Seuraa 
Viestejä45973

Yksi suomen suurimmista darts-persoonista antoi mulle yhden tehtävän. Etsiä 9-tikkaisen järkevimmät kombinaatiot. Eli miten 501-pelin saa poikki 9-tikalla.

Siitä putkahtikin järjetön ajatus ittelleni, kuinka monta erilaista kombinaatiota on heittää 501 poikki 36 tikalla teoriassa? Siis teoriassa, tässä on esim . mahdollisuus heitellä vaikka yhellä vuorolla D15, D3, S14 jne. muuta pöhköä joita ei ikinä käytetä normaalisti. Mutta mitenköhän tän vastauksen saisi matemaattisesti selville?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Pitääkö kaikkien 36 tikan osua johonkin numeroon vai saako niitä paiskia pöpelikköön. Ensin siis 501 pienimmällä mahdollisella tikkamäärällä, seuraavaksi +1 jne, kunnes on päästy tuohon 36?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jep, tuplaan tai häränsilmään. Ja ajatellaan niin että tulos tarttee saada joka tikalla eli nollia ei heitellä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nine-dart_finish

Tosin tuolla mainittuihin lukuihin on sisällytetty nähdäkseni kaikki mahdolliset heittojärjestykset.

Omien laskujeni mukaan - eri heittojärjestykset unohtaen - mahdollisuuksia on varsin vähän, n. 18 kpl. Pienin tupla johon voi lopettaa, on D(ouble)12, joka vaatii yhden kerran T(riple)19. Kahdeksan eri mahdollisuutta tulee siitä, missä kohdassa T19 heitetään.

D15-lopetuksia on mun mielestä vain kaksi, mutta mahdollisia eri järjestyksiä niille yhteensä 120. Muut kuin T20-heitot ovat T17 tai T18 + T19. Samat on heitettävä myös molempiin D20-lopetuksiin, mutta sen lisäksi myös D25 eli häränsilmä.

D17-lopetuksia on yksi - D25 + T19.

Jäljelle jäävistä on viisi häränsilmään D25 loppuvia ja seitsemän erilaista D18-lopetusta.

Kuuminta hottia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat