Seuraa 
Viestejä45973

Mietin vaan ku nykyään on kaikenmaailman robotteja jotka harjaa ja puhdistaa automaattisesti lattioita ja myös ainakin katon rännit niin vois olla hieno homma ku joku sais kehitettyä robotin, joka harjais katon puhtaaksi lehdistä,ym.

Varmaan metallikaton sais jollain magneeteilla toimimaan mutta siinä se puhdistus ei oo niin tärkeää vissiin. Tiilikatto varmaan olis vähän vaikeampi, jotain imukuppi jalkarobotti vois ehkä miettiä.

Nykyään on kyllä lentäviäkin robotteja mutta saisko ne kontrolloitua tarpeeks tarkasti ja saisko niihin sellaisen painolastin, että pystyis puhdistaa mitään... (paineilmaa tai joku harjaspää)

Joku vois kehittää bisneksen tästä... vähän niinku savupiippujen puhdistus.

Onko kellään parempia ideoita millä katot sais robotilla puhdistettua lehdistä ja roskasta?

Kommentit (11)

ovolo
Seuraa 
Viestejä6494

Tuohon on jo keksitty hyvä väline, eli painepesuri. Vielä kun keksit pitkän, yläpäästä mutkalla alaspäin olevan varren, niin voit pestä rännit ilman tikapuita, maasta käsin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Paloruisku.

Tuanoini. Pitäis sitten myrkyttää se katto, että saa itiöt&juuret kyytiä huokosista. Se on toinen tarina se.

Painepesuri on hjuva, mutta meikä painaa niin paljon että tiilet katkee jalan alla. Katolla on vähän huonoo suksillakin. Ostin lumikengät ja aikomus on laittaa niihin made by itse tyynyt. Pikkasen hankalat voi olla. Saas nähdä.

- Ubi bene, ibi patria -

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Sammalta ei näköjään kannata poistaa:

http://www.rakentaja.fi/indexfr.aspx?s= ... afarge.htm

Ei taida linkki toimia... Siellä sanotaan kuitenkin, että:

"Levää, sammalta ja jäkälää kertyy usein vanhemmille katoille. Ne ovat ekosysteemin kannalta hyödyllisiä ja täysin vaarattomia ihmisille ja katemateriaaleille."

Yksi huoli vähemmän.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Reiska
Seuraa 
Viestejä5385

Jos sinne katolle pääsee kasvamaan sitä sammalta, nii sitä ei kait kannata poistaa, kun siinä vaiheessa vahinko on jo tapahtunu ja tiilen pinta juurien murentama, jolloin se tulee palasina alas keväisin. Tärkeintä olis pitää huoli, ettei sammalta pääse ylipäänsä muodostumaan, eli pestä se katto noin kerta vuoteen, jossen väärin muista.

Per se

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Reiska
Jos sinne katolle pääsee kasvamaan sitä sammalta, nii sitä ei kait kannata poistaa, kun siinä vaiheessa vahinko on jo tapahtunu ja tiilen pinta juurien murentama, jolloin se tulee palasina alas keväisin. Tärkeintä olis pitää huoli, ettei sammalta pääse ylipäänsä muodostumaan, eli pestä se katto noin kerta vuoteen, jossen väärin muista.Jos sinne tiilikatolle menee painepesurin kanssa kerran vuodessa tepastelemaan, niin painepesuri tehokkaasti murentaa tiilien pinnan ja miehen paino murtaa tiilet.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Jos ne saa pidettyä puhtaina sammaleesta ja liasta, niin eikö niihin silloin voi myös laittaa jonkun suojaainekerroksen esim. 5-10 vuoden välein?

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
sammeli42
Jos ne saa pidettyä puhtaina sammaleesta ja liasta, niin eikö niihin silloin voi myös laittaa jonkun suojaainekerroksen esim. 5-10 vuoden välein?Voi. Kattotiilet voi maalata.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat