Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

voi nähdä oheislinkin takana lymyävät patsaat?
Linkki (siis osoite, se ei näköjään jäljenny linkkinä):

http://naispaholainen.kuvat.fi/kuvat/Linkitett%E4v%E4t/Pysyv%E4+ja+tilap...

Kommentit (6)

Terve,
Seuraava Helsingin taidemuseon sivu kertoo sijainnin ym. taustaa :

Taiteiden suojelujumalaa Apolloa esittävän veistoksen Arcum tendit Apollo (Apollo jännittää joustaan) Emil Cedercreutz suunnitteli alun perin kirjailija Aleksis Kiven muistomerkiksi ja osallistui sillä myös muistomerkistä järjestettyyn yleiseen kilpailuun 1920-luvulla. Monien vaiheiden jälkeen patsastoimikunta tilasi Wäinö Aaltoselta Aleksis Kiven näköispatsaan, joka paljastettiin Kansallisteatterin edessä Rautatientorilla 1939 ja on siinä edelleen.

Joustansa jännittävä Apollo-veistos säilyi kipsinä Harjavallassa Cedercreutzin museon kokoelmissa, kunnes Emil Cedercreutzin säätiö valatti sen pronssiin ja lahjoitti Helsingille. Veistos sijoitettiin lahjoittajien toivomuksesta lähelle Satakuntataloa ja se paljastettiin Lastenlehdon puistossa 3.4.2001. Kesällä 2005 teos vietiin varastoon Kampin ajotunnelin rakennustöiden vuoksi. Veistos palautettiin puistoon syksyllä 2010. Uusi paikka on puiston itäpäässä, Ruoholahdenkadun ja Lapinlahdenkadun kulmauksessa.

Kaksi metriä korkea jalusta on Varpaisjärven mustaa diabaasia. Pronssinen Apollo ratsuineen on kooltaan 132 x 135 x 66 cm

Linkissä saa näkyviin myös kartan. En tiedä onko linkin tieto ajantasainen, koska ks. paikan ohi en ole viime aikoina kulkenut.

Yllättävän paljon patsaita loppujen lopuksi Helsingissä.

Piru Naiseksi
Mutta entäpä se valkoinen veistos - ken sen loi?

Jup.
Kaks kertaa.
Ekan kerran omasta päähänpistosta.
Toisella kerralla Barbie sanoi: "Nyt meet luomaan ne lumet v**tuun ja vähän äkkiä!"

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat