Seuraa 
Viestejä45973

Debunkatkaa mulle kunnolla AAH
http://en.wikipedia.org/wiki/Aquatic_ape_hypothesis tai på finska
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesiapinahypoteesi

Ymmärrän, että antropologit ja suuri osa tiedeyhteisöstä ovat leimanneet tämän hihhuloinniksi jo vuosia, mutta kaipaisin nyt kunnon debunkkausta vaikka asiantuntevien palstalaisten taholta.
Elaine Morgan oli helppo julistaa yli-innostuneeksi maallikkohörhöksi. mutta mielestäni isoja kysymyksiä on jäänyt avoimiksi.

Asia on vaivannut mua vuosikymmeniä. Selittäkää miksi AAH ei ole varteenotettava hypoteesi osana nykyihmisen evoluutiota. Kaikkihan tietävät vertauksen kadonneista avaimista ja katulampuista - etsitään sieltä missä valoa on, ei muualta. Ymmärrän tieteen empiirisen luonteen - näytöt puhuvat, muu on käsien heiluttelua.

Kuitenkin
1. Karvattomuus (ei millään muulla Hominidae ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisapinat) lajilla))). Sekundäärisinä sukupuoliominaisuuksina tietysti miesten parta, mutta...

2. Vapaaehtoinen hengityskontrolli (ihmisellä ainoana ei-merinisäkkäistä) http://en.wikipedia.org/wiki/Mammalian_diving_reflex). Tämä ominaisuushan mahdollistaa myös puhumisen, vauvauinnin, vesisynnytyksen etc., joita ei muilla kädellisillä esiiny.

3. Ihonalainen rasvakerros http://en.wikipedia.org/wiki/Subcutaneous_tissue, jota ei esiinny muilla ihmisapinoilla.

4. Nykyisin elävistä noin 380 kädellislajista ihminen on ainoa selvästi kaksijalkainen. Ei tietenkään todista mitään suuntaan eikä toiseen, mutta rantavesissä kahlaaminen on pystykävelyssä helpompaa, kalasta ja äyriäisistä saadut proteiinit suht riskittömiä saalistajan kannalta ja saaliina olemisen kannalta rantavedet ovat myös turvallisempia. Kuumuudessa ja paahteessa on myös helppoa säädellä kehon lämpötilaa ja iholle osuvan UV:n määrää.

5. Käsittääkseni lajimme 'savanni'-evoluutio on joutunut alan tutkijoiden keskuudessa epävarmempaan asemaan viime vuosikymmeninä, kun on paljastunut enemmän monitieteellistä dataa Afrikan olosuhteista http://fi.wikipedia.org/wiki/Iso_hautavajoama
lajimme alkuaikoihin liittyen

Näitä on muitakin, mutta debunkatkaa nää kaikki niin saan rauhan eikä tartte enää funtsia.

Katsomista: http://www.youtube.com/watch?v=QokbVnZsN9I ja
http://www.youtube.com/watch?v=liuE4bkNly0

  • ylös 3
  • alas 3

Kommentit (4)

Joo toi on jo vanhan ladyn väsynyt puhe. Hieno hetki tietysti hänelle +40 vuoden työstä jatkuvan dissauksen alla. Se, että näiden kanssa ollaan varovaisia johtuu tietenkin oman uran luomista paineista ja rahoituksen jatkumisesta (vrt. ilmasto'tutkimus')
- nyt tuli muuten yhden palstalaisen, taisi olla 'Barbaari' vinkistä hieno käsite, jota mielestäni sovelletaan nykyisin paljon http://en.wikipedia.org/wiki/Doublethink. Tässä: ajatellaan 'voimassa olevien sääntöjen mukaan' vaikka tiedetään/ arvellaan jotain muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4. Nykyisin elävistä noin 380 kädellislajista ihminen on ainoa selvästi kaksijalkainen. Ei tietenkään todista mitään suuntaan eikä toiseen, mutta rantavesissä kahlaaminen on pystykävelyssä helpompaa, kalasta ja äyriäisistä saadut proteiinit suht riskittömiä saalistajan kannalta ja saaliina olemisen kannalta rantavedet ovat myös turvallisempia. Kuumuudessa ja paahteessa on myös helppoa säädellä kehon lämpötilaa ja iholle osuvan UV:n määrää.Rantavesi on hyvinkin vaarallinen ympäristö ihmiselle. Krokotiileja ja varsinkin haita on paljon juuri matalahkossa vedessä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat