Seuraa 
Viestejä45973

MRSA eli metisilliiniresistenssi Staphylococcus aureus ja VRE eli vankomysiiniresistenssi enterokokki ovat ns. sairaalabakteereja, joille on ominaista että tietyt yleisesti käytetyt bakteerilääkkeet eli antibiootit eivät tehoa niihin.
MRSA ja VRE eivät ole sen helpommin tarttuvia tai vaikeampia infektioita aiheuttavia kuin tavalliset Staphylococcus aureus- ja enterokokkibakteerit, joita useimmilla meistä on elimistössämme, mutta jos ne aiheuttavat vakavan infektion, niin sen hoito saattaa olla vaikeaa.

Sairaalapotilaiden vastustuskyky on yleensä heikentynyt ja he ovat alttiita saamaan infektioita, joten MRSA ja VRE-bakteerien leviäminen sairaaloissa pyritään estämään etsimällä bakteerien kantajia ja kohdistamalla heihin tavallista tiukempia hygieenisiä käytäntöjä sairaalassaolon aikana.
Oireeton MRSA- Tai VRE-kantajuus ei sinänsä ole vaarallista sen kantajalle, eikä aiheuta rajoituksia normaalissa sairaalan ulkopuolisessa elämässä. Kantajuus voi hävitä itsestään tai se voidaan pyrkiä poistamaan ns. häätöhoidolla.

Mitä mieltä olette näistä bakteereista? ja niiden nykyisestä hoidosta?
Onko teillä bakteeria tai tutuillanne?
Onko teille tehty viljelyä bakteerin toteamiseksi?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Dualistisuus pätee bakteerien torjunnankin suhteen. Itse asiassa sairaalat ovat pääasiallisen toimintansa ohella bakteerijalostamoja, jotka kehittävät ihmisille mahdollisimman inhottavia bakteerikantoja. Kaikella on aina hintansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat