Seuraa 
Viestejä29006

No kun tuli lahjuksena semmonen langaton lämpömittari tuolta yhestä paikasta niin siinä lähettimessä on myös näyttö mutta se näyttää eri lukemaa kuin mitä kuin mitä se lähettää sinne vastaanottimelle. Niin että miksiköhän näin on? Ei vaikuta olevan järkeä siinä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Vierailija

Ei kun joo. Kyllähän se täsmää. Se lähettää sen tiedon vaan niin harvakseltaan.

Vierailija

Sinänsä hyvä vehje että se näyttää kelistä riippumatta aurinkoista säätä ja kosteudeksi 40 tai 41 prosenttia.

Kun pääkonttorin ja sivutoimipisteen laittaa vierekkäin niin niiden näyttämien lämpötilalukemien ero on 1,2 astetta.
Miksi joku viittii edes tehdä mittareita jotka näyttää vain suurin piirtein oikein desimaalin tarkkuudella.
Paitsi tietysti siksi että niiden avulla saadaan myytyä esimerkiksi national geographic-lehteä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kelju K
Seuraa 
Viestejä1

Opiksi on otettu isommista! Saimme Tiede-lehden tilaajalahjana langattoman "sääaseman", joka kertoi ulko- ja sisälämpötilan. Viikon käytön jälkeen se kertoo enää sisälämpötilan. Luonto kiittää luonnonystävää... 

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775

Mä sain joskus jonkun ostoksen kylkiäisenä "sääaseman" joka osoittautuikin sellaiseksi että se piti laittaa tietokoneeseen kiinni USB:lla. Eli se olikin vain näyttö joka näytti jonkun sää-verkkosivun tiedot siinä vehkeen pikkunäytöllä. Monestihan sitä viljellään sitä WTF-käsitettä mutta tuo kyllä mielestäni oli aidosti sellainen mitvit-värkki.

Koskaanhan se ei toiminut myöskään, tietenkään. Mutta olipa älytön vehje.

Sellaisesta sääasemasta voisin jotain maksaakin, joka automaattisesti keräisi sitä dataa johonkin taulukkoon niin että sitä voisi jälkeenpäin tarkastella. Kuvankin se voisi ottaa vaikkapa kerran päivässä. Vaan eipä taida tuollaisia valmiina olla, pitäisi itse kehittää jos jaksaisi.

Vierailija

Oma "sääasema" on jo perusajatuksenakin nykypäivänä täysin älytön. Jokainen voi kännykällään olla netin kautta yhteydeaaä ihan pro-tason sääasemaan missä päin maailmaa tahansa. Miksi siis ylläpitäisi itse jotain pilipalisääasemaa? Toki harrastaahan voi aivan mitä lystää.

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775

Ne netin sääasemat on aika harvoin siinä omalla pihalla, eli siis niistä ei näe sitä oman paikan säätä vaan jonkun kaukaisemman paikan sään. Siksi on kiva olla oma sääasema.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3811

On tullut monesti kirottua sitä, että tehdään halvalla tuotteita joista ei ole iloa kenellekkään. Muovia ja paskaa on maailma pullollaan ja kiinassa jyskytetään 24/7 lisää täysin hyödyttömiä vehkeitä. Hyödyttömiä lähinnä juuri siksi että ne eivät toimi, tai toimii sinne päin. Eräästä digikamerakylkiäisestä olen täällä kertaalleen jo avautunutkin.

Itselleni tuli myös sellainen musta pallon muotoinen sääasema jonkun lehden kylkiäisenä. sinne meni muovikassillinen paristoja, jotka eivät nekään kauaa kestäneet. Aina kun siitä halusi nähdä jotain, sitä piti painaa jostakin napista. Kerrassaan paska vekotin oli.

CE:n kandeis varmaan tehdä sellainen sääasema ite, kun kerran osaamisesta ei ole homma kiinni.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Itselläni tuo palloasema, kuin myös vuosien varrella ollut ainakin yksi tai kaksi muutakin langatonta. Kaikki ahterista. Pallo sentään satunnaisesti kiinnostaa kissaa leluna.

Yleensä nämä langattomat sääasemat rutsahtavat välittömästi kun tulee pakkasta. Aina on pattereista muka virta loppu ja ne patterit on saatanan vaikea vaihtaa, kun on jotain millin kokoista ruuvia jota pitää aukoa jne.

Langallisista sääasemista kuluu ne langat eli johdot yleensä puhki, mutta ainakin ne toimivat edes jotenkuten jonkin aikaa. Mitä nyt tuo yksi on välillä näyttänyt jotain L-kirjainta, vai I-kirjainko se oli.

Sitä ihmettelen kun nestemittari (mitä litkua niissä nykyään sitten lie? alkomahoolia?) minulla yhdessä ikkunassa näyttää aina asteen verran eri lukemaa kuin digidahliamittari toisessa ikkunassa.

Ja päin persettähän näyttää monenmoni mittari siellä sun täällä kun ajelee kaupunkiin ja sieltä takaisin. Sellainen tien ja ilman lämpötilaa näyttävä autoilijoille tarkoitettu taitaa olla luotettavin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat