Seuraa 
Viestejä2936
Liittynyt28.8.2011

Malliksi vaikkapa egyptin suurin pyramidi.

Kuinka paljon se tulisi maksamaan noin suurinpiirtein? Oletetaan että sitä olisi aikaa rakentaa seuraavat 20 vuotta ja se rakennettaisiin mahdollisimman lähelle kivimateriaaleja, jolloin kuljetuskustannukset olisivat pienehköt.

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

Sivut

Kommentit (38)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30818
Liittynyt16.3.2005
jogger
Malliksi vaikkapa egyptin suurin pyramidi.

Kuinka paljon se tulisi maksamaan noin suurinpiirtein? Oletetaan että sitä olisi aikaa rakentaa seuraavat 20 vuotta ja se rakennettaisiin mahdollisimman lähelle kivimateriaaleja, jolloin kuljetuskustannukset olisivat pienehköt.
Maansiirtourakkana se olisi rakennukseksi iso mutta kuitenkin selvästi pienempi kuin isot moottoritiehankkeet, avolouhokset tai vastaavat. Olisikohan kertaluokka miljardi lähellä totuutta. Sen voisi tehdä niin, että pinnassa on hiotut kivet ja sisällä mursketta ym. jätemaata, niin kuin ilmeisesti esikuvakin on tehty. Graniittipinnalla siitä tulisi kyllä hieno, siinä valahtaisi monen egyptiläisen naama vihreäksi - ja tietysti se olisi hieman isompi.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Kyllä siellä joku faaraokin pitää olla. Aivan saatanan kalliiksi tulee riiteleminen siitä, majoitetaanko sinne Vladimir Putin vai Paavo Väyrynen.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Nykypolitiikalla hinta olisi sivuseikka, koska veronmaksajat sen kuitenkin maksaisivat. Jonkinlainen kustannusarvio tietenkin tehdään maksua vastaan - se on sitten kiva ylittää kerta toisensa jälkeen.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Eihän se maksaisi mitään, jos se teetettäisiin sosiaaliavustuksella elävillä joutilailla miehillä, joita maailmassa riittää. Etenkin Kreikassa, missä kiveäkin on hyvin saatavilla.

Paljon on läpinää kvarttaalitaloudesta, mutta eduskunnan jaksot säätää mitä tehdään. Se siis pitäisi tehdä neljässä vuodessa muuten se jäisi kesken eikä siinä ajassa tapahdu muuta kuin komiteamietintöjä ja rahat ryövääviä konsultteja joilla on joskus ollut kivi kengässä ja hurjia visioita. Lopuksi tulee Thor&Biubaut sanomaan ettei sitä saa tehdä kun musta mies voi saada näppylöit assosioidessaan sen orjuuteen. Niihin yhtyy Halonen ja sen orkku sotkee loput.

Rahat annettaisiin spr:lle ja neostaisivat panssaroituja mersuja ajella slummeissa.

Hinnalla ei tosiaan olisi merkitystä, mutta vain siksi, että sitä pyramidia ei saataisi rakennettua. Tästä oli toisessa ketjussa perustelut.

jogger
Seuraa 
Viestejä2936
Liittynyt28.8.2011
Neutroni
Sen voisi tehdä niin, että pinnassa on hiotut kivet ja sisällä mursketta ym. jätemaata, niin kuin ilmeisesti esikuvakin on tehty. Graniittipinnalla siitä tulisi kyllä hieno, siinä valahtaisi monen egyptiläisen naama vihreäksi - ja tietysti se olisi hieman isompi.

Täh, siis onko egyptien pyramidien sisällä jotain jätemaata ? Epäilyttää tuollaisen kestävyys jos päällä on tonnien painoisia kiviä ja alla hiekkaa... Siis senhän pitäisi kestää vähintään miljoona vuotta hajoamatta kasaan vaikka tulisi maanjäristyksiä, tornadoja, 2km jääpeite ym.

Graniittinen pyramidi olisi kyllä hieno täällä suomessa Kun siitä vielä tekisi täydellisen sileän koneellisesti hiottuna vasta kun legot on paikoillaan, niin valokin heijastuu tasaisesti. Mutta onko tasainen heijastus hienompi...? Jos sen tekisi pienemmistä kivistä jotka on erikseen hiottu, niin saattaisi näyttää hienommalta kun se kimaltelee hieman. Toisaalta, kivien täytyy olla aika raskaita ettei ne itsestään ala liikkumaan luonnonvoimien myötä, niiden täytyisi myös olla jonkinlaisia legopalikan tyylisiä, että ne loksahtaa kunnolla paikoilleen eikä liiku yhtään vaikka pommin päräyttäisi siihen.

Kuinka nopeasti graniitti sulaa luonnossa? Siis jos sen ensiksi hioo ja kaivertaa kuvioita siihen. Entäs kasvillisuus, tapahtuisiko niin että se on sammalta täynnä 10 tai 100 vuoden päästä...?

Dredex
Hinnalla ei tosiaan olisi merkitystä, mutta vain siksi, että sitä pyramidia ei saataisi rakennettua. Tästä oli toisessa ketjussa perustelut.

Miksi sitä ei saisi rakennettua? Tarvitsemmeko tosiaankin muinaisten astronauttien apua tähänkin ?

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

Eihän se mitään maksaisi nyt, niinkuin ei ennenkään.

Tarvitaan vain 7 nälkävuotta, niin työläisiä on tyrkyllä tarjolla.
Faarao tai Nalle tarjoaa sopat, että näyteltäisiin työntekoa.

Tuosta Olkiluodon tien varresta on laitettu tasaiseksi parin pyramidin kokoinen graniittivuori. Murskattu eri kokoiseksi kokkareiksi ja kuskattu osa Hollantiin patotarpeiksi ja loppu erilaisille työmaille betonin raaka-aineeksi. Siitä on tehty valmiiksi pari 69 metriä korkeata, melko hulppeata betonikesämökkiä ihan meren rannalle. Kolmas ja vielä suurempi on tekeillä.

Aikaa on kulunut 35 vuotta ja sen murskan louhimiseen ja kuljettamiseen varmaan muutama kymmenen miljoona euroa. Ei kai se sen pyrämidin rakentaminen sen kalliimpaa voi olla. Tietysti noihin mökkeihin on sisälle rakennettu huipputekniikka ja kaikki pannut ja pellit on kalliita, sillä hinnalla pari faaraotakin sinne hautaisi. Ellei sitten harhautuksen vuoksi mitään onkaloa kaivaisi.

salai
Seuraa 
Viestejä7594
Liittynyt17.3.2005

Sopiva kuvauskohde ydinfysiikan ammattilaisille, kun graniittipyramidin huipulta sinkoutuisi betasoihdut kohti galaxeja.

Olisikohan vaikka Rauma-Repola Oceanicsin eläkeläisillä aikaa sorvailla pyramidin kupeeseen tuollainen Stargate?

Tuskin Ding Dingin sosiaalipummeilta kuitenkaan luonnistuu tarkkuusjyrsiminen?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Lurulude
Seuraa 
Viestejä248
Liittynyt23.3.2007

National geographicin pricing the priceless-sarjan avausjaksossa tuota hintaa mietittiin. He saivatkin ihan loppuunasti lasketun tarjouksen joltain todella suurelta jenkkiläiseltä kivifirmalta. Hintaa taisi tulla about 600milj. dollaria... Vai oliko se 6 miljardia... Enivei, pitää katsoa jos tuon jakson bongaa jostain.

Ei se nyky metodein mikään kauhea urakka olisi. Jotain hintaa toki tulisi kivien leikkauksesta ja kuljettelusta eli ihan betonin valamiseen hinta ei olisi verrattavissa, mutta urakka lienee tarpeeksi iso että se alkaisi jo saada kustannus hyötyä voluumistaan.

Paljolti toki riippuu minne moinen rakennettaisiin. Jos saa louhuoksen lähistölle, niin touhu tulisi varmasti huomattavasti halvemmaksi. Burj Khalifan hinta oli kai noin 1.5 miljardin dollarin luokkaa, joten pakko sanoa että huomattavasti halvemmaksi se tulisi. Toki se olisi vahvasti sidoksissa siihen missä se pykättäisiin pystyyn.

Helsingissä hinnaksi tulisi aika tarkasti 5 multibiljoonaa, 9 absurdiljoonaa, 7 fantastriljoonaa ja 16 penniä, kun taas esim. Kiinassa hinta olisi varmaan kohtuullisempi ~500 miljoonaa dollaria.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Joku kivilouhos voitaiin tehdä niin, että jäljelle jää pyramidi. Mitä tuollainen maksaisi? Eli otettaisiin vain esille kallion sisässä jo oleva pyramidi.

Myös voitaisiin tehdä niin, että lakiosaa korotettaisiin vaikka 20 m näön vuoksi. Siinä tapauksessa pienempikin alkuperäiskallio riittäisi näyttäväksi monumentiksi.

Onko Suomessa jossain tasangolla sopivaa kalliokumparetta?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Ei kai siinä kun tekemään.
Sivu on suurinpiirtein 230 m korkeus n. 150m.
Kiviä siinä on n. 2,3 milj. jotka painaa kolmisen tonnia kappale. Massaa olisi 6,5 milj.tn.
Homma olisi tehtävä vmpärivuorokautisena urakkana. Muuten tuhrautuu liikaa aikaa.
Ilmeisesti vuokratontille tehdään.
Jos yhtä kiveä sijoitellaan n. 5 min., koko urakkaan menee 20 vuotta.
Tämä pitää pystyä alittamaan ainakin kymmenkertaisesti jotta kustannukset pysyvät kurissa.
Kivet voitaisiin korvata betonilla tai muulla kevyemmällä materialla.
Mutta käytämme nyt alkuperäissuunnitelman mukaan kiveä.
Teräsrakenteet helpottaisivat, mutta niitä ei siis käytetä.
Alku menis aika helposti, mutta kun korkeutta tulee niin homma hankaloituu.
Helikoptereita, joilla kivet kuskataan paikalle ja pyramidin yläosiin, pitäisi olla muutama sata.
Miehiä on oltava kolmivuorohommissa ainakin pari tuhatta. halpaa työvoimaa vaikka Virosta.
Nostokurkia, helikoptereita, kuorma-autoja,kiviporia, rautatie, mitä niitä nyt tarvitaan.

Pirun kalliiksi tuo näyttäisi tulevan. Viisainta olisi unohtaa koko projekti.
Mutta kun Jyrki Käteiseltä saa rahat, maksoi mitä maksoi, niin samapa tuo.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat