Seuraa 
Viestejä45973

Iltalehden toimittaja yritti pääsiäisen kunniaksi elää viikon ajan Raamatun oppien mukaan. Tehtävä paljastui mahdottomaksi.

Lauantai 24.3.

Katselen olohuoneen kirjahyllyssä olevaa tarot-korttipakkaa. Onko vaimoni noita?

Vanha testamentti on aika selväsanainen noitien suhteen (1).
Toisaalta kymmenen käskyä kieltää tappamisen. Hmm... Perheen päänä mies joutuu joskus visaisten pulmien eteen. Lopulta teen päätöksen. Annan puolisoni elää kunhan hän suostuu hävittämään jumalattoman korttipakkansa.

Päätöstäni puoltaa myös se, etten tähän aikaan kuukaudesta voisi edes koskea häneen. Kuukautisveressään kylpevä nainen on epäpuhdas ja hän saastuttaa kaiken, mihin hän takamuksensa laskee. En voi edes istua tuolille, jota hän on käyttänyt (2). Koskeeko tämä sääntö myös vessanpönttöä? En ota mitään riskejä ja suuntaan läheiseen pubiin vessaan. Lasi punaviiniä kiitos.

Sunnuntai 25.3.

Toimituksen vuoropomo katsoo minua hölmistyneenä. Syntinen ei ymmärrä lepopäivän merkitystä (3).

- Ihan sama mikä juttu sulla on kesken, mutta nyt rupeat soittelemaan, esimieheni soimaa.

Mikä neuvoksi? Otan taskustani kadulta keräämääni soraa ja alan heitellä kiviä kohti sapatinrikkojaa (4).

Tilanne ei ratkea. Itse asiassa se pahenee. Lopulta olen polvillani toimituksen lattialla keräämässä sinne kylvämiäni kiviä. Tilanne on kieltämättä hankala. Jos kieltäydyn töistä sunnuntaina, teen sen vain tämän artikkelin vuoksi. Toisin sanoen syyllistyn työn tekoon kieltäytymällä töistä. Mitähän Jeesus tekisi?

Maanantai 26.3

Älä kiroile, älä kiroile (5). Hoen tätä mantraa ja yritän samalla päättää mitä vaatteita laitan päälleni töihin. Tehtävä ei ole helppo, sillä vaatteissa ei saisi olla kahta eri lankaa (6). Tuulipuku ratkaisee ongelman.

- Et sitten vissiin tänään lähde toimituksen ulkopuolelle, kollega toteaa astuessani työpaikan ovista sisään.

Sana projektistani on levinnyt ympäri toimitusta. Pian ilkeimmät korppikotkat parveilevat työpisteelläni. Heitä ei kiinnosta pukuni vaan tieto siitä, etten voi valehdella (7). Oletko koskaan varastanut?

Päätän olla vastaamatta.

Lounastauolla istun tuomittuna hiljaisuuteen. En voi osallistua juoruiluun (8). Mulkoilen aikani saastaista ruokalistaa. Siankyljyksiä... ei kiitos! (9) Lopulta päätän kaivaa esille lemmikkieläinkaupasta ostamat evääni. Raamatun mukaan saan syödä kaikkia heinäsirkka-, hepokatti-, kenttäsirkka- ja kulkusirkkalajeja (10). Tarjoilija tarpoo pöytäämme.

- Nyt ulos!

Tiistai 27.3.

Istun kasvislounaalla vääräuskoisen kanssa. Hän aikoo maksaa ateriani. Yrittääkö muslimimies kenties käännyttää minua tällä hyväntahdon eleellä? Mietin veitsen sieppaamista ruokapöydästä, mutta onnistun hillitsemään itseni. Raamattu antaa selvät toimintaohjeet näiden maakareiden suhteen (11).

Kotona minua odottaa ilouutinen. Vaimo on siirtynyt pois saastaisuuden tilasta ja häntä voi vihdoin koskettaa. Hetki on otollinen ja päätän iskeä kiinni. Vaimo ei vastustele, mutta pian hän aavistaa perimmäiset motiivini (12). Lisääntyminen ei rouvaa kiinnosta.

- Tee kuten haluaisit muiden tekevän sinulle, vetoan.

- Miten sä voisit tulla raskaaksi? vaimoni tuhahtaa.

Raivo sisälläni kasvaa. Päätän luikkia takaisin olohuoneeseen ja avata internetin. Vanhasta tottumuksesta alan etsiä naapurin suojaamatonta wlan-yhteyttä. Sitten muistan 7. käskyn (13). Vaikeaa, niin vaikeaa tämä fundamentalistikristityn elämä.

Keskiviikko 28.3.

Työpaikan vessan peilissä näkyy parransänkiset, väsyneen miehen kasvot. En ole ajanut partaa sitten viime lauantain, jolloin aloitin kokeiluni (14). Uskoni alkaa horjua. Tuntemattomat ovat herran tiet, mutta haluaako Jumala todella minut tämän näköisenä turjakkeena?

Kotimatkalla pysähdyn Viiskulman rautakauppaan ja ostan työpaikan luottokortilla lekaharkon. Aion rakentaa kotiini uhrialttarin (15). Harkko on 2 euroa, mutta karitsat maksavat 150 euroa plus alv. Päätän varmuuden vuoksi soittaa toimitukseen ennen pientilalle marssimista.

- Osta mun puolesta vaikka kaksi, jos omin käsin tapat, esimieheni tuumaa.

Katselen hetken aikaa käsiäni Viiskulman risteyksessä. Lopulta lähden kantamaan lekaharkkoa takaisin kauppaan. Aamen.

15 faktaa - näin Raamattu sanoo

1. Kolmas Mooseksen kirja 20:27 "Jos jossakussa miehessä tai naisessa puhuu vainaja- tai tietäjähenki, hänet on surmattava. Hänet kivitettäköön hengiltä, sillä hän on ansainnut kuolemansa."

2. Toinen Mooseksen kirja 15:20 "Kaikki, minkä päällä nainen kuukautistilansa aikana makaa tai istuu, tulee epäpuhtaaksi."

3. Toinen Mooseksen kirja 20:11 "Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, mutta seitsemännen päivän hän lepäsi. Sen vuoksi Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen."

4. Toinen Mooseksen kirja 35:2 "Se on sapatti , Herran pyhä lepopäivä. Jokainen, joka sinä päivänä tekee työtä, surmattakoon."

5. Kirje efesolaisille 5:4 "Myöskään rivoudet, typerät jutut tai kaksimielisyydet eivät teille sovi, teidän suuhunne sopii kiitos."

6. Kolmas Mooseksen kirja 19:19 "Älä pue yllesi vaatekappaletta, joka on kudottu kahdesta erilaisesta langasta."

7. Toinen Mooseksen kirja 20:16 "Älä todista valheellisesti toista ihmistä kohtaan."

8. Kolmas Mooseksen kirja 19:16 "Älä kulje panettelemassa heimolaisiasi."

9. Kolmas Mooseksen kirja 11:7 "Saastainen on myös sika, jolla tosin on kaksijakoiset sorkat mutta joka ei märehdi."

10. Kolmas Mooseksen kirja 11:22 "Näistä saatte syödä kaikkia heinäsirkka-, hepokatti-, kenttäsirkka- ja kulkusirkkalajeja."

11. Viides Mooseksen kirja 13: 7-10 "-- tai paras ystäväsi houkuttelisi sinua palvelemaan vieraita jumalia -- älä suostu hänen ehdotukseensa -- älä osoita hänelle armoa äläkä salaa hänen rikostaan, vaan surmaa hänet."

12. Ensimmäinen Mooseksen kirja 1:28 "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne."

13. Toinen Mooseksen kirja 20:15 "Älä varasta".

14. Kolmas Mooseksen kirja 19:27 "Älkää leikatko hiuksianne lyhyeksi ohimoilta älkääkä leikkaamalla turmelko parran reunaa"

15. Toinen Mooseksen kirja 20:21 "Rakentakaa maa-alttari minua varten ja uhratkaa sillä polttouhrinne ja yhteysuhrinne, lampaanne ja nautanne."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012040 ... 1_uu.shtml

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (29)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulipahan selväksi, kuinka syvällinen käsitys rivitoimittajalla on kristinuskosta. Ympätään tähän lapsellinen "kaikki uskonnot ovat ihan samanlaisia" -mantra, niin jo käsittää hieman paremmin, miksi niin moni on lääpällään ihquun monikulttuuriin eikä kykene ollenkaan käsittämään vaikkapa islam-kritiikkiä: kyse on perspektiivin, tiedon ja ymmärryksen puutteesta - eli sivistymättömyydestä ja tyhmyydestä.

Hei me troolataan!
Miksi jotkut aina vaan luulee että sapatti on sunnuntai?En tiedä, enkä ole uskaltanut kysyä alan asiantuntijoilta.
Koska en tiedä milloin ei saa tehdä töitä, en työskentele ollenkaan, ettei joku hihhuli tule tappamaan.
Mites foorumin uskonnottomat, tappaisitteko heti mut jos näkisitte että olen töissä vääränä päivänä?

seppo78
Seuraa 
Viestejä120

Jos k.o. paskalehden toimittaja olisi näsäviisaudeltaan ehtinyt lukea Messiaan virkkeeseen 'rakasta vihamiestäsi' (juukeleille lainrakastajille osoitettu kuitti) asti ei tuotakaan hullutusta olisi tarvinnut toteuttaa.

Seppo78

Erakko
Tuo toimittaja yritti elää Vanhan testamentin mukaan. Kristus ei ollut vielä vapauttanut maailmaa.Jaa ... ja nyt kun ollaan vapautettuja niin tarkkaanottaen mitkä "vanhanlain" määräykset ei ole voimassa? 10 käskyä? Vai onko vain "vanhanlain" rangaistukset erääntyneet? Onko jumalan lupaukset silti voimassa eli voinko orjuuttaa norjalaisia tai peräti muita suomalaisia (omaa heimoani) jos rangaistus on poistettu?
Kuinka kristityn pitää suhtautua muuhun vanhan testamentin tekstiin?

i_gabe
Seuraa 
Viestejä153

Toimittaja oli poiminut raamatusta kaiken muun paitsi sen tärkeimmän raamatun opetuksen.

Johannes kirjoitti "Rakasta herraa sinun Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistä niinkuin itseäs" siinä on kaikki, sillä se on lain täyttymys.

Olen saattanut olla tätä mieltä

Erakko
Seuraa 
Viestejä2059

Ne kymmenen käskyä on edelleen voimassa. Ei se elämä synnittä suju Uuden testamentinkaan mukaan. Olen alkanut ymmärtää, että se on tehty mahdottomaksi siksi, ettei kukaan leuhkisi.

John Carter
Seuraa 
Viestejä22441

Toimittaja viisaana miehenä ymmärsi heti, että miten idioottimaista on yrittää elää jonkun tuhansia vuosia vanhan uskomusjärjestelmän mukaisesti nykypäivänä.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

John Carter
Seuraa 
Viestejä22441

Ilmeisesti myös tämä kyseinen tutkija on ymmärtänyt saman asian ja sen, että pedofilia, henkinen sekä fyysinenväkivalta ei kuulu normaaliin jokapäiväiseen elämään. Tutkija toteaakin, että kyseiseen uskonlahkoon kuuluu paljon henkisesti sairaita ja luonnevikaisia ihmisiä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/kalev ... 52448.html

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

John Carter
Ilmeisesti myös tämä kyseinen tutkija on ymmärtänyt saman asian ja sen, että pedofilia, henkinen sekä fyysinenväkivalta ei kuulu normaaliin jokapäiväiseen elämään. Tutkija toteaakin, että kyseiseen uskonlahkoon kuuluu paljon henkisesti sairaita ja luonnevikaisia ihmisiä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/kalev ... 52448.html
Kyllä nuo väkivallan eri muodot kuuluvat jokapäiväiseen elämään, et vain tiedosta niitä.

Vaikka itse pidättäydytkin varmaan niistä, niin olet silti osallisena, tämän maapallon glopaaliin väkivaltaan, jota markkinatalouden, rahatalouden edustajat vahtivat.

Kun liitytään voimakkaan kanssa, niin ollaan tatisteja, ja mukana kaikessa siinä mitä vahva harjoittaa, sitähän tämä länsimainen demokratia edustaa.
Pedofit on tietenkin vain yksi oikku sairaassa yhteiskunnassa.

i_gabe
Toimittaja oli poiminut raamatusta kaiken muun paitsi sen tärkeimmän raamatun opetuksen.
Johannes kirjoitti "Rakasta herraa sinun Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistä niinkuin itseäs" siinä on kaikki, sillä se on lain täyttymys.Toimittajalta jäi aika paljon poimimatta sairasta lässytystä, tässä nyt aluksi jotain,

11 "Jos kaksi miestä tappelee keskenään ja alakynnessä olevan vaimo yrittää auttaa miestään tarttumalla tämän vastustajaa sukupuolielimistä, 12 naista ei saa sääliä, vaan hänen kätensä on lyötävä ranteesta poikki.
http://www.evl.fi/raamattu/1992/5Moos.25.html

20 "Jos taas miehen esittämä väite pitää paikkansa eikä voida näyttää toteen, että tyttö oli koskematon, 21 vanhimpien tulee viedä tyttö isänsä talon ovelle ja kaupungin miesten on kivitettävä hänet hengiltä; hän on harjoittanut haureutta ja tuottanut häpeää isänsä talolle ja koko Israelille. Hävittäkää paha keskuudestanne.

22 "Jos mies tavataan makaamasta toisen miehen vaimon kanssa, molemmat on surmattava, sekä nainen että mies, joka hänen kanssaan makasi. Hävittäkää paha keskuudestanne.

23 "Jos mies makaa toiselle miehelle kihlatun koskemattoman tytön ja tämä tapahtuu kaupungissa, 24 molemmat on vietävä kaupungin portille ja kivitettävä kuoliaaksi, tyttö siksi, että hän ei huutanut apua, ja mies siksi, että hän häpäisi toiselle vaimoksi luvatun tytön. Hävittäkää paha keskuudestanne.

25 "Jos taas mies kohtaa toiselle kihlatun tytön kaupungin ulkopuolella, käy häneen käsiksi ja makaa hänet, mies on surmattava, 26 mutta tytölle ei saa tehdä mitään. Hän ei ole tehnyt syntiä, josta rangaistaan kuolemalla, sillä tapaus on verrattavissa siihen, että joku käy toisen kimppuun ja tappaa hänet. 27 Mies kohtasi kihlatun tytön asutuksen ulkopuolella, missä tytön avunhuutoja ei kuultu.

Mitäs jos sekopääraiskaaja estää tyttöä huutamasta apua kaupungin alueella, pitääkö tyttö tappaa silti?

28 "Jos mies kohtaa koskemattoman tytön, jota ei ole kihlattu, ja pakottaa hänet makaamaan kanssaan ja jos heidät nähdään, miehen on maksettava tytön isälle viisikymmentä hopeasekeliä. Miehen tulee ottaa häpäisemänsä tyttö vaimokseen, eikä hän saa hylätä tätä koko elinaikanaan.
http://www.evl.fi/raamattu/1992/5Moos.22.html

Joo-o, joku helvetin idioottihihhuli raiskaa pikkutytön niin sitten voi vielä pakottaa sen vaimokseen, riittää kun heittää kersan faijalle 5 kymppiä.

"Hävittäkää paha keskuudestanne"

Noihin kivitysjuttuihin löytyykin Uudesta Testamentista Jeesukselta (tai ainakin Jeesuksen sanomaksi väitetty) hyvinkin viisas ja humaani kannanotto:
"Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven."
http://www.evl.fi/raamattu/1992/Joh.8.html#7

Eli jos joku haluaa kristinuskoa arvostella tai pilkata Vanhan Testamentin kivityskäskyjen pohjalta niin mettään menee.
Yleissivistystä puuttuu monelta, ei vähiten toimittajilta.

John Carter
Seuraa 
Viestejä22441

Fata morgana, haluaisin mielelläni kuulla hieman perusteluja, että minkä vuoksi oletat minun olevan osallisena globaaliin väkivaltaan? Joudunko siitä juridiseen vastuuseen? En tiedä missä maailmassa sinä elät, mutta ainakaan minun jokapäiväiseen elämääni ei täällä suomessa kuulu henkinen eikä fyysinenväkivalta, kuten ei myös pedofiliakaan. Tosin en seuraa esim. salkkareita, enkä muutakaan moskaa, mitä teevee suoltaa. En myöskään kuuluu mihinkään uskonlahkoon, enkä kannata minkäänlaista uskontoa. Tämä selittänee osaltaan sen miksi tilanteeni on tämä, mutta jos alkaisin elää esim. edellä kuvaillun toimittajan mukaisesti raamatun tai jonkun muun satukirjan opein, niin tulisin varmasti kohtaamaan monenlaista väkivaltaa kanssaihmisieni puolesta. Luulisin, että muutaman kuukauden jälkeen tuollaista elämää elettyään myös valko ja sinitakkiset viranomaiset tulisivat erittäin tutuiksi.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Tuolla tavalla Vanhan testamentin oppien mukaan elämisen kokeileminen Suomessa on kuin kokeilisi polkupyörällä ajamista junassa. Pitäisi ensin tehdä vähän muutoksia työaikoihinsa ja muihin elämänkuvioihin, ja välttää joitain hankalia tilanteita kuten baaritappeluita, niin kyllä Mooseksen lakejakin pystyy Suomessa noudattamaan. Heinäsirkat ovat sitäpaitsi terveellisiä, vaikka voihan paljon muutakin toki syödä. Ja luulisin että kivittäminenkin on Mooseksen laissa annettu tehtäväksi ammattilaisille eikä se ole mikään kansalaisvelvollisuus.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
fenomenologi
28 "Jos mies kohtaa koskemattoman tytön, jota ei ole kihlattu, ja pakottaa hänet makaamaan kanssaan ja jos heidät nähdään, miehen on maksettava tytön isälle viisikymmentä hopeasekeliä. Miehen tulee ottaa häpäisemänsä tyttö vaimokseen, eikä hän saa hylätä tätä koko elinaikanaan.
http://www.evl.fi/raamattu/1992/5Moos.22.html

Joo-o, joku helvetin idioottihihhuli raiskaa pikkutytön niin sitten voi vielä pakottaa sen vaimokseen, riittää kun heittää kersan faijalle 5 kymppiä.
Kirjoitustaidon keksimisen aikoihin moraalikäsitys taisi olla hieman erilainen. En kuitenkaan usko, että nykyajankaan moraalikäsitykset ovat ikuisia.

Uskontohan on kuitenkin vallanväline. En nyt kuitenkaan pitäisi sitä oikein käytettynä pahana juttuna, varmasti paljon luo hyvää yhteiskuntaankin. Kaikista parasta siinä on turvallisuuden ja läheisistä välittämisen sanoma.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Tuppu L 2.0
fenomenologi
28 "Jos mies kohtaa koskemattoman tytön, jota ei ole kihlattu, ja pakottaa hänet makaamaan kanssaan ja jos heidät nähdään, miehen on maksettava tytön isälle viisikymmentä hopeasekeliä. Miehen tulee ottaa häpäisemänsä tyttö vaimokseen, eikä hän saa hylätä tätä koko elinaikanaan.
http://www.evl.fi/raamattu/1992/5Moos.22.html

Joo-o, joku helvetin idioottihihhuli raiskaa pikkutytön niin sitten voi vielä pakottaa sen vaimokseen, riittää kun heittää kersan faijalle 5 kymppiä.
Kirjoitustaidon keksimisen aikoihin moraalikäsitys taisi olla hieman erilainen. En kuitenkaan usko, että nykyajankaan moraalikäsitykset ovat ikuisia.

Tuonkaltainen lakihan on voimassa joissain maissa: http://en.wikipedia.org/wiki/Marital_ra ... after_rape

Joissain noista maista harjoitetaan lisäksi pakkoavioliittoja, mikä tekee asiasta ikävämmän uhrin kannalta. Tästä Marokon tapauksestahan vasta uutisoitiin: https://en.avaaz.org/235/raped-married- ... in-morocco

Tuppu L 2.0
fenomenologi
28 "Jos mies kohtaa koskemattoman tytön, jota ei ole kihlattu, ja pakottaa hänet makaamaan kanssaan ja jos heidät nähdään, miehen on maksettava tytön isälle viisikymmentä hopeasekeliä. Miehen tulee ottaa häpäisemänsä tyttö vaimokseen, eikä hän saa hylätä tätä koko elinaikanaan.
http://www.evl.fi/raamattu/1992/5Moos.22.html

Joo-o, joku helvetin idioottihihhuli raiskaa pikkutytön niin sitten voi vielä pakottaa sen vaimokseen, riittää kun heittää kersan faijalle 5 kymppiä.
Kirjoitustaidon keksimisen aikoihin moraalikäsitys taisi olla hieman erilainen.Sama meininki jatkuu edelleen muslimimaissa, islam-uskonto on keksitty varmaankin vanhan testamentin pohjalta, vai onko niillä jonkun mielestä jotain eroa?

YK:n tilastojen mukaan lähes 14 prosenttia jemeniläistytöistä menee naimisiin alle 15-vuotiaana, ja 52 prosenttia on naimisissa ennen 18-vuotissyntymäpäiväänsä. Järjestön mukaan lapsiavioliittojen yleisyyden takia monet tytöt joutuvat lopettamaan koulunkäynnin ennen murrosikää. Järjestön mukaan alaikäisten raskaudet aiheuttavat lapsimorsiamille myös pysyviä terveyshaittoja.

Viime vuonna Jemenin lapsiavioliitot nousivat uutisiin, kun 13-vuotias tyttö kuoli sisäiseen verenvuotoon hääyön jälkeen. Toinen tyttö puolestaan kertoi avioituneensa jo 9-vuotiaana itseään kolme kertaa vanhemman miehen kanssa.
http://www.hs.fi/ulkomaat/Ihmisoikeusj% ... 5550936091

HMV
Noihin kivitysjuttuihin löytyykin Uudesta Testamentista Jeesukselta (tai ainakin Jeesuksen sanomaksi väitetty) hyvinkin viisas ja humaani kannanotto:
"Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven."
http://www.evl.fi/raamattu/1992/Joh.8.html#7

Eli jos joku haluaa kristinuskoa arvostella tai pilkata Vanhan Testamentin kivityskäskyjen pohjalta niin mettään menee.
Yleissivistystä puuttuu monelta, ei vähiten toimittajilta.
Tässä on nyt kyse siitä että miten sairaat lähtökohdat uskonnoilla on, eikä siitä kuinka hihhulit nykyään hihhuloivat sivistyneissä maissa.
Samalla myös joku voi ehkä ymmärtää ettei kyseessä ole mikään jumalan sana, vaan mielisairaiden idioottien lässytykset.
Kertooko se yleissivityksen puutteesta jos joku ei osaa raamattua tai koraania ulkoa?

Toope
Seuraa 
Viestejä29574

Varhaisjuutalaisuudessa jumala-käsitys muuten oli "kaikkivaltias", eli kaikki hyvä ja paha maailmassa oli jumalan tahto. Dualismi, eli pahan ja hyvän erottaminen toisistaan tuli juutalaisuuteen (ja sitä kautta kristinuskoon) vasta 300-400 -luvuilla eaa. Varhaisjuutalaisuuden jumala ei ollut hyvä tai paha, vaan neutraali kaikkivaltias. Jumalasta tuli "hyvä" siis vasta muutama sata vuotta ennen jeesuksen aikoja. VT:n vanhaa jumalkäsitystä ei siten tulisi verrata noin vain uudempaan käsitykseen jumaluudesta kristinuskossa tai juutalaisuudessakaan. Jumala-käsitys on muuttunut vahvasti raamatullisina aikoina.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat