hyvä palkka, ehkäpä lentäjät ovat palkkaansa siinä määrin tyytyväisiä, etteivät ole valmiita tappelemaan paremmista sopimuksista tai palkkiojärjestelmistä
- lentäjien voi olla vaikea saada muita koulutustaan vastaavia töitä, neuvotteluasema on siten huonompi kuin vaikkapa johtajilla, joilla periaatteessa on koulutuksensa puolesta mahdollisuus toimia missä tahansa organisaatiossa
- ero tuottavuudessa kokeneen ja päteväksi todetun johtajan ja "keskivertojohtajan" välillä on huomattava, kun taas lentäjiltä odotetaan oikeastaan vain tietty perustaso ja tasainen suoritus, ei innovatiivisuutta tai suorituksen jatkuvaa parantamista

Arbeit macht frei

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7655

Mitä innovatiivisuutta johtajilta vaaditaan? Tekniset innovaatiot syntyvät ihan jossain muualla kuin firmojen johtajistossa.

Finnair on isännättömän rahan lypsylehmä. Valtio-omistaja ei turhaan näytä stressaavan sijoutuksiensa kannattavuudesta ja kun kissa on poissa niin hiiret hyppivät pöydillä.

Ehkä olisi aika säätää laki jonka mukaan valtio- ja eläkeyhtiöomistajat eivät voi koskaan pitää hallussaan enemmistöä yrityksen osakekannasta. Alkaa olla aika selvää että kaikki paikat jossa tuo ehto täyttyy muuttuvat paskaksi.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

En mie muuta syytä näe nuihin optihoin ja ylisuurhin palkkijhoin ,muuta syytä ko
niillä tukithan firman keulamiesten turvat tulevasta.
Johan soli tievossa jo vuosija sitte ko Nokija alko jakamhan suurija summija , niin
optioina ko palkkioinaki , että jotaki suurta son Nokian kohalla menossa, ja niinhän ne Nokian hommat yks toisens jälkhin siirrethin maasta ulos.
Jotaki samankaltasta son menossa nyt Finnairissaki , ulkoistethanko joitaki toimintoja? Totta helvetissä, ja on jo ulkoistettu, mutta niitten turvat jokka jotaki tietävät pitemmän aja suunitelmista on tukittu muhkeilla setelitukoilla.

Koko pelleily Finnairin kans on ko suurta hämäystä, ensiksi valtion omistuksesta vastaava ministeri sanoo , että tehtyt toimet ( asuntokaupat) on hyväksyttäviä, sitte
ko meteli kansan keskuuvessa kasvaa niin ministeri muuttaa täysin kantaansa.
Jopa siihen malhin , että alkaa vaatimhan takasin aikasemmin maksettuja ylisuuria palkkioita. Ja son helekatin kummaa seki, ko yhtiöllä mennee huonosti , son jopa perhelhens kaatumassa, niin juuri silloin yhtiön johtajille työnnethän kottikärröllinen rahhaa ! Ainaki minun päässä alkaa silloin ko tuommosia kuulee raksuttamhan tieto " turvantukkijaisista" !

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Ertsu
Mitä innovatiivisuutta johtajilta vaaditaan? Tekniset innovaatiot syntyvät ihan jossain muualla kuin firmojen johtajistossa.Johtajilta vaaditaan (ainakin pitäisi vaatia) kykyä tunnistaa innovaatiot, ja kannustaa henkilöstöä innovoimaan, vrt. Steve Jobs jne.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Seppo_Pietikainen
Ertsu
Mitä innovatiivisuutta johtajilta vaaditaan? Tekniset innovaatiot syntyvät ihan jossain muualla kuin firmojen johtajistossa.Johtajilta vaaditaan (ainakin pitäisi vaatia) kykyä tunnistaa innovaatiot, ja kannustaa henkilöstöä innovoimaan, vrt. Steve Jobs jne.Niin, ja riippuu ihan johtajasta. Operatiiviselta johtajalta, talousjohtajalta, henkilöstöjohtajalta, lakiasiainjohtajalta, ... tuskin kauheasti innovatiivisuutta vaaditaan. Toimitusjohtajakin voi ei-innovatiivisena olla ihan tuloksellinen johtaja.

Ertsu
Mitä innovatiivisuutta johtajilta vaaditaan? Tekniset innovaatiot syntyvät ihan jossain muualla kuin firmojen johtajistossa.Näin on.

Ja joku Finnairin Vehviläinen voitaisiin koska tahansa vaihtaa johonkin liikejohdon konsulttiin, joka tekisi homman paljon halvemmalla, koska Vehviläisen johtajuus on ollut pelkkää firman sopeuttamista kilpailutilanteeseen.

Kun johtajuus lähinnä on näkemystä ja tahtoa sen viemiseksi eteenpäin niin kyllä johtajuutta löytyy paljon enemmin kuin nyt väitetään olevan tarjolla - eikä minkään firman sopeuttamiseen markkinatilanteeseen tarvita erityistä johtajuutta. Nämä nykyiset pörssi- ja valtionyhtiöiden johtajat luovat illuusiota kyvykkyyden harvinaisuudesta, jolle syntyy hintalappu. Historia taas osoittaa, että jokainen heppu on koska tahansa korvattavissa toisella erittäin edullisesti.

Se, miten oikea visio kulloinkin kullakin "alfauroksella" on kertoo laajemmasta kyvystä nähdä kokonaisuus ja toimia siinä, ja siinä merkittävässä asemassa on ryhmä, joka tiedoillaan ruokkii johtoa, kuten Ertsu totesi. Mm. Ruotsi soveltaa ja tunnustaa tätä johtajuuden mekanismia ihan hyvällä talouden hyötysuhteella. Sodankäynnissä ja taloudessa laaja ymmärrys kokonaisuudesta ja osien merkityksestä, joka syntyy tiedonkeruun rakenteesta - ei siis erityisesti johtajuudesta - on sitä valttia, jolla voitetaan sotia ja josta voidaan kehittää innovaatioita.

Pubi
Ertsu
Mitä innovatiivisuutta johtajilta vaaditaan? Tekniset innovaatiot syntyvät ihan jossain muualla kuin firmojen johtajistossa.Näin on.

Ja joku Finnairin Vehviläinen voitaisiin koska tahansa vaihtaa johonkin liikejohdon konsulttiin, joka tekisi homman paljon halvemmalla, koska Vehviläisen johtajuus on ollut pelkkää firman sopeuttamista kilpailutilanteeseen.
Eivät ne liikkeenjohdon konsultit usein mitään yksilösuorituksia tee vaan liikkeenjohdon konsultointikin on useimmiten tiimityötä, vaikka se asiakkaaseen päin näkyisikin "yhden luukun politiikkana".

Carloz

Niin, ja riippuu ihan johtajasta. Operatiiviselta johtajalta, talousjohtajalta, henkilöstöjohtajalta, lakiasiainjohtajalta, ... tuskin kauheasti innovatiivisuutta vaaditaan. Toimitusjohtajakin voi ei-innovatiivisena olla ihan tuloksellinen johtaja.No ihan pikkasen saisi johtajilla olla sellaista innovatiivisuutta, joka johtaisi sen oman johtajuuden kehittämiseen. Ei kaikki innovaatiot ole teknisiä innovaatioita - eikä tekniset innovaatiot ole ainoita tapoja saada tuottavuutta toimintaan.

Carloz
Pubi
Ertsu
Mitä innovatiivisuutta johtajilta vaaditaan? Tekniset innovaatiot syntyvät ihan jossain muualla kuin firmojen johtajistossa.Näin on.

Ja joku Finnairin Vehviläinen voitaisiin koska tahansa vaihtaa johonkin liikejohdon konsulttiin, joka tekisi homman paljon halvemmalla, koska Vehviläisen johtajuus on ollut pelkkää firman sopeuttamista kilpailutilanteeseen.
Eivät ne liikkeenjohdon konsultit usein mitään yksilösuorituksia tee vaan liikkeenjohdon konsultointikin on useimmiten tiimityötä, vaikka se asiakkaaseen päin näkyisikin "yhden luukun politiikkana".Mikä ero on ohjauksella yksilösuorituksiin ja sen ohjauksen synnyttämällä päätöksenteolla?

Itse asiassa tähän pitäisi saada nimimerkki Reren kommentti. Tämä liittyy hänen työhönsä, ja lisäksi hän usein näyttää osaavan katsoa tilannetta aavistuksen verran laajemmasta perspektiivistä, vaikken hänen johtopäätöksistään aina olekaan samaa mieltä. Kiinnostaisi tietää, mitä mieltä hän on Vehviläisen johtajuudesta ja korvattavuudesta.

Pubi
Carloz
Pubi

Ja joku Finnairin Vehviläinen voitaisiin koska tahansa vaihtaa johonkin liikejohdon konsulttiin, joka tekisi homman paljon halvemmalla, koska Vehviläisen johtajuus on ollut pelkkää firman sopeuttamista kilpailutilanteeseen.Eivät ne liikkeenjohdon konsultit usein mitään yksilösuorituksia tee vaan liikkeenjohdon konsultointikin on useimmiten tiimityötä, vaikka se asiakkaaseen päin näkyisikin "yhden luukun politiikkana".Mikä ero on ohjauksella yksilösuorituksiin ja sen ohjauksen synnyttämällä päätöksenteolla?

Itse asiassa tähän pitäisi saada nimimerkki Reren kommentti.
Parempi varmaan näin, koska en ymmärtänyt kysymystäsi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat