Seuraa 
Viestejä1124

Kaukaisten kohteiden väitetään etääntyvän meistä yli valonnopeudella. Luulisi sieltä lähtevän valon kulkevan meistä katsottuna pakenevan kohteen suuntaan, eikä tännepäin ollenkaan. Vähän niin kuin auton perässä tuleva pölypilvi seuraa autoa.
Suihkarin pyyhkäistessä yliääninopeudella ylitse kuulemme sen melun vaikka se kone etenee meistä yliäänen nopeudella poispäin koska koneen ympäristön ilma on meihin nähden paikallaan ja melu siirtyy koneesta (pallomaisesti) takana olevalle havaitsijalle 330m/s.
Avaruus kun laajenee ja kuljettaa oman avaruustilansa mukanaan ja siinä kulkevan valoaallon, siellä mitattuna nopeudella c, mutta meihin nähden poispäin menevänä liikkeenä vaikka on lähtenyt tännepäin liikkeelle.

Kommentit (8)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä32921
jeremia2
Kaukaisten kohteiden väitetään etääntyvän meistä yli valonnopeudella. Luulisi sieltä lähtevän valon kulkevan meistä katsottuna pakenevan kohteen suuntaan, eikä tännepäin ollenkaan. Vähän niin kuin auton perässä tuleva pölypilvi seuraa autoa.Noin siinä käykin. Sellaisia kohteita, jotka etääntyvät yli valon nopeudella, ei voida havaita. Mutta koska avaruus laajenee, ja ilmeisesti vielä kiihtyvästi, niin kohteesta ennen lähtenyt valo voidaan havaita (johonkin rajaan asti, se punasiirtyy ja himmennee rajatta).

Suihkarin pyyhkäistessä yliääninopeudella ...Ääntä ja SM-säteilyä ei ole syytä verrata toisiinsa. Ne tottelevat eri luonnonlakeja.

Leone
Seuraa 
Viestejä4835
Neutroni
Ääntä ja SM-säteilyä ei ole syytä verrata toisiinsa. Ne tottelevat eri luonnonlakeja.Itse asiassa äänen ja valon aaltoyhtälöt ovat samanmuotoisia ja äänelle voidaan kirjoittaa Maxwellin kaltainen osittaisdiffisryhmä. Matemaattisesti sillä ei ole eroa aaltoilevatko atomit vai sm -kentän muodostavat oliot, mitä ikinä ne sitten ovatkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä32921
Leone
Neutroni
Ääntä ja SM-säteilyä ei ole syytä verrata toisiinsa. Ne tottelevat eri luonnonlakeja.Itse asiassa äänen ja valon aaltoyhtälöt ovat samanmuotoisia ja äänelle voidaan kirjoittaa Maxwellin kaltainen osittaisdiffisryhmä. Matemaattisesti sillä ei ole eroa aaltoilevatko atomit vai sm -kentän muodostavat oliot, mitä ikinä ne sitten ovatkaan.Tietyillä oletuksilla, jotka arkielämässä usein toteutuvatkin jonkinlaisella tarkkuudella, noin on. Mutta siinä vaiheessa, kun väliaine liikkuu tai avaruus laajenee, syntyy eroja.

Leone
Seuraa 
Viestejä4835
Neutroni
Leone
Neutroni
Ääntä ja SM-säteilyä ei ole syytä verrata toisiinsa. Ne tottelevat eri luonnonlakeja.Itse asiassa äänen ja valon aaltoyhtälöt ovat samanmuotoisia ja äänelle voidaan kirjoittaa Maxwellin kaltainen osittaisdiffisryhmä. Matemaattisesti sillä ei ole eroa aaltoilevatko atomit vai sm -kentän muodostavat oliot, mitä ikinä ne sitten ovatkaan.Tietyillä oletuksilla, jotka arkielämässä usein toteutuvatkin jonkinlaisella tarkkuudella, noin on. Mutta siinä vaiheessa, kun väliaine liikkuu tai avaruus laajenee, syntyy eroja.Sm -kenttäkin kyllä liikkuu sen luovan varauksen mukana. Sm -kenttä on "väliaine" siinä missä atomitkin.

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

1. Valo kulkee aina vasemmalta oikealle.

2. Dopplerin ilmiötä voi havainnollistaa seuraamalla ohitse ajavaa autoa pimeään aikaan: auton lähetyessä valo on valkoisen sinertävää, ja auton ajettua ohitse etääntyvän auton valot näyttävät punertavilta.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Valo kulkee poispäin lähteestään. Törmätessään johonkin osa siitä "kimpoaa/heijastuu" toiseen suuntaan osa muuttunee kohteen pinnalla lämmöksi. Se kuinka suuri osa "kimpoaa/heijastuu" riippuu materiaalista ja sen väristä johon valo törmää. Törmäyksen jälkeinen suunta riippuu ensivalon tulokulmasta, sekä materiaalin muodosta johon valo osuu.

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231
Cargo
1. Valo kulkee aina vasemmalta oikealle. - - -
Kerrankin oikean suuntainen tieto

Tarkennan kuitenkin vielä sen verran, että useimmiten se kulkee ylhäällä vasemmalla olevasta lähteestään oikealle alaviistoon.

Gravity sucks.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat