Seuraa 
Viestejä495

Niin siinä vaan kävi kun SYKE (Suomen ympäristökeskus) lähetti ukon nuuskimaan Luga-joen vettä. Luulis meilläkin riittävän tarpeeksi nuuskimista. Tai ainakin aktivistien jahtaamista.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

kahannin
Seuraa 
Viestejä3784
maalaisukko
Niin siinä vaan kävi kun SYKE (Suomen ympäristökeskus) lähetti ukon nuuskimaan Luga-joen vettä. Luulis meilläkin riittävän tarpeeksi nuuskimista. Tai ainakin aktivistien jahtaamista.Itämeren suojelun kannalta kyseessä oli merkittävä havainto. Toki SYKE olisi voinut hoitaa asian diplomaattisemmin. Keskustella ja tutkia asia ensin venäläisten kanssa: oliko kyseessä äkillinen satunnaispäästö, esim. koska uusi fosforin kaivualue olisi otettu käyttöön, oliko sadanta ollut jotenkin pokkeuksellinen, vai onko kyseessä kaiken aikaa jatkuva korkea fosforipäästötaso. Nyt nopealla, veret seisauttavalla kommunikealla lähinnä viime mainittu kanta on naulattu kiinni kansainvälisen median edessä ja asia tuntuu joutuneen hakaukseen. Venäjän teollisuus ei tunnu ymmärtävän asian tärkeyttä.

SYKE ei ole ollut aktiivinen Talvivaaran tai Raahen kultakaivoksen päästöjen suhteen. Ei liene kovin yllättävää, että Suomessakaan teollisuus ei tunnu ymmärtävän asian tärkeyttä. Mutta hyvin yllättävää on se, että SYKE ei ole pyrkinyt tekemään merkittäviä havaintoja tai antamaan kommunikeoita! Sen toiminta ei voida pitää kovin johdonmukaisena, koska Raahen kultakaivoksen päästöt saastuttavat myös Itämerta. Toki Suomen taloutta ja maksukykyä ajatellen sille joku voi nähdä oikeutuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuuminta hottia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat