Seuraa 
Viestejä460
Liittynyt14.10.2011

Klassinen esimerkki muna/kana-problematiikasta. Yleiseen jakeluun on levinnyt uskomus että konservatiiviset ihmiset ovat taipuvaisia älylliseen laiskuuteen ja typeryyteen. Tuore tutkimus ja sen analysointi on kuitenkin tuonut esiin kuitenkin sen, että älyllinen laiskuus, haluttomuus/mahdollisuuksien puute itsensä kehittämiseen, kykyyn ja haluun ajatella, saattaa pikemminkin olla johtamassa ihmisiä konservatiivisuuteen ja typerään suoraviivaiseen ajatteluun.

Väite: konservatiivit ovat laiskoja ajattelijoita?

[size=200:29o2snzu]Conservative Politics, 'Low-Effort' Thinking Linked In New Study[/size:29o2snzu]

Does the finding suggest that conservatives are lazy thinkers?

"Not quite," Dr. Eidelman told The Huffington Post in an email. "Our research shows that low-effort thought promotes political conservatism, not that political conservatives use low-effort thinking."
http://www.huffingtonpost.com/2012/04/0 ... sconsin__F

Vaara joutua huijatuksi

Nyt kun lukeneisto ja ns. intellektuellit röyhistelevät rintojansa tuleekin sitten takaiskun vuoro. Tutkijoista osa on nimittäin selvittänyt sitä, miksi USA:n viime vuosikymmenien ulkopoliittisen aggression voimakkain tuki on tullut ns. älymystöltä (pientä näkyvää ja kuuluvaa vähemmistöä lukuunottamatta) kun taas sodanvastaisuus ja kriittisyys virallista totuutta kohtaan on tutkimuksen mukaan ollut kautta aikojen voimakkainta vähän koulua käyneiden ja matalan tulotason väestön keskuudessa. Mm. Vietnamin sodan aikana havaittiin selvästi kuinka paremmin koulutetun ylemmän valkoisen keskiluokan keskuudessa ns. sotahulluus ja taipumus niellä Pentagonin ja USA:n hallituksen kusetus oli kaikkein yleisintä.

Syy: Liika lukeneisuus sekä kyvyttömyys kriittiseen ajatteluun. Ns. korkea koulutustaso näyttää siis olevan suuri riski joutua huijatuksi (vrt. taistolaisuus Suomessa).

Lääke tähän problematiikkaan lienee siis - AVOIMUUS. Jotta sudenkuopat välttää on suorastaan pakko tutustua mahdollisemman laajaan ja keskenään ristiriitaiseen aineistoon.

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat