Seuraa 
Viestejä51
Liittynyt6.2.2011

Huh huh, nyt on viimeinkin julkistettu di-yhteisvalinnan sallittujen laskimien lista. Lista on täysin järjetön. Tässä mennään täysin toiseen suuntaan, kuin yo-kokeissa. Nykyään pääsykokeissa sallitaan vain tietyt funktiolaskimet, eikä edes enää graafisia peruslaskimia. Syksyllä kyselin asiasta hakuinfosta, ja silloin he sanoivat, että luultavasti vain symboliset laskimet kielletään.

Nyt tilanne on omalla kohdallani se, että joudun ostamaan kolmannen laskimen. Nyt hyllystä löytyy nspire CX cas ja normaali nspire.

Tietty monet voivat sanoa, että graafista laskinta ei tarvita mihinkään, mutta onhan se nyt tarkistamista varten ihan ässä. Joskus tehtävissä voi myös auttaa hahmotella suoria / käyriä, jos tehtävä ei aukene. Graafisella laskimella on muutenkin älyttömästi selkeämpää laskea, kuin parin rivin rimpulalla.

Onko tässä muutoksessa teidän mielestänne järkeä?

Ajattelin myös kysyä, että mikäköhän näistä sallituista laskimista olisi paras? Onkohan näissä eroja. En ole vielä itse kerennyt tekemään tarkkaa tutkimusta. Pitäisi selvittää onko esim. joissain laskimissa yhtälöiden solveri, tai muita ominaisuuksia, mitä joistain ei taas löydy. Tietty haluan pääsykokeeseen sen laskimen, jossa on mahdollisimman laajat toiminnot. Tietty TI olisi kova, kun on tottunut siihen, mutta tuossa multiviewissä ei kait ole edes n-kantaista logaritmia. Tästähän ei tietty ole sinänsä haittaa, mutta viehän se muutaman turhan sekunnin pääsykokeessa.

Laskimet ovat siis seuraavat. (sori, pitkä lista, mutta ei tarvitse katsoa linkkien takaa)

Casio FX-85 ES Plus
Casio FX-82 ES Plus
Casio FX-85 ES
Casio FX-82 ES Casio FX-82 MS
Texas Instruments TI-30X II B
Texas Instruments TI-30X II S
Texas Instruments TI-30 XB MultiView
Texas Instruments TI-30 XS MultiView
Sharp EL-501XBWH
Sharp EL-501XBVL
Sharp EL-531XHBWH
Sharp EL-531XHBVL
Sharp EL-531XHBPK
Sharp EL-531XHBGR
Sharp EL-W531XHBSL
Sharp EL-W531XHBPK
Canon F-718SGA
Canon F-715SG
Canon F-502G

Kiitti kommenteista.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat