Seuraa 
Viestejä29006

Miten muikut lopetetaan kun ne on saatu kiinni? Vai pistetänkö ne elävinä lootaan ja kaupan hyllylle? Kun ei niitä kukaan kerkiä yksitellen sähköttämään.

Sivut

Kommentit (25)

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
CE-hyväksytty
Miten muikut lopetetaan kun ne on saatu kiinni? Vai pistetänkö ne elävinä lootaan ja kaupan hyllylle? Kun ei niitä kukaan kerkiä yksitellen sähköttämään.

Muikut laitetaan nuotan jäljiltä varsinkin kesäaikaan välittömästi jäihin. Ei niitä kukaan erikseen ja yksitellen tapa. Sinne ne kuolee tukehtumalla, talvella tietysti paleltumalla. Tosin osa on tietysti jo kuollut nuotan nostovaiheessa tungokseen. Satoja kiloja pientä kalaa nuotan perässä ja koneella vedetään.
Muutama vuosi sitten joku kalakauppias tai marketin kalaosasto sai syytteen, kun niiden tiskistä löytyi jäiden seasta made, joka vielä liikkui.
Kalan pitää olla myydessä tuoretta mutta ei liian tuoretta...

---

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Jägermeister
CE-hyväksytty
Miten muikut lopetetaan kun ne on saatu kiinni? Vai pistetänkö ne elävinä lootaan ja kaupan hyllylle? Kun ei niitä kukaan kerkiä yksitellen sähköttämään.

Muikut laitetaan nuotan jäljiltä varsinkin kesäaikaan välittömästi jäihin. Ei niitä kukaan erikseen ja yksitellen tapa. Sinne ne kuolee tukehtumalla, talvella tietysti paleltumalla. Tosin osa on tietysti jo kuollut nuotan nostovaiheessa tungokseen. Satoja kiloja pientä kalaa nuotan perässä ja koneella vedetään.
Muutama vuosi sitten joku kalakauppias tai marketin kalaosasto sai syytteen, kun niiden tiskistä löytyi jäiden seasta made, joka vielä liikkui.
Kalan pitää olla myydessä tuoretta mutta ei liian tuoretta...

Sitä mä just että kun ne kärrätään kauppaan kummiskin vauhdilla niin kerkiääkö kaikki kuoleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
CE-hyväksytty
Miten muikut lopetetaan kun ne on saatu kiinni? Vai pistetänkö ne elävinä lootaan ja kaupan hyllylle? Kun ei niitä kukaan kerkiä yksitellen sähköttämään.

Oletko enemmän huolestunut mahdollisesta kalojen kärsimisestä vai siitä, että joutuisit kaupassa käynnin jälkeen tappamaan muikun?
Joka tapauksessa kun poistat muikuilta suolet, huuhtelet ne, pyörität hiukan suolatuissa ruisjauhoissa ja paistat voissa valurautapannulla, voit olla huoletta. Ne ovat kaikki kuolleita ja herkullisia.

---

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Jägermeister
CE-hyväksytty
Miten muikut lopetetaan kun ne on saatu kiinni? Vai pistetänkö ne elävinä lootaan ja kaupan hyllylle? Kun ei niitä kukaan kerkiä yksitellen sähköttämään.

Oletko enemmän huolestunut mahdollisesta kalojen kärsimisestä vai siitä, että joutuisit kaupassa käynnin jälkeen tappamaan muikun?
Joka tapauksessa kun poistat muikuilta suolet, huuhtelet ne, pyörität hiukan suolatuissa ruisjauhoissa ja paistat voissa valurautapannulla, voit olla huoletta. Ne ovat kaikki kuolleita ja herkullisia.

Kyllä mä kalan osaan perata enkä ole erityisen huolestunut mistään. Rupes vaan mietityttään että minkälainen se niiden kuolema on välillä järvi - kookauppa. Kalat ilmeisesti tapetaan vain jos ne ovat tarpeeksi isoja hankaloittamaan kalastajan touhuja sätkimisellään.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9416

Niin se on.

Ruumiita syömällähän tässä elää yks sun toinen. Tosin huonosti paistetusta muikusta (jos oikein muistan) voi saada jotain elävääkin eli laihduttajan ystävän lapamadon.

Tunnen madetapauksen. Hakaniemen hallissa joku asiaa tuntematon naisihminen hermostui edellisyönä pyydetyistä mateista ja kutsui paikalle tuuraamassa olleen eläinlääkärin, joka ei myöskään ollut oikein kalaihmisiä. Juttu meni eläinsuojelurikkomuksena tavalliseen esitutkintaan joka päättyi (kas kummaa) tuuraamassa olleen kihlakunnansyyttäjän vahvistamaan rangaistusmääräykseen eli sakkoon. Kehotin kauppiasta valittamaan mutta hän totesi että ei viitsi 14 päiväsakon vuoksi jättää tiskiään jäistä sulamaan.

Asiasta uutisoi jompi kumpi iltapäivälehdistä.

49

P.S. kunnon kalaihminen ei edes suostu ostamaan madetta joka ei enää edes sätki. Made sätkii tuoreena vielä paistinpannullakin, ilman nahkaa ja päätä. Muikuista en sitten tiedä. Ovat tänään muuten S-marketissa tarjouksessa!

CE-hyväksytty
Kyllä mä kalan osaan perata enkä ole erityisen huolestunut mistään. Rupes vaan mietityttään että minkälainen se niiden kuolema on välillä järvi - kookauppa. Kalat ilmeisesti tapetaan vain jos ne ovat tarpeeksi isoja hankaloittamaan kalastajan touhuja sätkimisellään.



Lohikaloista pitää veret laskea heti. Siika täytyy perata nostettaessa herkän pilaantumisen takia, ammattikalastajienkin.

syytinki
Niin se on.

Ruumiita syömällähän tässä elää yks sun toinen. Tosin huonosti paistetusta muikusta (jos oikein muistan) voi saada jotain elävääkin eli laihduttajan ystävän lapamadon.




Ei tule muikusta lapamatoa. Ei mato tykkää elää lohikalassa. Siksipä voi lohta, nieriää, taimenta, siikaa, harjusta ja muikkua heittää ihan hyvillä mielin vaikkapa sushiinkin ja tulee muuten hyvää. Varsinkin raa'assa harjuksessa on jotenkin älyttömän hieno ja hento maku.

Varsinkin rasvaisesta lohikalasta tulee heti laskea veret (lohi ja taimen). Munuaiset vai eikö ne munuaiset siinä selkärangan molemminpuolin ole kannattaa varovasti rapsuttaa pois kunhan ensin on puukonkärjellä tehnyt varovaiset viillot kaksinpuolin selkärankaa. Peratessa kannattaa muistaa, että mitä vähemmän "muokkaa" niin sen paremmin säilyy; Kalvot mahaonteloon lihaa vasten saa jäädä, veret ja suolet vain pois. Muikku menee pyytäjältä suoraan jäihin ja sinne se paleltuu/tukehtuu. Muikusta näkee kyllä jos se ei ole enää syömäkelpoinen kalatiskissä. Pitää olla semmoinen "napakka" ja kun puhkoo niin ei hajoa mitenkään vaan nätisti vaan napsahtavat suolet pihalle kurkusta puhkaisemalla.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9416
Peksu
syytinki
Niin se on.

Ruumiita syömällähän tässä elää yks sun toinen. Tosin huonosti paistetusta muikusta (jos oikein muistan) voi saada jotain elävääkin eli laihduttajan ystävän lapamadon.




Ei tule muikusta lapamatoa. Ei mato tykkää elää lohikalassa. Siksipä voi lohta, nieriää, taimenta, siikaa, harjusta ja muikkua heittää ihan hyvillä mielin vaikkapa sushiinkin ja tulee muuten hyvää. Varsinkin raa'assa harjuksessa on jotenkin älyttömän hieno ja hento maku.

Varsinkin rasvaisesta lohikalasta tulee heti laskea veret (lohi ja taimen). Munuaiset vai eikö ne munuaiset siinä selkärangan molemminpuolin ole kannattaa varovasti rapsuttaa pois kunhan ensin on puukonkärjellä tehnyt varovaiset viillot kaksinpuolin selkärankaa. Peratessa kannattaa muistaa, että mitä vähemmän "muokkaa" niin sen paremmin säilyy; Kalvot mahaonteloon lihaa vasten saa jäädä, veret ja suolet vain pois. Muikku menee pyytäjältä suoraan jäihin ja sinne se paleltuu/tukehtuu. Muikusta näkee kyllä jos se ei ole enää syömäkelpoinen kalatiskissä. Pitää olla semmoinen "napakka" ja kun puhkoo niin ei hajoa mitenkään vaan nätisti vaan napsahtavat suolet pihalle kurkusta puhkaisemalla.


Aha. Kiitos tiedosta.

Tarkoittaako tuo "napakka" samaa kuin kuolonkankea.

Muuten. ihmiset usein uskoo, että kala ei tunne kipua. Hullu käsitys ja kuuluu vain kreationisteille. Kala tuntee kivun ja osaa myös kärsimisen taidon.

Jossain mielessä eliö, joka ei tunne tuskaa olisi järjen vastainen.

Einheri
CE-hyväksytty
Kyllä mä kalan osaan perata enkä ole erityisen huolestunut mistään. Rupes vaan mietityttään että minkälainen se niiden kuolema on välillä järvi - kookauppa. Kalat ilmeisesti tapetaan vain jos ne ovat tarpeeksi isoja hankaloittamaan kalastajan touhuja sätkimisellään.



Lohikaloista pitää veret laskea heti. Siika täytyy perata nostettaessa herkän pilaantumisen takia, ammattikalastajienkin.

Muikku muuten on siian sukuun kuuluva lohikala.

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Electric shadow
Einheri

Lohikaloista pitää veret laskea heti. Siika täytyy perata nostettaessa herkän pilaantumisen takia, ammattikalastajienkin.


Muikku muuten on siian sukuun kuuluva lohikala.

Niinpä on. En ole silti kuullut kenenkään laskevan muikuista verta heti pyynnin jälkeen. Verta kuitenkin lienee muikussa yhtä paljon kuin kymppikilon lohessa. Siis painoyksikköä kohti.
Oleellista on lämpimänä vuodenaikana välitön jäähdytys nollan seutuville bakteeritoiminnan käynnistymisen estämiseksi. Talvella ei ole niin kiirettä.
Tuossa suhteessa lohikaloilla ei ole mitään eroa muihin.

---

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Peksu
syytinki
Niin se on.

Ruumiita syömällähän tässä elää yks sun toinen. Tosin huonosti paistetusta muikusta (jos oikein muistan) voi saada jotain elävääkin eli laihduttajan ystävän lapamadon.




Ei tule muikusta lapamatoa. Ei mato tykkää elää lohikalassa. Siksipä voi lohta, nieriää, taimenta, siikaa, harjusta ja muikkua heittää ihan hyvillä mielin vaikkapa sushiinkin ja tulee muuten hyvää. Varsinkin raa'assa harjuksessa on jotenkin älyttömän hieno ja hento maku.



Suolaisessa vedessä elävistä kaloista ei tule lapamatoa. Makean veden kaloista voi tullakin. Myös harjuksesta. Se vain, että ihmiseen tarttuva lapamato on nykysuomessa sukupuuttoon kuoleva laji. Siihen on aika vaikea törmätä minkään kalan kohdalla.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Einheri
Oudolta kuullostaa, mutta tämän mukaan esim lohia tainnutetaan hiilidioksidipitoisella vedellä:
http://www.kalankasvatus.fi/sites/defau ... vointi.pdf

Velipoeka runkkaa kaloja ammatikseen. Keväällä alkaa lohen runkkauksella ja syssymmällä runkataan siikaa. Tarkoittaa siis kalan lypsämistä ja mädin keruuta. Kala otetaan käteen niin kuin rynkkyä pitelisi ja mahaa pitkin vedellään taakse päin. Kun sinulla on syleilyssäsi kymppikilonen lohi, joka on käsivartesi mittainen, on ihan hyvä jos kala ei liiemmin sätki. Kalanviljelyslaitoksella tainnutetaan kalat ihan tavan Samariinilla. Kalat myös tointuvat nopeasti kuhan ne on runkattu. Tosin siiat tuppaavat kuolemaan runkkaukseen kun ovat niin herkkähipiäisiä.

Hämmentää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat