Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ihan sellaista tässä vain rupesin miettimään kun iltalehteä lueskelin ja siellä oli juttu näistä kouluampujista, niin että mikäköhän mahtaa olla syynä siihen että lähes aina kouluampuja riistää henkensä tapettuaan ensin useita ihmisiä kylmäverisesti? Ajatukset ja arvailut ovat tervetulleita.

Sivut

Kommentit (41)

Exe_
Ihan sellaista tässä vain rupesin miettimään kun iltalehteä lueskelin ja siellä oli juttu näistä kouluampujista, niin että mikäköhän mahtaa olla syynä siihen että lähes aina kouluampuja riistää henkensä tapettuaan ensin useita ihmisiä kylmäverisesti? Ajatukset ja arvailut ovat tervetulleita.

Häpeä on syynä tähän, siksi esim. Breivik ei tappanut itseään koska hän tuskin tuntee juurikaan häpeää teostaan päinvastoin. Tiedän että tuo selitys kuulostaa oudolta mutta se on syynä siihen, he eivät voi tuollaisen teon jälkeen yksinkertaisesti palata enää normaaliin elämään joten on ihan loogista tappaa itsensä ja välttää leimautuminen ym. He usein myöskin häpeävät itseään jossain määrin jo ennestään ovathan he usein syrjittyjä.

jogger
Seuraa 
Viestejä2936
Liittynyt28.8.2011

Varmaan he ovat pohtineet itsaria pidemmänkin aikaa ja haluavat tehdä sen näyttävästi näyttämällä keskisormea yhteiskunnalle joka teki heidän elämästään niin paskaa.

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

jogger
Varmaan he ovat pohtineet itsaria pidemmänkin aikaa ja haluavat tehdä sen näyttävästi näyttämällä keskisormea yhteiskunnalle.Joo eiköhän tässä ole jonkinlainen toteamus oman tilanteen umpikujasta taustalla. Elämä on pelkkää *askaa, ulospääsyä tilanteesta tai toivoa paremmasta ei ole. Lisäksi omalle tilanteelle ehkä löytyy ns.syylliset, joille voi sen itsarin yhteydessä näyttävästi kostaa. Edes joku lohtu, kun joku vihattu kuolee sentään samalla kuin itse. Tai sitten vain ihan kaikki muut ihmiset näyttäytyvät syyllisinä elämän kauheuteen, jolloin kohde voi olla sen Gerdtin tapaan kuka tahansa paikalle osunutkin. Näyttävyys vähän lohduttaa oman kuoleman ohessa. Jääpähän jotain näkyvää jälkeen. Maailma on varmasti näiden tekijöiden mielestä heille jotain velkaa.

Yleinen yhteiskuntien ja kulttuurien kahtiajakoisuus...?

Anorektikot vs. yyberläskit, neurootikot vs. extremeurheilijat, jne.

Vaikeaa perustella, mut mun näppituntumalla se menis jotenkin noin. Nyt kun kaikki on kiellettyä, jokainen on rikollinen.
Eli sit joko elää fasististen lakien mukaan tekemättä yhtään mitään, tai sit vetää kerralla toden teolla läskiksi.

näin siis karrikoiden.

E: typot

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

He haluavat jäädä historiaan, mutta eivät halua ottaa vastuuta teoistaan sen enempää kuin kohdata tappamiensa ihmisten omaisten tunnepurkauksia sekä yhteiskunnan heihin ja tekoihinsa kohdistuvaa vihansekaista halveksuntaa. Tietyssä mielessä tietävät mielensä jossain sopukassa, että heitä ei tulla koskaan kohtelemaan sankareina, toisin kuin siellä kieroutuneessa fantasiamaailmassaan osittain kuvittelevat itsensä tekonsa pohjalta arvostettavan saman tyyppisten persoonallisuuksien suunnalta. Eli tietty osa mieltä ymmärtää ainakin hämärästi tekonsa ja miltä se todellisuudessa näyttää muiden silmissä. Jos ihminen uskoisi olevansa oikealla asialla, niin tarvetta itsensä tappamiseen ei olisi, vaan hän odottaisi itseään jopa kiitettävän teostaan.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

xork
Seuraa 
Viestejä384
Liittynyt6.11.2010

Uskon, että ampuja haluaa muuttaa ympäristöään mutta hänen keinonsa on - mielellisen kyvyttömyytensä takia - sortuminen moraalittomaan tekoon, jolla herättää ympäristönsä huomaamaan saman epäkohdan jonka hän itse huomaa. Tapa on irrelevantti, radikaalius keskeistä. En tarkoita, että epäkohta välttämättä olisi ympäristössä, vaan hänen omassa ajattelutavassaan voi olla ristiriita ympäristön kanssa, eikä suostu luopumaan kannastaan. Joskus voi kuitenkin olla, että ympäristössä on ongelma ja henkilö haluaa ratkaista sen, vaikka ei pysty/osaa/jaksa.

Jos ahdistus käy sietämättömäksi, ampuja näkee ainoaksi keinoksi "huutaa" (herättää ympäristö), koska hän ei ymmärrä etsiä apua tai lievittää ahdistustaan.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006
kuukle
Stinger
Eli tietty osa mieltä ymmärtää ainakin hämärästi tekonsa ja miltä se todellisuudessa näyttää muiden silmissä. Jos ihminen uskoisi olevansa oikealla asialla, niin tarvetta itsensä tappamiseen ei olisi, vaan hän odottaisi itseään jopa kiitettävän teostaan.

Luultavasti ymmärtävät tekonsa ihan täysin, eikä vain hämärästi.
Ei ole mitään syytä uskoa, ettei itsensä lopuksi tappava kouluampuja uskoisi itse olevansa täysin oikealla asialla.
Siis kun (eikä sunkaan jos) ihminen kokee olevansa oikealla asialla, mutta kokee että muut näkevät asian kuitenkin ihan toisin on seurauksena itsensä lopuksi tappava kouluampuja.
Jälkimmäisestä johtuu ettei suinkaan odota itseään kiitettävän teostaan ja että tappaa lopuksi itsensä.
Tekevät tekonsa siiitä huolimatta miten muut asiaan suhtautuvat, koska uskovat sen moraalisesti oikeutetuksi.Jos se teko olisi pelkän moraalisen oikeutuksen pohjalta tehty, niin siinä mielessä ei sitten välttämättä olisi järjestetty sitä tekoa edeltävää show:ta, joka ainakin näissä suomalaisissa kouluampumissa on ollut eli niitä aseiden kanssa leikittelyitä ollaan You Tubeen videoiden muodossa tuotu tekoa ennen. Tavallaan näillä videoilla halutaan mainostaa etukäteen etenkin itseään ja tavallaan kertoo siitä, että yritetään jonkinlaista mielikuvaa itsestään myydä enemmänkin kuin oltaisiin moraalisessa mielessä huolestuneita jostakin. Ei ole myöskään pahemmin noilla videoilla tainnut olla ollut selvityksiä heidän ajattelutapansa suhteen, mitä odottaisi sellaisessa tapauksessa, että esim. yhteiskunnan epäkohtia haluaa parantaa. Itselleni jää paremminkin sellainen mielikuva näistä, että eivät edes niitä muita (tappamiaan) ihmisinä näe, vaan nämä ovat vain rekvisiittaa tms. näiden näyttävässä ja viimeisessä show:ssaan. Muiden ihmisten asialla oleva ja kärsimyksenkin hyvin tunteva ihminen ei kohtelisi muita ihmisiä tuolla tavalla merkityksettöminä sen enempää kuin heidän omaisienkaan tunteita jättäisi huomioon ottamatta.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30876
Liittynyt16.3.2005
emp
jogger
Varmaan he ovat pohtineet itsaria pidemmänkin aikaa ja haluavat tehdä sen näyttävästi näyttämällä keskisormea yhteiskunnalle.Joo eiköhän tässä ole jonkinlainen toteamus oman tilanteen umpikujasta taustalla. Elämä on pelkkää *askaa, ulospääsyä tilanteesta tai toivoa paremmasta ei ole. Lisäksi omalle tilanteelle ehkä löytyy ns.syylliset, joille voi sen itsarin yhteydessä näyttävästi kostaa.Se on asia, mikä minua eniten hämmästyttää, että ampujat valitsevat uhreikseen useimmiten muita kuin pahimpia kiusaajiaan. Sen voisi ymmärtää, että kostaisi niille, jotka ovat johtaneet kiusaamista tai olleet pahimpia, mutta ei se toimi niin. Liekö siinä tarkoitus tehdä vain äärimmäisen pahana pidettävä teko, murhata oman itsemurhan yhteydessä viattomia, usein vielä naisia ja lapsia, joiden vahingoittamista pidetään kulttuurissamme kaikkein raukkamaisimpana mahdollisena tekona.

John Carter
Seuraa 
Viestejä9886
Liittynyt17.2.2006

Luulisin, että yksikään näistä koulusurmaajista ei ole ollut terveeksi luokiteltava yksilö, vaan kaikilla heistä on ollut taustallaan jonkinlainen trauma esim. kiusaamisesta tai jostakin muusta asiasta, joka on sitten ajan myötä vain kasvanut heidän mielessään ja saanut heidät etsimään syytä traumaan johtaneeseen tapahtumaan jostain muusta kuin itsestään ja sen myötä hakemaan hyvitystä kokemalleen asialle, josta trauma on syntynyt.

Jokaisen koulusurmaajan mielenterveys on siis järkkynyt jossain vaiheessa ja sitä ollaan vielä useasti yritetty korjata viranomaisten tai hoitohenkiläkunnan toimesta pelkästään masennuslääkkeiden avulla, eikä terapian kautta. Tämä taas lienee johtanut siihen, että koulusurmaajilta on puuttunut tietynlaiset tunteet kokonaan, kuten kyky tuntea empatiaa tai rakastaa. Osa koulusurmaajista lienee myös psykopaatteja tai sosiopaatteja, joilta kyseiset kyvyt puuttuvat jo luonnostaan. Suurin osa koulusurmaajista lienee myös ns. copycatteja, jotka ovat löytäneet median välitykselle keinon kostaa kiusaajilleen tai näyttää yhteiskunnalle mitä ovat valmiita tekemään saadakseen hyvityksen kaltoin kohtelulleen.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Neutroni
emp
jogger
Varmaan he ovat pohtineet itsaria pidemmänkin aikaa ja haluavat tehdä sen näyttävästi näyttämällä keskisormea yhteiskunnalle.Joo eiköhän tässä ole jonkinlainen toteamus oman tilanteen umpikujasta taustalla. Elämä on pelkkää *askaa, ulospääsyä tilanteesta tai toivoa paremmasta ei ole. Lisäksi omalle tilanteelle ehkä löytyy ns.syylliset, joille voi sen itsarin yhteydessä näyttävästi kostaa.Se on asia, mikä minua eniten hämmästyttää, että ampujat valitsevat uhreikseen useimmiten muita kuin pahimpia kiusaajiaan. Sen voisi ymmärtää, että kostaisi niille, jotka ovat johtaneet kiusaamista tai olleet pahimpia, mutta ei se toimi niin. Liekö siinä tarkoitus tehdä vain äärimmäisen pahana pidettävä teko, murhata oman itsemurhan yhteydessä viattomia, usein vielä naisia ja lapsia, joiden vahingoittamista pidetään kulttuurissamme kaikkein raukkamaisimpana mahdollisena tekona.Se on aivan yleistä. Defenssit eivät ole rationaalisia.

Kyseisen ilmiön voi havaita myös terroristeilla, mitä voimme tästä päätellä: jos kiusaat ym. ihmistä tarpeeksi hän kostaa sinulle tai viiteryhmällesi.

Neutroni
Se on asia, mikä minua eniten hämmästyttää, että ampujat valitsevat uhreikseen useimmiten muita kuin pahimpia kiusaajiaan. Sen voisi ymmärtää, että kostaisi niille, jotka ovat johtaneet kiusaamista tai olleet pahimpia, mutta ei se toimi niin. Liekö siinä tarkoitus tehdä vain äärimmäisen pahana pidettävä teko, murhata oman itsemurhan yhteydessä viattomia, usein vielä naisia ja lapsia, joiden vahingoittamista pidetään kulttuurissamme kaikkein raukkamaisimpana mahdollisena tekona.Eikö sinusta ole oikeudenmukaista antaa potut pottuina? Jos suurinosa häntä säälii ja pitää raukkana, niin eiköhän ne omatkin ajatuskulut ala pikkuhiljaa muuttumaan vastaavanlaiseksi. Jos jotkut näkevät hänessä jotain muita puolia - hyviä sellaisia - niin miksi kukaan ei sitten häntä puolusta? Missä on se muiden oikeudenmukaisuudentaju ja periaatteellisuus? Minkä takia sen tilalla on aina jälkiviisaus tai yhteiskunnan syyttäminen? Jos kukaan ei enää osaa nähdä viattomuutta ympärillään ja varjella sitä, niin sehän johtaa taatusti siihen, että tällaisen yhteisön uhri kostaa ihan kaikille, jotka sen kiusaamisympäristön luovat. Jos muut haluavat toimia kuin lampaat, niin kai he joutavat kuolemaankin kuin lampaat. Varsinkin jos uhri itse tuntee olevansa selkä seinää vasten kuoleman kanssa.

Minusta on aikalailla turhaa yrittää selitellä ulkopuolisena, kuka näyttää eniten syylliseltä. Kukaan ulkopuolinen ei tiedä millaisten henkisten paineiden alaisena tuo uhri on joutunut viimeiset päivänsä elämään. Kukaan ei tiedä, ellei ole itse joskus istunut vastatusten täysin rikki olevan ihmisen kanssa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30876
Liittynyt16.3.2005
Shriek
Eikö sinusta ole oikeudenmukaista antaa potut pottuina? Jos suurinosa häntä säälii ja pitää raukkana, niin eiköhän ne omatkin ajatuskulut ala pikkuhiljaa muuttumaan vastaavanlaiseksi.Ymmärrän kyllä koston tietyssä tilanteessa, joskaan en hyväksy sitä. Jos lähtee kostamaan, niin sitten on parempi jättää viimeinen paukku omaan kalloon sijoitettavaksi. Yhteiskunnan ei tule sitä hyväksyä.

niin sehän johtaa taatusti siihen, että tällaisen yhteisön uhri kostaa ihan kaikille, jotka sen kiusaamisympäristön luovat. Jos muut haluavat toimia kuin lampaat, niin kai he joutavat kuolemaankin kuin lampaat. Varsinkin jos uhri itse tuntee olevansa selkä seinää vasten kuoleman kanssa.Tuo on joka tapauksessa ajatuskulku, jota en käsitä enkä missään nimessä pidä oikeana tai hyväksyttävänä. Jos nyt kostetaan, niin sitten sille pääpukarille, joka organisoi koko homman. Sivusta katselijoille kostaminen on vain ääretöntä raukkamaisuutta paskiaiselta, joka ei uskalla kohdata todellsiia syyllisiä edes aseen kanssa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat