Seuraa 
Viestejä384

Terve. Aihe kuuluu osittain ohjelmointiin mutta matematiikkahan tämä on myös.

Kirjoitin copy-pastella ja hiharavistuksella Mathcad-pohjan, joka tekee halulla resoluutiolla fraktaalikuvan Mandelbrotista halutusta sijainnista ja halutulla suurennoksella ja halutuilla iteraatioilla. Lisäksi siitä kykenee tekemään animaation halutulla kuvamäärällä ja zoomin luonnetta voi muuttaa kolmella muuttujalla ja zoomauskohteen myös. Muuttujia pitää vielä parantaa käyttäjäystävällisemmiksi, mutta haluaisin kysyä, että onko palstan ohjelmoijilla kiinnostusta tehdä fraktaalizoomianimaation ulostava ohjelma. Formaatin tulisi olla jokin yleinen, mieluiten häviöttömästi pakattu. Haluaisin, että animaatio voisi olla lähes mielivaltaisen pitkä ja tarkka FullHD-resoluutiolla 24 tai 30fps. Pistäisin tuon ohjelman pyörimään koneelleni pariksi viikoksi ja saisin tulokseksi lähes kiihottavan tarkan fraktaalianimaation. Pistäisin sen tietenkin YouTubeen. Vai onko tuollaista ohjelmaa jo olemassa?

Worksheet on tekstiltään noin puolikkaan A4 kokoinen mutta uskoisin että ohjelmoitu ohjelma olisi ehkä 500-1000 riviä? En tiedä yhtään kun osaan vain basicia.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40592

Pane se fraktaaliohjelmasi suoltamaan kuvat bmp-tiedostoina, jotka on nimetty tyyliin kuva00001.bmp, kuva00002.bmp jne. Sitten lataat jonkun ilmaisen bmp2avi -ohjelman Googlella. Yksinkertaisimmat eivät pakkaa mitenkään, vaan panevat nuo kuvat sellaisenaan tiedostoon. Laatu on silloin täydellinen, mutta tiedostokoot tulevat hankaliksi. Lisäksi käyttöjärjestelmät saattavat rajoittaa yksittäisen tiedoston kokoa.

Sitten löytyy kaikenlaisia ohelmia, jotka pakkaavat tuon raaka-avin mpegiksi tai joksikin muuksi. Google löytää. Jos tiedätte aidosti ilmaisia, minäkin olen kiinnostunut. Noilla on se vittumainen piirre, että moni muka ilmaisohjema alkaa kärttämään rahaa asennuksen jälkeen, jotta toimisi kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
derz
Seuraa 
Viestejä2431
xork
Vai onko tuollaista ohjelmaa jo olemassa?Onhan noita fraktaalirenderöijiä vaikka kuinka. Monipuolisin ja helpoin vastaan tullut on tämä:
http://www.chaospro.de/

Tuolla voit tehdä fraktaalianimaatioita haluamallasi resoluutiolla, iteraatiolla ja värimaailmalla - ja voit jopa käyttää reunapehmennystä (AA) saadaksesi erittäin sulavat zoomianimaatiot.
(Saat Mandelbrotin joukon esiin valitessasi kahdesta valintapalkista ensin "Distribution.Par" ja varmistat toisessa palkissa olevan "Black_Hole" ja painat vihreää renderöintinappia)

∞ = ω^(1/Ω)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat