Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ajatusleikit ovat aina mukavia.

Kun mietitään päänvaivaamme mustaa ainetta, niin eikö olisikin teoriassa mahdollista löytää taivaankappaleita pyörimässä "ei minkään" kiertoradalla?

Se miten tehokkaasti musta aine vaikuttaakaan gravitaatiolla, niin eikö olisi myös teoriassa mahdollista löytää isompi kappale olevan huomattavasti pienemmän kappaleen, jos olettaen, että ne olisivat about samat g/cm toiseen, niin eikö tämä olisi mahdollista, jos tämän pieni kappale saisi vähän avitusta mustalta magialta?

No, kaikkihan on mahdollista, pitää lähteä alalle etsimään.

Sivut

Kommentit (27)

For3ver
Kun mietitään päänvaivaamme mustaa ainetta, niin eikö olisikin teoriassa mahdollista löytää taivaankappaleita pyörimässä "ei minkään" kiertoradalla?

Tuollahan noita tähtiä pyörii "ei minkään" ympärillä meidänkin galaksin keskustassa (ja melkein kaikkien muidenkin galaksien). Siinä vaan on kysymys mustasta aukosta, eikä pimeästä aineesta.

thxgg
Seuraa 
Viestejä581
Liittynyt14.12.2011

Ainoa antini keskusteluun on todeta että ikävää kirjoittaa kymmenen riviä tekstiä, painaa lähetä nappia, ja huomata että joku ehti todeta saman asian yhdellä lauseella.

En oletakkaan, että pimeä aine tiivistyisikään kappaleiksi, vaan painovoiman kautta kerääntyisi jollekin tietylle alueelle ja aiheuttaisi näin voimakkampaa painovoimaa jne...

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42620
Liittynyt6.12.2009
Goswell
Noinhan sen on juuri todettu toimivan. Galaksien ympärillä sitä kuulemma on löytynyt.Löytynyt, eikö se ole edelleen "vain" teoria ?

Gammasäteitä havainnoivan Fermi-avaruusteleskoopin uudessa tutkimuksessa ei löydetty merkkejä pimeästä aineesta.
Todennäköisimpänä pimeän aineen muotona on yleisesti pidetty alkeishiukkasia, joiden pitäisi toisinaan annihiloida toisiaan ja luoda gammasäteitä. Nyt Fermin pääinstrumentti LATin eli Large Area Telescopen data käytännössä eliminoi osan ehdotettujen hiukkasten tyypeistä.
Uudessa tutkimuksessa tarkkailtiin kahden vuoden aikana kymmentä kääpiögalaksia, joita pidettiin todennäköisimpinä kohteina löytää merkkejä pimeästä aineesta.
"Fermin LAT-analyysi pienentää sitä teoreettista laatikkoa, jossa hiukkaset voivat piileskellä", kuvailee Jennifer Siegal-Gaskins Caltechista. "Linnunradan ympärillä olevat pallomaiset kääpiögalaksit olivat todennäköisimpiä paikkoja löytää niistä signaaleja, koska tiedämme niissä olevan pimeää ainetta runsaasti."http://www.avaruus.fi/uutiset/kosmologi ... netta.html

kuitenkin asia mikä ei ole vielä varmaa

sehän voi olla pelkkää illuusiota, kun liikumme niin nopeasti, eikö se joku kreikkalainen näin väittänytkin.

Goswell
Seuraa 
Viestejä12183
Liittynyt8.3.2010

Niin, saattaa siinä sellainen pieni epäkohta olla, että suoraa havaintoa ei ole, eikä ehkä tulekkaan.
Mitäs pienistä, pääasia että galaksit pysyy nipussa.

Mikähän täällä on varmaa, se että kaikki on epävarmaa. Lepikkö raikaa, karjalanmännyt on kuorettomia ja kosmologeilla särkee päätä. Vaan sitkeästi, kuin kahjo tikka, takovat jatkossakin

Minun mielestä noin.

niin vaikka kaikki on epävarmaa, niin aika hyvin tämä tietokoneet on saatu pelittämämään.
No, minulle riittää, että kuolen hymy suulla, olkoot se musta magia totta tai ei.

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983
Liittynyt22.7.2011
ei tiivisty kappaleiksi, sillä se ei koe sähkömagneettista vuorovaikutusta, kts: tahtitiede-ja-avaruus-f6/tyhma-kysyy-pimeasta-aineesta-t53433.html


Ei se pimeä aine varmaankaan tiivisty aineeksi "normaalin aineen" kanssa, mutta mistä me se tiedetään, ettei se tiivisty "aineeksi" keskenänsä...Tuota minäkin vähän ihmettelen. Jos tuo nyt on jonkinlaista ainetta ja sen osaset vetävät toisiaan puoleensa, niin eikö tuo nyt sitten tiivisty?

thxgg
Seuraa 
Viestejä581
Liittynyt14.12.2011
Opettaja
ei tiivisty kappaleiksi, sillä se ei koe sähkömagneettista vuorovaikutusta, kts: tahtitiede-ja-avaruus-f6/tyhma-kysyy-pimeasta-aineesta-t53433.html


Ei se pimeä aine varmaankaan tiivisty aineeksi "normaalin aineen" kanssa, mutta mistä me se tiedetään, ettei se tiivisty "aineeksi" keskenänsä...Tuota minäkin vähän ihmettelen. Jos tuo nyt on jonkinlaista ainetta ja sen osaset vetävät toisiaan puoleensa, niin eikö tuo nyt sitten tiivisty?Kun normaali aine törmäilee toisiinsa se tiivistyy "klönteiksi" (tieteellinen termi) sähkömagneettisen vuorovaikutuksen takia. Klöntit sitten törmäilee toisiinsa ja muodostaa entistä isompia klönttejä. Pitää kai mennä jonnekin pikkuplaneettojen kokoluokkaan ennenkuin painovoima alkaa olla hallitsevampi tekijä kappaleiden suurenemisprosessissa (tämä rajanveto täysin minun omaa mutua). Jos pimeä aine ei tunne sähkömagneettista vuorovaikutusta se pysyy hujanhajan yhtenä isona pilvenä (nykykäsityksen mukaan kai vähintään galaksien kokoluokan suuruisena) eikä tiivisty pienemmiksi tiheiksi kappaleiksi, tyyliin tähdet.

Näin siis nykytiedon mukaan, joka perustuu ihan suoraan siihen että jos pimeä aine muodostaisi tiheämpiä keskittymiä, niiden painovoimavaikutus pitäisi olla helposti mitattavissa. Nytkinhän ainoa asia mitä pimeästä aineesta tiedetään on niiden painovoimavaikutus (sen lisäksi että tiedetään miten se ei näy muuten vaikka painovoima sanoo että sitä tavaraa on siellä olemassa).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat