Seuraa 
Viestejä45973

Asevarustelu ja taloudellinen kilpailu. Nyt myös valtiot hakkeroivat toisiaan urakalla: http://www.tekniikkatalous.fi/ict/kiina ... sa/a797531

Kiristyykö pinna jossain vaiheessa niin pahasti, että alkaa ohjukset lentää?
Alkaako tästä uusi kylmä sota?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (33)

Mikä hinku sitä konventionaalista sotaa on käydä? Kiina pitää hallussaan isoa osaa Yhdysvaltojen taloutta, joten "talouspommilla" saa huomattavasti enemmän tuhoa aikaan vastustajassa, kuin konventionaalisella sodalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uskon että ensin hoidetaan Iran ja muslimimaat alta pois ja sitten aletaan kilpailla Kiinaa vastaan afrikan resursseista ja tyynenmeren resursseista, ennenpitkää media alkaa demonisoimaan Kiinaa ja Kiinan ihmisoikeuksien huonoutta ym.. Mutta näin vasta siinä 2020 luvulle mentäessä uskoisin..

Neutroni
Seuraa 
Viestejä41917
penni
Oikeilla pommeilla pääsisi "talouspommista" kätevästi eroon.Jos pääsisi, luuletko ettei sitä olisi tehty jo ajat sitten?

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673

Huomenna.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Jenkeillä ei oo mitää resursseja sotia Kiinaa vastaa. Sota alkaa sillon ku/jos Kiina sen alottaa.

penni
Seuraa 
Viestejä6978
Neutroni
penni
Oikeilla pommeilla pääsisi "talouspommista" kätevästi eroon.Jos pääsisi, luuletko ettei sitä olisi tehty jo ajat sitten?

Ehkä velka ei ole vielä tarpeeksi suuri?

Silence is golden, duct tape is silver.

No ainakin oppikirjan mukainen kahden blokin vastakkainasettelu on jo pitkällä. EUSA ja Venäjä-Aasia klikki on viritetty aikaisempien maailmansotien kaltaiseen kahden valtablokin asetelmaan. Sitten tarvitaan enää laukaiseva tekijä ja kolmas maailmansota on aika lailla käynnissä, elleivät tavan kansalaiset sitten oikein sankoin joukoin näe tarkoituksellisuuden läpi.
Laukaisevat tekijät taisivat saapua Hormuzin salmelle ihan muutamia päiviä sitten. Odotellaan että Mossad.. eikun siis Iranin armeija saa USS Enterprisen pamautettua, niin kaikki oikeutus pahojen terroristien - eli Iranin, Kiinan, Venäjän ja kaikkien heidän liittolaistensa tappamiselle syntyy.
Näin siis ainakin nyyspiikmaailmassa. Todellisuudessa kyseessä on länsimaisen kolonialismin ja sionismin viimeinen epätoivoinen pyrkimys laajentaa valtareviiriään. Kiina on jo vahvempi ja sen johdon kopioidessa vastustajiltaan entistä sosiopaattisemman valtakulttuurin, yksi imperiumi vain vaihtuu toiseen.

Sen takia omista asioista huolehtiminen itsenäisenä ja puolueettomana alueena antaa parhaat todennäköisyydet Suomen selviytymiselle tulevista rytkeistä. Hullut on hulluja tulevaisuudessakin, eikä sellaisten touhuja kannata edesauttaa.

[/folio]

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

USS Enterprisehan on ruosteinen rohjake, jonka upottaminen säästäisi Amerikan asevoimien kuluja, kun ei tarvitse purkaa ja kierrättää. sehän on viimeisellä matkalla muutenkin ja siitä laajasti tiedotettu, joten eivät ihmiset ole niin auktoriteettiuskoisia ole, etteivät sellaisen sumutuksen läpi näkisi, jos se upotetaan.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Reiska
Seuraa 
Viestejä6634
taucalm
USS Enterprisehan on ruosteinen rohjake, jonka upottaminen säästäisi Amerikan asevoimien kuluja, kun ei tarvitse purkaa ja kierrättää. sehän on viimeisellä matkalla muutenkin ja siitä laajasti tiedotettu, joten eivät ihmiset ole niin auktoriteettiuskoisia ole, etteivät sellaisen sumutuksen läpi näkisi, jos se upotetaan.Siul on luja usko ihmisii..

Per se

visti
Seuraa 
Viestejä6331

Amerikkalaiset sotivat Aasiassa Kiinan rahoilla. Tuskin Kiina sentään itseään vastaan sotaa rahoittaa.
Kiinalaiset ovat muuten aika vähän sotaisia ja pitävät ison armeijansa visusti rajojensa sisällä. Asia, jota kai pidetään yhtä itsestään selvänä kuin sitä, että USA on sodassa tai parissa mukana lähes yhtä mittaa.

Reiska
Seuraa 
Viestejä6634
visti
Amerikkalaiset sotivat Aasiassa Kiinan rahoilla. Tuskin Kiina sentään itseään vastaan sotaa rahoittaa.
Kiinalaiset ovat muuten aika vähän sotaisia ja pitävät ison armeijansa visusti rajojensa sisällä. Asia, jota kai pidetään yhtä itsestään selvänä kuin sitä, että USA on sodassa tai parissa mukana lähes yhtä mittaa.Minusta oli jollai tapaa synkän koomista, kun kiinalaiset osti jostai Ukrainasta vanhan rahtilaivan, johon alko väsäämään lentotukialuksen kantta harjotuksia varten ja jenkit ilmoitti huolestuneensa Kiinan kehityksen suunnasta..

Per se

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835

Kiinan merivoimat eivät kykenisi voittamaan jenkkien vastaavaa, kummallakaan maalla ei toisaalta olisi mitään mahdollisuutta suorittaa onnistunutta maihinnousua toisen maaperälle, saati sitten valloittaa maata. Eli USA eristäisi Kiinan mereltä ja that's it.

USAn talous ei tarvitse Kiinaa, tennareitten yms tuottamiseen löytyy kyllä muita maita. Kiinan talous taas ajautuisi kaaokseen jos USA lopettaisi kaiken tuonnin Kiinasta.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Reiska
Seuraa 
Viestejä6634

Kyllähän tuosta on kaikenlaista jo puhuttu.. Kehitys huolestuttaa monia, kun näyttää siltä, ettei ihmisoikeuksilla ole enää merkitystä sielläpäi..

Per se

Toope
Seuraa 
Viestejä30187

Kyseisillä mailla ei ole mitään syytä sotia toisiaan vastaan, joten kysymys on aiheeton. Taloudellinen yhteistyö/kilpailu -asetelma sopii molemmille, eikä konfliktin uhkaa ole lähitulevaisuudessa.

Sotilaallisesti USA-Kiina -asetelma olisi vielä toistaiseksi kuin Israel-Syyria -tilanne konventionaalisin keinoin.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Niin kauan kun dollari on maailmankaupan päävaluutta, USA:lla ei ole hätää. Se voi säädellä dollarimäärää suvereenisti. Euro alkoi jossain vaiheessa olla varteenotettava vaihtoehto dollarille, mutta EU:n hölmöily ja USA:n taitavat manööverit valuuttansa uskottavuuden säilyttämiseksi mahdollistavat edelleen dollarin ylivallan.

Kiinalaisilla menee vielä vuosikymmeniä taloutensa perusrakenteiden kanssa, joten menestyksellisiin suursotiin sillä ei ole sen enempää halua kuin mahdollisuuksiakaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat