Seuraa 
Viestejä26046

Samanlainen testi on täällä ollut aiemminkin, mutta hauskahan näitä on testailla uudestaan. Eli miten sijoitut kartalle oikeisto/vasemmisto -akselilla ja vanhoillinen/vapaamielinen -akselilla?

TESTI:
http://www.poliittinenkartta.com/
...

Löysin itseni hieman yllättäen vasemmistosta, vanhoilliselta puolelta. Hyvin läheltä keskustaa tosin molemmissa tapauksissa.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sivut

Kommentit (42)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Delivers
Seuraa 
Viestejä449

Tulokset
Vasemmisto-Oikeisto: -1.49
Vapaamielinen-Vanhoillinen: -4.33

***SPOILER***

Olipa muuten raivostuttava testi. Osa kysymyksistä oli ärsyttävän johdattelevia ja/tai asiaankuulumattomia. Lisäksi näitä kysymyksiä ei voinut ohittaa!
Pari esimerkkiä:

Työnantaja ja työntekijä ovat neuvotteluissa lähtökohtaisessa tasa-arvoisessa asemassa, jos työehdoista sovitaan paikallisesti.Eivät ole, mutta miten tämän asian toteaminen ilmentää poliittista kantaani? Oikea kysymyksenasettelu olisi ollut vaikkapa "Tuleeko työnantajan ja työntekijän olla ..."

Inflaation pitäminen matalana on tärkeämpää kuin korkea työllisyys.Työllisyys on eristettynä tavoitteena parempi, mutta taloudessa on kyse vuorovaikutuksista. Inflaation pitäminen matalana tukee työllisyyttä keskipitkällä aikavälillä. En voi sanoa kummankaan olevan toista "tärkeämpää", enkä ymmärrä miten tämä ilmentää poliittista kantaani vasemmisto-oikeisto -akselilla.

Tärkeintä lapsille on oppia hyväksymään kurinalaisuutta.Mielestäni tärkeintä lapsille on tuntea huolenpitoa ja rakkautta, joten joudun vastaamaan kieltävästi. En kuitenkaan väheksy kurinalaisuutta lastenkasvatuksessa. Miten ihmeessä tämäkään mielipide kuvaa arvomaailmaani yleisellä tasolla vapaamielinen/vanhoillinen -akselilla?

Ei ole villejä ja sivistyneitä kansoja; on vain eri kulttuureita.Vastasin kieltävästi. "Villi" ja "sivistynyt" ovat kuitenkin vain määritelmiä, miten näiden määritelmien hyväksyminen vaikkapa "kulttuurin" ohella tai sijaan muka kuvaa arvomaailmaani?

Merkittävä hyöty yksipuoluejärjestelmästä on se, että se välttää kaikki demokraattisen järjestelmän viivytykset.Tämä on totta. Olen siis samaa mieltä väittämästä "viivytysten välttäminen on merkittävä hyöty päätöksenteossa". Jälleen, relevanttia?

Lapsille pitää opettaa selkeästi sukupuolten väliset erot.Kyllä, uskon sukupuoli- ja seksuaalikasvatuksen tarpeellisuuteen. Onko arvoliberaalia vai vanhoillista pitää seksuaalikasvatusta tarpeettomana?

Tässä vain muutama poiminta, koin lähes puolet kysymyksistä jollain tapaa epärelevanteiksi tai johdatteleviksi. No, tulipa kerrankin tällainen tehtyä.
***SPOILER***

Arbeit macht frei

Toope
Seuraa 
Viestejä26046

Samaa mieltä Deliversin kanssa, monet kysymykset ovat liian johdattelevia, osin myös liian mustavalkoisia.
"Merkittävä hyöty yksipuoluejärjestelmästä on se, että se välttää kaikki demokraattisen järjestelmän viivytykset." Tuossa olin itsekin lievästi samaa mieltä, vaikka täysin vastustan yksipuoluejärjestelmiä. Minkäs teet, diktatuurit ovat joskus tehokkaampia kuin yhteiskunnat, joissa asioista keskustellaan.

Mutta eihän näitä liian vakavasti tule ottaakaan.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Dresden
Seuraa 
Viestejä1191
"Merkittävä hyöty yksipuoluejärjestelmästä on se, että se välttää kaikki demokraattisen järjestelmän viivytykset."Hauska väite sinänsä ja varmasti totta. Yksipuoluejärjestelmä välttää tietysti kaikki demokraattisen järjestelmän viivytykset jo sillä ettei ole demokraattinen, mutta tekeekö se siitä nopeamman ja tehokkaamman? Jos ajatellaan vaikka edesmennyttä Neuvostoliittoa ja sen hallintojärjestelmän kykyä reagoida maailman muutoksiin. Yksipuoluejärjestelmä ei takaa myöskään sitä, ettei päätöksentekoa viivästyttäviä ristiriitoja ja osapuolijakoa esiintyisi puolueen sisällä.

Die Lust zur Zerstörung ist eine schaffende Lust. - Jules Elysard

Zaibowski
Seuraa 
Viestejä1387
Toope
"Merkittävä hyöty yksipuoluejärjestelmästä on se, että se välttää kaikki demokraattisen järjestelmän viivytykset." Tuossa olin itsekin lievästi samaa mieltä, vaikka täysin vastustan yksipuoluejärjestelmiä. Minkäs teet, diktatuurit ovat joskus tehokkaampia kuin yhteiskunnat, joissa asioista keskustellaan.Natsi-Saksassahan viivästeltiin, kaikki korkeammat natsipoliitikot kilpailivat Hitlerin suosiosta, kilpailivat asemistaan yms. mikä lamaannutti huomattavasti järjestelmän tehokkuutta ja demokraattinen USA oli oleellisesti tehokkaampi, mikä näkyi esim. rivakassa ydinaseen kehittämisessä.

Vierailija

Paino sanalla merkittävä. Ei siis voi olla lievästi samaa mieltä, vaan joko se on merkittävä hyöty, tai ei.

Minä väitän ettei se ole missään määrin merkittävä hyöty.

Osa kysymyksistä on sellaisia, johon ei tiedon puutteesta johtuen tee mieli vastata yhtään mitään. Mutta koska politiikka rakentuu valehtelulle, ja koska vastaaminen on tässä tapauksessa tekninen pakko, niin minäkin valehtelin.

Toope
Samaa mieltä Deliversin kanssa, monet kysymykset ovat liian johdattelevia, osin myös liian mustavalkoisia.Miten suorat kysymykset voivat olla johdattelevia, kun niitä ei edes kysy elävä ihminen?

Dresden
Seuraa 
Viestejä1191
kabus
Kieltämättä paska ja puolueellinen testi. Ei ihme, että hesari sitä käyttää. Ja melkein kaikki ovat vapaamielisiä vasemmistolaisia.Ehkä ovatkin, sisimmässään. Eivät vain rohkene tulla ulos kaapista.

Die Lust zur Zerstörung ist eine schaffende Lust. - Jules Elysard

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591
kabus
Kieltämättä paska ja puolueellinen testi. Ei ihme, että hesari sitä käyttää. Ja melkein kaikki ovat vapaamielisiä vasemmistolaisia.

author="<a href="http://www.poliittinenkartta.com">www.poliittinenkartta.com</a>" kirjoitti:
On tärkeää myös huomata, että poliittisen kartan akseleita ei ole sidottu millään tavalla. Tämä johtaa siihen, että tulokset ovat vertailukelpoisia ainoastaan keskenään ja suomalainen vasemmisto ja oikeisto eivät välttämättä sijaitse vaaka-akselin ääripäissä.
Mutta kieltämättä paskat kysymykset ja vastauspalkit. Läpällä voi tietty aina vastata

Dresden
kabus
Kieltämättä paska ja puolueellinen testi. Ei ihme, että hesari sitä käyttää. Ja melkein kaikki ovat vapaamielisiä vasemmistolaisia.Ehkä ovatkin, sisimmässään. Eivät vain rohkene tulla ulos kaapista.Tuskin. Kysely antaa vain halutun vastauksen.

Tosin kannattaa huomioda sekin että suomen "oikeistokin" on jenkki mittapuulla vasemmistoa noin kuvannoillisena esimerkkinä.

Ehkä tuo testi on suunniteltu enemmin johonkin USA:han kuin Suomeen.
Kaikki suomalaiset lienee globaalilla mittapuulla "vasemmisto-vapaa-mielisiä" vaikka Suomessa pitäisikin itseään oikeistovanhoillisena.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Vapaamielinen oikeisto
Vasemmisto-Oikeisto: 2.21
Vapaamielinen-Vanhoillinen: -1.93

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat