Seuraa 
Viestejä16844

Ehkäisypillereistä kertoneessa tv-dokumentissa (Yle Teema eilen klo 21) todettiin loppupuolella että on keksitty miehille sellainen ehkäisymenetelmä kuin RISUG.

http://en.wikipedia.org/wiki/Reversible ... r_guidance

Kyseessä on 10 v ajan toimiva tavallaan vasektomian kaltainen ratkaisu jossa siemenjohtimet tukitaan polymeerillä (muistelisin että tv-ohjelmassa sanottiin että silikonilla...) Dokumentin mukaan menetelmää on tutkittu ihmiskokein Intiassa ja havaittu toimivaksi.

Mikäli menetelmä saadaan laajempaan käyttöön, ympäristöä ei tarvitsee enää saastuttaa ja kuormittaa keinotekoisilla naishormoneilla joita joutuu vesistöön naisten e-pillereiden käytön vuoksi.

Ohjelman loppupuolella mainittiin futuristisena skenaariona myös sellainen ratkaisu että kaikki steriloitaisiin parikymppisinä sen jälkeen kun heiltä on otettu sukusoluja talteen ja pakastettu. Sopivan ajan tullen sitten voisi suorittaa "oton solutililtään" ja jälkeläisiä tehtailtaisiin koeputkessa. - Vähän samankaltaista visiotahan oli jo aikoinaan SciFi-kirjoittaja Robert A. Heinleinin kirjassa Taistelu Venuksessa ( Podkayne of Mars), tosin siinä pakastettiin kokonaisia sikiöitä ja kirjan päähenkilöille tapahtui ikävä onnettomuus kun väärät vauvat oli sulatettu ja näiden omistajien oli pakko ottaa ne kerralla vastaan kaikki kolme.

Antaisitko tukkia siemenjohtimesi jos tietäisit että tukkeen saa helposti pois (näin kyseisen RISUG-menetelmän kohdalla pitäisi olla) ja tietäisit täten auttavasi osaltasi maailmaa vähentämään kemiallista kuormitusta? Vai ottaisitko mieluummin tuon sterilisaation tehtyäsi solutalletuksen?

(Olihan ohjelmassa toki esitelty myös ns. elämän rakastajat eli fundissyistä "Jumalalta saadut lahjat" eli lapset vastaanottanut perhe, vaimo odotti perheen 19. lasta. Kuinkahan moni katsoja oikeasti hurraa moisen tilanteen nähdessään? Voi vain ihmetellä miten heillä USA:ssa on varaa moiseen.)

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (30)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Aloituksesta taisi puuttua foorumin käyttäjältä vaadittava negatiivinen asenne ja sävy... Okei:

Ei kai tiede ole pelkästään sitä että mittaillaan koska maailma tulee hukkumaan paskaan ja kuinka syvälle siihen? Kyllähän tällaiset myönteisetkin tulokset voivat olla aivan mielenkiintoisia. Tuskinpa ne siittiöt ovat omistajilleen niin rakkaita että niistä ei luovuta vaikka maailmasta loppuisi tila kesken koska on jo jokainen neliömetri porukkaa täys?

Toisaalta ymmärrän toki jos ei nimenomaan tämän foorumin käyttäjäkuntaa kiinnosta ehkäisy, onhan porukasta 30 % puutteessa, 30 % pihtareita ja 30 % sekä puutteessa että pihtareita. Täten ehkäisylle ei ole tarvetta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40548

Olisin voinut tuollaisen purettavan sterilisaation ottaa, jos se olisi toimivaksi todettu (eli olisi vuosikymmenien kokemus toimenpiteen teosta ja purkamisesta), ettei vaimon olisi tarvinnut syödä pillereitä, jotka vaikuttivat haitallisesti hänen halukkuuteensa. Ensimmäisten joukossa en ota mitään lääketieteellistä hoitoa, ellei kyse ole jostain todella vakavasti elämänlaatua haittaavasta, johon kokeilee epätoivoisena mitä tahansa asenteella, että ei asia huonommaksi voi mennä. Nykyään (ja varmaan aina) lääkkeiden (ja kaiken muunkin) turvallisuus on tapana testata käyttäjillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

sellaista olen vähän lukenut, että geenimanipuloitu ruoka tekee ihmisistä kokonaan steriilejä niin ehkäisyä ei tarvita.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Neutroni
Olisin voinut tuollaisen purettavan sterilisaation ottaa, jos se olisi toimivaksi todettu (eli olisi vuosikymmenien kokemus toimenpiteen teosta ja purkamisesta), ettei vaimon olisi tarvinnut syödä pillereitä, jotka vaikuttivat haitallisesti hänen halukkuuteensa. Ensimmäisten joukossa en ota mitään lääketieteellistä hoitoa, ellei kyse ole jostain todella vakavasti elämänlaatua haittaavasta, johon kokeilee epätoivoisena mitä tahansa asenteella, että ei asia huonommaksi voi mennä. Nykyään (ja varmaan aina) lääkkeiden (ja kaiken muunkin) turvallisuus on tapana testata käyttäjillä.Nyt en äkkiseltään osaa sanoa kumman sukupuolen sterilisaatio on vaikeampi purkaa, joten jos ajattelee sitä että siemenjohtimet on tukittu, niin onko se sitten niin kauhean vaikeaa se tukos poistaa? Eri asia on jos ne katkaistaan kokonaan. Naisilla kaiketi käytetään jonkinlaisia klipsejäkin.

Nyt kun teillä on jo lapsia ilmeisesti useampia, niin voisitko ajatella vasektomiaa? Teillähän on sitä seksuaalisesti aktiivista elämänkaarta vielä runsaasti jäljellä. Jos ajatus on "olisin voinut", niin ikävältähän se kuulostaa, mutta tuskin liian myöhäistä on.

Jokatapauksessa hormonien vaikutusta naiseen ei kannata mitenkään aliarvioida. Eihän siinä ole mitään järkeä että yritetään ehkäistä jotta voisi harjoittaa seksiä, ja samalla tapetaan ne halut niin ettei edes tee mieli.

Tuossa RISUGissa oli tukkimisen lisäksi ideana kuulema vielä sellainen seikka että se materiaali varautuu sähköisesti, ja jos sen tukkeen ohi yrittää luikerrella yksikin siittiö, niin se saa sähköiskun ja kuolee. Tehokkaalta vaikuttaa.

Dokumentissa joka tulee tänään uusintana klo 16.10 (Teemalta siis!) joku tutkijoista virnuilikin että ihminen aiheuttaa itse oman hedelmättömyytensä jolloin käy niin että väki alkaa vähentyä ja väkimäärä asettuu kestävämmälle tasolle. Hänestä se ei ollut kammottava uhka, koska arveli että hedelmällisimmät jokatapauksessa kuitenkin jäävät eloon ja jatkavat sukua normaaliin tapaan.

Kyllähän se aika epäuskottavalta tuntuisi että lajistamme saataisiin noin vain siitoskyky täysin pois juurituksi, kun ajattelee tätä nykyistä määrää pallollamme. Jos rotatkin kestävät vaikka millaisia saasteita, niin miksei ihmiskuntakin. Ehkäpä ne kaikkein elinkykyisimmät löytyvätkin jostain intialaisilta tai kiinalaisilta kaatopaikoilta joissa väkisinkin altistuu vaikka millaisille myrkyille.

o
Seuraa 
Viestejä1698

Eikös siitä ole fyysisiä haittoja jos johtimia ei käytetä? Muistelin jossain viitatun sellaiseen, että syövän riski kasvaa, jos ei ejakuloi tarpeeksi, koska siittiöiden tuhoutuminen kiveksissä olisi jotenkin haitallista? Jos putket ovat tukossa niin eikö silloin kaikille siittiöille käy noin? Tälläistä pitäisi varmaan ens alkuun huomioida..

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Vierailija

Tiede on aina erillään käytännöstä.

Vasta Arizonan hieno osavaltio suuressa viisaudessaan päätti raskauden alkavan edellisten menkkojen päättyessä! (lähde: Bill Maher 13.04.2012, HBO)

Taidettiin kysyä asiantuntijalausuntoja biologeilta.

Uskonto johtaa lainsäädäntöä, ei tiede saati järki. Suomessa uskonnon tilalla on mutu.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
o
Eikös siitä ole fyysisiä haittoja jos johtimia ei käytetä? Muistelin jossain viitatun sellaiseen, että syövän riski kasvaa, jos ei ejakuloi tarpeeksi, koska siittiöiden tuhoutuminen kiveksissä olisi jotenkin haitallista? Jos putket ovat tukossa niin eikö silloin kaikille siittiöille käy noin? Tälläistä pitäisi varmaan ens alkuun huomioida..Hm. Itse en ole tuollaisesta koskaan kuullut, ja äkkiseltään tulisi mieleen että kehossahan siis kuolee jatkuvasti lukemattomia soluja, eikä näiden "raatojen" olemassaoleminen mitenkään haittaa kehoa. Se vain sulauttaa ne itseensä, syö pois.

Siittiöiden määrä verrattuna koko siemennesteannokseen ei taida olla mitenkään erinomaisen suuri? Sellaista olen kuullut että keho tuottaisi siittiöitä aina vain vähemmän ja vähemmän mikäli siemenjohtimet on tukittu, ilmeisesti siinä voinee tulla lopulta "luonnollinen hedelmättömyys" pitkässä juoksussa?

Ainoa totiset haitat mitä olen vasektomiasta kuullut tulevan ovat olleet a) operaation jälkeiset kivut b) kivesten aiempaa suurempi laskeutuminen, eli ne saattavat vasektomian jälkeen sijaita hivenen alempana kuin aiemmin. Käytännön kokemuksia en tosin jälkimmäisestä ole kuullut keneltäkään, operaation jälkeisestä kivusta ja särystä ihan lähipiirin edustajalta. Mutta sekin on yksilökohtaista.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Minijehova
Tiede on aina erillään käytännöstä.

Vasta Arizonan hieno osavaltio suuressa viisaudessaan päätti raskauden alkavan edellisten menkkojen päättyessä! (lähde: Bill Maher 13.04.2012, HBO)

Taidettiin kysyä asiantuntijalausuntoja biologeilta.

Uskonto johtaa lainsäädäntöä, ei tiede saati järki. Suomessa uskonnon tilalla on mutu.
No enpä nyt tiedä tuosta uskonnosta; aika moni katolinenkin on jo sitä mieltä että antaa sen paavin paukuttaa partaansa mitä lystää. Ihmisillä ei ole arjessaan ja käytännön elämässään varaa elää ikivanhojen luutuneiden käsitysten mukaisesti, vaan heidän on elettävä kuten taloudellisesti ja sosiaalisesti on hyödyllisintä.

Mutta tuota raskauden alkamisen laskukaavaa olenkin itsekin ihmetellyt että onpa sekavaa. En ole asiaan perehtynyt, mutta on vaikuttanut siltä että terveydenhoidon ammattilaiset raskaana oleville naisille antavat jotain ihme lukemia joissa on juurikin viitattu kuukautiskiertoon - joku jolla on ollut raskauksia osaa varmaan kertoa tästä enemmän!

Jokatapauksessahan hedelmöitys ei välttämättä tapahdu edes silloinkaan kun pari yhtyy, vaan siittiöt saattavat odotella naisen sisällä useammankin päivän ajan ennen kuin tulee munasolua tarjolle. (Tämä nuorille tiedoksi. Jos teiltä se kumi hajoaa ja hankitte jälkiehkäisypillerit, niin ei se mikään abortti ole välttämättä kun voi olla että sukusolut eivät ole vielä edes kohdanneetkaan. Nimitys todellakin on jälkiehkäisy.)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Ei siemenjohtimia saa millään silikonilla tukkia, kyllä sperman pitää lentää. Mielummin käyttää vaikka sitten sitä perinteistä muovipussia.

Nimenomaan masturbaation fyysinen hyöty perustuu siihen alentuneeseen syöpäriskiin. Sperman mukana poistuu elimistöön kasaantuneet myrkyt, niin syöpäriski laskee.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Vaan kun se sperma ei ole pelkkiä siittiöitä, vaan enimmäkseen kaikkea muuta. Eli pelko pois, kyllä se materiaali roiskuu entiseen malliin vaikka olisi siemenjohtimet tukittukin. Ja voisin vinkata että se tasaisempi, ohuempi soosi mitä neste on vasektomian jälkeen on huomattavasti helpompaa ja miellyttävämpää pestä ja putsata pois pinnoilta kuin jokin sattumia sisältävä klimppisoppa.

(En tosin ylläty jos tähän tulee joku nainen ilmoittamaan että siittiöt on ihania ja suloisia, meitä kun on joka junaan ja jotkut jopa leikkivät junaa.)

Olen kuullut väitteen että kumin ehkäisyvarmuus on vain 80 % luokkaa. Muuten kumi olisi tietysti ihan ok ja järkevääkin ajatellen tauteja. Mutta jotkut miehet valittavat tuntoherkkyyden vähentymistä (saattaa jopa erektiokin laskea) ja jotkut naiset saavat kumista ärsytystä.

Luulenpa että jos miehet joutuisivat itse paisumaan 9 kk ajan ja punnertamaan lapsen ulos itsestään, aika moni hyökkäisi tikkana hankkimaan sen vasektomian, oli tapa mikä hyvänsä. Eikä se niiden pillereiden popsiminenkaan mitään ihanaa ole.

Mutta aloituksessa mainitsemassani ohjelmassa esiteltiin myös Saksassa tutkittu kudokseen ruiskutettava ehkäisyvalmiste jota on kokeilumielellä annettu miehille. Muistaakseni valmisteen käytön lopettamisen jälkeen hedelmällisyys palautui normaalille tasolle 3 kk kuluttua. Tämä menetelmä perustui siihen että miehen keholle annetaan keinotekoista mieshormonia, jolloin elimistö lopetettaa luontaisen hormonin lisäämisen kehoon ja siinä samassa myös siittiöiden valmistamisen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40548
Rousseau
Nyt en äkkiseltään osaa sanoa kumman sukupuolen sterilisaatio on vaikeampi purkaa, joten jos ajattelee sitä että siemenjohtimet on tukittu, niin onko se sitten niin kauhean vaikeaa se tukos poistaa? Eri asia on jos ne katkaistaan kokonaan. Naisilla kaiketi käytetään jonkinlaisia klipsejäkin.Nykyisillä menetelmillä miehen sterilisaation purkamisen todennäköisyys on tietääkseni hieman isompi, mutta pieni sekin. Ei sitä kannata harkitakaan, ellei ole täysin varma että se on lopullinen valinta.

Nyt kun teillä on jo lapsia ilmeisesti useampia, niin voisitko ajatella vasektomiaa?Tein (tai teetätin) sen viimeisen lapsen syntymän jälkeen. Olen oman lisääntymiskiintiöni täyttänyt.

Jokatapauksessa hormonien vaikutusta naiseen ei kannata mitenkään aliarvioida. Eihän siinä ole mitään järkeä että yritetään ehkäistä jotta voisi harjoittaa seksiä, ja samalla tapetaan ne halut niin ettei edes tee mieli.Juu eivät ne hyvää tee. Se on huomattu ja siksi halusinkin lopullisen ratkaisun, joka ei haittaa emännän eloa.

Tuossa RISUGissa oli tukkimisen lisäksi ideana kuulema vielä sellainen seikka että se materiaali varautuu sähköisesti, ja jos sen tukkeen ohi yrittää luikerrella yksikin siittiö, niin se saa sähköiskun ja kuolee. Tehokkaalta vaikuttaa.Mitähän tuollakin tarkoitetaan. Ei solutasolla voi tuottaa tuolla tavalla sähköiskuja yksittäisille soluille ilman, että haitataan muita.

Dokumentissa joka tulee tänään uusintana klo 16.10 (Teemalta siis!) joku tutkijoista virnuilikin että ihminen aiheuttaa itse oman hedelmättömyytensä jolloin käy niin että väki alkaa vähentyä ja väkimäärä asettuu kestävämmälle tasolle. Hänestä se ei ollut kammottava uhka, koska arveli että hedelmällisimmät jokatapauksessa kuitenkin jäävät eloon ja jatkavat sukua normaaliin tapaan.Uhka ihmislajin häviämisestä lisääntymisongelmien takia on varmasti perusteeton. Mutta se aiheuttaa ongelmia aivan erityisesti yksilöille, jotka menettävät lisääntymiskykynsä ensin, ja sitä kautta yhteiskunnille. Jos merkittävä osa ihmisistä ei voi lisääntyä, he eivät pitemmän päälle halua rahoittaakaan lisääntyvien lisääntymisiä.

Ehkäpä ne kaikkein elinkykyisimmät löytyvätkin jostain intialaisilta tai kiinalaisilta kaatopaikoilta joissa väkisinkin altistuu vaikka millaisille myrkyille.Niin, kehitysmaat ovat usein paljon saastuneempia kuin länsimaat, ja silti siellä on ongelma numero 1 ja kaikkin muiden ongelmien 90 %:nen syy liikalisääntyminen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40548
Rousseau
Vaan kun se sperma ei ole pelkkiä siittiöitä, vaan enimmäkseen kaikkea muuta. Eli pelko pois, kyllä se materiaali roiskuu entiseen malliin vaikka olisi siemenjohtimet tukittukin. Ja voisin vinkata että se tasaisempi, ohuempi soosi mitä neste on vasektomian jälkeen on huomattavasti helpompaa ja miellyttävämpää pestä ja putsata pois pinnoilta kuin jokin sattumia sisältävä klimppisoppa.Ei niitä klimppejä huomaa ilman mikroskooppia. Se lima tulee eturauhasesta eikä vasektomia vaikuta siihen. Ainakin sen ulkonäkö ja tarttumisominaisuudet ovat samat.

Olen kuullut väitteen että kumin ehkäisyvarmuus on vain 80 % luokkaa. Muuten kumi olisi tietysti ihan ok ja järkevääkin ajatellen tauteja. Mutta jotkut miehet valittavat tuntoherkkyyden vähentymistä (saattaa jopa erektiokin laskea) ja jotkut naiset saavat kumista ärsytystä.Juu, ei kondomi sovi vakituiseen ehkäisyyn parisuhteeseen kuin erikoistilanteissa. Jos sillä aikoo vuosia pärjätä, raskaaksitulo on likimain varmaa.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Hieno homma, Neutroni. Olet järkimies. (Moni muu keksii vaikka mitä taikauskoisia tekosyitä ettei voi vasektomiaa teettää, ja siltikään ei halua lapsia, vain seksiä.)

Niin, se siittöiden sähköteloitus on kieltämättä kumma juttu. Ehkäpä asian selittäminen kansanomaisesti on tehnyt siitä selityksestä selittämättömän. Joka kiinnostuu tästä RISUGista ottakoon toki siitäkin selvää.

Jos ihmisten touhuissa olisi yhtään mitään tolkkua, kehitysmaiden oloja parannettaisiin entistäkin rajummalla otteella niin että yhteisöjen selviytyminen ei ole enää yksilöiden lukumäärän varassa. Tämä pallo ei tällaista menoa kestä. Kehitysmaistahan voidaan tuoda tai antaa tulla porukkaa korvaamaan sitä ihmismäärää joka tarvitaan hommien hoitamiseen maissa joissa ihmiset ovat hommanneet väestökäyrän laskuun tavalla tai toisella, mutta ei se sitä saa tarkoittaa että noissa maissa sitten saa tehtailla lapsia mielin määrin sen vuoksi että "niille on tilaus".

Teollistuneissa maissa työt muuttuvat kuitenkin aina vain automatisoidumpaan suuntaan, joten väkeä ei ehkä niin kauhean paljon edes tarvita (vihanneksen tasolla olevan vanhuksen voi hoitaa jonkinlainen ruokinta- ja hoivarobottikin). Täten tilausta tulijoille ei ole, jolloin oloja kehitysmaissa kannattaa parantaa niin että heikäläisten kannattaa jäädä sinne nauttimaan ihan ok elämästä. Kenenkään ei pitäisi repiä elantoaan saastaiselta ja myrkylliseltä kaatopaikalta, vaikka se olisikin eloonjäämiskokeilu vailla vertaa.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Neutroni
Rousseau
Vaan kun se sperma ei ole pelkkiä siittiöitä, vaan enimmäkseen kaikkea muuta. Eli pelko pois, kyllä se materiaali roiskuu entiseen malliin vaikka olisi siemenjohtimet tukittukin. Ja voisin vinkata että se tasaisempi, ohuempi soosi mitä neste on vasektomian jälkeen on huomattavasti helpompaa ja miellyttävämpää pestä ja putsata pois pinnoilta kuin jokin sattumia sisältävä klimppisoppa.Ei niitä klimppejä huomaa ilman mikroskooppia. Se lima tulee eturauhasesta eikä vasektomia vaikuta siihen. Ainakin sen ulkonäkö ja tarttumisominaisuudet ovat samat.Jaa, minulle mies on kyllä väittänyt muuta. Että elastisuus olisi parantunut. Mutta tiedä sitten hänestä kun en voi omista tuotoksistani omakohtaisesti todentaa, kun en ole mies.

Mutta jos se sperma ei tosiaan muutu miksikään koko toimenpiteestä, niin silloin kukaan ei voi vedota siihen että jäisi niin kovin kaipaamaan rakkaita tuotoksiaan sterilisaation jälkeen.

Kammottaa ajatuskin että joillekin miehille on tärkeää säilyttää seksissä vaaran tunne mukana eli että voi tulla raskaaksi jos hullusti käy. Venäläisen ruletin kaltaisia harrastuksia varmaan löytyy muitakin, ettei tarvitse toista ihmistä sellaiseen pelleilyyn sotkea.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40548
Rousseau
Mutta jos se sperma ei tosiaan muutu miksikään koko toimenpiteestä, niin silloin kukaan ei voi vedota siihen että jäisi niin kovin kaipaamaan rakkaita tuotoksiaan sterilisaation jälkeen.En tiedä onko siinä yksilöllisiä eroja, mutta en minä huomannut mitään muutosta. Se koostumus vaihtelee muista syistä enemmän kertojen välillä.

Kammottaa ajatuskin että joillekin miehille on tärkeää säilyttää seksissä vaaran tunne mukana eli että voi tulla raskaaksi jos hullusti käy. Venäläisen ruletin kaltaisia harrastuksia varmaan löytyy muitakin, ettei tarvitse toista ihmistä sellaiseen pelleilyyn sotkea.Luulen, että ainakin keskiluokkaisesti tai paremmin toimen tuleville monelle miehelle todellisena esteenä on ajatus siitä, että jos sattuisi tulemaan syystä tai toisesta ero, voisi lisääntymiskykyisenä yrittää saada nuoren naisen vaimokseen sillä, että on valmis tekemään vielä lapsen tai pari. Mutta tuollaista ei tietysti voi sanoa ääneen. Eikä mies ehkä halua itselleenkään sitä myöntää.

Scifikirjailijat on idiootteja kun ehdottelevat tai kuvittelevat että ihmiset pakkosterilisoidaan. Itse asiassa länsimaalaisen ihmisen pitää tehdä lapsia, koska nykyisellä kehityksellä huoltosuhde heikkenee ja voimakkaammat kulttuurit valloittavat maailman...

Vitut miesten täytyy murehtia ehkäisystä. Antaa naisten hoitaa se ehkäisy, kun ne sen vauvan kantavatkin. Hommatkoon epillerit tai kierrukan. Vitut mun täytyy uhrautua naisten takia.

Tuo mahdollistaisi hyvin eugeniikan. Karsittaisiin kaikki haitalliset geenipoolit pois ihmisten perimästä. Esimerkiksi perinnölliset sairaudet ja rappeumat, resistenssit, tyhmyys ja muut vastaavat heikot piirteet. Synnytys voitaisiin jopa institutionalisoida valtioille, jos yksityinen sektori ei ole halukas tai kyvykäs lisääntymään riittävällä nopeudella.

Se olisi kaikkien etu - älkää tehkö parempaa maailmaa lapsille vaan tehkää parempia lapsia maailmaan.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Bushmaster
Tuo mahdollistaisi hyvin eugeniikan. Karsittaisiin kaikki haitalliset geenipoolit pois ihmisten perimästä. Esimerkiksi perinnölliset sairaudet ja rappeumat, resistenssit, tyhmyys ja muut vastaavat heikot piirteet. Synnytys voitaisiin jopa institutionalisoida valtioille, jos yksityinen sektori ei ole halukas tai kyvykäs lisääntymään riittävällä nopeudella.

Se olisi kaikkien etu - älkää tehkö parempaa maailmaa lapsille vaan tehkää parempia lapsia maailmaan.


Unohdit geenipoolistasi haitallisen perinnöllisen suomalaisuuden. Sen kun saisi karsittua pois niin se olisi kaikkien etu.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Aschenisto
Vitut miesten täytyy murehtia ehkäisystä. Antaa naisten hoitaa se ehkäisy, kun ne sen vauvan kantavatkin. Hommatkoon epillerit tai kierrukan. Vitut mun täytyy uhrautua naisten takia.Mitä ilmeisimmin siis sinulle on myös ihan ok, että lapsi on automaattisesti äitinsä lapsi vaikkapa huoltajuutta määriteltäessä, joten sinulle ei tule yhteis- tai yksinhuoltajuutta erotapauksessa myöntää. Itse asiassa sinun tulee vain maksaa aiheuttamasi kulunki, joka lapsesta naiselle koituu, Mitään tapaamisoikeuksia ei ole tarpeen vahvistaa. Vitut naisen tarvitsee sun takia uhrautua, joten rahallinen korvaus aiheutetusta vaivasta ja taloudellisista menetyksistä on aiheellinen. Lapsihan vain hyötyy, jos vältyy isältä, jolla on sinun asenteesi.

Selitä vielä, miksi nainen viitsisi antautua seksisuhteeseen kanssasi? Miksi hänen kannattaisi sietää tuollaista itsekkyyttä, vaikka maailmalla on pilvin pimein miestä tarjolla paremmalla asenteella? Vitut ainakaan mun täytyy sun kaltaistes takia uhrautua. Pärjään paremmin ilman. Sinä voit tumputtaa keskenäsi, niin ei tarvitse miettiä ehkäisyäkään.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Bushmaster
Tuo mahdollistaisi hyvin eugeniikan. Karsittaisiin kaikki haitalliset geenipoolit pois ihmisten perimästä. Esimerkiksi perinnölliset sairaudet ja rappeumat, resistenssit, tyhmyys ja muut vastaavat heikot piirteet. Synnytys voitaisiin jopa institutionalisoida valtioille, jos yksityinen sektori ei ole halukas tai kyvykäs lisääntymään riittävällä nopeudella.

Se olisi kaikkien etu - älkää tehkö parempaa maailmaa lapsille vaan tehkää parempia lapsia maailmaan.
Jos ihminen olisi oikeasti viisas ihminen, niin näin tehtäisiinkiin. Ei ole kenenkään etu että syntyy lapsia kärsimään kaikenlaisista vaivoista ja vastuksista. Ongelmaksi muodostuu vain se että usein haitallinen ominaisuus tulee hyödyllisen ominaisuuden kanssa samassa paketissa. Kaikkein klassisin keissi on tietenkin sirppisoluanemia.

Voiko tehdä niin että karsittaessa negatiiivistä perimää mahdollisesti mukana lähtevä myönteinen perimä saadaan korvattua jollain toisella ominaisuudella johon ei liity mitään ikäviä sivuvaikutuksia... Kaiken kaikkiaan ihmiskeho on kuin jokin ikivanha tietokoneohjelma josta ei ole missään vaiheessa kunnolla perattu virheitä pois ja aina on rakennettu uutta vanhan päälle välittämättä siitä että jääkö perustuksiin paskuuksia. Tämä tietysti siksi että ihminen ei ole "suunniteltu" kestämään, mokoma olio on olemassa vain sen takia että lisääntyminen on kyllä sujunut näpsäkästi vaikka tiededokumenttiohjelman mukaan ihminen ei ole edes mikään erityisen hedelmällinen ja helposti sikiävä olento. Tarpeeksi paljon kun tuottaa sukusoluja ja parittelee usein niin kai siinä sitten raskauksia räpsähtää. Jos ihminen saisi kiiman ja parittelisi vain kerran vuodessa, niin oltaisiin varmaan lajina jo kanttuvei.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat