Seuraa 
Viestejä45973

Olen kysynyt Fortumilta, onko sillä mitään tietoia etäluettavan sähkömittarin terveydellisistä vaikutuksista, tai ottaako se niistä vastuun. Vastausta ei ole tullut.

Perustan epäilyni paitsi siihen, että itse mittari säteilee, kuin myös siihen, että se käyttää tiedonsiirtoon plc- tekniikkaa. Tällöin sen lähettämät impulssit voivat kai säteillä kaikista sähkölaitteista ja johdoista, jos vaan mitat ovat sopivat aallonpituuden kanssa.

Onko täällä ketään, kuka kykenisi mittaamaan asiaa?

Valtiovaltahan on ulkoistanut vastuun tässä asiassa tekemällä siitä asetuksen eikä Forumkaan ota näemmä vastuuta, niin mitä sitten pitäisi tehdä, jos kokoee, että mittarista on haittaa.

Itselläni ollt nyt päänsärkyä sisätiloissa n kk, suunnilleen yhtä kauan kuin etäluettava sähkömittari.

Jäljellä olevat ratkaisumallit eivät ole kovin erikoisia.

Sivut

Kommentit (137)

Rasse
Seuraa 
Viestejä52

Minua lähinnä askarruttaa, lähettävätkö ne säteilyllä enemmän rahaa kirstuunsa, kun sähkölasku nousi etäluettavan myötä 1/3 osan, enkä ole ainoa jolla kävi samoin. Tietysti on ymmärrettävää, että ensimmäinen talvi näyttää aika karmivalta, mutta se ei selitä, miksi myös kulutus on noussut keskimääräisestä kulutuksesta noin valtavasti.
Nimimerkillä viimeisin sähkölasku 825 € / 2 kk.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Niin siis johtuuko se päänsärky siis siitä säteilystä vai sähkölaskun suuruudesta?

Plc-tiedonsiirrossa käytetään jotain 100 - 150 kHz taajuutta. En sitten tiedä miten se vaikuttaa ja mitä harmonisia sieltä hyökkii.

CE-hyväksytty
Niin siis johtuuko se päänsärky siis siitä säteilystä vai sähkölaskun suuruudesta?

Plc-tiedonsiirrossa käytetään jotain 100 - 150 kHz taajuutta. En sitten tiedä miten se vaikuttaa ja mitä harmonisia sieltä hyökkii.

Epäilemättä laskukin tulee aiheuttamaan päänsärkyä, mutta tässä vaiheessa epäilen tuota terssi- tekniikka. Asun sellaisessa talossa, josa on vielä maadoittamttat ja matellipintaiset johdot.

Wlan antennin irroittaminen modeemista auttaa pikkuisen.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Jos päänsärkyä olisi vain kerran kuukaudessa alle sekunnin ajan, niin silloin kannattaa huolestua. Päänsärkyaika nimittain osuisi yksiin etälukemiseen käytetyn ajan kanssa.
Ainakin täällä päin lähettävät pulssinsa kerran kuukaudessa ja jos ei saa lukemaa, yrittävät jonkun ajan päästä uudestaan.

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873
Pacanus Rusticanus
Minullakin on päänsärkyä. Ollut jo 4,5 vuotta. Joku naapuri ehkä salaa asentanut jotain säteilevää.

Samaa täällä. Tosin luulen, että se johtuu siitä, että joku on kirjoittanut jotain säteilevää.

Jos on amalgaamipaikat suussa, hiilihydraatteja maha täynnä, etäluettava sähkömittari ja asuu vielä maasäteilylinjojen risteyksessä fengshuit vinksallaan niin silloin on syytä huoleen.

sinnipirtti
.. sanotaan olevan yleisen psyykkisen hyvin voinnin olevan paras ehkäisymuoto välttää sähköyliherkkyyttä kuvaavat oireet.Totta, kun ihminen ei kärsi sähköyliherkkyyden oireista hän voi hyvin ja silloin ei ole ko oireita.

Denzil Dexter
Jos kerran etäluku aiheuttaa oireita, pystyt siis kertomaan ajanhetken, milloin etäluku tapahtuu?JAtkuvasti, kuten reaaliaikaiseen sähkökulutuksen seuraamisen olemukseen kuuluu.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
rotaatio
Denzil Dexter
Jos kerran etäluku aiheuttaa oireita, pystyt siis kertomaan ajanhetken, milloin etäluku tapahtuu?JAtkuvasti, kuten reaaliaikaiseen sähkökulutuksen seuraamisen olemukseen kuuluu.Etäluettava mittari ei tarkoita sitä, että sähkönkulutusta seurataan reaaliajassa. Se tarkoittaa sitä, että lukema haetaan mittarista esimerkiksi kerran kuukaudessa. Näin tehdään esimerkiksi minun talossani. Jos lukeman haku ei onnistu esim sähkökatkon vuoksi, sitä haetaan todennäköisesti kerran uudestaan.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
rotaatio
sinnipirtti
.. sanotaan olevan yleisen psyykkisen hyvin voinnin olevan paras ehkäisymuoto välttää sähköyliherkkyyttä kuvaavat oireet.Totta, kun ihminen ei kärsi sähköyliherkkyyden oireista hän voi hyvin ja silloin ei ole ko oireita.no, kannattaa koittaa lukea vaikka aakkosjärjestyksessä lääkärikirjasta eri sairauksista niin huomaat että psyykkeesi luulee sinun olevan todella sairas kun moni kuvaus sopii "oireisiin" vaikka oikeasti olisi terve. tiä vaikka olis vähän aidsia kuten tällä http://www.youtube.com/watch?v=KT8mbojPRVQ

toisen polven pilkkuvirhe

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
rotaatio
Denzil Dexter
Jos kerran etäluku aiheuttaa oireita, pystyt siis kertomaan ajanhetken, milloin etäluku tapahtuu?JAtkuvasti, kuten reaaliaikaiseen sähkökulutuksen seuraamisen olemukseen kuuluu.se haetaan maksimissaan kerran tunnissa mutta taisipa olla vieläkin niin että lukema haetaan kerran kuukaudessa koska laskutus vielä perustuu kuukauden keskihintaan.

edit: pikaisella googletuksella eri sähköyhtiöiden nettisivuille näyttäisi pääsäännöksi tulevan luku kerran vuorokaudessa. mittarinvaihtojen ollessa vielä kesken iso osa näyttää käyttävän kerran kuukaudessa lukua mutta on joukossa myös niitä jotka lukevat myös välivaiheen kerran vuorokaudessa.

lähtisin kyllä perkaamaan tuota päänsärkyä jostain muualta kuin etäluettavista mittareista.

toisen polven pilkkuvirhe

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat