Seuraa 
Viestejä45973

Miten tämän voisi laskea? Olisi mielenkiintoista tietää oma energiasisältönsä. Kilokaloreina tai minä nyt vaan.

Tämä on siis aika random, tuli vaan mieleen...:)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (16)

Aura
Miten tämän voisi laskea? Olisi mielenkiintoista tietää oma energiasisältönsä. Kilokaloreina tai minä nyt vaan.

Tämä on siis aika random, tuli vaan mieleen...


Käypä puntarissa. E=mc^2.

Jos painat 70 kg, 1.75GWh. Sitähän sä kysyit.

Melkoinen paukku. Itse matemaattisesti lahjattomana en tuommoista ole voinut pitää itsestäänselvyytenä. Tajuton ajatus, miten paljon tuolla määrällä voi saada aikaan. On kait sitä turhempiakin asioita joskus tullut pohdittua... :D

Voidakseni vertailla, etsin käsiini seuraavanlaisen vertailukohteen:

"Uudessa omakotitalossa asuva nelihenkinen perhe kuluttaa sähköä vuodessa keskimäärin 5 MWh. Mikäli myös lämmitys ja käyttöveden lämmitys tapahtuu kokonaan sähköllä, on kokonaiskulutus keskimäärin 19 MWh." (metsavastaa.net)

Näin ollen 70-kiloisen ihmisen sisältämä energiamäärä riittää ~90 edellä mainitun kaltaisen talouden (joka kuluttaa 19 MWh/vuosi) energiatarpeiksi vuoden ajan. Tai yhden vastaavan talouden energiatarpeen tyydyttäjäksi n. 90 vuoden ajan.

Niinhän itseäni viisaammat sanovat, että materia on tiivistynyttä energiaa. Ihanata, tattista vaan sinulle Electric shadow.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
bosoni
Seuraa 
Viestejä2704
Electric shadow

Käypä puntarissa. E=mc^2.

Jos painat 70 kg, 1.75GWh. Sitähän sä kysyit.
Korotan tuota vielä : 1750 TWh.

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

Tuota ajatusta voisi jatkaa kysymällä, että kuinka monta kaloria keskiverto nykyihminen ihminen kuluttaa elinkaarensa aikana?

Britit kuullun mukaan jauhoivat Egyptin tusinamuumiot lannoitteeksi. Siinä sitä olisi tulevaisuuden liiketoimi kunhan maailma tässä edes vielä vähän maallistuisi.

Näin jos tuo massa on jotenkin muutettavissa enegiaksi mutta kun ei ole. Sen sijaan ihminen luovuttaa ympäristöönsä lämpöä suunnilleen parinsadan watin teholla ja siitähän voi laskea paljonko ihminen luovuttaa lämpöenergiaa elinkaarensa aikana. Tähän voisi lisätä ihmisen tekemän mekaanisen työn energian. Toisaalta voisi laskea myös paljonko ihminen syömällä kuluttaa energiaa elinkaarensa aikana. ja näistä saa ihmisen hyötysuhteen ja pelkäämpä sen olevan melko kehno esim. voimalan sähkögeneraattoriin verrattuna.

bosoni
Electric shadow

Käypä puntarissa. E=mc^2.

Jos painat 70 kg, 1.75GWh. Sitähän sä kysyit.
Korotan tuota vielä : 1750 TWh.

No niin tietysti.

Ei ainetta voi noin vain vaihtaa energiaksi. Ihmisessä on syötävää kuitenkin ehkä kahdeksi kuukaudeksi? Joten 60 * 2000kcal = 120 000kcal.

Isäni työpaikalla Ruotsissa oli joskus yönmusta mies jolle oli vitsailtu ihmissyönnistä. Kaveri alkoi kertoa parhaista paloista, pohkeesta saa kuulemma hyvän paistin. Oli jakanut tauoilla reseptejä porukalle.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Electric shadow
Isäni työpaikalla Ruotsissa oli joskus yönmusta mies jolle oli vitsailtu ihmissyönnistä. Kaveri alkoi kertoa parhaista paloista, pohkeesta saa kuulemma hyvän paistin. Oli jakanut tauoilla reseptejä porukalle.Vihapuhe! Rassismi!

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

bosoni
Electric shadow

Käypä puntarissa. E=mc^2.

Jos painat 70 kg, 1.75GWh. Sitähän sä kysyit.
Korotan tuota vielä : 1750 TWh.Oi, tämähän menee jo aivan vallattomaksi, heh. Tuota en jaksa enää alkaa vertailla mihinkään, aivojumi.

Noin niinku muuten jännä ajatus, miten energia voi pysyä kasassa tällä tavalla materian muodossa ja jopa tuottaa ajatuksiakin eräissä tapauksissa, itsetietoisuudenkin.

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983

Rasvan ravintosisältö on on 9 kcal/g ja muun puolet eli jos on 20 % rasvaa niin tällä perusteella energiasisältö on on 5,4 kcal/g eli 80 kg henkilöllä 430 Mcal eli 1,8 GJ eli 500 kWh. 0,15 €/kWh hinnalla tuo olisi 75 €. (Meniköhän yksikönmuunnokset edes sinnepäin?)

Toisaalta voisi ajatella polttoarvona. MAOLista ei löytynyt tuoretta lihaa, mutta turve (H = 11 MJ/kg) varmaan on aika lähellä. Tuosta tulisi 80 kiloiselle 880 MJ.

visti
Seuraa 
Viestejä6331
Ronron
Miksei materiaa voida muuttaa energiaksi?

Kun systeemillä on varaa luovuttaa ulos energiaa, sen massa pienenee. Aine on siis muuttunut energiksi. Näin on fissiossa ja fuusiossa, mutta myös vaikkapa palamisessa. Happiatomi ja vetymolekyyli ovat yhteensä raskaampia kuin vedyn palaessa syntynyt vesimolekyyli. Nämä prosessit selviävät sidosenergioiden muutoksilla. Kun vesi hajoitetaan hapeksi ja vedyksi lihotetaan happi ja vetyatomit oikeisiin mittoihin esimerkiksi sähkövirralla, jolloin tarvitaan energiaa.
Mutta itse kysymykseesi, miksi sitten vesimolekyyliä ei voi muuttaa kokonaan energiaksi?
Rupesin vastaamaan tähän siksi, etten osaa vastata. Emme tietenkään tunne sellaista tekniikkaa, eikä siitä kukaan edes haaveile. Mutta onko peräti niin, että energia on aineena "matalammassa tasossa" kuin sähkömagneettisena säteilynä? Tuokin vaikuttaa vähän hölynpölyltä, joten sanokaapa selkeä vastaus nimimerkin kysymykseen.

Juu, massan (massallisten hiukkasten) muuttaminen säteilyksi (fotoneiksi) ei ole ihan simppeliä. Tuossa reaktiossa pitäisi energian, liikemäärän ja joidenkin kvanttilukujen - sähkövarauksen, leptoniluvun ja baryoniluvun - säilyä fysiikan lakien mukaan. Kun teoriaa tarkastelee, käy ilmi, että ainoa tapa, jolla kaikesta massasta (lepoenergiasta) pääsee eroon ja saa fotoneita, on laittaa hiukkanen ja sen antihiukkaspari törmäämään. Tällöinkin liikemäärän säilymisen takia fotoneita on synnyttävä vähintään kaksi. Ja sen antiaineen hankkiminen on sitten mutkikkaampi juttu.

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1518

Niin, tässähän on tosiaan paljon vaihtoehtoja. Ihmisessä on varmasti yhdisteitä, jotka kuivaamisen jälkeen palaisivat iloisesti hapen kanssa, joten siitä saisi energiaa. Ihminen tietysti myös koko ajan säteilee ulos hukkalämpöä, ja tietysti tekee jonkin verran mekaanista työtä. Potentiaalienergiaakin löytyy, Maan keskipisteen, Auringon ja galaksin keskipisteen suhteen - saisiko sitä hyödynnettyä? Jos massan voisi suoraan muuttaa energiaksi, niin sitäkin löytyisi se aiemmin mainittu määrä. Entä liike-energiaa, Maapallon ratanopeus 30 km/s sekä Aurinkokunnan ratanopeus nyt ainakin...

Kuuminta hottia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat