Seuraa 
Viestejä13176

Onko se sitä että ajatellaan yksinkertaisesti, että jos on vaara, niin se vältetään vaikkapa menemättä liian lähelle vaaran aiheuttajaa.

Kun taas fiksu ajattelutapa, yrittä ehkäistä vaaran aiheuttajan, niin että ei koskaa synny mitään tai minkäänlaista vaaraaiheuttajaa ja vaaratilannetta.

Ennalta ehkäistään siis tilanteet.

Molemmat ajattelutavat on tietenkin hyvä ostata.

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (2)

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Noinkin voisi asian käsittää. Itse laajentaisin mielelläni termiä sen yleisyyden vuoksi yleensäkin arkilogiikkaa käsitteleväksi.

Arkijärjen eettistä ulottuvuutta (ottamastasi näkökulmasta tarkasteltuna) voi pohtia vaikka miten voi ehkäistä myös muiden ihmisten vuorovaikutustilanteita eskaloitumasta hedelmättömäksi syyttelyksi tai väkivallaksi, ilman että saa samalla itse pahasti takkiinsa. Tämä vaatii usein pientä riskinottoa, skenaarioiden tuntemusta (kokemusta näistä) ja kykyä lähestyä toista ihmistä erilaisissa skeemoissa ja erilaisten toimijapositioiden kautta.

Mun mielestä maalaisjärki on loogista toimintaa tai päättelyä, joka päiväisissä asioissa, olemassaolevien yleisesti tiedossa olevien faktojen perusteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat