Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Hei mulla on mennyt pari kertaa polvilumpio sijoiltaan, mutta nyt kun menin istumaan sängylle jotenkin oudosti niin mulla meni jotenkin polvilumpion toiselta puolelta jalka sijoiltaan, mutta sain sen suoristettua vaikka sattui aivan älyttömästi. Nyt jalan koukistaminen sattuu. Kipu alkaa tuntua jos jalkaa taivuttaa yli 90 astetta. Onkohan tämä nyt iha normaalia 20 vuotiaalle ja mitä pitäisi tehdä? :&

Toivottavasti tätä ketjua ei sitten suljeta. En löytänyt mtn aihetta mihin tän voisi pistää. Toivottavasti tulee apua.

Kommentit (5)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Oisko lääkäriinmeno mitään? Netitse on vähän hankala tehdä diagnoosia, kyllä siihen magneetti- tai röntgenkuvaus melkein tarvittaisiin...

[size=50:yqg5l9ip]"normaalia 20-vuotiaalle" annamunkaikkikestää...[/size:yqg5l9ip]

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

No tämä on helppo juttu jos sinulta vain löytyy perustyökalut ja tukeva nahkavyö. Sen nahkavyön sidot reitesi ympärille ja kiristät tarpeeksi tiukkaan. Sitten otat sahan ja sahaat jalkasi poikki siitä viitisen senttiä polven yläpuolelta. Sitten heität sen pois luotasi, ettei se enää sinua kiusaisi.

Toisaalta voisit mennä lääkäriinkin.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007

Ei se välttämättä tarvitse sahaamista. Luulisin että polvi on yksi ihmisen monimutkasimmista osista niin kyllä se vasaran terävällä päällä oikenee ja luutuu sitten oikeanmalliseksi. Kannattee jalka sitoa kiinni aluksi vaikka ruuvipenkkiin kun sitä joutuu tähtäilemään siihen polvihermostoon. Polven voi sitoa kiinni paineilmanitojalla. Voi myös kannattaa laittaa suukapula jottei naapurit soita valkotakkisille. Psykologit eivät tietenkään pysty menetelmillään polvea parantamaan joten tehtävä epäonnistuisi.

Ei kannata lääkäriin mennä kuitenkaan.

Polvilumpioluksaatio ilmeisesti. Sellaiseen on toisilla taipumusta, jos syystä tai toisesta nivelessä on löysyyttä. Lääkärissähän asia selviää. Joskus riittää lihasten vahvistaminen stabiloimaan niveltä, mutta toisinaan leikataan. Löysyys voi olla jopa rakennevika - tai sitten vain lihasten heikkoutta yhdistyneenä löysiin nivelsiteisiin ym. Toistuvina luksaatiot tietenkin löystyttävät niveltä entisestään, jolloin luksaatio toistuu entistä helpommin. Tällä tavalla saatat hankkia itsellesipolven,jokaestäämonet liikuntalajit. Kannattaa kääntyä kunnollisen ortopedin / urheilulääkärin puoleen.

Nykyään tuntuu olevan aika tavalinen vaiva, kun lapsuuden arkiliikunnan vähäisyys yhdistyy nopeaan pituuskasvuun. Lihasten tuki nivelille on liian heikko, motoriset taidot huonot ja vipuvarret pitkiä.

http://www.hoitonetti.fi/sairaudet/polv ... ltaanmeno/

Polvilumpion sijoiltaanmenotaipumuksen yleisin syy on polven etuosan rakenteellinen väljyys, joka mahdollistaa polvilumpion sijoiltaanmenon ja sen toistumisen. Polven etuosan nivelpintojen painauma on tällöin liian laakea, jolloin polvilumpion sijoiltaanmenotaipumus lisääntyy. Polvilumpiota tukee myös lumpion päältä ja sivulta tukevat nivelsiteet, joista sivusiteet voivat ulkoisen energian ja mekanismin toimesta revetä ja polvilumpio pääsee luiskahtamaan polven muodostamasta kuopasta yleensä polvesta ulospäin.

Vahingon seurauksena polveen syntyy kova kiputila, eikä jalalla varaaminen yleensä onnistu. Usein polvilumpio vain luiskahtaa sivulle ja palautuu entiselle paikalleen, jonka jälkeen seuraa kova kipu ja turvotus syntyneiden pehmytkudosvammojen vuoksi.

Hoitona käytetään tukevia ja elastisia ideaalisiteitä ja polven immobilisointia usean viikon ajaksi. Ensimmäisen sijoiltaanmenon seurauksena polveen saattaa kehittyä toistuva polvilumpion sijoiltaanmenotaipumus jopa pienestäkin polven asennon muutoksesta. Jos lihasharjoittelulla ei saada polvilumpion tukevuutta lisääntymään, on edessä polvilumpion korjausleikkaus, jossa yritetään palauttaa polvilumpiota tukeva anatominen rakenne.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat