Seuraa 
Viestejä45973

Hei, aattelin kysellä täältä tietääkö kukaan mitään helpotus keinoa tuohon kun en halua puhua/viestiä/oleskella kenenkään kanssa, tulee vain paha olo ja kuume/kuumotus nousee ja pako reaktio käy vahvana jos juttelen tai ole jonkus seurassa.? Alkoholi tuntuu tepsivän jotenkin, mutta ei sitä haluais aina olla humalassa kun lähtee kylille. Jokseenkin hankaloittaa työhakua tms. kun rupee paniikki iskeen kun tapaaminen lähestyy, jopa tekstiviestien lähetys tuntuu huonolta ellei ole saavuttanut lievää humalatilaa. Kannattaisiko hakea aikaa Psykologille tai vastaavalle vai onko jotai helpompaa apukeinoa. Tämänkin tekstin kirjoitin 12packin jälkeen ja tuntuu jotenkin tuskasaiselta tämäkin.... Ehkä joku toinen foorumi parempi tähän?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

xork
Seuraa 
Viestejä384

Ensimmäinen ongelma on, ettei sinulla ole edes mitään syytä olle yhteydessä muiden ihmisten kanssa. Jos olisi, niin kanssakäyminen olisi arkea eikä paljon tällaiset pikkujutut ahdistaisi. Niin että ala tekemään jotain. Toinen ongelma: "There is no way to happiness. Happiness is the way." Sama logiikka pätee ahdistukseen. Ihmiset eivät ahdista sinua vaan ahdistat itse itseäsi. Sinä päätät miten ympäristö sinuun vaikuttaa, ei ympäristö. Pelottelet itseäsi jollain asialla, jotta sinulla olisi epäsosiaalisuudelle jokin tekosyy, jolla olet pyhittänyt itsellesi yksinäisyytesi, vaikka se ei käy järkeesi. Olet oppinut pelokkaan käyttäytymisen jostain. Käy läpi, mitkä asiat sinua pelottaa. Mietittyäsi hetken huomaat, ettei sinulla ole syytä tuntea pelkoa niitä asioita kohtaan. Nyt on aika opetella uusi tapa käyttäytyä.

Ahdistusneuroosiin on syynä elämän tilanne missä mielen luoma ideaali tilanne ei toteudu arjessa. Lievimmillään se ilmetessään aiheuttaa vain harmistumisen ja pikaisen paluun normaaiin mielialaan. Joskus siitä tulee lamauttava piina joka vie voimat tehdä ratkaisuja koska elämän tilanne tuntuu liian epävarmalta vastata valintaa seuraavaan haasteeseen. Syntyy kierre jossa ei tehdä valintaa lainkaa ja paetaan jotenkin vaikkapa alkoholiin, joka ohjaa elämän suuntaa jonnekkin antaen hetkittäisiaä pausseja ahdistukseen. Toinen pakotie on lääkkeet, joilla voi päästä uuteen alkuun tai uuteen riippuvuuteen.

Jonkin asian tekeminen jolla on positiivinen yleisilme kute kävely auttaa ahdistukseen hyvin ja kun olo helpottuu, voi valinnat sujua taas. Ihmisuhdeköyhyyteen on usein syynä oma passiivisuus ja eristyvä persoonallisuus yhdessä. Kevyt höpöttely ei tunnu luontevalta ja se jää tekemättä vaikka sen tehdävä on aukoa ovia jotta tärkeitä asioita voi ottaa helpommin esille. Jos kanssakäy vain kriittisten asioiden tiimoilta, se nostaa riskin tunnetta ja oikeasti riskejä joutua väärin ymmärretyksi ja torjutuksi. Usein kohtaamisen arvoa mitataan omilla tuntemuksilla, uskoen että se on toistenkin kokemus, vaikka jokaisen kokemusmaailma on oman kokemushistorian tuotos. Kannattaa koettaa tulkita muita muutenkin kuin oman tunneilmaston perusteella. "Uhraa joskus omat tunteesi ihmissuhteen alttarille"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee ensiksi ero asosiaalisen ja anti-sosiaalisen käyttäytymisen välille, koska kuvauksesi perusteella kärsit ensiksi mainitusta.

asocial and antisocial are often used interchangeably in colloquial speech, but they are not the same thing; asocial means "avoidant of society" while antisocial means "hostile toward society".

http://en.wiktionary.org/wiki/asocial

Käy hakemassa lääkäriltä masennuslääkitys esim. ssri-lääkitys. Samalla alkuun rauhoittavia esim. diapamia. Ssri alkaa vaikuttamaan noin kuukaudessa. Alkuun pahimpaan jännitykseen pameja ja kylille liikkumaan. Jännityskin lähtee harjoittelulla. Niin kuin tiedät, ryyppääminen vain pahentaa asiaa ja bentsot myös pitemmän päälle.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

En väitä, että olisin tästä tilasta selviytynyt. En sitten alkuunkaan, mutta minua on huikeat pelot kaikkea päihdyttävääkin kohtaan itsekontrollin kadottamisen pelossa. Sinänsä hyvä yhdistelmä, mikä pitää jotenkin pinnalla. Toisaalta sitoo minut entistä tiukemmin kämppääni.

Itse lähetin yhtäkin sähköpostiviestiä pari päivää. Meni viikko, ennekuin pystyin katsomaan vastauksen siihen.

Sanon vaan, että tuo ei ole mitään lievää. Tuo kierre pitää katkaista mahdollisimman nopeasti.

No sitten asiaan. Yritä voittaa nuo pelkosi. Todellisuus vääristyy päässäsi pahasti eristäytymisen pitkittyessä. Eivät ne muut ihmiset ole sinua osoittelemassa ja halveksimassa jokaisen kulman takana. Yleensä sitä huomaa olleensa itsensä ankarin tuomari, jolta on kaiken lisäksi kaikki suhteellisuudentaju kadoksissa.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Nuorena tunnemopo karkailee keulimaan sitä herkemmin mitä herkimmällä asialla ollaan. Odotukset on kovat ja hataran jäsentymätön vyyhti työn löytämistä, parin löytämistä ja vapaallakin pitäisi päteä ja olla jonkin yli-idealisoidun esikuvan mukainen tai vain jollekkin mieliksi. Hormoonit vielä siinä piiskaa kierroksille. On siinä mopossa pitelemistä.

Antaa sen munan vaan jöpöttää ja keskittyy työn ja tulojen ja asunnon hankintaan niin sitten sen petiseurankin saa helposti. Rentoiutusohjeita saa ja ne tepsii hyvinkin. Kuntoilu on erittäin hyödyllistä.

Ennenku vedät ssri lääkkeitä niin kokeile 5htp:tä tai/ ja mäkikuismaa, niillä on vähemmän sivuvaikutuksia ja teho ihan yhtä hyvä...vierotusoireitakaan ei tule

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Ozymandias
Ennenku vedät ssri lääkkeitä niin kokeile 5htp:tä tai/ ja mäkikuismaa, niillä on vähemmän sivuvaikutuksia ja teho ihan yhtä hyvä...vierotusoireitakaan ei tuleEi ne korvaa bentsoja, ne on työkaluina mainioita, pitää vaan olla selkärankaa ettei ota "viihteeksi".

Mäkikuisman ja sokeripalan teho on myöskin verrattavissa toisiinsa.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

JuurikinNiin
Ozymandias
Ennenku vedät ssri lääkkeitä niin kokeile 5htp:tä tai/ ja mäkikuismaa, niillä on vähemmän sivuvaikutuksia ja teho ihan yhtä hyvä...vierotusoireitakaan ei tuleEi ne korvaa bentsoja, ne on työkaluina mainioita, pitää vaan olla selkärankaa ettei ota "viihteeksi".

Mäkikuisman ja sokeripalan teho on myöskin verrattavissa toisiinsa.
Voi niistä olla oikeastikin hyötyä. Kaikilla ei vain ole niin kova toleranssi kuin sinulla.

Delivers
Seuraa 
Viestejä449

"Kärsin" pari vuotta sitten samasta ongelmasta. Pakenin sosiaalisia tilanteita ja koin alemmuutta muihin nähden tämän takia. Pääsin ongelmasta kanavoimalla yksinäisyyteni ja pohdintani filosofisiin ulottuvuuksiin; hain *jotakin* kvanttifysiikasta, teologiasta, filosofiasta, psykologiasta. Jossain kohdin huomasin, etten enää ollut sosiaalinen erakko pelkojeni vuoksi, olin erakko koska huomasin sisäisen dialogin kehittävän minua tavoilla, joita en sosiaalisen kanssakäymisen avulla voinut koskettaa. Kykenin loitontamaan itseni tilanteestani ja asemastani, tarkastelemaan aiempia pelkojani ja nauramaan niille.

Voi olla, että lähtötilanteemme olivat kuitenkin erilaiset. Olen aina tullut toimeen ihmisten kanssa ja minulla on aina ollut paljon ystäviä. Näennäisesti olen varmaankin ollut melko sosiaalisen oloinen kaveri, mutta etäisyys ja yksinäisyys on aina säilynyt sisälläni ihmissuhteesta toiseen.

Keittiöpsykologin neuvoni on: opi hyväksymään yksinäisyytesi.

muoks. *huokaus* vanha threadi, tulipa raapustettua

Arbeit macht frei

Kuuminta hottia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat