Seuraa 
Viestejä9534
"Ketjun sulkemisen syyn voi jokainen lukea sen parilta viimeiseltä sivulta. Minä suljin sen siitä syystä. Samasta kuin tämänkin. Emme ole koskaan saaneet toimitukselta, emmekä mistään mystiseltä 'ylempää', yhtään määräystä yhdenkään ketjun poistamisesta tai sulkemisesta.

Jos edes yrittäisitte keksiä kunnon perusteluja puolin jos toisinkin, mutta ei. Muutaman viestin kuluttua ketju on samaa huttua kuin aiemmatkin. Nyt jäähdytellään ainakin pari viikkoa ja katsotaan sitten uudelleen, olisiko keskustelun tyyli ja sävy muuttunut. Uutta on turha sinä aikana avata."
Yllä on Phonyn kirjoitus.

Hän perustelee kahden ketjun sulkemista "keskustelun sävyllä ja tyylillä". Muiden pitäisi lukea ketjun tekstit ja miettiä mikä niissä on väärää sävyä ja tyyliä.

No minähän luen.

Ketjun viimeinen virke on "Pahoitteluni jos susta on siltä tuntunut." Onko tuo se olki, joka nujersi kamelin selän?

Vielä yksi asia. Kirjoitin eräistä prosenteista. En voi sanoa mistä prosentteista, koska jos ilmaisisin sen, ketju suljettaisiin. Näin oletan. Niin on tapahtunut muissakin paikoissa. Kuitenkin ne prosentit ovat tosiasioita.

En hae riitaa enkä bänniä palstalle. Mielelläni jatkan kirjoittelua.

On eräs asia, jonka nimeä en saa kirjoittaa. Se on hyvin tulenarka.

Tapahtumat myös osoittavat, että sana on vahva.

Säilytän mielelläni kirjoitusoikeuteni. Siksi en käytä kiellettyjä sanoja ja pyrin "sävyisään tyyliin". Mutta mikä on sallittu "sävy ja tyyli?"

-.-

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (234)

Lukitsin ketjun hetkeksi, että ehdin kirjoittaa pitkähkön vastaukseni heti toiseksi viestiksi.

Tuo ylläoleva lainaus minulta on siis ketjusta: Pakkoruotsi ALAS!, kirjoitin sen tuon ketjun loppuun, koska en ollut kirjoittanut mitään edellisenä päivänä lukitsemani Pakkoruotsi alasko? -ketjun loppuun selitykseksi.

Kehoitin siis lukemaan keskustelun pari viimeistä sivua. Aloittaa voi siis vaikkapa sivulta 304. Siis sivulta 304, ei esimerkiksi 3 tai 4 vaan sivulta 304! Keskustelua on käyty satoja sivuja jo tuossakin ketjussa aikaisemmista puhumattakaan. Mitä uutta keskusteluun ruotsin kielen opiskelusta nuo viimeiset sivut ovat toivat? Eivät mitään!

Miksi käydä keskustelua aiheen vierestä? Miksi ylipäänsä länkyttää täällä sen sijaan, että oikeasti tekisi vastustamalleen tai kannattamalleen asiantilalle jotain? Jos kuvittelette, että palstoilla länkyttäminen auttaa, niin voin kertoa, että olette väärässä!

Mikä sitten on, tämän ketjun otsikon aiheeseen palatakseni, sallitut keskustelujen sävyt?

Sallittu keskustelun sävy on sellainen, että kaikilla on mukava olla ja lukea keskusteluja. Ketään ei keskustelussa loukata eikä solvata! Kaikki saavat kertoa oman mielipiteensä, niin ettei sen esittämistä pyritä trollaamalla tai muulla tavalla häiritsemään. Jos joku on eri mieltä, niin sitten on. Ei kenenkään mielipide muutu sen esittäjä haukkumalla. Päinvastoin! Jos on halua ja tarvetta vaikuttaa toisen mielipiteeseen ainoa keino on perustella omansa paremmin (ymmärrettävämmin). Keskustelun aiheessa pitää myös pysyä! (Esimerkkinä: Miten Dragsvik liittyy ruotsin opiskelemiseen?)

Jos ketju menee pilalle, sitä häiritään asittomuuksilla tai muulla tavoin, meillä on kolme mahdollisuutta. Poistaa häirikköviestit. Lukita ketju. Poistaa ketju kokonaan. Olemme tähän asti pysytelleet yleensä vaihtoehdossa yksi, joskus harvoin käyttäneet ketjun lukitsemista ja tuskin koskaan poistaneet ketjua. Voin minä siihenkin vaihtoehtoon siirtyä.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Phony

Sallittu keskustelun sävy on sellainen, että kaikilla on mukava olla ja lukea keskusteluja. Ketään ei keskustelussa loukata eikä solvata! Kaikki saavat kertoa oman mielipiteensä, niin ettei sen esittämistä pyritä trollaamalla tai muulla tavalla häiritsemään. Jos joku on eri mieltä, niin sitten on. Ei kenenkään mielipide muutu sen esittäjä haukkumalla. Päinvastoin! Jos on halua ja tarvetta vaikuttaa toisen mielipiteeseen ainoa keino on perustella omansa paremmin (ymmärrettävämmin). Keskustelun aiheessa pitää myös pysyä! (Esimerkkinä: Miten Dragsvik liittyy ruotsin opiskelemiseen?)Poliittinen korruptio liittyy mitä suurimmassa määrin pakkoruotsiin: mikäli sitä ei olisi, kansalaiset voisivat äänestää asiasta ja päätökset tehtäisiin enemmistön toiveiden mukaisesti. Nyt vastapuoli voi osoittaa, että demokratia toimii ja enemmistön toiveita kunnioitetaan, tai voi esittää jonkun muun syyn sille, miksi demokratia ei toimi.

Mitä taas loukkaamiseen, solvaamiseen tai trollaamiseen tulee, niin niihin osaavat varmasti parhaiten vastata sellaiset, jotka siihen jatkuvasti syyllistyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Varaktori
Seuraa 
Viestejä777

Joku pakkoruotti on meikäläiselle se sama, mutta kyllä pikkasen sieppas sydänalasta kun törmäsin viimetten päälle hyvään ponupannuketjuun ja se oli kerpele menty lukitteen juuri kun alko oleen hyvää pannuohjetta tarjolla.

Kulmikkat silmälasinlinssit. Ymmärtäisin, jos lastensadun kuutiopäinen robotti haluaisi sellaiset, mutta ihmiselle ne eivät sovi.
http://www.youtube.com/watch?v=PLNR4xfh1Qc

okivi
Seuraa 
Viestejä1937
Phony
Sallittu keskustelun sävy on sellainen, että kaikilla on mukava olla ja lukea keskusteluja. Ketään ei keskustelussa loukata eikä solvata! Kaikki saavat kertoa oman mielipiteensä, niin ettei sen esittämistä pyritä trollaamalla tai muulla tavalla häiritsemään. Jos joku on eri mieltä, niin sitten on. Ei kenenkään mielipide muutu sen esittäjä haukkumalla. Päinvastoin! Jos on halua ja tarvetta vaikuttaa toisen mielipiteeseen ainoa keino on perustella omansa paremmin (ymmärrettävämmin). Keskustelun aiheessa pitää myös pysyä! (Esimerkkinä: Miten Dragsvik liittyy ruotsin opiskelemiseen?)Tässä niin kuin monessa muussakin asiassa on olemassa kaunis teoria ja huomattavasti raadollisempi käytäntö. Kyllähän täällä näkee miten paljon hyvänsä nimittelyä, solvaamista ja vastustajan mielenterveyden epäilemistä. Siis se on käytännössä sallittua, kunhan se tapahtuu sopivissa yhteyksissä.

Parapsykologian esiin tuominen tieteen periaatteisiin vedoten on täällä käytännössä kiellettyä. Ainakin yksi logiikkaan vetoava, tosin melko kärkevä vastaukseni poistettiin vähin äänin, varoittamatta ja perustelematta. Sen sijaan tällaiset ilmaisut kyllä ovat saaneet jäädä:

(eräs paljon kirjoittanut nimimerkki)
Käytännön todellisuus on se viimeinen asia, josta sinä voisit foliohattuinesi mitään sanoa. Imaise vain houreesi mykoplasmaventtiilistä takaisin ja päivän hyvä työ on tehty.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Phony
Kehoitin siis lukemaan keskustelun pari viimeistä sivua. Aloittaa voi siis vaikkapa sivulta 304. Siis sivulta 304, ei esimerkiksi 3 tai 4 vaan sivulta 304! Keskustelua on käyty satoja sivuja jo tuossakin ketjussa aikaisemmista puhumattakaan. Mitä uutta keskusteluun ruotsin kielen opiskelusta nuo viimeiset sivut ovat toivat? Eivät mitään!Te siis olette seuranneet sitä ketjua? Jos, niin sitten ihmettelen kyseisen ketjun pitkään jatkunutta erikoisvapautta aiheen vieressä kulkemiselle, nettikettirikkomuksille ja tämän foorumin sääntöjen rikkomisille(mm. toisten nimimerkkien muuntelut, jne..)..

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

9/11 keskustelu oli/on lähemmäs pari tuhatta sivua pitkä. ei sitä silti ole lukittu, vaikka samaa sielläkin jauhetaan. pitäisikö näistä ketjujen lukitsemisista järjestää gallup niin palstan enemmistö saisi päättää demokraattisesti niin ei tarvitsisi turvautua palstalla oligarkiaan?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

OzziXX
Te siis olette seuranneet sitä ketjua?

Sanoinkos minä noin jossain? Kehoitin vain lukemaan pari viimeistä sivua

OzziXX
Jos, niin sitten ihmettelen kyseisen ketjun pitkään jatkunutta erikoisvapautta aiheen vieressä kulkemiselle, nettikettirikkomuksille ja tämän foorumin sääntöjen rikkomisille(mm. toisten nimimerkkien muuntelut, jne..)..Paras sitten kai poistaa koko ketju.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

On hyvä, jos kuri tiukkenee. Monilla muilla foorumeilla on paljon tiukempi valvonta.

Noista foliohattujutuista kuitenkin sellainen asia, että parapsykologia ja muut kummitusjutut eivät kuulu tieteeseen, ellei ole keskusteluna kansanuskomukset. Näin sillä foliohatun saamisella on sama funktio, kuin ennenvanhaan koulussa aasinhatulla. Ei se kohteliasta ole, eikä kilttiä, mutta tullut käteväksi tavaksi ilmaista, että ollaan tuomassa tieteelliseen keskusteluun taikauskoa. Kansanuskomuksista ja kummitusjutuista on kyllä kiinnostavaa lukea niiden omissa ketjuissa, kunhan niistä ei puhuta totena.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Phony
Miksi käydä keskustelua aiheen vierestä? Miksi ylipäänsä länkyttää täällä sen sijaan, että oikeasti tekisi vastustamalleen tai kannattamalleen asiantilalle jotain? Jos kuvittelette, että palstoilla länkyttäminen auttaa, niin voin kertoa, että olette väärässä!Palstalla länkyttämisen lisäksi voi varmaan tehdä jotakin. Ei varmaan ihan kaikkia asioita koskien kuitenkaan voi tehdä yksilötasolla paljonkaan. Useimmat Tiede-lehden aiheet taitavat olla sellaisia, joille yksilötasolla on vähän tehtävissä konkreettisesti, vaikka niistä voi kirjoittaa paljon.

Olet kuitenkin samalla linjalla kanssani. Olen kirjoittanut monta kertaa siitä asiasta, jota ei saa mainita, ettei se parane puhumalla ja kirjoittamalla.

Vaikka ei paranekaan, niin voi silti tuulettaa. Sitä mieltä minä olen.

Mitä tulee keskustelun vierestä käymiseen niin siihen asiaan, jota ei saa mainita, kuuluu iso joukko osa-alueita. Minun mielestäni on parempi, että mennään aiheen viereen yhdessä ketjussa kuin, että avataan joka osa-alueelle omansa. Mitä mieltä olet itse Phony?

Otetaan vaikka muutama osa-alue esimerkiksi:

Pakkoxxxx
XXX:n asema kansallis-zzz:nä
Segregaatio
XXX:n historia Suomessa
XXX puolueen tilanne
Erään varuskunnan kohtalo
Erään ministerin valehtelu

listaa voi jatkaa...

Mutta mitä me voimme noille asioille tehdä muuta kuin länkyttää yhteiskunta ja historia osiossa?

-.-

okivi
Seuraa 
Viestejä1937
Marssilainen
On hyvä, jos kuri tiukkenee. Monilla muilla foorumeilla on paljon tiukempi valvonta.Minunkin mielestäni tiukkeneminen olisi hyvä, koska nyt ketjujen kahlaaminen on usein aika toivotonta, jos tarkoitus on oppia jotakin. Murha-info-foorumilla on homma hoidettu parhaiten, mitä olen nähnyt. Moderointi on läpinäkyvää ja rumempikin kielenkäyttö sallitaan sille tarkoitetussa osiossa.

Marssilainen
Noista foliohattujutuista kuitenkin sellainen asia, että parapsykologia ja muut kummitusjutut eivät kuulu tieteeseen, ellei ole keskusteluna kansanuskomukset. Näin sillä foliohatun saamisella on sama funktio, kuin ennenvanhaan koulussa aasinhatulla. Ei se kohteliasta ole, eikä kilttiä, mutta tullut käteväksi tavaksi ilmaista, että ollaan tuomassa tieteelliseen keskusteluun taikauskoa. Kansanuskomuksista ja kummitusjutuista on kyllä kiinnostavaa lukea niiden omissa ketjuissa, kunhan niistä ei puhuta totena.Tuo nyt ei ole aivan noin yksiselitteistä. Parapsykologien kattojärjestö PA mm. on AAAS:n jäsenjärjestö. Parapsykologian tutkijat noudattavat artikkeleissaan useimmiten tieteellisiä menetelmiä kuten kokeiden kontrollia, kaksoissokkouttamista ja hyväksyttyjä tilastollisia menetelmiä.

Tietääkseni täällä pitäisi yrittää perustella mielipidettään. Olen edelleen silmät ymmyrkäisinä, että mitä minä oikein olen tehnyt saadakseni sen foliohatun päähäni. Pelkkien solvausten kanssa keskusteleminen on aika hedelmätöntä.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Niin tuohon on vaikea sanoa oikein mitään. Minun mielestä parapsykologia on yksi uskonto muiden joukossa, eikä joka uskonnolle kai ketjua tarvi. Muillekin uskonnontuputtajille tieteen selityksenä sanotaan aika lujasti vastaan. Siinä se taitaa olla. Parapsykologia nähdään ennemminkin taikauskona, kuin tieteenä. Pitäisikö sille olla oma alue, vai ei. Jaapajaapa. En mie vaan tiijä.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

penni
Seuraa 
Viestejä6715
Marssilainen
Niin tuohon on vaikea sanoa oikein mitään. Minun mielestä parapsykologia on yksi uskonto muiden joukossa, eikä joka uskonnolle kai ketjua tarvi. Muillekin uskonnontuputtajille tieteen selityksenä sanotaan aika lujasti vastaan. Siinä se taitaa olla. Parapsykologia nähdään ennemminkin taikauskona, kuin tieteenä. Pitäisikö sille olla oma alue, vai ei. Jaapajaapa. En mie vaan tiijä.

Kai tieteen keinoin voi periaatteessa lähestyä mitä kysymystä hyvänsä. Jos ei mörköä löydy vintiltä niin se löytyy korvien välistä.

Silence is golden, duct tape is silver.

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä2435

Moderaattoreita on turha syyttää ainakaan pikkumaisuudesta. Minä itse olisin sulkenut ketjun jo aikoja sitten ja antanut banneja törkeimpien viestien lähettelijöille. Syynä ei ole keskustelun aihe, vaan sen vastenmielinen sävy, jonka takia en muutamaan viikkoon edes viitsinyt avata koko ketjua.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Tahtoo vain mennä nuo kummitusjutut siihen, että henkilö uskoo kummituksiin ja haluaa kaikkien muidenkin uskovan niihin ilman todisteita, tai todisteiksi riittää epätieteellinen väite. Niistä sitten syttyy kiivas väittely.

Mistä tulikin mieleen. Foorumilla pitäisi olla keino estää jonkun aiheen hyppääminen esiin, kun haluaa katsoa omat uudet. On käynyt niin, että johonkin ketjuun on tullut ihan alussa kirjoitettua lyhyt huomio ja sitten ketju etenee ties mihin, mitä ei viitsisi edes lukea. Kuitenkin se aina hyppää siihen esiin. Sitten ei oikein viitsi laittaa mitään, kun ei ole varma, että muuttuuko tämä ketju myöhemmin sellaiseksi, mikä ei kiinnosta enää.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Jotuni
Palstalla länkyttämisen lisäksi voi varmaan tehdä jotakin. Ei varmaan ihan kaikkia asioita koskien kuitenkaan voi tehdä yksilötasolla paljonkaan. Useimmat Tiede-lehden aiheet taitavat olla sellaisia, joille yksilötasolla on vähän tehtävissä konkreettisesti, vaikka niistä voi kirjoittaa paljon.

Niin voi, mutta minä kysyinkin, teetkö sinä? Koska ainakin se on varmaa, että palstalla länkyttämisestä ei ole mitään apua. Tuhlaat vain aikaasi ja muiden aikaa, jotka lukevat ja vastailevat viesteihisi. Sinun viestintätyylilläsi et muuta kuin vahvista muiden vastustavia mielipiteitä. Usko pois!

Jotuni
Olet kuitenkin samalla linjalla kanssani. Olen kirjoittanut monta kertaa siitä asiasta, jota ei saa mainita, ettei se parane puhumalla ja kirjoittamalla.

Kuten tästä huomaat, ärsyttävä tapa. Laitat sanoja minun suuhuni. En taatusti ole samalla linjalla kuin sinä, kuten tuossa yrität väittää ja uskotella muille. Jos olet samaa mieltä kanssani kirjoitat, olen samaa mieltä kuin Phony, mutta et voi väittää, että Phony on samaa mieltä kuin minä! Tajuatko eron?

Jotuni
Vaikka ei paranekaan, niin voi silti tuulettaa. Sitä mieltä minä olen.

Minusta sinä olet jo tuulettanut jo ihan riittävästi. Kirjottaisit asiaakin välillä. Tai jos haluat vain tuulettaa, niin tee se kotonasi. Mielipiteistäsi päätellen siellä on tunkkaista.

Jotuni
Mitä tulee keskustelun vierestä käymiseen niin siihen asiaan, jota ei saa mainita, kuuluu iso joukko osa-alueita. Minun mielestäni on parempi, että mennään aiheen viereen yhdessä ketjussa kuin, että avataan joka osa-alueelle omansa. Mitä mieltä olet itse Phony?

Vastaan suoraan. Koska kielikysymykset, rotukysymykset, puoluekysymykset jne ovat minulle täysin yhdentekeviä, niin minulle tuottaa suurta tuskaa joutua niitä edes lukemaan. En koskaan ole yhteenkään vastaavaan kysymykseen/ketjuun osallistunut. Koen keskustelemisen niistä turhaksi, tekeminen noissa asioissa on hyödyllistä. Äänestämässä käyn, mutta kun vaalit on käyty, valittaminen ja kiivaileminen on turhaa. Pulinat pois!

Jotuni
Otetaan vaikka muutama osa-alue esimerkiksi:

Pakkoxxxx
XXX:n asema kansallis-zzz:nä
Segregaatio
XXX:n historia Suomessa
XXX puolueen tilanne
Erään varuskunnan kohtalo
Erään ministerin valehtelu

listaa voi jatkaa...


Miksi nuo asiat kuuluisivat Tiede.fi-palstalle. Ei tarvitse vastata, kysymys on retorinen.Ja toisekseen noita ketjujahan on olemassa. Yksi jopa Wallinista. USA:n rotuerottelusta on ketju. Persuista on ketju. Väyrysestä on ketju. Kanervan valehtelusta on ketju. Vanhasen valehtelusta on ketju. Kysyisin mieluummin itseltäsi Väyrysen tavoin: Voiko vitutukseen kuolla? Nuku kuitenkin ensin yön yli.

Jotuni
Mutta mitä me voimme noille asioille tehdä muuta kuin länkyttää yhteiskunta ja historia osiossa?

Ja sinä kysyt tuota minulta? Et siis ole yhtään asiaa itse miettinyt? Liity puolueeseen, asetu ehdokkaaksi, muuta systeemiä sisältä, ulkoa et sitä voi muuttaa. Kutsu koolle mielenosoitus, luo addressi ja lähetä se Suomen Suuriruhtinaalle. Se on ainakin varmaa, että täällä länkyttämällä et yhtään asiaa muuta paremmaksi.

Ueberweg
Syynä ei ole keskustelun aihe, vaan sen vastenmielinen sävy, jonka takia en muutamaan viikkoon edes viitsinyt avata koko ketjua.

Tästä täsmälleen samaa mieltä.

Phony

Jotuni
Mutta mitä me voimme noille asioille tehdä muuta kuin länkyttää yhteiskunta ja historia osiossa?

Ja sinä kysyt tuota minulta? Et siis ole yhtään asiaa itse miettinyt? Liity puolueeseen, asetu ehdokkaaksi, muuta systeemiä sisältä, ulkoa et sitä voi muuttaa. Kutsu koolle mielenosoitus, luo addressi ja lähetä se Suomen Suuriruhtinaalle. Se on ainakin varmaa, että täällä länkyttämällä et yhtään asiaa muuta paremmaksi.Ehkä Jotunille on helpointa vain Tiede-palstasta käsin "toimia", mistäpä sen tietää, pystyykö hän fyysisesti toimimaan.

Phony
Keskustelua on käyty satoja sivuja jo tuossakin ketjussa aikaisemmista puhumattakaan. Mitä uutta keskusteluun ruotsin kielen opiskelusta nuo viimeiset sivut ovat toivat? Eivät mitään!Mahtoikohan tuossa sivut 10-304 ylipäätään enää mitään uutta tuoda asiaan?

Just askin'...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat